6762
  • RelakS
    Bleh...
    Ótomata azt mondja, hogy csak 1 gépre lehet telepíteni, nem érvényesíti a licenset ezen a gépen...
  • Dzsini
    Telefon az MS supportnak, megoldják.
  • RelakS
    Alaplapot cseréltem, és most a Windows nyaggat, hogy nincs aktiválva.
    Természetesen a hardvercsere előtt nem kötöttem hozzá a fiókomhoz a kulcsot, így most magyaráz, hogy másik eszközön van a termékkulcs aktiválva.
    Mit lehet ilyenkor tenni? Nem nagyon fűlik a fogam ahhoz, hogy visszarakjam a másik alaplapot, kössem a fiókomhoz a kulcsot, majd szereljem vissza az egészet :D
  • TomBond
    Nincs. A router felhasználó és jelszó a megoldás (azzal tudom elérni a gépekről).
  • bon
    Vista óta így csinálja valami miatt.
  • kl24h
    A HDD le van védve jelszóval?
  • shaba23 #5792
    Megoldódott...menet közben gondolt egyet, és a tévén folytatta a dolgokat...
  • TomBond
    Adott egy hálózat, ami áll 2 asztali gépből, 1 laptopból, és egy routerből amihez van egy HDD csatlakoztatva.
    1 gép kábellel csatlakozva nem kér jelszót a HDD eléréséhez
    2 gép kábellel csatlakozva kér jelszót a HDD eléréséhez
    laptop wifin csatlakozva kér jelszót a HDD eléréséhez.
    Hogyan tudnám megoldani, hogy mind a 3 eszköz jelszó kérése nélkül elérje a HDD-t?
    Elméletileg mindhárom gép SMB-je engedélyezve van.
  • shaba23 #5790
    Sziasztok! Windows 10 Pro telepítése formázott ssdre. Feltelepül, lépegetek végig a beállításokon, regelek egy microsoft fiókot, megadom a jelszót nyomok a továbbra és fekete képernyő, rajta a kurzorral.
    Ez már a 2. nekifutás, elsőre épp a jelszón gondolkodtam, mikor ugyan így elsötétült. Most épp várom, h történik-e valami, de kb 10 perce semmi változás. Gép alapjáraton zúg, képernyő fekete rajta kurzor ami mozog is egérrel...
  • kl24h
    Az nem jó, hogy "erőltetve" állítsd le a rendszert, mert akkor az a sok felnyított excel ablak nem tudja lementeni az adatokat és felnyításukor hibát jelezhetnek.
    A esetedbe jó a hibernálási opció (shutdown /h), mert mikor megint bekapcsolod a gépet, akkor minden felnyított ablak ott lesz.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2019.01.13. 18:32:47
  • sgforum
    sziasztok
    hogy kell olyat csinálni win 10 alatt hogy force shutdown, parancsikonból?
    mert csináltam már ilyet, shuttdown -s /t vagy vmi ilyesmi volt, de ha van megnyitva diksi/excel, akkor már megakad, nem áll le.
    Szóval hogy kell olyan shutdown parancsot csinálni ami valóban az?

Azért kell, mert amikor megyek haza amunkahelyemről csak rákattintok erre, és nem kell bezárni azt a millió doksit.

Köszönöm a válaszokat!
  • Dency
    Jó sikerült megoldanom feladat ütemezőből. Csak nem értem sima startupból miért nem működik.
  • Dency
    Hali.
    Automatikus indításba behúzok 1 parancsikont, viszont nem indítja el a programot indításnál. Feledatkezelőben "indítás" fülnél pedig ottvan és engedélyezve van. De nem fut a program. Ilyenkor mi a teendő?
  • bon
    Töllem nyugodtan, van bőven helyem.
  • kl24h
    Igényt tart majd a frissítések helyére a Windows 10
  • Jim Morrison
    Nem emlékszik valaki, hogy amikor nem indult el a Microsoft Store alkalmazásom, hogy oldottam meg? Keresővel nem találtam....
    Friss gép, (új ssd, friss win), de a store amint elindul kikapcsol. Próbáltam ezeket és ezeket is.
    Az nem zavar, hogy a user profilképet nem szinkronizálja, de a store-nak mennie kéne, mert ott van fent a Netflix :(

