Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Next PC upgrade: 2022
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Kicserélem benne a txt-t egy mp3-ra. Mindhiába. Örökre txt marad benne, azt jelzi.
Letörlöm a mappa parancsikonját, és küldök egy új parancsikont a mappáról. Akkor megváltozik a kinézete.
Passz... Eredeti win10 x64 pro.
Már megszoktam. Csak érdekes hülye anomália. Törölhetem itt az iconcache.db, meg stb. Ez nem akar megjavulni. Hogy bármi tartalom csere után megváltoztassa az ikont.
Ezt találtam rövid guglizás után. Nekem pedig az asztalon szokta azt csinálni hogy a parancsikon egy sima fehér lap és nem a saját ikonja egy-két programnál. Érdekes ez a win10.
update:
Az általam leírt hibát a videó második felében lévő módszer megoldotta. (iconcache.db törlése)
Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.04.19. 17:31:25
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Mostanában megfigyeltem hogy randomszerűen bizonyos mappáim kapnak egy fekete keretet és nem tudom mitől alakult ez ki egy ideje jelentkeztek ezek az anomáliák.Illetve a filekezelő kereső ablaka is néha elváltozikfekete csíkká.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egy rejtély/rejtvény
Szerintetek mi lehet a gond?
Win10 Home 64bit 1909.
Bármilyen egeret rádugok duplán kattint.
5egér, 3márkafajta, több féle próbálkozás. (több USB port, driver frissítgetés, Egér beállítások)
Játékokon belül nem tapasztalom.
Win10 Home 64bit 1903.
Minden rendben (volt)
És a böngészővel is szórakozik. De ez egy másik probléma.
Nem mindent jelenít meg, vagy nem tölt be.
Minden tisztán, újra telepített, semmi előzményekkel is csinálja
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2020.04.19. 00:21:20
Ismét win10 licenceket kellene vennünk. De nem találok hivatalos, autentikus, információt, állásfoglalást az igen olcsón, számla ellenében beszerezhető ESD licencek jogállásáról. Általában az EU által kiadott irányelvre hivatkoznak, akik ilyeneket árulnak.
Maga a microsoft is árul ESD licenceket horror áron, más hivatalos áruházak is elég drágán ( pl: EMAG ) meg egy csomó weboldal is ad rendes számlát az ezekhez képest jóval olcsóbban értékesített kulcsokról. Na most ha én számlával igazolom az ellenőrző hatóság felé a beszerzést, akkor beleköthetnek abba, hogy ki állította ki a számlát, vagy a számla már igazolja a jogtiszta beszerzést?
Van erről tapasztalatotok, ha már átéltetek ilyen ellenőrzéseket?
Ha maga a szoftver annyira hibásan jön ki hogy nem győzik foltozgatni és ráadásul maga a foltozás is hibás ott már igenis komoly biztonsági aggályokat vett fel annak a használatát illetően...
Szóval a lényegre visszatérve: azért meg "lehülyézni" az illetőt, mert mondjuk a szoftver miatt elvesznek a fontos dolgai,vagy talán azért mert nem tudja használni mert összeomlik szabályos használat mellett pedig kellene a munkához,elégé "áldozathibáztatás"-nak tűnik....
Tegyük fel hogy egy szoftvert használsz adatmentésre,kiderül hogy bugos de annyira hogy tönkre vágja a parttáblád,pedig követted az utasításait,erre azt írod az egyik fórumba hogy a szoftver a hibás,erre meg azt válaszolják "hehe te vagy hülye mert nem értesz hozzá pedig az a xy program jó,nálam nem csinált semmi rosszat." - ugye hogy másképpen hangzik.
Ki lenne a hibás, te aki követted a lépéseit,vagy a szoftver....
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Személyeskedés nélkül megy? Innentől választ ne várj, már telehánytam a vödröt a fajtádtól.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Palinko: Szóval a Win azért terjedt el, mert a Microsoft mindenkit lefizetett, hogy azt használja? Ahamm...oké!
