Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Nem igaz.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bajgunar
Egészségetekre! <#eljen>
Na, ma nagy örömmel összekötöttem a gépet a tv-vel (samsung lcd) HDMI kábellel. Erre? (eddig sohasem BSOD-zott) Most 3x is kékhalál!
Vagy tv nyomkodás közben (közben gépről ment film tv-re kirakva), aztán mikor kihúztam hdmi kábelt a tv-ből, utána meg a gépen nyomogattam kijelző beállításokat. Erre megint kivág bsod-val. Na kész. HDMI kábel elcsomagol... PFf. F@sza. Jó hogy vettem 2.500.- ért.
Ez mi a bánattól lehet? nvlddmkm.sys -re vinnyogot. De már meg nem mondom még mire, mert töröltem minden minnidump-ot, memory.dmp-t, stb-t.
Nem kell valakinek egy ilyen kábel, 2.000.-ért?
Fura, mert 2.500.-ért adta, ez van ráírva is a csomira. De itt az oldalon meg csak ~1600.- PFf... <#hehe>
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.08.25. 19:56:27
mcmoha
Köszi! <#eljen>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Létezik valami hivatalos csatorna, ahol be lehet jelenteni (mondjuk magyarul) a Win10-ben talált hibát?

Laptoppal használom, dokkolóval, 2 külső monitorral, el vannak rendezve a különböző programok a 3 kijelzőn, és mikor 15 perc üresjáratot követően kikapcsolnak a monitorok, minden programot összehány nekem a laptop kijelzőjére, én meg aztán pakolhatom a helyükre őket napjában többször. Win7-nél nem volt ilyen gond.
Utoljára szerkesztette: geza84, 2015.08.25. 13:20:50
bajgunar
Akkor sorba:
- miért ne lehetne torrentezni? hol írták ezt az ökörséget?
- Óra és időjárás skin: xWidget+HTCHome Hun skin (valaki által féligmeddig magyaritott, de álltalam kijavított, kibővített, 100%-os (remélem) utolsó kiadás.)
xWidget, hozzá HTC skin.
- msconfig módszerrel minden Win Update-et kikapcsolsz.
Update(ek) elrejtéséhez viszont van progi. ---> Show or hide updates
- Csak a driver(ek) frissítését kikapcsolhatod, letilthatod EZEN leírás alapján a 0:44 -nél látható állapot beállításával. (a videón épp visszakapcsolja az automatikus driver frissítést). Ha ezt kikapcsolod, akkor nem fogja lefrissíteni a telepített (hang, vga, stb...) drivert újabbra , így használhatsz régebbi driver-t is . Cserébe így viszont MINDEN driver frissítéstől elesel!!! Tehát HA pl alaplapodhoz jön ki újabb driver, azt nem fogja frissíteni, hacsak TE magad, sk nem frissíted. Vagy pl VGA-hoz.

Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.08.25. 13:10:50
Szabi
nope

"Nulla tenaci invia est via"

Krisztiam
sziasztok
az tényleg igaz, hogy windows 10 alatt nem lehet torrentezni?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

mcmoha
Az órát meg időjárást hogy lehet odavarázsolni a sarokba? 😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Köszönöm, és ezzel a módszerrel minden windows update -t kikapcsolok, vagy csak a driver -ekre vonatkozóakat?
Ha nem láma a kérdés.....

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

bon
Driver frissítés letiltható. De ha mégis valami probléma lenne akkor is ott van a rendszer visszaállítás.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

repvez
Mekkora esélyem van arra, hogy a toshiba satellite 750d-16k tipusu laptopomnál ugyan ugy előjön kékhalálos boot loop mint win8.1 alatt ha frissitem?
Mert a hálózati vezérlőt(Qualcomm Atheros) a win egyik frissitése megváltoztatta és az ujrainditás után athw8x.sys fájl hibára hivatkozva ujrainditotta a gépet még a win betöltése elött igy semmire nem tudtam használni.Ez egy tiszta telepités után volt.De amiota letiltottam a win frisistéseket azóta nincs ilyen bajom vele.
DE forumon olvasva találtam aki win10 alatt is ugyan ezt a hibát irta le.
Csak ugye win10 alatt nem tudom letiltani a frissitéseket igy nem tudom kiküszöbölni ha az egyik frisités ujra előhozza ezt és nem akarom naponta ujratelepiteni a gépet.
Gundark 1 1
Sorry megoldottam. A "régi" menüben ki lehet jelölni csak azt kézzel kell elindítani. (control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper) hátha más is szívott ezzel az igen komoly problémával 😊
Gundark 1 1
Van egy röhejes kérdésem 😊 Újratettem tisztán a 10est. Aktivált is minden megy. De. Háttérképeknél a diavetítést nem tudom beállítani. Üresnek mutatja a könyvtárat. Ha csak sima "képként" megyek oda hátteret állítani akkor látja. Más cuccok is látják a fileokat, és meg is tudom nyitni őket. Engedélyezve van az energiakezelésnél a diavetítés és nem is laptop. A frissítésnél simán ment. Ez most megint mi? 😊
[HUN]FaTaL
Meg kézi se.

