Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
1000 + 1 éve nem jártam itt sem. Nem volt szükségem rá. (DIY)
Most azonban kérdésem lenne, problémám van, amit nem sikerül orvosolnom.
Újratelepítettem a Win10-et a 1803.17134.320-as verzióra.
Nem tudom a fájlkiterjesztésekhez(nél) módosítani az alapértelmezett alkalmazást.
Pl.: *.ini ne jegyzettömb legyen, hanem Notepad++
(Google-al rákerestem és láttam vannak ilyen issue-k, vagy voltak, ...) Nekem eddig ez nem volt gond.
Próbáltam mindent amit ismerek. Társítások jobb egér; mindig ez és ez nyissa meg, stb... semmi. Gépház alapértelmezett .... semmi, de ott sok minden custom fájltípus benne sincs. DISM; sfc; MS account a gépházból, ... Minden marad, semmi sem változik. Újraindítások után sem.
Hát, most ebben kérnék segítséget.
Pl. *.pak fájlokat nem tudok a WinRar-hoz társítani.
Szomorú vagyok... :/
Ui.: Kölcsönzött verzió, elvileg MSDN. De azért, ne dobjatok a kuyták elé.
*txt ami alapból jegyzettömb --> Wordpad Ok. Notepad++ nem. Mintha csak a Win10 default appokat engedné társítani, mást nem.
PDF ok, de ezt kezelte az Acrobat Reader telepítője.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2018.09.29. 09:47:20
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
Pár napja csináltam ugyanígy egy pendriveot, és lazán működött a bootolás és telepítés róla.
Csak nem mindegy hogy UEFI vagy nem UEFI a telepítés. Ha UEFI a telepítés, akkor leghamarabb 4 partíciót hoz létre a C-vel együtt, ha nem UEFI a telepítés, akkor csak 2 partíció lesz létrehozva (ha még akarsz más partíciót is, pl. D, E, stb ezeket nem vettem számításba a fent leírtaknál).
Am, köszönöm a segítségetek!
http://www.freetvmaci.info/
Ha mégsem látja az alaplap, akkor alaplapi beállítás vagy még lehet játszani az USB portokkal, tehát hogy USB 3.0 vagy USB 2.0 dugod be a pendriver-t.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.09.15. 20:07:24
Biosban se látja a pendrive-ot? Nézd meg van-e hozzá újabb bios. Elvileg letudod frissíteni winchesterről is. Biosban meg nézd meg a boot lehetőségnél a prioritást és ha lehet választani akkor USB-t tedd elsőnek.(USB-FDD vagy removable device) melyiknél hogy. Ugye 1 db usb2.0 port van rajta, próbáld abba dugni, bár sztem a 3.0 portnál se kéne gondnak lennie.
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
A Rufus csak Fat32 formázza le a pendriver-t, amikor UEFI bootolásut akarsz. Mondom akármilyen ilyen újabb gép volt, de még nem történt meg, hogy ne lássa a boot menüben a pendriver-t.
Még lehet egy dolog, hogy az alaplapon az USB nincs legacy-ra állítva?
Nekem is gondom van egy ma vásárolt géppel. Asus TUF Gaming FX504GD-DM708
Két pendrive, három féle WIN10 ISO. Kiírtam már mindenhogyan őket : NTFS-re, FAT32-re. Legacyt tiltottam, engedélyeztem, auto-ra állítottam és mindezt keresztbe-kasba megcsináltam.. Használtam Rufus-t, a Microsoft saját programját de semmi. Még csak nem is látja az új gép a pendriveokat. A boot menüben meg sem jelennek, így aztán a telepítésig el sem jutok. Az USB bemenetek biztosan jók, mert egér és billentyűzet mindegyikben működik. A BIOS egy AMI 310-es, ilyet még sose láttam. Eléggé le van egyszerüsítve, nem sok beállítási lehetőséget enged, de minden be van állítva ahhoz, hogy telepíteni tudjon UEFI-ről. Másik PC-ken hibátlanok a kiírt pendriveok, simán boot-olnak róla akár NTFS-nek, akár Fat32-nek vannak partícionálva. Nem először csinálok ilyet, de most elakadtam, nem is kicsit. Van még valami ötletetek ami számításba jöhet? Már vagy a 20-ik írásnál tartok és kezdek kiscsit kiakadni...
Köszi előre is!
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
(Előbb bunkó voltam, elnézést, elfelejtetettem megköszönni a segítséged. KÖSZI!)
Igazság szerint, most lett újrarakva a gép, kissé megfeküdt a C, amiatt. Ez most egy jó régi "új" vinyó, amire a rendszert pakoltam, eddig semmi baja nem volt, HD Sentinel is tökéletesnek látja...
Majd kiderül, mi a baja, de azért a válaszokat köszi szépen.
Remélem nem az új, szép nagy háttértár lesz a ludas.
