Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.11. 19:00:52
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette:
http://goo.gl/gd6Zi5
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Váltottam Windows 10-re, nem frissítettem hanem teljesen újra telepítettem a rendszert. Frankón is futott minden, gondoltam ha már van egy kis szabadidőm elkezdem felpakolgatni a játékokat. Sajnos eddig azt hittem hogy csak a GTA 5-nek van valami problémája a rendszer alatt, úgyhogy áttértem más játékokra. Fallout 3, Shift 2 ugyan azt a hibát mutatja. Van hogy 10 perc játék után, de van olyan is hogy 1 egész órán át nem jelentkezik semmi, aztán mikor már meg is feledkeztem a hibáról újra előjön. A GTA 5 meg a Shift 2 állandóan a program működése leállt hibával kilép az asztalra, a Fallout 3 meg úgy lefagy, hogy csak egy újraindítás oldja meg a hibát. Már külföldi fórumokon is olvasgattam, hátha másnak is van vagy volt ilyen problémája, de az esetek többségében csak a windowsnak a korábbi buildjeivel volt hasonló gond.
Utolsó tippem az, hogy ez valami driver hiba lehet, amit az AMD majd javít idővel, csak nem értem hogy miért csak nálam van ez a hiba. Egy HD7950 Boost van a gépemben, túlhajtás mentesen stabilan 60 fokon van a hőmérséklete, a processzor szintúgy 60-65 fok között ingadozik játék közben. Catalystból a lehető legfrissebb van fent, mint ahogy minden driverből is, Visual C++-ból is az összes fent van 32 és 64 bites is egyaránt.
Tudom egy kicsit hosszú lett, de remélem valaki tud valami hasznos tanácsot adni amit érdemes lehet kipróbálni. Előre is köszönöm a válaszokat!
Letöltök egy ISO-t mondjuk, setup - s ott kiválasztom, hogy másik partícióra tiszta telepítés történjen, mint ahogy anno mindig tettük?
(A WIN7-em jogtiszta)
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
És #1291-re: Érdekesmód én még olyan gépet nem láttam, ami így reagálta volna le. Jó, a P1-es gép Win95-el hasonlóan, újraindulás nélkül, de elég volt egy Enter, Scandisk végigment, Win95 betölt, resi, aztán pöccre bootolt. Ebben, az esetben is maga a BIOS beállítások egy része, a dátum/idő volt a ludas, mert visszaállt alapállopotba és régebbi volt az alapállapotbeli idő, mint ami a legutóbbi kikapcsoláskor volt.
Windows 7 pro 64 bitt vissza rakva, tökéletesen működik szóval mást kellene hibáztatni mint a tápot, és az alaplapot
Utoljára szerkesztette: jako2, 2015.08.11. 15:47:07
"Tisztelt XY,
2016. március 01-ig tartó licenc időszakban nem képzi részét a Tisztaszoftver Programnak a Windows 10 operációs rendszer, így aktiváló kódok sem tudunk Önnek biztosítani.
A Windows 7 Professional és a Windows 8.0 Professional rendszereket be tudja frissíteni Windows 10-re. A Windows 7 Enterprise és a Windows 8.1 Enterprise ki lettek zárva, ezeket nem lehet frissíteni."
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
*fogyasztás:
Kikapcsolt PC aktív tápegységgel: ~3 Watt
Modern lapmonitor: ~1 Watt
Aktív USB hub: ~5 Watt
Ez kb 10 watt óránként kikapcsolt de nem áramtalanított PC esetében. Ez 7 KWatt havonta.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.11. 13:20:00
[merlinw.org]
[merlinw.org]
De felvilágosítalak, hogy miért is van a táp hátulján áramtalanítva, annak ellenére hogy az elosztó villám védett, én már jártam úgy, hogy szétégett az alaplappal együtt minden, nos ezért van áramtalanítva, hogy túlfesz esetén ne kelljen új cuccért szaladgálni.
