6762
  • zero_020
    Ja, meg továbbra is nyasgem, ha az "sírás", hogy egy nyilvánvaló tévedést/hazugságot kiemelek, hogy az tévedés/hazugság.
  • zero_020
    Sőt, jelezni sem kell M$ felé, mert úgyis mindent tud rólad a beépített "telemetriának" köszönhetően.

Egyébként meg a Dx12 miatt kvázi rá vagyunk kényszerítve a Win10-re. Ha rohadék módon nem kizárólag a Win10 támogatná, akkor soha nem váltottam volna.

A kérdés továbbra is áll, hogy vajon az új LTSB-ben (illetve már LTSC-nek hívják) van-e audio router, vagy továbbra is a heftelt segédprogramot kell használnom erre?
  • KranaZoli #5675
    De hát Neked akkor nincs is porblémád. Sőt, még problémád sincs.
    Megoldod magadnak, ahogy olvasom. Ez dicséretes! DIY!

Jó, akkor nem rinyáltál, csak sírsz itt, mint egy kisgyermek. Pedig az MS épp úgy szar le engem is, ahogy Téged is.
    Szerintem, igazad van! (meg Bon-nak is, az MS-nak is, Nekem is és még csak meg kell hozzá szólalnunk.)

Neeeeem! Deeeee! Naugyeeeee!

Ui.: Egyébként lehet jelezni a MS felé, ha vmivel nem vagy megelégedve. Beépített app is van már rá. De jobb, ha tudod, hogy a Win10 nem desktop OS, hanem One OS.
    Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.25. 17:53:39
  • zero_020
    De szerinted egy desktop OS esetében érdekel engem, hogy min használhatnám még, ha nem desktopon akarnám használni? Pont nem, és nem tudom, hogy miért kellene ennek örülnöm. Főleg, hogy a kompromisszumos, mindent lefedő megoldások általában specifikusan mindig rosszabbak, mint a speciálisak.
    Telefonon meg használjon windowst az, akinek annyira tökéletes az élete, hogy nincs egyéb problémája...

És álljon már meg a menet, ajóéletbemár, megmutatnád hogy hol rinyáltam? Megoldom magamnak a dolgot, pont ezért használok LTSB-t, mert
    1. nem kell a reklámokkal teleszórt start menü
    2. nem kell a kémprogram része
    3. nem kell a sallang, Cortana, Store, egyéb beépített hülyeségek.
    Pont, hogy megoldottam magamnak, hogy ami nem tetszik, azt nem használom.

Csak hülyeségekkel ne érveljünk már, egy dizájnváltoztatást, egy UI változtatást, és reklámokkal telerakást ne nevezzünk már "technikai fejlődés"-nek, mert objektíve nem az. Főleg, hogy a mezei júzernek ez nettó negatív változás minden szempontból. És pont nem érdekel, hogy mi van ezek mögött a dolgok mögött, mert ahogy az M$ is kizárólag a saját érdekeit nézi, úgy én is. És ne akard ezt tőlem elvenni, mert nem hagyom. Így is elég nagy baj a világgal, hogy már nagyjából mindent hagyunk, hogy megtegyenek velünk...
    Utoljára szerkesztette: zero_020, 2018.10.25. 16:46:06
  • bon
    Nekem is csak addig amíg vissza nem vonták. Azok az ISO-k megvannak. Ja meg a Wsus-ban is láttam a 1809-et, de ott alapból tiltom.
  • MerlinW
    Amíg nincs media creation tool 1809 szerintem felesleges keresgélni. Mondjuk nekem még fel sem ajánlotta a 1809-et egy gépen sem.
  • bon
    Az őszi frissítés javított ISO-i kijöttek már? Mert én nem találom sehol sem.
  • bon
    Én normál retail Enterpirse-t használok és Retail Pro ISO-kat.
  • KranaZoli #5669
    Én csak azt a pár kommentet olvastam, amikre reagáltam.
    Nem fogok visszaolvasni teljesen hülye témában hsz-eket. Ez a Windows 10 topik.

A Windows 10 ilyen és olyan lesz, amilyen lesz. Ha vki MS-t használ akkor azt használ, de ne rinyáljon. Semmi értelme. Ahogy írtam senkinek nem tart senki pisztolyt a fejéhez (remélem), hogy már pedig Win10-et kell használnod. Én épp lesz*rom, hogy vki WinXP-t, vagy DOS-t, vagy Linux-ot használ.

