Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Az utolsó lehetőség gyakorlatilag egy reinstall? Sajna muszáj valamit csinálnom a géppel mert a windowsom most olyan állapotban van, hogy ha bármilyen alkalmazást (pl játék programot) elindítok, akkor kb 10 perc után újraindul a gépem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Dzsini
Ahol én láttam jól működik, frissen telepített állapotra hozza a gépeket - itt bent a munkahelyemen ha valaki távozik, akkor azzal szokták nullázni a belakott gépet. Ilyen lehetőségek vannak:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pluskast
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a win 10-be beépített automatic repair mennyire használható? Van értelme, vagy inkább jobb ha az ember újra felpakolja a rendszert?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ezt az "Eszközteljesítmény és -állapot" részt ki lehet valahogy iktatni? Folyton sárga háromszöget mutogat nekem az "Eszközillesztő", és az "Alkalmazások és szoftverek" résznél. Az összes driverem a legfrissebb, és semmi olyan alkalmazásom nem állt le ami nélkülözhetetlen lenne. Bosszantó.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

bon
A 1803-as frissítés óta van reklám és rá is kérdez a reklámok beállítására az első indításnál.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Sziasztok!

Ma reggel egy szöveges reklám fogadott a záróképernyő közepén, annyira meglepődtem, hogy képernyőfotózás helyett rákattintottam, hogy tényleg hirdetés-e, és egy játékos videostreaming weboldalra jutottam. Mondom, az igen... Remélem, hogy valahogy - akár egy külön díj ellenében -, de ki lehet majd kapcsolni ezeket, mert ezért nem nézek már TV-t sem, mert nem bírom elviselni, hogy 15 percenként megjelenik a trivágós csávó a röpködő weboldalaival, meg a 30 éves csaj, aki még mindig szárnyas betétet használ...

Frissítésre nem emlékszem, meg úgy igazából semmi olyan dologra, hogy beleegyeztem volna, hogy reklámokat toljon a képembe az amúgy biztos nagyon rászoruló Microsoft... Egy szerencséjük van, hogy egyébként nem teljesen irreleváns reklámot nyomattak be - gondolom, naplózzák a tevékenységemet, ahogy nem szégyellik -, mert különben biztos, hogy nem ide írok...

Nektek van már hasonló élményetek?
Dzsini
"Jack dugós füles, bedugod és megy" - alaplapi csipnek vagy a te SB-Z kártyádnak nincs drivere? 😊

Ugyanúgy csatlakozik mindegyik a rendszer többi részéhez a déli hídon át. Teljesen mindegy, hogy ráforrasztották az alaplapra, vagy egy PCI-Express vagy USB portba csatlakoztattad.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bon
Jack dugós füles, bedugod és megy, míg usb-nél még közbe szólhat egy plusz driver is.
Utoljára szerkesztette: bon, 2018.06.21. 20:45:22

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Dzsini
Egy hangkeltő (hangkártya vagy alaplapi csip vagy fülesbe épített csip) - egy driver.
Két hangkeltő - két driver.

Ez már csak így megy mindennel 😊 Mutatsz bármit, ami úgy működik, hogy nem kell hozzá driver? (az meg kb. teljesen mindegy, hogy a Win10 beépített kupacából van, vagy külön töltöd le)

bon
Pont ez az, hogy külön driver igényes eszköz.. A pl.-ban említett creative meg soha se volt valami jó driver készítő. Mondom ezt úgy, hogy én világ életemben Creative hangkártyáit használtam és használok most is.

Nekem már ezer éve olyan van

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dzsini
Igazából nincs gond az USB-s fülesekkel - egy hangkártyacsip van bennük, ha normális a szoftver hozzá, akkor normális külső hangkártya + hozzáépített fülesként működnek. Nem rosszabbak valamilyen budget alaplapi hangkeltőnél, cserébe esélyesebb, hogy kevesebb zajt szed össze egy rosszul földelt alaplap-ház kombóból.

Egy normális cég által gyártott és forgalmazott cuccban még elég minőségi dolgok is lehetnek jó támogatással, vannak pl. Creative Sound Blaster USB-s fülesek is.

bon
Nem minden hardvert támogatnak a hardver gyártók Windows 10 alatt. Mondjuk én USB-s fülhallgatót nem vettem volna.

