6762
  • bon
    GPU-Z progit javaslom.
  • Gubberx
    Köszi! Megoldódott és sikerült visszahozni :)
  • TomBond
    Honnan tudom meg hogy milyen grafikus kártya van a laptopomban? Mindenhol csak annyit ír, hogy Intel(R) HD Graphics. Próbáltam AIDA, és vezérlőpult progikat.
  • bon
    Pendrive-r: link
  • cement
    Na eddig minden flottul ment a frissítés óta, most azonban beütött a szar
    Tegnap azt hittem h leállítottam a gépet de nem állt le mert nyitva volt egy excel és megakadt azon a párbeszédpanelen amiben kérdezi h el akarom-e menteni a változásokat (bár kurvára nem változtattam meg semmit benne). Kinyitottam a gépet pár órával később, rányomtam h nem. Ekkor nem folytatódott a leállás ahogy kéne hanem az asztalomon megjelentek olyan ikonok amik nem is voltak ott előtte. A default fehér papír ikon a jobb felső sarkán visszahajtva, kb két tucat. Nem is mutattak semmire.
    Le akartam állítani de nem csinált semmit úgyhogy kinyomtam a kikapcs gombbal és mentem a dolgomra.
    Ma reggel be akartam kapcsolni a gépet és nem töltött be a windows. Többször megpróbáltam, mindig amikor a login képernyőnek kéne megjönnie, csak sötétség. Jó, megint újraindítottam, Escape, kiválasztottam, hogy csináljon egy system diagnosztikát, és állítsa helyre az eredeti állapotot, de kiírta egy idő után, hogy sikertelen volt. Eztán a gyári beállítások visszaállítását választottam, de úgy, hogy a személyes file-jaim és beállításaim megtartásával. Újratelepült a windows és most már megy is, file-jaim megvannak de a telepített programokat mindet buktam, most rakosgatom újra őket. De jófej volt mert csinált egy html filet és kitette az asztalra azoknak a programoknak a listájával amiket eltávolított, így nem fejből kell operálni.
    Nektek volt már hasonló "élményetek"?

U.I. : mielőtt valaki mondaná, tuti nem vírus volt, van antivírus a gépen és nagyon vigyázok mit telepítek/milyen oldalakat nézek
    Utoljára szerkesztette: cement, 2015.09.12. 16:12:49
  • kalif
    Egy kérdés: win 10-et fel lehet telepíteni külső winchester egyik partíciójára vagy akár 1 pendrive-ra? Ha igen , hogyan ? Köszönöm.
  • Krisztiam #1666
    Köszi
  • bon
    Itt írnak pár megoldási lehetőséget: link
  • bon
    Letörölheted, de a legújabb infók szerint újra lefogja szedni.
  • bon
    Telepített programok megvannak?
  • Rita79
    nem fogsz kapni választ, jöjj rá magad!
    Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.09.11. 23:19:38
  • Krisztiam #1661
    Sziasztok
    nem akarom a win 10-et feltelepíteni a gépemre, de rejtett mappák között ott van a Windows BT mappa, ezt le szabad törölni?
  • Örm
    Általában jó tapasztalataim vannak a fórumon, sok segítséget kaptam már itt. Mi okozhatja azt, hogy nem működnek az élő csempék?
  • Borg
    Nyugodtan adhatsz te is választ egy olyan kérdésre, hogy van 2 autója, az egyik megy, a másik nem, és miért?
    Hülye kérdésre vagy semmit se lehet válaszolni, vagy csak hülyeséget... Talán először kérdezni kellene jól.
  • Rita79
    Itt ne reménykedj válaszban, hisz látom (és tudom) hogy olvassák olyanok is a kéréseket, akik tudnának válaszolni, de mivel nem flém, hanem személyes segítség kérés, ezért nem kapsz választ az okosoktól. Pl tudomásom van sok profi számteches modiról is, akik tudnának segíteni, de nincs help.
  • Örm
    Adott két laptop mindkettőn jogtiszta Win 10-el, az egyiken tökéletesen működnek az élő csempék a másiknál nem. Az összes frissítés fent van telepítve van mindkét gépen. Mi lehet a probléma?
  • Gubberx
    Üdv, ma bekapcsoltam a gépet, és egy szűz win bootolt be kb, minden beállítás elveszett(böngésző adatok, háttér, asztalról a doksik) kb 2 hónapos win 10... Valaki tapasztalt hasonlót hogy mi történhetett?
  • Bal0924
    Amiket feltett, vissza csinálni hogyan lehet? :)
    De látszatra jókat tett fel...
    Most már nem 2 High Definition Audio van hanem
    Realtek és egy intel high definition audio van...
    ÉS a tv tuneremet felfrissítette, 2010ról 2013-as driverre.
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.09.10. 23:25:40
  • bon
    A Driver Updater-t és társait én hanyagolnám.
  • Bal0924
    Legszívesebben odaadnám 1 napra a gépet, hogy a hibát kijavítsa valaki.
    Mert már elegem van a 10ből. 7 alatt nem volt gondom.