A Windows 10 nem kis mértékű fejlesztéseken esett át, és masszívan fejlesztik. Tetszik a rövid rilíz időszak, a dinamizmus amit diktálnak. Ha vki Windows-t használ letolják a torkodon azt is amit nem szeretnél. Nem a Máltai Szeretetszolgálat az MS.

Nem érdekel miről van szó, ennél részletesebben. Teljes mértékben egyetértek BON hsz-ével.

A októberi frissítési probléma pedig olyan, hogy minden rosszban van vmi jó. Csak ezek olyan dolgok melyekbe egy mezei júzer nem lát bele. Nem láthat bele. Írni pedig minden média azt ír, amit akar.

Én mindent megkérdőjelezek! Így felkiáltójellel!
    Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.24. 18:44:19
  • VinylToy #5668
    Tévedésben vagy, itt azon megy a rinyálás, hogy meg van szólva az ember, mert beállított valamit az Ő szükségletei szerint, és ezt hogyan merészelte.
  • KranaZoli #5667
    De az. Próbálj meg XP-t mobilon használni.
    A OneOS igenis fejlődés. Az UI, amire hivatkozol többek között használható mind desktop, mind Noteboook, mind Tablet, mind mobilokon. Értsd, csempés UI.

Azért ne gondold, hogy a MS-nál segg hülyék munkálkodnak és fő céljuk az lenne, hogy hogyan basszunk ki zero_020 SG topic lakóval.

Ui.: De senkinek, senki nem tart pisztolyt a fejéhez. Használd amit szeretnél. Ha XP-t akarsz, használj XP-t. Ennyi!Csak ne rinyálj, mint egy kislány. Választhatsz már csodaszép Linux-ok közül is. Stb...
    Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.10.24. 11:25:05
  • zero_020
    Akkor úgy látom senki nem használ őszi LTSBt itt?
  • zero_020
    Csakhogy a dizájn döntések és az UI változása nem technikai fejlődés. A kőbaltás példádra vetítve pont mindegy, hogy a nyele szantálfa vagy tölgy. És ha valaki a tölgyet szereti, te hiába téped a szád, hogy márpedig a szantálfa az mennyivel jobb.

És egyébként van gépem, amin XP fut, mert az rá a legalkalmasabb. Már a Win7 is indokolatlanul sok erőforrást felzabál ahhoz képest, hogy az lenne csak a dolga, hogy meghajtsa a hardvert. A Win10 meg már botrányos, mennyit.
    Nagyon nem vagyok boldog, hogy rá vagyok kényszerítve a Dx12vel, bőven megfelelt a Win7 is.
  • bon
    Mert ez maradiság. Ennyi erővel XP-t is lehetne használni, mert az már megszokta. Így nem halad előre a technika. Sarkalatos példa: ha az ősember is leragadt volna a kőbaltánál, mert az megszokta, akkor még minidig barlangba élnénk és mamutokra vadásznánk. Az újat, mást nem kell elutasítani és visszaállni a régi szintre.
  • VinylToy #5663
    Sose értettem, hogy miért nem lehet elfogadni, hogy mások valamit megszoktak, és nekik az úgy megfelelt, ezért a továbbiakban is ragaszkodnak egy bizonyos szintig hozzá.
  • bon
    Sose értettem miért kell Windows 7 szerűre átalakítani. Tök jól használható a jelenlegi start menü is, sőt ha kattintgatós módszert szereti az ember még hatékonyabb is. Ha meg keresős megoldást szereti úgy rémlik az is jobb mint Windows 7 alatt.
  • lonvard
    Visszatérve még egy pillanatra: Most így 1 nap után kezdem ezt is megszeretni. Elkezdtem berendezkedni, Win7-szerűre pofoztam össze az asztalt, kezdek kibékülni vele. :)
  • zero_020
    Idei őszi LTSB-t használ esetleg valaki? Tavaly decemberi van fenn, és majdnem teljesen elégedett vagyok vele, de kellene az áprilisban beletett "megmondom programonként, hogy melyik hangkimeneten szóljon" funkció. LTSB meg ugye nem frissít.

Viszont abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán az LTSB tudja-e ezt.

