6762
  • Tinman #5717
    Se a számlát, se a matricát nem tudják prezentálni a rajta levő OS-ről és ez így nem oké. Mivel célgép, így semmi esetre sem kerülhet rá semmilyen más OS, de ezt írtam is.

Ha veszünk egy refurbished matricát és azt rátesszük az nem arra az esetre vonatkozik, ha vesz a cég egy MÁSIK, de használt gépet és arra kerül rá a használt licenc? Mert ebben az esetben a számlán a használt lic + a használt gép egy helyen lenne, de a te javaslatodnál, csak a licenc lenne a számlán, a gép meg tök máshonnan évekkel korábbról szerepelne egy tök más számlán.

Nem akarunk korrektek lenni, hanem azt akarjuk, hogy egy esetleges ellenőrzéskor 0 Ft bírságot kapjanak, így egy nyomorult Winrar és TC is természetesen már hamar le is került a gépről.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.11.10. 09:04:06
  • suba53
    Mi a probléma? A rajta levő win7 nem jogtiszta, és így utólag akarjátok legalizálni?
    ( Amúgy elfut a Win10 egy C2D gépen simán, nálam egy 1,6GHz Atom procis gépen is megy. Nem száguld, de használható. És gyorsabb, mint ugyanazon a vason a Win7 volt. )

Vegyetek egy megfelelő verziójú refurbished ( használt ) Win7 licenszet COA matricával, azt ragasszátok rá, és már nincs is kérdés.
    Ha nagyon korrektek akartok lenni, akkor új termékkulcs megadásával adjátok meg a refurbished COA kódját, és aktiváljátok.
    ( Előtte mindenképpen egy full disk backup, GHOST, vagy AOMEI, ha bármi gond lenne. )

Az ACRONIS felejtős, ennyire trágya progival rég nem találkoztam. Van egy régi archívunk TIB file. ( Acronis True Image ) de már vagy öt különböző évjáratú acronissal próbáltam megnyitni, de egyikkel sem kompatibilis. Ráadásul a TIB-ből nem lehet kinyerni, hogy melyik verzióval készült. Ezt hogy a frászba tudták eladni, mint vezető archiváló szoftvert, nem tudom.

Utoljára szerkesztette: suba53, 2018.11.09. 11:52:21
  • Tinman #5715
    Ha van egy oldies Core2Duo vas egy cégnél, azon a Win10 felejtős és különben is célhardver, de a W7 elszaladgál rajta arra van belőve évek óta, akkor mennyire érvényes a licenc, ha vesznek rá egy Win10 Pro-t számlával, matricával, mindennel?

Úgy értem a W10-el lefedhető a W7 licenc? Nem igazán látok a neten erről infót, akiket kérdeztem, vagy fingja nem volt róla, vagy nem biztos benne.