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.03.25. 15:37:25
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Várom milyen oltári hatalmas alternativáid vannak a windowoson kivül..
Meg a mási "22 éve nyomom az ipart" kollégád is...ha ekkora moslék rendszer, akkor miért nem teszel javaslatot a kiváltására? Még egyszer mondom, senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy használj ms terméket.
Persze az update is micsoda trendi dolog, azért jön le minden gépre.....
Nagyon szeretheted ha ennyire véded. Az a több milliárd gép meg amivel meg terelni akarsz életében nem volt használva másra csak 1 db böngészőre meg kb office és excelre mivel a legtöbb irodákban van.
Ha én egy elektromos amutot veszek és csak a garázsban áll de használom mert az űlésenek ruhákat tárolok sose tudom meg mik a hibái és ajnározhatom de jó kocsim van sosincs semmi baja pedig mindig használom
22 éve dolgozol IT területen, és még mindig a Microsoft-ra haragszol, mert a Windows egy szar?! Hát apám, nem te lehetsz a legélesebb kés a fiókban. Otthon remélem már az összes eszközöd linuxon fut, és/vagy apple cuccaid vannak.
Nem, nem vagyok Microsoft alkalmazott, még csak pénzt sem kapok tőlük, de nagyon sok hozzátok hasonló "IT-s szakemberrel" találkoztam, aki már azt gondolja magáról, hogy mindenkinél okosabb, és mindig, minden esetben a szoftver szar. Beakadt win update helyrerakva...ez pontosan mit is jelent? Restart vagy simán eltávolítottad a frissítést? Aztán azóta gondolom simán felment újra.
Mindegy, nem akarok vitatkozni, de ha ennyire szar, használhatatlan, moslék rendszer lenne, akkor biztos nem futna már egymilliárd aktív eszközön. Mert senkinek a fejéhez nem szorítanak pisztolyt, hogy mostantól márpedig win 10 lesz a gépeden, és kuss.
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Aha... mondjuk én csak 22 éve dolgozok napi szinten a területen, szóval lehet, hogy egy másik univerzumban tényleg nincs vele gond. Amúgy ha nincs vele gond, akkor az IT-sok egy része a te világodban éhen hal, hiszen nincsenek vele problémák.
Nálunk napi szinten vannak vele problémák, de mi egy másik Föld bolygón élünk, szóval a mi hibánk. Pl. alig 2 órás ügy, hogy a legál Office nem indult el a usernek, beakadt egy Win update, azt helyrerakva ment már rendesen. Olyan hibát írt ki amúgy, amit még soha nem láttam. Könyvet tudnék írni ezekből.
Lehetsz te bill gates is meg nagy arc ha a net tele van sírva az általam (+ még több ezrek) leirt hibával.
A MS tud róla de mivel az egész rendszer ótvarul van felépítve kb örökre ilyen szar lesz.
De akkor legalább implementálnák bele minden ms store játék adatlapjára meg az xbox béta appba a főoldalra 72es mérettel pirosan: Figyelj paraszt ha már fizetsz nekünk és nem indulna el a játék frissitsél le minden létező hozzánk kötött appot akkor menni fog. Ha a windows azt mondja naprakész akkor is tolj kézi frissitést mert tuti hogy leszed mégvalamit Ennyi kéne kiirni valamit, nem találgatni... De mivel kb naponta szétcseszi ezt a ms valami updateel így már alap hogy futok frissiteni mindent.. Rugnám ketté aki ezt így oldotta meg
Gondoltam, leveszem a sebességet, mert nem érdekel, ha lassan frissül a képernyő az agyontömörítött jpeg jellegről, csak jó lenne, ha kevés sávszélt használna. (mondjuk jobban belegondolva ez lehet, hogy a teams-es képernyő megosztás mellékhatása )
Home office van, és a megoldás az volt, hogy távoli asztalon bejelentkezünk a bent maradt gépre <#vigyor5>#vigyor5>
Abban sem vagyok biztos, hogy ez bármit befolyásolna a lassú képfrissítésen és a késő hangon. Utóbbi olyan, mintha pár műholdat is megjárna, pedig az egérkattintás gyorsan átmegy.