Igen azt láttam,köszi.Amúgy még mindig nem tudnak a gyártók írni illesztőprogramot win10-re a fejhallgatókra (usb pnp sound device driver)? Vagy nem engedi a Microsoft,vagy pedig ilyen fos ez a win10.Érdekes win7-re,meg 8.1-re van hozzá driver,és rendesen 5.1-nek látja a fejhallgatómat,de itt még mindig stereoban van win10-en.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dzsini
Atmost csak kiírja, de ha használni akarod, akkor feldobja a boltot, ahol letölthetsz egy trialt, ami fizetőssé válik majd.

Ez a Dolby atmos for headpfones már nem fizetős? Nekem jobb oldalt alul elérhető a tálcán a hangikonnál.Bár sok különbséget nem hallok a Gembird fejhallgatóval.Meg van ez a windows sonic fejhallgatókhoz,abban se látok különbséget.Lehet csak speciális fejhallgatókon müködik a doilog?

MerlinW
Ott a Windowsban alapból a snipping tool / képmetsző Windows 7 óta.

[merlinw.org]

bon
Mi a francnak külön progi rá? #5439-ben írt "bármilyen képnézegető / szerkesztő programba beillesztheted, és elmentheted kedvedre" lehetőség minidg műkődik és ez így is volt minden rendszernél. Ja és a beépített képmetsző is nyugodtan használható.

Montanosz
hát kivettem a pipát de továbbra is csak a onedrive mappába menti, azt is csak akkor ha az online...na mindegy köszi a tippeket, inkább felraktam egy kis free képernyőmentőt azzal megoldottam

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

bon
OneDrive kliensbe (tálca jobb alsó sarka) kell bekapcsolni a beállításoknál.

Dzsini
Printscreen alapból a vágólapra menti, azt bármilyen képnézegető / szerkesztő programba beillesztheted, és elmentheted kedvedre.

A Onedrive kliens pedig továbbra is működik, ha elindítod, és a beállításaiban (Automatikus mentés) bekapcsolod, hogy tegye ugyanazt, mint eddig.

Montanosz
Helo!
Azt hol tudom megadni hogy a printscreen gomb lenyomásával a kép lementési helyét?
Mivel eddig a onedrive-ra mentette de egy frissités után az eltünt és így hiába nyomkodom a gombot nem menti le a képernyőképet.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

grebber
Nem rakok képet, ma már nem produkálja.

Next PC upgrade: 2022

bon
+1 nálam sincs egy gépen se a leírt jelenség, pedig elég sok gépen használom vagy üzemeltetem és nincs más böngésző a gépeken, így tuti használják.

grebber
Nálam is alapon van mivel nem is tudom mi lehet egy böngészőbem ami nem alap... Ha hazaértem rakok be képet róla.

[HUN]FaTaL
+1 megerősítem, nálam is ugyanez a helyzet

http://goo.gl/gd6Zi5

MerlinW
Edge? Nálam semmilyen csík nincs a képernyő alján. Minden alapértelmezett beállításon van, mert nem használom.

[merlinw.org]

grebber
Senki? 😞

SigS
Síma W10 újratelepítésekor kapom ezt. Telepítővel törlöm/formázom is a teljes 120-as meghajtót, és ez a kép fogad 😊

"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled őket eltűnnek" :)

gergely1991
Ezzel a rendszermeghajtójára gondolhatott...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
Húzd ki azt a lemezt(vagy tiltsd le a bios/uefiben) amivel nem akarsz foglalkozni(ami a értékes adatok lehetnek) és próbáld particiónálni a másikat egy külsős programmal:ISO képfájlt töltsél le mindenképpen.
Elindítod, körülnézel (szerintem tökfelesleges ha már formáztad),de ha úgy érzed hogy hiányzik valami fontos adat ami ezen meghajtón volt akkor terminál elindít testdisk programmal még visszahozhatod,ha nem akkor formázd bátran:törlöd a jelenlegit és létrehozol egy újat,majd kiválasztod a particiót,jobb gomb formázás>ntfs.
Ha ez sem segít akkor törölj minden particiót(igen elvileg azt az egyet de lehet hogy a gparted ebben a "zavarban" többet láthat),és hozz létre új particiós táblát(lehetőleg nem mbr-t).
Ha meg vagy akkor kattints a alkalmazás gombra,ilyenkor küld egy fiyelmeztetést hogy törlöd és adatvesztés okoz(még szép hiszen törlöd).
Ha ezzel készen vagy telepítő USB-be és ha végeztél a telepítésel, "visszaengedheted" a másik meghajtót.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2018.05.28. 10:24:43

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Dzsini
De azt miért akarod kézzel bepakolni automata indulásba? A saját beállításaiból be lehet kapcsolni az automata indulást...