A hazai MS support fel sem veszi a telefont, az angollal beszéltem, ők se voltak túl határozottak, azt mondták vegyen a partner új PC-t W10-el, qrvára nem akarták megérteni, hogy célhardver és W7 only működik rajta minden. A másik okos ötletük az volt, hogy hátha valahol van még elfekvőben W7, járjak utána. Lol, de nem ez volt a kérdés, így 2 kör után feladtam velük -.-
  • k1571
    Az enyém már megjavult, aktiválva van.
  • suba53
    Jogos.
    Korábban egy multinál dolgoztam, ott meg az történt, hogy a külföldi központi informatika átváltott egy másik lokális aktiváló szerverre.
    A login script, vagy a házirend átirányította a gépek javát, ott nem is volt probléma. De a műszeres gépeken ezek le voltak tiltva, így azok egy idő múlva szépen elvesztették az aktiváltságukat. Sorra jöttek a bejelentések, hogy fekete képernyő, meg szoftverhamisítás áldozata, stb. Még szerencse, hogy maga a rendszer azért működött. De persze erről nem jött infó, hogy mi történt. Úgy kellett utánajárni hogy mi az új KMS címe.
  • Dzsini
    Ha helyi KMS host van (nem feltétlen, kisebb csoportoknál nem feltétlenül állítják be), akkor az pedig önmagában egy MS szerverhez kapcsolódik, ami engedélyezi neki, hogy aktiválja a domain jogosult tagjait (darabszám, stb.). Ha az nem elérhető, akkor a helyi szerver se okézza le az alá tartozó gépeket. Nálunk ez történt.
    Enélkül a világ legegyszerűbb dolga lenne egy fals aktiváló szervert üzemeltetni, és szabadon választott mennyiségű klienst hozzácsapni (erre sok éve volt is példa, kalóz aktiválás még XP környékén volt olyan is, hogy üzemeltettek rá szervert, amihez lehetett kapcsolódni)
  • suba53
    Az enterprise gépeket általában lokális aktiváló szerver aktiválja. Lehet hogy szimplán a helyi informatika mulasztása volt.
    De az egyéb gépeket a microsoft központi szerverei. Az ingyenesen frissített gépeknél meg nem is aktiváló kulcs alapú, hanem egyedi alaplap azonosító alapú.
    Mindenesetre kíváncsi vagyok mikor oldódik meg.
  • Dzsini
    Ilyen, hogy az aktivációs szerverek lerohadnak egy-két napra megtörténik kb. évente (Microsoftnál, Apple-nél, mindenkinél). Múlt évben volt, hogy az összes munkahelyi gépünk (Enterprise Win10) "aktiválatlan" lett 2 napra, de most sokkal jobban lehet belőle hírt csinálni, mert amúgy is ugrik mindenki rá, és lehet egy jót csámcsogni...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.09. 07:29:47
  • suba53
    Ne nagyon bútorozd be azt a HOME-ot! Ha minden igaz, hamarosan javítják az aktiválási hibát, és visszarakhatod a Pro-t.
    Bár ha érvényes jogtiszta kulcsod van, akkor a helyedben a telefonos aktiválást választanám, had izzadjanak meg kicsit a callcenterben ücsörgő kislányok.
  • k1571
    Olvasni is kellene, nem csak panaszkodni!

"mostanra kiderült, hogy a Windows egyes aktivációs szervereinek az üzemzavara okozza a jelenséget.
    A Microsoft szerint az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, rövidesen „maguktól" megjavulnak majd az operációs rendszereik." 2018.11.08. 16:07
  • Béluska74
    Ez piszkosul fasza! Ma újratelepítettem a jogtiszta és eredeti WIN10 pro-mat és nem tudta aktiválni,a hibakeresés meg kiköpte,hogy a jelenlegi termék kulcsom WIN10 Home változatra van. Szereztem a Home telepítőt és azt már aktiválta. Most mi lesz? Visszakapom a Professional-t vagy marad a Home?
  • suba53
    Hoppá az én gépemen is elszállt az aktiválás. Gyorsan megnéztem még két másik gépet itthon, azokon rendben van.
    Kezdenek egyre vadabb hibákat produkálni a redmondi "szakemberek".
    Remélem megvan a mentésük arról az adatbázisról, amiben az alaplapom azonosítója aktivált státuszú.
    Az ingyenes periódus alatt frissítettem, úgy hogy még win10 kulcsom sincs, amivel újra tudnám aktiválni.

Azért ellenőrizze mindenki, lehet hogy nem vagyok egyedül.
  • KranaZoli #5705
    Ismerős a szitu nagyon.
    Tipikusan olyan ez, hogy olyanok akartak vmit drasztikus mértékben megváltoztatni, akik mögött nincs több tizenéves gyakorlati tapasztalat. Innovatív ötletelők, de a jövőbe senki se lát...

Erre mondják, hogy majd idővel eldől... Az idő megoldja, ...