ELLENBEN van egy másik hasfájásom is. Én win7-ről frissítettem 10-re a rendszert. Annak a lemeze már rég nincsen meg, gondoltam minek, és egy lomtalanításnál ment a levesbe. Viszont, hogy az eddigi C-m lehalt, (És vitte magával a vinyót, amin a C mentése volt, lévén csak a partíció volt másik, tudom, amatőr hiba...) szereznem kellett egy 10-est újra.
Virágbolti enterprise van jelenleg a gépen. próbáltam a régi fiókom visszaszerezni, de sajnos azt írja, hogy márpedig olyan e-mail cím nincsen is, a telefonszámom se van regisztrálva, (pedig dehogynem) és különben is... Úgyhogy úgy néz ki, buktam még az Onedrive mappám is. (HURRÁ! 20 év doksijai, játékmentések, fotók tömkelege, jó ez utóbbiakról legalább van másolatom.)
Sajnos az új merevlemez lenullázott anyagilag, így azon agyalok, veszek egy ilyen pár száz forintos ebay-es win10 kulcsot. Igaz, az PRO verzió.
Szerintetek érdemes ilyennel bepróbálkozni, vagy ez csak pénzkidobás, és ne kockáztassak egy ilyen dologgal, nehogy kapjon az alaplapom egy jó kis bannolást. Mert ugye olyan 90%.-ban jogtiszta játékok, szoftverek vannak a gépen.... Nehogy azokat is bukjam valahogyan, a nagy spórolási kísérletben.
Forrás; BugCheck, Eseményazonosító 1001,
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet, Ennyi a szöveges infó nagyjából.
Szoftverütközés: amikor két vagy több szoftver "nem tudja elviselni egymást" vagy speciális esetben vírus.
Hardverhiba: memóriahiba, HDD, SSD, DVD, USB, billentyűzet, alaplap, tápegység, stb hiba.
Inkompatibilis szoftver adott hardverhez: videodriver, stb.
A bluescreen-nél ír valami hibát és általában abból meg lehet állapítani a hibát.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.09.13. 20:37:48
Valaki tudja, hogy ez most mit is jelent, miért dobott bluescreent a gép? Mert nekem ez cseppet sem világos...
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.09.13. 07:22:17
Én arra gondolom, hogy mikor mindhárom SSD be volt téve, nehogy ezt az M2 CSM-ként kezelte volna az alaplap és a SATA-s SSD-ket UEFI-vel (vagy fordítva ahogy leírtam) és azért nem láttad a Windows telepítővel az M2 SSD-t, de mikor lehúztad a 2 SATA-s SSD-t, akkor már látta a W10 telepítő. Egy kissé nézd meg ezt a videót.
És most szerintem azért van gondod a rendszergazdai joggal, mert a két SATA-s SSD-nek másféle partíciója van mint az M2-nek.
bon #5530
Néztem az alaplapot, de nem láttam ilyen megosztást.
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
W7 telepítésnél találkoztam olyan esettel, hogy a telepítő nem látta a HDD-t, ez azért volt, mert a HDD valami W10 vagy W8 volt particionálva (GPT) és ekkor le kellett töröljem a partíciót a W10 telepítővel és utána már látta a W7 telepítő is a HDD-t.
Utoljára szerkesztette: TopGun, 2018.09.11. 19:08:11
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Hogy tudj bootolni pendriver-ről, akkor a pendriver-t úgy kell bootolhatóvá tenni, hogy támogassa az UEFI-t. Ha az a program amivel bootolhatóvá tetted nem tudod kiválasztani az UEFI-t (valahol kell írja BIOS CSM és UEFI ha van), akkor ajánlom erre a Rufus-t. A Rufus-nál a Target System-nél csak UEFI-t kell választani, a többi lépést már tudod.
2. Az alaplap kell lássa az SSD-t, sőt ki is kell írja a pontos nevét: Samsung... A Boot menűben meg kell jelenjen a HDD, DVD (ha van), pendriver (ha UEFI) és ez az SSD (Samsung...) még esetleg a Network (ha be van kapcsolva)...Ha nem írja ezt a Samsung.. a Boot menűben, akkor valószínűleg nincs bekapcsolva az M2 slot,
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.09.08. 20:52:34
http://goo.gl/gd6Zi5
Utoljára szerkesztette: TopGun, 2018.09.08. 15:29:53
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Érdekesebb kérdés.
Be van állítva ha itt hagyom a gépet, akkor kikapcsol az egér világítás és a monitorok.
Újraindításkor működik is.
De hosszabb idő után már nem csinálja. ugyan azok futnak, mikor beindult a gép. És mégsem kapcsolnak ki, amiknek ki kéne.
Szerinted miért van, ez?
Mivel semmi mást nem csinálok, nem fut semmi más. Csak is a 10 csinálhatja..
Újra indítottam a gépet. ismét csinálta..
Húzzam ki a netet, hogy ne küldözgessen a háttérben infókat???