Egyelőre megoldom egy Audio Router c. programmal, csak azzal az a gond, hogy kényelmetlen, nem jegyez meg semmit, minden egyes alkalommal újra át kell irányítani a kimeneteket.
  • lonvard
    Próbálgattam, de partíció törlése után is azt írta ki, hogy nem telepíti, mer MBR. A partíciós résznél minden opciót használtam. Kicsit ijesztő így a Win7 stabilitása után. Az is kicsit megijesztett, hogy a haver laptopjára telepített friss verzió két nap után indítási hibával reménytelenül nem bootolt be, és újra kellett telepíteni. Win98 idején láttam ilyet utoljára saját praxisomban. :D XP-t is szerettem, de emlékszem hogy a Win7 telepítése után felsóhajtottam, hogy mennyire fasza és mennyire átlátható és kézre áll. Ezzel a Win10-el most nem igazán ez az élmény van meg, hanem inkább hogy hogy a tökömbe legyen átláthatóbb és kisebb a start menü, meg próbálom a "gépházat" meg a fájlkezelőt meg minden ilyesmit újra felfedezni, és remélem, hogy nem lep meg valamelyik bootoláskor, hogy kapjam be, nem indul el. :) Na de eltelik 1-2 hét azt megbarátkozom vele.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.22. 15:04:21
  • bon
    Már bocs, telepítővel letörölsz minden partíciót és újra létrehozod, egyből meg is van a cucc. A formázást meg el kell felejteni, az édes kevés partícióknál.
  • bon
    Ez baromság. Nincs gond az UEFI telepítéssel, csak érteni kell hozzá. A GPT partíciós séma meg elengedhetetlen a mai nagy winyokhoz.
  • Dency
    Ez az UEFI-nek a faszsága GPT partíció, amióta uefi van csak rossz tapasztalataim vannak, főleg telepítésnél laptopoknál. Borzalom.
  • lonvard
    Ennél sokkal szebb volt a megoldás. Most lettem kész. Azér nem engedett bootolni, mer a pendrive telepítője ntfs rendszerre lett alakítva, de neki a Fat32 kellett. Ki a tököm hitte volna, hogy Win 10-nél nekem Fat32-vel kell dolgoznom. Na mindegy, ezek után bebootolt, majd a partíciós résznél egyikre se engedte telepíteni, mivel az összes partíció MBR-es partíciós táblán volt (vagy mi az), de neki GBR kellett. Ezzel csak az volt a probléma, hogy én akkor már formattáltam az összeset, tehát nem volt hova menekülni. :D Kibaszott ideges lettem. Visszatérő régi rémálmom, hogy Windows telepítésnél gubanc adódik úgy, hogy a winchesteren már nincs meg az ép rendszer. :D Na mindegy hát a tévén behoztam a netet és kihámoztam, hogy DOS parancssorral kell nekem átalakítani az MBR-t GBR-re. Végül is sikerült, partíciós résznél SHift + F10 és bejött a parancssor, és követve az instrukciókat sikerült átalakítanom és partícionálnom is a winchestert, és most már a szép új Win10-ről mosolygok a világba. Ez az én történetem, köszönöm, hogy megoszthattam veletek. :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.22. 12:05:28
  • TomBond
    BIOS-ban be kell állítani, hogy a pendrive-ról induljon.
  • lonvard
    Na tessék, tegnap telepítettem. Onnan kaptam kedvet, hogy egy haverom laptopjára megcsináltam úgy, hogy egy pendrive-ra kiírtam a rufussal, és 1 órán belül meg is volt. Ugyanez volt a terv. Pendrive-ról bootolok, majd leformázom a winchestert, és akkor tiszta lappal indítok. Ehhez képest pendrive-ról nem engedett bootolni. Erre szimplán a Windowsból kezdtem telepíteni, pendrive bedug, setup.exe. Most az egy dolog, hogy több óra lett így a telepítés, de ráadásul se formázni se partícionálni nem engedett, csinált a rendszerének magától egy 50 gigás partíciót. És akkor most van egy 100 gigás partíció, amin a rendszernek kellene lenni, de még az előző Win7-em csücsül rajta, van egy 50 gigás, amin az új rendszer van, meg van egy kb. 700-800 gigás félig betelt, amin a korábbi programjaim voltak, azt is formázni akartam.

Szakmai kérdésem:

Hogyan telepítsem úgy, hogy engedjen formázni és partícionálni?
  • Dency
    Update:
    Megoldódott, microsoft store se jött be, valami kapcsolati problémája volt, de ez azóta van és mások is írják mióta frissítettek az 1809-es verzióra.
    Hálózati kártyánál ipv6 vagy 4-es cím elől kivenni a pipát le okézni majd újra pipálni és leokézni megint.
  • Dency
    Mit lehet csinálni ha az időjárás app nem tölt be? Csak forognak a pöttyök és annyi, viszont a start menüt ha megnyitom lefrissíti a csempét.