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2020.03.24. 10:35:51
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Hozzám is járnak okos emberek, akik csak köpködik a win 10-et, meg csak a linux, bezzeg a linux, aztán ugyanezek az emberek jönnek hozzám 2GB-os androdios tablettel, hogy ugyan tegyek már rá nekik egy win 10-et. Elhiszem, hogy bizonyos lehetetlen konfigokon tud némi problémát okozni, de azokon a konfigokon bármi megakadna.
Utoljára szerkesztette: Lantee, 2020.03.24. 09:16:00
Ha nem megy, sajnálom.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szerintem úgy vették fel a game keretporgram alkotokat hogy minél szarabb legyen... sikerült.
Az hogy a rendszer friss-e vagy sem és az hogy egy app friss-e vagy sem mi a retek köze van ahhoz hogy nem indul a game?
Egy kiadáskori win 7-et feldobok most bármire egy ma megjelent game-et ráteszek és megy...nem kell MINDEN LÉTEZŐ SZARNAK naprakésznek lennie hogy el ohajtson indulni a játék.. De az hagyján ez a fantasztikus rendszer nem is értesít csak simán nem indul el az a game amit tegnap toltam... de persze ha lefrissítem a jövő hetet is a windows 10-en akkor újra elindul.. Moslék fércmunka...egy ekkora cégtől ez a legalja.
Nem rég felütötte a fejét egy olyan probléma a gépem körül ami elég zavaró jelenség.
E hibára szeretnék rájönni hogy most szimplán egy Win 10 frissítés utáni hiba jelenséget látok vagy esetleg komolyabb hibája lehet a gépemnek.
A következőt tapasztaltam: Mikor rá kattintok a számítógép leállítására és szépen ki írja a gép hogy Leállás, utána elő fordul hogy fogja magát és újra indul a gép minden elő jel nélkül.
Ilyenkor fekete kép van és 2x 3x újra indul a gép olyan mint ha valami rosszul lenne beállítva közben mindent helyesen állítottam be a biosba 2 dologhoz nyúltam a ram óra jele időzítése ez gyári ami rá van írva a ramra és hogy megfelelő áram erősséget kapjon a ram ezen kívül semmi más. Miután nem sikerült reseteli a biost.
Okozhatja ez Win10 frissítés?
Csak azért kérdem mert olvastam olyanokat hogy egyes emberek energiagazdálkodás hibernálásba küldéskor jelentkezhetnek sokféle hibák.
Csatolok egy képet ezek a Win10 frissítések vannak fen.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
TDU,ETS2 Nick: holecsko
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.02.29. 08:44:50
Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.02.28. 21:23:31
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Mert így csak ESC-vel lehet bezárni.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Most szembesülnek vele, hogy lejárt a win7 támogatása, és nagyon örülnek hogy nem kell feltétlenül új vasat is venniük.
Legtöbben tényleg csak neteznek, leveleznek, max alap irodai dolgokat művelnek, amihez nem kell erőmű.
Aztán ha nagyon meg akarják hálálni, akkor max egy tábla csoki a családnak. <#vigyor0>#vigyor0>
Jellemzően azért tud pozitív tapasztalat lenni, egy lelakott sok éves Win 7 után egy format, majd Win10 install, mert tiszta lap... de nem sokáig tart az öröm. Egyszerűen a halálom, amikor 10.000 Ft értékű vasakkal kell szenvednem, mert a user kitalált, hogy ő Win10 használna rajta és elmegy rá 4-5 órám, mire kulcsrakész. Nem is vállalom már egy ideje, hiszen a gép értékét nem kérheted el, az időd viszont köddé vált.