szerk: amit kihagytam, hogy offline profil lett létrehozva, majd mikor már betöltött a win, akkor jelentkeztem be MS accounttal. így onedrive is jó, de itt ez elcsúszott (azért így, mert már volt abból problémám, hogy egyből MS accal telepítettem)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.12.28. 16:14:55
  • bon
    Prohardver, rendszergazda topicja, de van külön windows server topicja is.
  • suba53
    Sziasztok!
    Tudtok valami jó kis fórumot, ahol szerver faragással kapcsolatos kérdésekre is értelmeset válaszolnak olyan hozzáértők akik nem féltik a tudásukat megosztani másokkal?
    A sysadminforum nevű oldalon sajnos valahogy a neve ellenére nem nagyon fordulnak meg segítőkész, az MS szervereit mélyebben
    ismerő rendszergazdák.
  • suba53
    Sziasztok!
    Nem találtam megfelelő topikot, de talán tudtok segíteni.
    Milyen ( lehetőleg free ) backup szoftvert javasoltok a következőre. Lehetőleg GUI felületen idomítható kellene.
    ESXi környezetben futó virtuális windows szerver ( szerverek ) automatikus mentése. ( A vmdk fileok mentése.)
    Heti kétszeri full mentés, működő rendszerről külső tárhelyre, a tárhelyen 2-3 mentés fér el, a legrégebbi automatikus törlésével.
    A tárhely egy független mentő szerver, ( Windows server 2008R2 ) megfelelő tárkapacitással.
  • kl24h
    Chrome OS-kihívót fejleszt a Microsoft
  • atiwrc
    A miracast-os részt olvastam, de lehet az utolsó pont is kavarhat valamit, bár elég új wifis-s eszközök routerek között próbáltuk. Lehet kipróbálom hátha változik valami.
  • kl24h
    Microsoft - búcsúzik az Edge, Chromiumra épülő böngésző jöhet
  • kl24h
    Wi-Fi-ről is van szó benne: November 27, 2018—KB4467682 (OS Build 17134.441)
  • atiwrc
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Egy elég drága látszólag jól összerakott X-X laptop került hozzám Win10 HOME operációs rendszerrel, 1803-as built. Októberben vették, de az elmúlt hét óta a wifi nem látott semmit, pontosabban piros x volt a wifi adapter mellett. Driver és illesztőprogram újratelepítésekkel már próbálkoztak előttem, így azzal nem foglalkoztam, azért sem mert egy usb-s wifi stickkel is hasonló problémát generált, mint kiderült a WlanSvc szolgáltatás nem futott és nem is tudtam sehogy sem elindítani. Egy Nod32-el átvizsgáltam gyorsan a gépen ami nem talált semmit, így elkezdtem a windows updatekre gyanakodni. Mint kiderült, ha visszavontam a KB4467682-es frissítést (2018-11 összesítő frissítés a win10 1803 x64 rendszerhez) akkor helyre állt a wifi, amint újra rámentem hogy keressen frissítést és felrakta, akkor megint elromlott. Ezt még kétszer eljátszottam, szóval egyre jobban biztos vagyok benne, hogy ez a KB4467682 okozza a problémát.

Van arra valami lehetőség hogy ezt a frissités Win10 HOME-ban elhalasszuk valahogyan?
    A Pro-ba bizonyos frissítéseket engedett akár egy évvel is elnapolni.(Bár lehet az a nagyobb funkció frissítés volt.)
  • MerlinW
    1809-nek még nálam sincs híre, majd jön az, ha jön :) Mondjuk a media creation tools-al két kattintással fel tudod erőszakolni ha nagyon akarod.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.12.03. 20:56:01
  • kl24h
    Az 1709 esetében amikor megjelent az 1803 frissítés, megtalálta és fel is lehetett frissíteni. Most az 1803 nem találja meg az 1809 frissítést.
  • Bal0924
    De nem nálam.
    Én mindig kifogom a hibákat.
    Jobb megelőzni mint ......
  • Dency
    Kössz.
  • Dzsini
    A fiókoknál vedd fel a Google fiókodat, és máris szinkronizálja az összes ott beállított naptári eseményt / feliratkozást.
  • Dency
    Sziasztok! Az érdekelne hogy a naptárban nem lehet olyat beállítani hogy mutassa az ünnepeket + extra munkanapokat úgy mint pl az androidos naptárban telefonon?
  • bon
    Ez baromság.
  • Bal0924
    Az automatikus felrakást.. azt akarom megelőzni.
    Ha ő rakja fel a 1809-et, tuti rossz lesz valami.
  • Dzsini
    Mit és hogy tesz tönkre azzal, hogy blokkolja a 1809-et valami miatt?
  • Bal0924
    Akkor sajnos újra kell tennem a gépet, 1809-el. Mielőtt az automata tönkreteszi az egészet.
  • Dzsini
    Igen, ha szoftveresen nincs semmi, ami miatt blokkolja a WU. Lehetnek driverek, olyan szoftverek - pl. vírusirtók - amik miatt nem engedi a rendszer, mert tudnak róla, hogy gond lehet vele.
    Nézd át az ilyen rendszerszintű dolgokat, hogy van-e köztük frissíthető.
  • Bal0924
    Most már bármikor frissülhetne a gépem 1803-ról 1809-re, automatikusan?
  • Klaus100
    Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni nekem. Win 10 Home van a laptopomon. Eddig semmi gondom nem volt vele, és a KAV volt fent az elmúlt 4 évben a gépen (anno még 8,1 alatt is).
    Most egy hete leszedtem teljesen el lett távolítva nem maradt utána semmi. Viszont a Defender ami azonnal aktív lett a KAV után nem teszi ki az ikonját az óra mellé. Eléggé zavaró tud lenni, mindig az az érzésem van hogy nincs aktív védelem.
    Megnéztem a Feladatkezelőben, ott ott van az Automatikusan indulók között. Fent van a Revo is és abban ha megnézem az Autorun kezelőben, ott is ott van az Automatikusan indulók között de a Folyamata az nem fut. Minden egyes bekapcsolás után a Revoban ezt el kell indíttatnom. Tegnap volta kisebb frissítés, a Defender ikonja addig ott volt az Óra mellett, de a frissítés utáni újraindítást követően már nem volt ikon. El kellett indíttatnom a Revoban. Kicsit idegesítő ez így. Tudtok valami megoldást vagy segítséget? Előre is megköszönöm.
  • rage
    Nálam a Fable 2 (magyar beállítású xbox-szal) magyar felirattal működik xbox one S-en.
  • Jim Morrison
    https://github.com/Disassembler0/Win10-Initial-Setup-Script
  • bon
    Szerintem nem. A Gears-ek, tuti nem, mert megvannak.