Mondtam, hogy lesz ez még így se?
  • kjhun
    Újabb nyűg a Win10 táján: Elszállt Windows aktiválások
  • suba53
    Nem kell feltétlenül öntudatra ébrednie a mesterséges intelligenciának ahhoz, hogy a jelenlegi műszaki képességeinknél nagyságrendekkel fejlettebb megoldásokat találjon. Mióta is szenvedünk az akkumulátorok energia tárolási képességeinek szűkössége miatt? Vagy a szuper baktériumok általi fertőzések kezelhetetlensége miatt? Millió helyen lehetne a szűkös emberi agyi kapacitásoknak mankót adni a szinte korlátlanul fejleszthető mesterséges intelligencia segítségével. Jó példák már most is vannak, ezeket kellene megsokszorozni.
  • bon
    Vezetők távozásában én annyira nem hinnék, az alábbi képe ball alsó sarkában Dona Sarkar van az Insdider csapat főnöke, nov. 2.-án készült:
    Keményen benne van a tesztelésben (így a csúnya hibában is). Nem úgy tűnik aki munkanélküli vagy izgul az állásért.

Utoljára szerkesztette: bon, 2018.11.07. 21:23:47
  • wollnerd #5701
    "Az AI, pedig egyelőre csak fikció, ha öntudatra ébred mi lesz..."
    Példa: Detroit: Become Human. :) Az évszázad legjobb sztorijátéka nálam ! :)
  • KranaZoli #5700
    A regedit-ről az jut eszembe, amikor hagyták, hogy normál user módban is módosítható legyen.
    Mosr qrva érdekes lenne a színfalak mögé látni, mert ez több mint ciki.

Nem tudom és nem vagyok bizonyos abban sem, hogy ez technikai mulasztás-e, vagy a belső politikai harcok. Nálunk is az megy állandóan. De máshol is. Ezért hullanak darabokra a cégek, nem a dolgozók miatt, akik úgymond a "Hero of Day" kategóriűba tartoznak.

Bon, nem azt mondom, hogy a felhasználó ne készítsen mentést. Készítsen!

Csak én több szituációt is elképzelek és nem csak kis országunkban gondolkozom.

Tfh.: Vagy egy elég jól menő építési vállalkozó vezetője. Aki napi szinten több milliós üzleti szerződéseket köt, vagy még fentebb. Több éves anyagokat, vagy csak épp egy folyamatban lévő több millió dolláros üzleti szerződésnek, huss. Volt, nincs. Itt azért megvannak ám, a megfelelő ügyvédek, jogászok és a MS nem tudja és nem is hárítja el a felelősséget azzal. hogy miért nem mentettél...

Ez, támadás. Nem csekély összegeket kell majd visszafizetniük. Ami mondjuk nem fogja hűde nagyon kibillenteni az anyagi tőkét a MS alól.

Android! Na, az a másik játékszer... (nekem is az van)

Én meg azt mondom, hogy van a MS-nak felelőssége. Ez így van rendben. Mindenki másképp lát dolgokat. Ezzel semmi gond sincs, főleg a Te és én székemből amiben ülünk. De hidd el, ha érintett lennél, más véleményen lennél.

Ezért mondom azt mindenkinek, aki jön pl. olyanokkal, hogy majd a szeretet megold mindent (sőt, megtudtam, már Istene is van), hogy ezt mond annak a kislánynak, akit éjszaka a saját Apja erőszakolt meg. Vagy menj el a Hős utcába és ott add elő. Egy barkácsboltban csöppentem egy ilyen hölgybe, pedig én csak sziloplasztot meg pár lakásfelújítási dolgot (szigetelő anyagot) szándékoztam venni.

Mi a f*sz?

A vírus, az más. Azért ne mossunk össze dolgokat. Ez a MS-tól indult, ahogy a fájl társítási anomália is... Nem igazán tudják mosni kezeiket.

