Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- a Gépház -> Egér pont alatt;
- a Gépház -> Könnyű kezelés -> Egér pontban;
- a MS Mouse & Keyboard Centerben;
A Gépház -> Egér oldal Egér további beállításai pontjára kattintva pedig a Mouse & Keyboard Center jön be, amivel nem megyek semmire.
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.24. 15:28:52
[merlinw.org]
De miután 16299.248 build az aktuális - nem insider - 1709 verzió, a tied újabb (redstone 4).
Ha nem felel meg, csak lépj ki az insider programból.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.23. 16:42:14
[merlinw.org]
Ha a "Próbaváltozat 17101.rs4_release.180211-1040"-re frissített az Insider, akkor ez a Fall Creators Update?
Ha nem, akkor hogy kéne bekonfigurálni az insider beállításokat, hogy a legújabb stabilat kapjam meg?
(Sajnos nem találtam egyértelmű leírást erről a neten, mert ez egy nulla...)
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4028685/windows-10-get-the-fall-creators-update
Előre köszi a segítséget!
A többi meghajtót meg miért SCSI -nak írja?
Sata 0-1-2-3 -ba vannak dugva, ebben a sorrendben.

Miért? Hogy, mivel tudnám kékre partícionálni?
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
2 Tb-os hdd-t, 4 partícióra akarom.
Utolsó partíciót, miért Logikai meghajtónak kreálja?
Miért lesz zöld a lemezkezelőben?
Hogy tudom kék, elsődleges partícióra csinálni?
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2018.02.20. 18:59:13
Beállítod az időzítést hajnali 3 és 4 közé.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.17. 00:08:09
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: Rockynhooo, 2018.02.16. 23:56:24
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Utoljára szerkesztette: Rockynhooo, 2018.02.16. 23:21:52
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Nem tudom mi hogy megy, miket tett fel stb, de valamit vagy valamiket feltett mert ment lekapcsoláskor a % érték, ezt fontosabb frissítésekkor szokta.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.02.16. 22:35:10
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Most frisitettem le a win10-et.
Mintha sokkal gyorsabban töltene be. Vagy csak beképzelem? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
[merlinw.org]
" mert sokkal egyszerűbb hibernálni a gépet, és bekapcsolás után mindent ugyanúgy találni"
Sajnos a legutolsó update-tel jött egy olyan "feature", hogy a fast shutdownt kikapcsolva (rendes leállítás után) és reboot után is jónéhány alkalmazást elindít a rendszer magától (pl. a böngészőt). Ezt a featuret se igazán értem miért nem lehet kikapcsolni. Bizonyos esetekben szerintem zavaró és más is panaszkodott már az MSDN-en.
Persze ezek egyike sem nagy probléma, de az, hogy nem lehet eléggé testreszabni a rendszert szerintem probléma (a GUI-ra gondolok, nem group policys mókolásra). De ez legyen a legnagyobb probléma :)
http://goo.gl/gd6Zi5
Az utolsó mondatra: sajnos csak az elmúlt pár évre visszatekintve is jónéhány olyan fenyegetés volt, amire rendkívüli frissítést kellett kitolniuk, nem volt elég megvárni a patchkeddet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.15. 20:46:46
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ettől függetlenül az reboot dolgot én sem értem, miért nem lehet frissíteni a következő manuális boot során, miért kell automatikusnak lennie a restart-nak. Töltse le, készítse elő, aztán várjon amígf a júzer újraindítja a gépét, vagy másnap bekapcsolja. Biztos van MS logika a dolog mögött, de jelenleg én sem értem. Ha olyan frissítés érkezik ami megköveteli az azonnali telepítést, az már régen rossz.
[merlinw.org]
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A rendszer gazdája a rendszergazda legyen, ne a felhasználó.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.15. 18:45:59
Ennek ellenére nem értem miért nem lehet az update settingsbe kitenni egy opciót.
Az utóbbi moroghat amiatt, hogy valamit nem úgy csinál a gép, ahogy az neki tetszik. Az előbbinek az a feladata, hogy az utóbbi ne tegyen ilyet. Ha ezt a feladatot nem képes ellátni, akkor a felhasználó válasszon egy másik rendszergazdát a saját rendszerének.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.15. 05:37:03
Egyébként nekem is 240-es SSD-n van a W10 és 90GB majdnem mindig szabadon van, pedig távolról sem csak a Win van rajta.
