6762
  • bon
    Esetleg valamelyik insider build van fent?
  • zoltan54
    Semmit.. semmi ien program nincs fent.
  • bon
    Raktál e fel bármilyen start menüt buheráló programot?
  • bon
    Ütemezett feladat leállítására van mód ha tovább fut mint 1,2,4 stb óra. Beállítások fülön van mód ki/be kapcsolni a funkció.
  • zoltan54
    Kész feladom.. a Win 10 et nem lehet újraindítani és kész.. :( 1x ha sikerül, utána 3 4 alkalommal nincs start menü, múvelet központ és driverek.. nem értem. Bekapcsolásnál nincs gond..
  • Bal0924
    A feladatütemezővel csak elindítani programokat lehet, leállítani nem?
    És ha igen, hogyan?
  • bon
    Nem lehetséges a típus váltás.
  • MerlinW
    Ha az OEM 8.1 nem Pro volt, akkor nem fogja elfogadni. Pro-ra csak Pro-t tudsz frissíteni.
  • RYO21
    Üdv!

Az OEM 8.1-esemet upgradeltem Windows 10 Home-ra még júliusban. Most viszont szeretnék clean installt csinálni, de a Pro verziót tölteném le a Home helyett. Telepítés után így elfogja fogadni a licenszemet? (UEFI-s gépem van)
  • bardocz
    Van hogy eljut oda, hogy telepíti a drivert hozzá, vagy valami hasonló, de nem jó. Gép hátulján lévő usb-n is kipróbálom még.
  • bon
    Első alkalommal a Windows 7, Windows 89-as rendszert frissíteni kell windows 10-re és akkor aktiválódig. Utána már lehet tiszta telepítést csinálni. Ez a november elején megjelenő frissítés után már változni fog és lehet rögtön tisztán telepíteni és elfogadja a Windows 7 és 8 kulcsokat.
  • bon
    Pedig az usb-nek mennie kell.
  • fecike007
    Sziasztok! Feltelepítettem a win10 Home N op. rendszert viszont nem tudom aktiválni! Esetleg tudna vki ebben segíteni??? Előre is köszönöm!!
  • sertrex
    Win+P gombokkal négyféleképpen tudod az asztalt mejeleníttetni. Csak egy 1. monitor, kiterjesztett, mind két képernyőn ugyanaz és csak 2. képernyő(TV/monitor).
  • bardocz
    Lehetséges, hogy ez nem működik win10 alatt? Nem ismeri fel a gépem sheogy se.
  • bon
    Megfogod az ablakot és áthúzod a másik képernyőre.
  • duzzogo
    sziasztok!!Az lenne a kérdésem hogy TV -t szeretném a számítógéppel összekötni egy hdmi kábellel.Most winsows 10 van a gépen és csak a háttérképet érzékeli hiába nyitok meg bármilyen oldalt.Az XP -nél egyből azt láttam a TV-n mint a gépen.Mit tudok tenni?? köszi
  • Bal0924
    Nem.

A feladatüzemezővel hogy tudom kikapcsolni egy programot? (qbittorent)
    Elindítani még tudom, azt hiszem.
  • k0trapali #1935
    Próbáltam. Fent van a legfrissebb.
  • bon
    Driver probléma sajnos előfordulhat Windows 10 alatt is, így a kékhalálba is belefuthatsz, atheros-nál meg pláne.
  • bon
    Bios frissítést próbáltad már?
  • bon
    Régión nem állítottál semmit?
  • repvez
    Nálam már win8nál is rakoncátlankodott valami, mert ha menübe normális leállitást csináltam, hogy fullra kikapcsoltam a gépet másnap mégis egyből indult a gép ahogy felnyitottam a kijelzőt, nem kelllett hozzá a bekapcs gombot megnyomni.ÉS a vezérlőpultba megcsak arra volt opció, hogy mit tegyen ha a monitort lehajtom , arra nem hogy mit amikor fel, mivel gondolom ahhoz hard gombos start kellene,de mégis önálöan indult. ÉS nem volt tapipadnál scroll funkció, ami win7nél nagyon jól müködött.

Ez egy Toshiba satellite L750D-16k laptop. Ehhez van valakinek már tapasztalata win10 alatt?A gyár oldalán nem találtam drivert hozzá, pedig állitolag még a VGA gyári AMD drivereket sem lehet használni csak a toshiba által kiadottakat.Illettve a másik sarkalatos kérdésem, hogy beleszaladhatok e win10 alatt is abba a kék halálos boot loopba amit a win 8as atheros lan managger driver frissitése okozott win 8 alatt?
  • k0trapali #1930
    Leírom még egyszer hátha valakinek van valami ötlete...