@wollnerd

Igen. Ez nagyon ciki volt. Aztán, hogy előre eljátszott marketing bullshit volt-e, vagy megtörtént, nem fogjuk megtudni.
    Ahogy mást se nagyon.

De frissítések nem nagyon jönnek...

Azt hiszem van mivel foglalkozniuk mostanában. Lehetséges, hogy sokat akart a szarka és nem bírta a farka...

@suba53

Ez még kb, az elektromos autók szintje.

Illetve adott egy kérdés:

Melyik a nagyobb probléma?

1.) Ha az emberiség soha nem ébred öntudatra, vagy
    2.) az AI öntudatra ébred.

Szerintem az első. Mert azt az utat ismerjük. Azon járunk és tudjuk azt is, hogy hova vezet. Én nem oda akarok eljutni.
    Az AI, pedig egyelőre csak fikció, ha öntudatra ébred mi lesz...
  • wollnerd #5699
    "ami már 20-30 éve is ciki lett volna."
    Akkoriban, 1998 áprilisában már ez is nagyon ciki volt. :)
  • suba53
    Szerintem akkor fog csökkenni a hibák száma mind a szoftverekben, mind a hardverekben, amikor a mesterséges intelligencia eléri azt a szintet, hogy vele terveztessék meg az áramköröket, kódoltassák a programokat. Sokkal komplexebb, és hatékonyabb teszteléseket fog tudni végezni, a tervezési fázisban eleve sokkal kevesebb hibát fog véteni, nem lesz olyan kódkombináció és végrehajtási anomália, amik sérülékenységhez vezetnek. Egyszerűen az összes lehetséges kombinációt végigteszteli, amire jelenleg az emberi erőforrás képtelen.
    Szerintem már dolgoznak a projekten.
  • bon
    Én nem azt mondom, hogy a Microsoft-nak nincs felelősége. De az adatok biztonsági mentése a felhasználó dolga (otthon), cégeknél az informatikusé. Ha fontos dolgai vannak, legyen róla mentés akár több helyen is. Bármi tönkre mehet. Virus beszabadulhat lekódolhat mindent stb.
  • kjhun
    Regisztrációs adatbázis, netán jogosultságokkal kapcsolatos anomália?? Lassan, összeomlik az egész szisztéma, annyi a banális hiba, ami már 20-30 éve is ciki lett volna.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az Android is elhasal olyan dolgokon, mint a fájlrendszer aktuális(!) állapota. PC-n törölsz valamit a telóról vagy formázod a tárhelyet, oszt újraindításig rá se bagózik mi van a tárhellyel.

Az, lenne a legjobb, ha az egészet kukáznák vissza az XP-ig és onnan újrakezdeni a fejlesztést. Lásd: a Vista esete és a sok felhasználót akkortól bosszantó fícsőrök megjelenése, mint az UAC (vírusok körberöhögik), sokat foglaló winssxs mappa, Win8-tól csempe, stb.. nyavalyák.
  • KranaZoli #5695
    Van itt minden, mi szem, szájnak ingere.

Microsoft Broke Windows 10’s File Associations With a Botched Update

Chris Hoffman @chrisbhoffman
    November 5, 2018, 4:03pm EDT

Nálam, már ok, ill. lehet orvosolni.
    Na, ez a nem semmi! Az meg már valami!

"Windows 10 seems like it’s getting buggier and buggier. Why doesn’t Microsoft test things like this before releasing updates?

De, lesz ez még így se...
    Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.11.06. 16:34:52
  • KranaZoli #5694
    Nem-nem, nem szabad és lehet a felelősséget áthárítani a felhasználóra.
    Én nem a hol nyaraltam fotókra gondoltam, hanem pl. vállalkozókra, üzleti élet, ...

Amikor megvették, senki sem tájékoztatta őket, ... Soha nem szabad és lehet a felhasználóra hárítani egy cégnek!