Végén pedig kiírja "hiba történt" Lap frissítésre rámegyek és nem történik semmi.
    Utoljára szerkesztette: Dency, 2018.10.20. 17:32:42
  • suba53
    Annak meg semmi értelme szerintem. Nem lesz gyorsabb a rendszer, nem lesz könnyebben használható.
    Ha már pro van a gépen aktiválva, annak csak örülni kell, és kész.
  • Dzsini
    felfele simán, lefele volt a kérdés pro -> home , az pedig ahogy írják nem olyan egyszerű
  • suba53
    Még nem próbáltam, de szerintem simán lehet váltani home-ról pro-ra, ha van egy érvényes pro kulcs.
    Akár refurbished is. A rendszer ( Ez a gép - tulajdonságok ) ablakban van egy opció. Másik termékkulcs megadása.
    Ha ott beírjuk az érvényes pro kulcsot, és aktiváljuk, onnantól pro verzió lesz aktiválva, és akár a frissítéskor, akár az újra telepítéskor már pro lesz az alapértelmezett.
  • Dzsini
    Attól függ. Ha UEFI-ben el van tárolva, hogy mi van rajta, akkor nem.
  • bon
    Emlékeim szerint ha nem adok meg kódot, akkor ki kell választani a típust.
  • bon
    Ami pár perc.
  • sertrex
    Köszi.
  • Jim Morrison
    Akinek 1809 media feature pakkra van szüksége, az az első linken megtalálja
    . működik
  • suba53
    Én a megjelenéskor legyártottam a Media Creation Tool 1809-el az USB kulcsokat, magyar és angol telepítőkkel 32-64 bites combókat.
    A magyarral frissítettem a saját rendszeremet, gond nélkül lement semmi adatvesztés nem volt. Igaz én soha nem az MS default mappáit használom a dokuk tárolására. Az angollal egy tiszta telepítést végeztem, az is kifogástalan.

Azt írták, hogy sok file-t a helyreállító szoftverek sem tudtak vissza állítani. Ez akkor fordulhat elő, ha a letöltött telepítő állományok, majd a félretett régi windows fileok felülírták ezeket a fileokat. A hiba az lehet hogy valamiért töröltnek, üresnek látja az új rendszer ezeket a mappákat, és simán ír ezekre a helyekre is.

Elég gáz egy ilyen hiba. Főleg úgy, hogy csak elszórtan jelentkezik, nem minden frissítéskor konzekvensen.
    Kíváncsi vagyok, hogy mikorra teszik ismét elérhetővé.
  • Dzsini
    Egyszerűen nem, de nem kellene, hogy a Bitlockeren túl bármi teljesítménycsökkentő cucc legyen aktív a Pro változatban - azt pedig ha nem állítottad be, akkor nem is dolgozik.

Normál downgrade lehetőséget nem találok sehol, újratelepítéskor választhatod a Home-ot, ha a telepítőt átállítod, hogy ne nézze meg az UEFI-be írt adatokat (channel type = Retail). Nem tudom, hogy a meglevő kulcsot mennyire fogja szeretni...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.10.16. 09:41:36
  • sertrex
    Gond az nincs és eddig probléma se volt a Win 10-zel, nálam. De úgy vettem észre, mivel másoknak már elég sok Home-ot telepítettem, meg Pro-t is, hogy a Home valamivel gyorsabb, mert nem hajt végre annyi biztonsági ellenőrzést... azt hiszem.
    De olyat még nem próbáltam, hogy Pro-ról Home-ra vagy fordítva. Így azt se tudom, hogy lehetséges-e.?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.16. 09:04:56
  • Dzsini
    Igazából a pro-ban inkább olyan beállítási lehetőségeid vannak, amik a home-ban nincsenek. Ha ezeket nem piszkálod, akkor nem lesz gond...
  • sertrex
    Szerintetek lehet olyat, hogy Professionalról Home-ra váltani? És érdemes-e? Arra gondoltam, hogy a Home nincs annyira agyon biztosítva. Szerintem semmi szükségem a Pro összes szolgáltatására, mert csak játszom, filmet nézek, zenét hallgatok és internetezek a gépemen. Vagy egyszerűbb ha veszek egy home kulcsot?