Akkor nem szereti a Logitech exe-jét.

grebber
Frissített egy nagyon a gép...azóta a ms böngészőbe alul ott figyel fekete csíkban a netoldal címe amit éppen böngészek. Ez rohadtul zavaró. Valahol kikapcsolható ez a fantasztikus opció?

MerlinW
Kipróbáltam itthon és működik. Valamit nem jól csinálsz. Mit akarsz futtatni?

[merlinw.org]

Igen, rendben.

Nem vált be..

Úgy tűnik olyan programot nem akar betölteni, ami rendszergazdai futtatásként van beállítva..

bon
Aki nem ért hozzá az ne telepítsen.

Persze, te sem húzod le, én sem húzom le, mert nekünk ez nem jelent gondot.
De ha valaki kicsit is bizonytalan, és azt a jó tanácsot kapja hogy törölje a partíciókat, és ezt mindegyik diszken szorgosan meg is teszi, az lehet hogy olyan partíciót is töröl, amin esetleg értékes adatai is vannak.

Sziasztok, az nVidia beállításokat hogyan tudom elmenteni?
Újraindításnál nem jegyzi meg.
A Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - Főkapcsoló funkciójának megadása - Jelenleg el nem érhető beállítások - Gyors rendszerindítás elől kivettem a pipát, mégsem segít.
Előre is köszi a türelmes válaszokat.

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

bon
Driver frissítés volt már? Tiszta rendszer telepítést is megfontolnám.

MerlinW
"Szétcseszi a boot szektort"

Hogy mi?😊 Semmi köze nincs hozzá, biztos nem az okozta.

[merlinw.org]

Lehet, hogy nem a verzió változott, csak a buildszám.
verzió: 1803, oprendsz buildszám: 17134.48
Sziasztok!
Két hete, egy olyan, komolyabb frissítést csinált a Win10, hogy még a verzió száma is változott.
Azóta lelassult mint az állat, és akadozik, illetve vibrál a videók levetítése. Nem csak a letöltött, hanem akkor is, ha pl a youtube-on nézem.
Van-e valami ötletetek?
Köszönettel: chicki
SigS
Köszi, de ezt már próbáltam
Szétcseszi a boot szektort:::

"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled őket eltűnnek" :)

MerlinW
Akkor task scheduler, jobb klikk a root ágon, create task,

- General fülön nevezd el, majd pipáld be a "run with highest privileges"-t, user group-ot állítsd be adminra vagy valamire aminek van admin joga.
- Trigger fülön "New", fent a "Begin the task"-ot állítsd startup-ra, (delay task-ot mondjuk 15mp-re, hogy ne lassítsa a felállást)
- Action fülön mond meg mit indítson el.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.26. 05:56:58

[merlinw.org]

bon
Feladat futtatásához használt fiók jogosultsága rendben van?

Igen.
Ha kiszedem a kívánt program indító exe-jénél a rendszergazda-i futtatást, akkor minden rendben. Betölti. De rendszergazdaként nem.

megpróbálom, de nem hiszem, hogy működik..

MerlinW
Win+R, shell:startup, enter

Bemásolod ide a kívánt program shortcut-ját.

(shell:startup ugyanaz, mint az %APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.25. 19:55:53

[merlinw.org]

bon
Feladatütemezővel próbáltad?

MerlinW
Miért kellene kihúzni bármit is, főleg ha egyértelműen látod melyik az SSD? Amiről te beszélsz az még Windows XP-s probléma, W7 óta bármelyik lemezre telepítheted a rendszert, függetlenül attól melyik portra van csatlakoztatva.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.25. 15:38:17

[merlinw.org]