http://goo.gl/gd6Zi5

bajgunar
Bocsi. Jah.
Win + R beír ---> msconfig ; felül: Szolgáltatások fül /megnyom/. Kikeres: Windows Update . Kiveszed az elejéről a pipát. Restart. <#eljen>
És nincs Auto Update.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Most akkor a homeban tényleg nem lehet letiltani az automatikus frissítéseket?
Tényleg ott volt! Köszönöm szépen! <#awink>
bon
Egyéni probléma, így géptől függ, szintén csak azt tudom javasolni, hogy ha jelentkezik driver frissítés. Munkahelyi dell gépen nem jelentkezett eddig.

bon
Driver frissítés

wantonly
(Alul) beállítások -> fiókok -> szinkronizálási beállítások.
Sziasztok! Meg tudja mondani valaki hogy tudom beállítani a windows 10 posta alkalmazást hogy minden levelemet beszinkronizálja? Mert csak azt a levelet látom, amit nemrég kaptam. Az előtte lévőket amiket régebben kaptam azokat nem.
Energiagazdálkodásnál mit jelent pontosan a Tartalékakkumulátor szintje opció? Milyen tartalék akksi? Be lehet valahogy állítani a rendszert, hogy csak bizonyos százalékig töltse fel a laptop akksiját?

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

plu604
Ezzel így nem sok mindent tudunk kezdeni 😞 Nem túl gyenge a jel? Eddig rendesen működött, csak a Win 10 felrakása után kezdett problémázni? Másik Wifi-hálózattal ki tudod próbálni (szomszéd, munkahelyi, pláza, akármi)? Ha lan-kábellel kötöd össze a routert a géppel, és letiltod a wifit (hogy fixen kábelen jöjjön a zinternet), akkor működik?

Érdeklődnék, hogy az alvó üzemmódba való elmenetel, és ott lefagyás, megoldódott-e? Ha igen, érdekelne, hogy hogyan sikerült ezt a problémát megoldanod? Már irtam a Medion szervízbe, de választ eddig még nem kaptam, szerintem el se olvasták az e-mail-emet. <#conf><#conf>

Medion Akoya E 4070D 64 bit Quad Core System AMD A10-5700 3400MHz AMD Radeon HD7660 D

Evogordon
Nincs semmi hiba kod csak meg akad a telepítés aztán multkor egy egesz éjszakára ugy hagytam a gepet hatha beindul de semmi.. Internetet olvasgatva nem csak nekem van ilyen problémám. Ki vatom hatha lesz valami értelmes megoldas a dologra ha meg nem akkor vigan elleszek a 7essel meg egy darabig.

k0trapali
Internet megint.

Telefonrol irok, mert a laptopon nincs net! Ujrainditom a gepet akkor kicsit van aztan elmegy. Mi a franc lehet vele? Ha meg van is hol elmegy, hol visszajon. Driver fel van telepitve. Masnal jol mukodik csak a laptopon szarakszik. Mar a Win7 visszarakason is gondolkozom!
bon
Hibakód?

Lehet hülye kérdés,de csak megkérdezem nem lehet beáll´tani hogy a felnyíló ablakok mindig ugyan azon a helyen nyíljanak meg ? Nálam mindig máshol ... előző windows verziókban ahol becsuktam ott nyílt meg utána,de itt az nem igazán működik ...

Megpróbáltam! :-) Sajnos valamelyik utasítás készletet nem ismer a proci, ami kellene a 10-hez. Azért érdekes, hogy akkor minek ajánlgatja!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Evin
Olyan 2-3 óra alatt max fel kellene települnie. Vártál ennyit?
Ha befagy, és úgy akad meg, talán érdemes lenne újrahúzni a rendszert a Win7-tel, és úgy felfrissíteni Win10-re, esetleg utána frissen telepíteni a Win10-et.
Esetleg telepítés előtt egy lemezellenőrzés? Talán talál hibát és javítja, ami ezt okozza.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Evogordon
Hello
Kicsit lejjebb mar feltettem egy kerdest hogy win 7rol telepitek win10re de meg akad a folyamat 40%nal. Van e erre valami megoldas nem tudja valaki? Amiket eddig olvastam neten nem voltak hasznosak.. Vagy itt mindenkinek sikeresen feltelepult cask engem szivat a rendszer?

bon
Windows-nak semi köze a router működéséhez, az egy önálló eszköz.

Hali!