Egyébként a felvetésem nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy bekapcsolás után a bootolás elején, amikor bejön a logó, akkor kikapcsol, ismételt bekapcsolás után viszont hibaüzenet nélkül feláll a rendszer, ez minden egyes kikapcsolás után így megy
Utoljára szerkesztette: jako2, 2015.08.11. 12:59:06
Itt, egyedül a Win10 a hibás, nem a gép. A Win1.0-tól Win7-ig sose volt gond, ha "Leállítás" után áramtalanítva volt a gép. Ha, ki akarja ő kapcsolni, akkor tegye, ez az ő dolga. Ha, rendesen le van állítva, akkor a következő indításkor pöccre kéne mennie. Ha, elmegy a villany, a kóbor villám ólálkodik a kertek alatt, akkor mit csinálsz? Kihúzod a konnektorból. Nálam, is ment tönkre integrált hálókari, mert nem volt a kábel kihúzva, akkor modemen keresztül jött be, azt is elvitte, abból a telefonkábel nem volt kihúzva akkor. Szomszédék is így jártak, mert nem voltak otthon akkor és hirtelenjében jött meg a vihar. Ezért, kell mindent kihúzni amikor olyan idő van.
Koszi
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Úgy esetleg kipróbálom, ha működik ez.
Utoljára szerkesztette: rage, 2015.08.11. 00:28:16
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
"vessetek a mókusok közé" :)
feltelepítettem windos 10 és minden frissítést ! minden játékomból kirak!!!
VALAKI TUDNA SEGíTENI?
Rendszervisszaállítást meg tiltom, mert csak a helyet foglalja és emiatt nem is fogom bekapcsolni.
Hiába indítasz rá. Nincs tray ikon. Resi. Vagy kilövöd folyamatokból, és úgy indítasz rá.
Mondjuk gyorsabb a resi... :P Mert az ~2 kattintás és ~15mp. Míg folyamatokat kikeresed, kilövöd, keresel exe-t, elindítod, ide-oda kattingatsz.. bla-bla. :S
"Legyen alapól bekapcsolva, aztán aki nem ért hozzá úgy sem piszkálja, de lehessen választási lehetőség." na pont ez a gond, aki ért hozzá ott nincs gond, de aki nem ért hozzá az fel se rakja vagy tiltja a frissítéseket amit rosszabb mint ha néha egy-egy hibás frissítésbe belefut az ember.
Nekem csak az experience szokott el-eltűnni magától. Vagy nem futni alvásból való ébresztés után.
Rejtély...
Felrakom legújabb Realtek driver-t alanti alaplapomhoz, és nincs benne Equalizer!!! <#confused>#confused> (másik 3 lapon, ami realtek-es van, nekem miért nincs??? miért tűnik el belőle?)
Felrakja ezt a hülye Dolby micsodát... de elcseszettsz@r. Felrakom régebbi driver, gép resi, visszarakja a legújabbat!
Hiába szedem ki a Hide updater-el... Semmi. Totál illesztőprogram letöltést tiltásával tudom feltenni régebbi drivert. Így minden más update-től is elesek.... De jóóó. Na mind1. Erre meg jó a Driver updater az iobit-tól.
Ez az alt+tab is, hol működik, hol nem... Egyszer kell másik tálca, egyszer nem., Egyszer ment, egyszer nem. Minek csináljak másik tálcát??? vagy mi a baja... ÁHh... kész...
Ja, nagy öröm lesz, amikor majd az első szar frissítéstől összedől néhány millió PC. Az is nagyon jó, hogy online játék közben nekiáll letöltögetni, lagot okozva. Jó lenne, ha legalább group policyből állítható lenne.
Nem tudom találkozott-e már valaki a jelenséggel, de mióta fent van a win10 ezt csinálja:
A táp hátulján áramtalanított gép bekapcsolás után, felhozza a szokásos memória, meghajtók listáját, aztán elkezd bootolni, be jön a win10 ablak alul forog a betöltés, aztán kikapcsol, pár másodperc után újra bekapcsolom, onnantól kezdve tökéletesen fel áll a rendszer, de ha leállítom, és egy kis idő elteltével bekapcsolom, ugyan ezt játssza el, nem poros, mert ki lett fújva, teljesen pormentes, a win7 54 bittel nem csinálta, most win 10 pro 64 bit van rajta.
köszönettel
Legyen alapól bekapcsolva, aztán aki nem ért hozzá úgy sem piszkálja, de lehessen választási lehetőség.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...