Én nem védem a Windows-t (bár személy szerint meg vagyok elégedve vele), nekem csak azzal van bajom, - főleg, hogy informatikusok is köpködnek itt rá - hogy úgy írkáljátok itt a hatalmas problémákat hogy fél perc "google-time"-ot nem áldoztok a kérdésre. Ez mondjuk elsősorban az informatikusokra nézve szégyen:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.15. 01:13:25
[merlinw.org]
Start, Task Scheduler elindít, majd ott Task Scheduler Library > Microsoft > Windows > UpdateOrchestrator és jobb klikk a Reboot taszkon, majd disable.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.15. 01:03:11
[merlinw.org]
Én mindennaposan játszok is és én évek óta még mindig a Win7-et használok. az asztali gépemen. Lásd: aláírásom. :)
Noha, tudom hogy már kéne az asztalin is a win10-et használnom, még mindig a w7-hez nő a szívem, még mindig a win7-et látom stabillabnak, megbízhatónak, akármilyen idős már. :) másrészt egy új rendszertelepítéssel újra be kéne laknom a win-t, amit most jelenleg nem érzem alkalmasnak. Harmadrészt, hallottam egypár problémákat a régebbi és újabb játékokkal kapcsán is, bár nem tudom h mostanság mi a szitu...
De az biztos lehet hogy 1 éven belül desktop-on is váltok, de csak pro-ra. (pont az általad említett frissítések miatti macerák miatt is)
Én a W7-et nem is frissítgetem. csak a kritikus fontosságú frissítéseket manuálisan. Pl. WannaCry ellen. Én korábban itt ki is fejtettem a véleményem ezzel kapcsán. Fő ok, mivel játszok és "csak" 230 GB-os SDD-m van, az összes frissítés feltelepítve, RENGETEG helyet pazarol el és idővel lassítja is a gépet (!) (személyesen tapasztaltam a SDD előtti időkben) és a szintén sok helyet igénylő AAA-s játékoknak nem is marad hely... Na, köszi én ebből nem kérek. :D
Bár lehet hogy majd a jövőben veszek 1 terás sdd-t, logikai partíciónak és akkor Win10 alatt majd nagyjából mehetnek a frissítések... (De akkor sem automatikusan!!!)
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
2. Senki nem beszélt céges környezetről, otthoni/domain nélküli környezetről beszélek.
Eleve problémás, hogy mindent kérdés nélkül feltelepít, de hogy mindent jobban akar tudni az rohadtul dühítő. Ha nem játszanék és nem kéne foglalkoznom az új technológiákkal valószínűleg W7-et használnék. Ha pedig nem kéne windowsra fejlesztenem sem, még lehet, hogy nem is wint, bár összességében nagy gondom nincs vele.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
2. Céges környezetben nem gond, ott van a wsus, és a csoportházirend. Nálunk se indul újra a munkahelyi gép. Registryből is testre szabható a frissítés beállításai. Azt meg honnét tudod, hogy hibás a frissítés k? Emberek többsége azt se tudja, hogy hol lehet utánanézni, hogy milyen frissítéseket rak fel a gép, plusz nem is érdekli, nem is ért hozzá. Ne mond, hogy más rendszerben felugrik egy ablak, hogy akarod e telepíteni ezt az esetlegesen problémát okozó frissítést?
Utoljára szerkesztette: bon, 2018.02.14. 22:02:27
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Kivéve, ha policyből szabályozod, ami csak a pro verzión van. Ez az erőszakos frissítés egyszerűen nevetséges és szinte csak problémákat okoz. Az esetleges hibás frissítésekről, amiket persze azonnal kérdezés nélkül telepít, nem is beszélve..
Wireless Display Supported: Yes (Graphics Driver: Yes, Wi-Fi Driver: Yes)
szöveg jelenik meg.
Viszont! Ha értesítési panelnál keresem a notebookom, akkor nem találom. (Notin kivetítés erre a gépre be van kapcsolva), se gépház, eszköz hozzáadása. Notebookon tény, hogy ilyen szöveget megjelenít a kivetítés menüpontban:
Your PC might have trouble displaying the content of the Windows 10 Mobile phone or Windows 10 PC if its hardware wasn't specifically optimized for Miracast.
Mi a fenét kell még állítanom? :/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Hogyan lehet megakadályozni hogy újra megtegye?
Újra indult este, miközben aludtam! Félbeszakított olyasmit, amit nem kellett volna!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.13. 16:08:18
Bár, nem használtam még a BitLockeres lekódolást.
http://www.freetvmaci.info/
Adott egy Atom procis netbook, amit BitLocker-rel lekódoltak. A kulcsot elfelejtették.
Lehet-e egy új windows-t telepíteni a gépre?
Köszönöm!