Szóval felraktam a Win 10 Pro-t, minden királyul működik kivéve a wifi router.
Ahogy felraktam a hálózati drivert be is jött szépen a net (a routeren keresztül) csakhogy nem tudtam sehogy sem belépni böngészőn keresztül a router beállításokba. Reseteltem a cuccot, mostmár be tudok lépni, már csak az internet nem jön be
Nem tudom, hogy ez esetleg egy windows bug, vagy én kúrok el folyton valamit...
Üdv. beteszed a win7 but lemezt s tiszta telepítés s kész...de mi a baj a 10-el, mikor fain.?
Üdv!

Aktivált Média Centerrel ellátott Windows 8.1 Pro-t a Windows Update által felajánlott Windows 10 Pro-ra frissítettem, de nem sikerül aktiválni. A hibaleírása: "Az aktiválási kiszolgáló megállapította, hogy a megadott termékkulcs blokkolva van(0x004C003). ("Elképzelhető, hogy a szerverek túlterheltsége miatt némi időt vesz igénybe, míg a rendszer aktivált állapotba kerül. Így kérjük, próbáld meg az Aktiválás gombra kattintva online aktiválni a rendszert az elkövetkezendő néhány napban."😉

Csak az a gond hogy az aktiválási panelemen nincs aktiválási gomb.
Közben az eseménynaplóban találtam egy ilyen hibát: "Az alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID: (D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160)

APPID: (9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276)

felhasználó: NT AUTHORITY\HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS, SID S-1-5-20, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával),

futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható." Csak sajnos én nem tudom hogy kell. Ha valaki tudja kérem írja meg. (Már ha egyáltalán ez a hiba).

Előre is köszönöm!

bon
Pontosan, akinek nincs baja az használja. Csoportházirend szerkesztővel jobban testreszabható a windows update.

[HUN]FaTaL
Mert akinek nincs vele baja az nem írogat ide, hanem használja a rendszert. 😊

Engem egyedül az automatikus frissítés kikapcsolhatatlansága zavar, egyébként jó a rendszer, sokkal kényelmesebb mint a 8.1.

http://goo.gl/gd6Zi5

k0trapali
Tud valaki valami pozitívat is írni az új Windows-al kapcsolatban? Akár hányszor benézek csak a baj van...
bon
Gépház\frissítés és biztonság azon belül lesz a menüpont pontos nevére nem emlékszem, mert nekem nincs ilyen, de még a tiszta telepítés és szóba jöhet.

hogy lehet vissza állitani win 10 ról win 7 re?
wantonly
A BIOS-ban is csak 8GB-ot lát vagy csak a Windows-ban nézted? Nem mindegy.
NEXT LP
Sziasztok!

Új számítógépre telepítettem egy 64-bites Windows 10 Pro-t, de a rendszer a 16GB memóriából csak 8-at ír ki, ez miért lehet?

papi08
Sziasztok!

A gépem egy bő 20 perces alvó állapotból felkeltve nem adott képet a HD7770-es videókártyáról. Az alaplapiról természetesen azonnal mutatott mindent.
A fő probléma az, hogy többszöri újraindítás után sem jön kép a külső videokártyáról..
A legfrissebb driver van fent, valamint eddig hibátlanul vette a napi több alvó állapotot is, Sosem volt baja..
Mi okozhatja ezt? Hogy tudnék újra képet varázsolni a HD7770-esről?

Köszönöm! Üdv!

13 éve itt. Szép idő.

Nektek is belassult a win10?
Néhány napja mintha lassabb lenne, mindenben.
Eddig a Win7 akár 4-5napig is ment és meg se látszott rajta a lassulás.
A 10 meg 2nap se telik el és belassul. Pedig kevesebb program fut rajta mint 7 alatt. :S

Másik, egy régóta gondom..
Melyik hardver zavarhat be a gépbe?
Minden videó lejátszó és TV programom belül, 1-1 pillanatra szaggat.

fery02
Köszi!
Berendelem akkor.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

bon
Hivatalosan is közölték még a megjelenés előtt, hogy egy fejlesztés alatt álló böngésző és még nincs kész az Edge.

maujuri
Csak nekem tűnik félkésznek az Edge böngésző, vagy más is kínlódik vele? Vannak fura dolgai. mióta megjelent a 10 használom, de ma elég volt visszatértem az Explorerhez, várok kicsit és újra ránézek.

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

maujuri
Asus is elkezdte kiszórni a win 10 drivereit. Alaplapomhoz is kijött már, A Xonar dx hangkarimhoz még sajnos nem.

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

bertino
előző windows-oknál volt a tálcán a gyorsindító menü.

win 10-en is elő lehet varázsolni valahogy ?

nem akarnám az asztalt telepakolni ikonokkal, én erre mindig a gyorsindítás menüt használtam a tálcán.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Örm
Másnap sem működik rendesen az adblock?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina