6762
  • DonPedro22
    A microsoft fiókomról le lehet választani az Xbox profilom?
  • bon
    BUÉK!
  • tompka
    Vinyóról vinyóra is lassú. Felmegy a lemezhasználat 100%-ra és belassul. Pedig töredezettségmentesítve van. Csak merevlemez sebesség teszten hozza az értékeket.
  • bon
    Azt ne várd, hogy Önmagán a winyó produkálni fogja az elméleti 100mb-ot, winyóról, winyóra már inkább. A max 30mb az teljesen normális, és én bekapcsolnám így is a virtuális memóriát.
  • tompka
    Az a baj, hogy a laptop 5400-as vinyója nem valami gyors. Hiába tud 100MB/s-et ha a rendszer miatt az átlag sebessége inkább 10-30MB/s között mozog. Ha a rendszeren kívül még a lapozó fájl is használná szerintem lassulna a rendszer. Most a boot időn kívül gyors a rendszer. Csak az ami piszok lassú... Csak a bootlogó karikázása 1perc...
  • bon
    Virtuális memóriát soha nem ajánlott kikapcsolni, nekem is fix méretre bevan állítva 12gb memória mellett (sőt a munkahelyi 16gb-nál is).
  • tompka
    De most sem sír miatta. Az pedig, hogy a rendszer egy kommunális frissítést követően RAM elfogyása (vagyis marad 200MB) miatt a GPU drivert is kidobja minthogy csak a legnagyobb RAM-ot használó programot állítaná le ez hiba! Mert a legnagyobb memóriát használó programot kidobja de vele együtt a drivert is... Win7-nél nem volt gond. 8.0-n sem. 8.1-en sem. Win10-en sem. TH2-vel sem. A legutóbbi frissítés óta már gond...
  • [HUN]FaTaL
    Látod, hogy van :)
  • tompka
    5lappal 500MB.
    Ha sokáig vagyok a OneDrive, Fb oldalon azok igen csak meghúzzák a memóriát. Van amikor a OneDrive oldal 1GB-ot eszik a foxban.
    12napos üzemidős rendszer elég sok memóriát evett alapjáraton is. Majdnem 4GB-ot! Most egy áramszünet miatt leállt minden. Most 2,9GB a rendszer igénye.
    TH2 előtt kevésbé telítette meg a rendszer a memóriát. Tudom, hogy nincs lapozóm, de még nem volt olyan programom ami a hiánya miatt sírt volna.
  • [HUN]FaTaL
    Állíts be lapozófájlt, vagy 200 fül helyett csak 20-at tarts nyitva.
  • bon
    Lehetséges, hogy valami bővítmény zabálja el a memóriát a firefox-ban.
  • bon
    Edge 5 ablakkal 60mb
  • TomBond
    Nekem is a 64 bites Firefox van fent, jelenleg 3 ablakkal futva nem éri el az 500 MB memóriafogyasztást.
  • tompka
    Firefox 64bit...
  • bon
    Soha nem találkoztam még memória elfogyással Windows 10 alatt, pedig jó pár gépre felraktam már vagy használom. Mi fogyasztja el a memóriát?
  • tompka
    Milyen kellemes módszert raktak a Win10-be a legutolsó frissítéssel. Eddig úgy volt ha elfogyott a RAM akkor szimplán megfagyott a GUI majd fél perc elteltével kidobott a fiók jelszó beírási képre.
    Most ha elfogy a RAM akkor a kedves rendszer kidobja a memóriából az elsődleges GPU drivert!!! Azaz elmegy a kép. Minden megy tovább csak nincs kép! Ilyenkor vagy resetel az ember így bukja a többi futó dolgokat vagy ha szerencséje van és van a gépben kiegészítő GPU akkor azzal vissza tudja hozni az elsődleges drivert. Nekem a laptopon a VGA és HDMI kimenetet nem az alap Intel HD driver kezeli hanem a kiegészítő Nvidia. Rákötöm a HDMI-re a tv-t és az Nvidia driver mivel nem tud az Intel nélkül üzemelni így elindítja. Így megjelenik a tv-n a kép rá kb 3mp-el pedig a laptop kijelzőjén is.
    Milyen kedves megoldás...
    Remélem javítani fogják...
  • grebber
    Annyit nem ér az nekem az a játék majd egyszer csak el fog indulni újra.
  • Jim Morrison
    Letölt, iso t berak, örül :) egyszerűbb mint wint telepiteni rendesen. Ezeknek meg topikja is van, ha elakadnal ott kapsz segitseget. Sok magyar leiras is van windows telepitese virtualboxba -rol
  • grebber
    Debil vagyok én ezekhez :(
  • Jim Morrison
    ha rám hallgatsz inkább virtuális gépen rakod fel win7et. És akkor maradhat a win10 :)