De, mondom, kíváncsi lennék rá, ha érintett lennél abban a több millió emberben.
    Egyértelmű, hogy új irányt kell venni, pár vezetőnek távoznia kell, ill. távozik, székekbe mások kerülnek, csak az a nem mindegy, hogy vki pl. több milla végkielégítéstől esne, esik el... Azok is perelnek. Amcsikra amúgy is jellemző a jog, a pereskedés.

De ne légy naiv, hogy azt hidd azért nincs semmi, mert tesztelnek. Menj, már!

Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.11.05. 09:35:03
  • Dzsini
    Pont nem szerencséről van szó :)
  • papi08
    Nekem konkrétan az összes user mappa (letöltések, képek, stb.) át van irányítva az SSD-ről; és day one frissítettem. Disk cleanup után is megvan mindenem. Azt hiszem szerencsés vagyok :D
  • Dunpeal
    Ember, akkor olvasd el, még egyszer de figyelmesen, amit linkeltél!!!
  • kl24h
    Nem átirányításról van szó, hanem egyszerűen oda menti le, pl. a böngésző esetében úgy van beállítva, hogy D, de kérdezze meg. uTorrent, esetében megadtam egy mappát a D-be.
  • Dzsini
    Speciel pont akkor lett volna bajod, ha átirányítottad máshova a Dokumentumok és egyéb mappákat, mert a 1809 azokkal akadt össze, az alap beállításokkal nem :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.03. 20:25:48
  • kl24h
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem mióta saját számítógépem van, mindig úgy volt particionálva hogy legyen a C és egy D is, amelynek mérete sokkal nagyobb mint a C. Leghamarabb a vírusokkal volt gondom és mindig arra gondoltam, hogyha valamely vírus "elintézi" a Windows-t, akkor minden adatom legyen meg a D-n. Ezzel a gondolattal minden dolgomat a D-re mentek, sőt az ilyen átkonvertáló, letöltő, stb. programokat is úgy állítottam be, hogy a D-be mentse. Tehát én a C-be nem mentek le semmit sem.
    Végeredményben az én esetemben, ha lett volna egy ilyen hibás frissítés, nem veszítettem volna semmi sem, sőt észre sem vettem volna.
  • bon
    Aki a fontos dolgait nem menti az vessen magára...
  • KranaZoli #5686
    Akkor már 1000x letesztelthették volna, ahogy meg is tették oda-vissza.
    Egyértelmű, hogy belpolitikai okok miatt van hallgatás.

Valakinek a széke még nem üresedett meg. Ahogy beül vki, miután meglett(megvan) "Ki volt a felelős?" kérdésre a válasz, majd folyt. köv...

Ez nem tesztelésről szól. Ha 1x már elkövettek egy hibát, újra el lehet követni. Ezzel különösebb probléma nincs is.
    Mi is azt mondjuk, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik...

De itt pár milló embert érintett az adatvesztés. Ha pl. innen vkinek hopp, oda lett volna pl 10 évnyi, vagy több munkaanyaga, húzós pénzekkel, ... kicsit másképp tekintene erre a történetre.

Én még mindig azt mondom, hogy kellett ez. Szükségszerű volt. Semmi sincs véletlen. Az okát nem fogjuk megtudni.
    Néha, jó, ha a nagyhatalmakkal éreztetik, hogy "tornyok omlanak..."
  • bon
    Szerintem most már biztosra akarnak menni, így tesztelik.
  • Dzsini
    Majd ha kiadják újra a 1809-et (vagy 10 vagy 11) - most plusz móka nekik, hogy már a 1809-re frissített gépeket IS le kell kezelniük.
  • suba53
    Nem tudjátok, hogy a Microsoft végleg lemondott a 1809 újbóli elérhetővé tételéről a "Media Creation tool" által?
    Mert még mindig csak a 1803-at lehet letölteni. Amikor megjelent a 1809 letöltöttem az eszközt, de azt futtatva közli, hogy frissítették, majd a 1803-ra visz. Igaz, meg vannak a telepítő USB kulcsok, így nem életbe vágó, csak furcsállom ezt a helyzetet.
  • KranaZoli #5682
    Tudod: Besenyő Pista bácsi óta mindenkinek igaza van! Igazad van! A MS-nak is igaza van!