Szóval adott egy Dell Inspiron 3542 laptop + 8GB RAM és egy 120GB-os 850 EVO SSD. Csak azért írtam az extrákat, hátha valami bezavar, de kétlem. Windows 7 Home Premium 64bit. Miden működik. Kikapcs, bekapcs. stb. királyság. Aztán frissítek Win10-re és a rendszer leállítás valamiért megbolondul. Kikapcsolom a gépet. Leállítás. Rendesen leállítom, de nem áll le! Reggelre lemerül a picsába az egész gép! Nem hallom, hogy menne, működne benne valami. Bekapcsolás sem működik normálisan!! Hosszan, nagyon hosszan kell nyomni a power gombot aztán vagy bekapcsol vagy nem. Én ezt nem értem! Beállításoknál átnéztem mindent ami az akksira vonatkozik és rendben van. Szerintem, ha a Főkapcsoló menü alatt megnyomom a Leállítást akkor le kéne állni normálisan, de valamiért mintha nem kapcsolna ki. Az összes létező driver-t feltettem már ami a Dell support oldalon található, de semmi!
    Valakinek ötlet? Szeretném a Win10-et használni, de ha nincs megoldás akkor megy vissza a Win7.
  • Bal0924
    Mitől állt át félig angolra a win10?
    Az asztal, letöltések és a felhasználók mappák át állt angolra. (eddig ezeket vettem észre hogy angolra vált..)
  • GregSB
    Ceges gépemen cégre Win 10 lett. Végre vannak virtuális desktopok. Nekem nem volt egyértelmű elsőre, de CTRL+WIN+ nyilakkal lehet váltani közöttük, az áttekintő nézet pedig WIN+TAB-ra jon be
  • celebrin
    Nem nagy problem, csak arra voltam kíváncsi, hogy üzemszerű-e a jelenség, mert nem illik a MS professzionalitásához. Egyébként WIN7-ről updatelt a rendszerem.
  • bon
    Nem hiszem el, hogy ez a hang lejátszás ekkora probléma lenne. vezérlőpult\hang menüben kikapcsolható.

Amúgy nekem nem játszik le semmi hangot.
  • zoltan54
    Nálamis.. :D XD Pedig volt format is..
  • [HUN]FaTaL
    Nekem csöndben van, már a w8 is csöndben volt. Nem lehet, hogy updatelt rendszer és örökölte a hangot meg a beállítást? Ezesetben vezérlőpultban le tudod venni.
  • k0trapali #1923
    Hehe én pont tegnap hallottam!
  • celebrin
    Win10 újra indításnál másnak is "felcsendül" a Win7 bejelentkező szignál? Csak újra indításnál csinálja, miközben fekete a képernyő, ezután minden működik flottul, de elég gagyi...
  • bon
    Pedig ott van a lemezkarbantartóban. Amúgy a rendszer magától is törli a frissítés után 30 nappal.
  • k0trapali #1920
    Hogyan tudom töröli a Windows.old mappát?
    Lemezkarbantartóban nem látszik, parancssoros opció sem működik, mert még mindig ott van.
  • zoltan54
    Épp ez az h nem szoktam sokszor.. De ha mégis, ezt akkor se kéne csinálnia.. Win 7 nél nem volt ez.. Frissítés után nem sokkal csináltam tiszta telepítést, nem tudom ez mi lehet.. Sima bekapcsolásnál nincs ez.. De van h ok minden ujraindításnál is.. ez tuti valami hiba.. Remélhetőleg a Novemberi update javítja.
    Utoljára szerkesztette: zoltan54, 2015.10.18. 14:20:05
  • bon
    Nagyon sokszor indítod újra a gépet, nálam jó ha havi 1-2 újraindítás történik. Mindig csak bekapcsolom és leállítom a gépet.
    Ha frissítve került fel a rendszer én elgondolkodnék egy tiszta telepítésen.
  • zoltan54
    Nekem a mai napig csinálja pl azt, hogy újraindításnál néha nincs start menü műveletközpont, és pl nem tölti be a vga driver és a hang drivert, de ez 15 20 újraindításonként.. :F
  • Malakai
    Elég a rendszer fileokat rejteni, vagy ez változott 10-ben?
  • bon
    Csak a rejtett fájlok kikapcsolásával.
  • Bal0924
    Hogyan lehet újra eltüntetni őket? (a rejtett fáljok kikapcsolása/elrejtése nélkül)