annyi az egész, hogy letöltöd a virtual boxot, vagy vmware playert és akkor új virtuális gép, benyomod a win7 isot és akkor kaptál is egy win7 et :)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.27. 17:56:54
  • grebber
    Azóta már nem irja a hibát a játékot 48x újra raktam (steam-es) most már csak szimplán launcher exe hibával száll el.
    Remek :(

Jó ez a win 10 komolyan stabil gondom nem votl vele. De ahogy játszom a régi játékokat mindenhol soha nem látott bugok jönnek elő ... Azon vagyok megy vissza a warez win 7.

• Jim Morrison
    általában a játék telepítők feltelepítik a szükséges .net, stb csomagokat ha kell, így újra telepítése megoldást jelenthet. Vagy elmondod (ha írja), hogy melyik .nettel van baja, és akkor kikeressük neked, és adunk hozzá linket.
  • grebber
    Kérlek jelezd hol!
    A telepített appoknál csak at 1.1 volt.Azt le tudtam szedni de azóta semmi más nem tudtam feltenni mert kiirja újabb van fent.

A javítást meg nem tudom olyanon használni amit nem is találok :(
  • bon
    Bizonyos verziókat újra lehet mint írtam, de létezik javítás funkció is.
  • grebber
    Egy game sír miatta gondoltam újratelepitem a .netet.De ha integrálva van akkor ez lehetetlen.2 napja még ment a játék.
    :(
  • bon
    Nem mindegyik törölhető, mert a rendszerbe van integrálva. Amúgy programok és szolgáltatásoknál.
  • Jim Morrison
    Jobbára az kell játékokhoz, programokhoz, nem akarod leszedni. De ha megis akkor a feltelepitett programok listajaban benne vagy.
  • grebber
    Hogyan lehet leszedni ezt a .Net izét?
  • bajgunar
    Gondoltam erre én is. De ahogy kommenteket hirtelen átfutottam, több a + mint a - , így maradt ez.
    Am. meg öcsémtől kaptam mind karira. :P Kérdezte: -"mi kérek?" Mondtam: -"dezodor féleséget nehogy vegyél, mert khajítom! Inkább egy faja Whiskey, meg pár venti azt cső". Nem akartam nagy költekezésbe verni. Én meg ennek is örülök. A régi Thermaltake-es, gyári hűtő elég jól bírta 4-5 éve, de ~fél éve már egy-egy indítás után míg be nem melegedtek, majdnem elnyomták a porszívó hangját.
    Szóval nekem most felüdülés ez a csend. Azt HA fél évig bírja, akkor annyit bírt.
  • Jim Morrison
    Lemezkezelőm most így néz ki:

