Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más esetekben meg összecsuklik az egész, de ezt előre senki nem tudja megmondani.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1-em van (most néztem Speccyn 😊), fontolgatom hogy átállok Win10-re. Idáig azért nem csináltam, mert féltem hogy elcseszi a Win7-re telepített szoftvereimet és nem volt miért kockáztatnom. Most van egy olyan szitu, hogy merek kockáztatni. Mert hogy úgy emlékszem, hogy elvileg a telepítés tulajdonképpen csak egy frissítés, és elméletben nem fogja szétcseszni a feltelepített dolgaimat. Ezt jól tudom? Ha elkezdem a telepítést akkor örülnék neki ha egy sima next-next-finish lenne, és a végén nem az lenne a tapasztalat, hogy semmi korábban feltelepített fontos programom nem indul el. Vannak a telepítésnek buktatói, vagy hülyebiztos?
Köszi ha reagáltok.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A "windows aktivála van" szöveg alatti termék azonosító?
Köszi.
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.08.01. 20:41:20
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A gyors rendszerindítást muszáj vagyok kikapcsolni, mert zabálja a laptop akksiját mivel csak szinleli a kikapcsolt állapotot. Minialkalmazásokból meg csak egy hálózati widgetet használok amire szükségem van. Ezek nem olyan nagy belenyúlások szerintem. <#lookaround>#lookaround>
A második fele meg - ha rendszergazdai szinten így belenyúlsz a dolgokba, akkor az már csak ilyen sport, átlagos felhasználás szintjén az alapbeállítások megfelelnek.
Lehet azzal valamit kezdeni, hogy a nagy frissítések után ne kelljen minden alkalommal kikapcsolnom a "gyors rendszerindítást" az energiagazdálkodásban, illetve a minialkapmazásokat uninstallálnom és újra telepítenem, hogy müködjön?
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.07.31. 14:00:58
https://sera-host.com/hu/knowhow/2018/05/10/tavoli_asztal_CredSSP_hiba
De egy laptopnál amin win 10 van, már valamiért nem működik ez a módszer... Amúgy érdekes hogy win 8.1-nél is előjött ez a hiba, nem tudom hogy miért nem javították még...
Mostanában előjött olyan "probléma" hogy a tulajdonságoknál beállítom hogy rendszerkazdaként indítsa a programot, aztán másnap nézem és már nem rendszergazdaként indítja. Olyan mintha nem mentené el a beállítást. Kb az utolsó frissítés óta csinálja ezt. Ezt hogyan lehet orvosolni?
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Mi lehet az oka annak, hogy több frissen telepített program nem jelenik meg a Start menüben? Eddig bármit telepítettem, annak a Start menü / Minden alkalmazás résznél láttam a könyvtárát / ikonját, de ez most nagyon nincs így... 😊
www.smart-bus.hu
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Ha az egeret ráviszem pl. a bal alsó sarokban a win logóra, még az is piros lesz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
[merlinw.org]
Ha nem értesz eléggé hozzá, akkor azzal jársz a legjobban, ha nem túlságosan túrsz bele - hagyd, hogy frissüljön, tegye a dolgát, és úgy a legvalószínűbb, hogy nem lesz problémád vele. A frissítés - Windows Update-nél állítsd be, hogy mikor vagy aktív és hogy kezelje az újraindításokat, a Gépház többi részét pedig lapozgasd át, állítsd be kedved szerint.
Most először telepítettem win10 et. Driverek fent vannak, alap szoftverek is. Nodom van. A kérdésem az, hogy van-e valami beállítás, amit célszerű elvégezni a win10-en? Pl ssd kezeléssel kapcsolatban a win7-nél kellett valamit állítgatni, de már nem emlékszem. A WinDefendernek van értelme Nod mellett? Vagy a win10pro f@sza úgy, ahogy van..?
Bocsi, ha degeneráltak a kérdéseim, tudom, hogy ezeknek utánajárhatnék google-en, az lesz a következő, de szerettem volna megkérdezni titeket is.
(Az nem jött össze, hogy VirtualBoxban XP, ott VirtualPC. Futott, csak kép nem volt.)
The Matrix has you...
Azért egy takarítás illetve csatlakozók átnézése, memóriák ki és berakása sem árt, mert ilyet áltában is csinál. Egyszerűen elmozdul a memória pl és akkor már fagy mint a k..isten...
Szóval hardver és aztán szoftver (értem ez alatt az eseménynaplót, hogy kiderüljön melyik driver a ludas)
The Matrix has you...
Egy 80GB-os bőven elég, lehet hogy van is a fiókodban, vagy valamelyik ismerősöd tud egyet kölcsön adni.
Ugyanis ha továbbra is csinálja, akkor valószínű hardveres oka van, és fölöslegesen gyalultál le mindent.
A legújabb Media Creation Tool a 1803-as verzióbol csinál telepítőt 10-20 perc alatt. Vagy egy 4-8 GB USB kulcsra, vagy egy ISO file-t, amit akár DVD-re is kiírhatsz, és máris tudod telepíteni. Ha hardveres oka van, akkor lehet akár alaplap, akár táp, esetleg memória hiba, de azt elég sziszifuszi módon tudod csak behatárolni.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ha nem hardverhiba, akkor valami driver lesz, amit esetleg pont az áprilisi update rakott fel.
Apró cseprő gondok voltak nálam is, de alapvetően 3 éve nem installáltam újra, senem reseteltem a win10-et.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.07.04. 15:23:10
Ha meg ír valamit, akkor azzal az adott driverrel van a gond.
A restore factory settings valószínűleg nagyon közel jár hozzá - de akárhogy is, vigyázz a személyes fájlokkal / mappákkal (böngészős dolgok, játékmentések, beállítások, stb.), hogy mit darálhat le, mi nincs meg felhőmentésben.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.04. 14:45:22