"#5674

És ne akard ezt tőlem elvenni, mert nem hagyom. Így is elég nagy baj a világgal, hogy már nagyjából mindent hagyunk, hogy megtegyenek velünk..."

180 fokos fordulat:

Vajon jelzi, jelezte bárki is hivatalos MS-os fórumokon, médiákon, vagy akár csak a Win10-ben lévő feedback app-on, hogy ez és ez a problémám, és ...

Amíg nem, akkor ne is várjon változást.

A Te fejedhez sem tart senki pisztolyt, hogy Windows 10-et KELL használnod. Gondolom és remélem!
    Ez a Te döntésed. És lb. ennyi amit tehetsz, ill. élsz a feedback opciókkal. De nem egy SG fórummal.

A Linux pedig ne legyen játékszer.
    Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.28. 11:15:03
  • gergely1991
    Ez "nem pisztoly kérdése" hanem alkalmazás-kombatibilitásé.
    Linuxra nem mindent fejlesztenek(annak ellenére hogy a wine mekkora fejlesztéseken ment át).

Például a fenti példa miatt egy átlagos júzer nem fog "linuxra" váltani csupán azért mert "ha nem tetszik ne használd" elvet alkalmazza.Használni fogja mert ebben az esetben nincs más alternatíva "ezt nyomják le a torkodon"....
  • KranaZoli #5680
    "Ne nekem mondd, hogy van Isten! Hanem annak a kislánynak, akit ékjszaka 3x erőszakolt meg az édesapja...
    Ártatlan elítétnek, ki villamos székben ül: Neki mondd, hogy van Igazság..."

Sírás, rinyálás, kislányos, gyerekes viselkedés helyett jelezzétek a MS-nak!
    Már van beépített applikáció is!

Ahogy írtam:

"Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig Windows 10-et KELL használnod!"

Vannak egyéb alternatívák!
    Ne sírj, ne rinyálj, mint egy út menti xyz, hanem döntsd el mit akarasz!

És igen, ha törölni fog, akkor törölni fog. Letolják a torkodon, amit akarnak.
    Ez az MS! Ami != Máltai Szeretetszolgálat

Te pedig majd sírsz újra és újra és újra... Mert az megy!

De lehet jelezni és várják is a visszajelzésket!

Amíg csak sírni tudsz, javaslom pl. vmelyik Linux disztribúciót!

Ill. javaslom, hogy pl. vásárolj fizetős MS supoort-ot, ha már kiadsz több tíz ezer Ft,-ot egy OS-ért.
    Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.27. 13:53:56
  • gergely1991
    Persze már lassan ott tartunk hogy már nem kérdez hanem cselekszik(töröl) pedig (a hibás frrissítésről pedig annyit hogy alap(!) egy rendszertől hogy kérdezzen).Megsem lepődnék ha még a végén az lesz hogy a következő frissítés hogy mindent töröl, amit talán a M$ nem is veszi észre,de ha valakinek ez kell....

Ha a rendszer "One OS"-ként "megemlítve" akkor csinálják is meg úgy,mert a Desktop!=Tablet.
    A vezérlőpult "lecserélését meg ne is említsük".
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2018.10.26. 20:33:12
  • Dante73
    Nem értelek. Mi a gond? Azt mondod, csak a reccert futtassa, és aztán nem teccik, hogy külső programot kell valamihez használnod. Tényleg kissé logikátlan. Az legyen benne, ami NEKED kell, ami meg nem, az ne. És pont szarsz rá, hogy másnak meg más kell. Vagy egy arc, apám.