Annyi történt, hogy a 3TB os lemezről eltűnt az 500MB os aktív ilyen-olyan partíció. De szerencsére még így is elindul (aktív, meg nem tudom milyen partíció volt)
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.26. 22:50:32
  • bon
    Egy-két ezer Ft-os ventitől nem kell sokat várni, alsó kategória ami a minőségen is meglátszik. Ház ventim Coolermaster pl az egyik ilyen, jó pár éve gond nélkül üzemel, persze nem volt olcsó: link
  • Blum
    Ilyen frozen ventim nekem is volt, fél év múlva ment a kukába mert elkezdett zörögni :D
  • bajgunar
    Múltkor én is szenvedtem vele. Még anno formatáltam, partícionáltam vinyót 3 (300+200+200) részre. Első partícióra telepítem win-t. Nézem. Erre másik! vinyóra hozott létre boot szektort. :S Sehogy se tudtam megoldani, hogy jó legyen, vagy átpakolni elsődleges vinyóra. Azt rájöttem vinyó se korrek sorrendbe volt. Na 2-es vinyó kihúz. Elsődleges átrak sata0-ba. (mivel ez van csak bedugva) format, 300Gb-ot létrehoztam, ide telepít win. Majd win-ból kettéosztottam a maradékot. Így most első Sata0-án van, ezen a boot,rendszer, és 2 egyforma. 500Mb+300Gb+198Gb+198Gb. Végre... Azt ha már minden smakkolt, visszadugtam másik vinyót. Azon format, azt leosztottam 4 egyforma részre. Azóta királyság van.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Karira meg kaptam pár házhűtő ventit , meg egy procihűtőbe valót is. Ma kicseréltem mind. Atomkirályság halk lett a gép.
  • [HUN]FaTaL
  • Jim Morrison
    Siker, biosban jó volt, de átdugtam a helyeket, hogy ssd mindenképp 0 masterban legyen.
    Aztán végül kicsit parancssoroskodni kellett.

diskpart
    list disk
    select disk <disknumber>
    clean

Lemezkezelőben előjött a 2,72 TB, és az egészet meg tudtam csinálni egy új kötetnek (partícionálni nem fogom, örülök, hogy sikerült :D)
  • Jim Morrison
    hm, valóban, nem az ssd van az első helyen. Pedig úgy emlékeztem a múltkor úgy csináltam. Na mindegy, köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Azért készített, mert a biosban az az első meghajtó és a rendszerfájlokat (boot) mindig oda teszi. Ha kiveszed a gépből valószínűleg nem fog bootolni a windows.

Megoldás ha átállítod a drive sorrendet a biosban (nem biztos hogy segít), vagy az SSD-t dugod az első portra, esetleg a többi driveot kihúzod amíg windowst telepítesz.
  • Jim Morrison
    kösz, de szerintem próbáltam és nem N verziót kezdte leszedni.
    Most már a legfrissebb a rendszer.
    Még minidig automatikusan synceli a user beállításokat, MINDET, nem pedig amit mindig is kiválasztok, á nem ő ilyenkor mindig mindent synvcel, hogy elcsessze a másik gépem beállításait.
    Kérdés:
    500GB os hdd t szépen kicseréltem 1 3TB os ra. Jelenleg van a gépben egy ssd, 2TB (backup) és most egy 3TB drive.
    Windows telepítésekor 3 drive volt, ebből csak a 2TB os on volt valami, többin semmi (C t formáztam).
    Mégis miért készített a 3TB os lemezre rendszer számára fenntartott partíciót? megint kicserélem a drive ot és nem fog működni?
    Seagate progival lehet trükközni, hogy ne csak a 2047 GB ot használhassam, hanem a maradék 746GB ot is. Erre akartam most egy biztonsági mentést csinálni, nem sikerült. ment a restart és már azt a partíciót nem lefoglaltnak írja, ráadásul még csak a seagate progival sem tudom újra működésbe hozni, mert hibát dob (nem működik megfelelően az eszköz). Most mégis mit kéne csinálnom? Újratelepítés nélkül természetesen.
  • bajgunar
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.12.26. 14:03:08
  • Jim Morrison
    Egyszerűen nem találom... legfrisebb Windows 10 Pro N iso t honnan tudnám letölteni amiben benne van már a múltkori nagy patch? Sajnos egy sima HDD csere után ledöglik a gép, és akkor ha már újra le kell töltenem a win10et letölteném a legfrisebbet (dreamsparkos oldalon nem írja, hogy a legújabb buildet szedem e le)