Csak beraktam az alaplap CD-jét és mindent felraktam. ÉS már kész is volt.
    De 10alatt nem hajlandó még futtatni sem a CD-jét. (és az alaplap oldaláról a frissebb driverek, nem mindet engedi futtatni. "ilyen hardver nem található" vagy "nem kompatibilis")
  • kl24h
    Én ahány gépre telepítettem mindig megtaláltam a drivert a gyártó oldalán. Kíváncsi lennék milyen gépről lenne szó, hogy nem találtál drivert.
    Van amikor a Windows automatikusan feltelepíti internetkapcsolat nélkül, ha van internetkapcsolat, akkor lehet hogy az összes drivert felteszi.
  • Bal0924
    Máshogyan meg nem találtam a driver-t..
    Felmentem a gyártók oldalaira, és nem találtam semmit. (vagy amit igen, nem tette fel)
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.09.10. 21:10:44
  • kl24h
    Én ilyeneket soha nem használok, mert nem biztos hogy jó drivert tesz fel vagy feltesz fölösleges drivereket is.
  • Bal0924
    Végre találtam egy olyan programot, ami tényleg felfrissíti napra készre a driverket. (Driver Updater)
    Olyan drivert is talált amiről nem is tudtam hogy van frissebb.
    Már majdnem azthittem hogy sikerül, az akadás mentesítés..

Kicsit máshogyan, de akad..
    Elegem van a win10ből!!
    A TV-ből nem tudok semmit se rendesen felvenni, hogy nézhető lehessen.

És köszi, megcsináltam #1648
  • bon
    Felrakod kézzel. Előtte célszerű ezt megcsinálni: link
  • bon
    Én remélem, hogy a novemberben megjelenő első nagyobb update-ben lesz változás e téren.
  • bon
    Nem kell codec.
  • Rita79
    Közben sikerült mert nem jól lőttem be a boot meghajtót az alaplapi felületen.
  • Bal0924
    Hogyan tudom a drivereket frissíteni, ha a windows10 nem talál frissebbet? Pedig tudom hogy van.
  • Dodo55
    Itt megtaláltam:
    http://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-from-automatically-downloading-updates/

Csak azt nem értem akkor miért az folyik a csapból, hogy ilyet már nem lehet...
  • Rita79
    Olyan kérdésem volna, hogy a már meglévő (legális) Win10-re újra akarom telepíteni a Win10-et. Hogy kell azt csinálni, hogy ne az oprendszer alól a setup.exe-vel telepítse, hanem bootolással? Ugye ki van írva DVD-re a microsoft oldaláról megvett Win10 és hiába rakom át az alaplapot CD boot-ra, mindig normálisan bebootol. Na mármost az a bajom, hogy a setup.exe re-installnál ott hagyja a régi fájlokat a C:\-n, hiába van az a lehetőség, hogy semmit ne hagyjon ott, ennek ellenére ott maradnak dolgok, sőt készít egy Windows.old mappát is, amit nem enged kitörölni.
    Magyarán formatálni szeretném a C:\-t, a telepítés előtt.
    Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.09.10. 06:22:50
  • Bal0924
    Többször neki futottam, semmi. (De már megoldottam)

Azt hittem hogy az újra húzás segít a gondonom.. és nem.
    Ugyan úgy akad a hang,kép.. :S
    Akármilyen codek segíthet?
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.09.09. 21:38:53
  • bon
    Csoportházirenddel megoldható. Szól az Admin-nak és megcsinálja. Mondjuk nálunk pont, hogy tiltom a felhasználói beavatkozást lehetőségét.
  • bon
    Próbáld újra.
  • Dodo55
    A céges gépen egyfolytában csak szopok emiatt mióta Win10 van rajta, mindig akkor áll neki önállóskodni, amikor nagyon gyorsan kéne a gép...
    Zaklasson egy értesítésben ha nem rakom fel jópár napig őket, de lehessen már úgy kézivezérelni mint régen, mert ez így nem állapot...
  • Bal0924
    Honnan lehet letölteni a Windows 10 iso-ját?
    A MediaCreationToolx64-el nem jön le. Már lassan 1 órája csak forog.. és még el sem kezdett letölteni.
  • wantonly
    Már 2. alkalommal kapok olyan hibaüzenetet, hogy a start menü és a cortana (nincs is bekapcsolva) kritikus hibája miatt újra be kell jelentkeznem, ilyenkor ügye minden amit csináltam bezáródik...
  • hunyadis
    Köszi az ötletet. Letöltöttem, de valamit jelzett a gép, hogy nem működik közre valamelyik partícióval. Ez után találtam az interneten a Mini Tool Partition Wizard Free 9.1-et. Ez a Win 10-et is kezeli. És csak be kellett írni, hogy melyik partíciót akarom bővíteni és mivel. Símán megcsinálta a szabad hely átrakását a C: partícióra. Én ezt a programot is tudom ajánlani mindenkinek, akinek ilyen problémája van. Még én a kevés számítógépes tudásommal is elboldogultam vele. BON -nak köszönöm az ötletet.
  • Borg
    Dejo...
  • bon
    Alaplap driver frissítés?