6762
-
Szamizdat #2713 Mélyen tisztelt Bon, úgy látom, igazad lesz (mint általában, végigolvasva a teljes témádat). Zsákutcákba tévedtem, és ezzel egy csomó időt elb.tam. A törölt d:part.ra tettem egy alap7-est, ezzel becsaptam a multibootert, helyreállt a régi hetes! Így le tudtam tölteni a w10-hu-64 ISO fájlt, dvd-re írom, frissítek 10-re, aztán tiszta telepítéssel törlöm a partíciókat (adatok már mentve), egybehúzom a hdd-t és mehet föl a 10. Így jó lesz? Ha igen, küldök Neked egy (virtuális) láda Heinekent. Kösz! -
Szamizdat #2712 ok, sajna ez van: 7-ből indítva (ez a 2. a bootmgr-ben!), lemezkezelővel próbáltam formázni/törölni/zsugorítani az xp-partíciót, de nem engedte, mert ez is sysdisk, aztán eccerű paraszti törléssel kipucoltam az xp-t, csak törölhetetlen dir-ok maradtak, de szerintem vmelyik (.bak?)bootmgr-fájlt is töröltem, mert már a 7 sem indul, "bootmgr is missing" üzenettel. Eredeti w7 install dvd-vel indítva, repair nem műk, mert túl új neki a meglevő verzió (agyonfrissített, sp1,stb), custom install-on bejön a particionáló-formázó, töröltem a d: part-ót, hogyan tovább?menthető-e a meglevő 7es?vagy kezdjem elölről, úgy látszik, nemhogy időt spóroltam volna, épp ellenkezőleg? így nem tok frissíteni, h tisztát csináljak.(
Utoljára szerkesztette: Szamizdat, 2016.02.22. 22:59:32 -
#2711 1. nem szükséges.
2. nem hinném, hogy zavarja. A telepítés elején engedni fogja a törlését.
3. ha megmaradni utólag elrejthető.
Ahogy én csinálnám: Windows 7 frissítése Windows 10-re, majd tiszta telepítést csinálnék és a Window 10 telepítővel boot-olva, törölném az összes partícióját a 250gb-os winyónak (fontos cuccokat mentve) majd a telepítővel létrehoznám az új partíciót és már mehet is a telepítés. -
Szamizdat #2710 Kösz, Bon, de még kérdeznék: 1. a d: (xp) partíció formázása/törlése merge előtt szükséges-e, 2. engedélyezi-e az aktív w7, hogy a jelenleg inaktív rendszerpartíciót agyusztáljam, volt már rossz tapasztalatom (bár ugyanabban a vasban van a HDD, admin engedéllyel), 3.
a DOS jellegű OS-választó multiboot oldal, a(dual) BIOS után, eltűnik-e ezek után, vagy a bootban maradnak xp-maradékok, amik miatt nem?
Bocs, de ezeket időspórolás okán meg kéne tudnom, mert nincs időm a kályhától elindulni.
(gép: Gigabyte ga-h61m-ds2, intel G860, 2GB ram (most még), uefi/bios.) -
#2709 Mindegyik Windows-ban lehet particionálni és formázni. Amúgy Windows 7 frissítése Windows 10-re ez elkerülhetetlen. Majd a beépített lemezkezelővel átméretezhető a partíció. De járható út az is, hogy Windows 10-re frissítés után ajánlott a tiszta telepítés. Így a Windows 10-es telepítővel boot-olva törlöd a winyó tartalmát és csinálsz egy partíciót. -
Bal0924 #2708 Lehetséges..
De mi a fenét rontottam el, állítottam el amitől ilyen ez a rendszer?
Csak a hibernálást kapcsoltam ki, és gépházban állítottam ezt-azt. -
Szamizdat #2707 Üdv mindenkinek, először írok ide.
Adott egy kis HDD, 250GB, xp volt rajta, vagy 2 éve kettévágtam (easeus part-managerrel) 60-40%-ra. A nagyobbik (kiürített)partícióra lemezről W7-et raktam, a kisebben maradt az xp, mind2 multi-boot üzemmódban (a proci tudja) jól műxik, aktivált, legális. Most muszáj ezt a vinyót használnom, oly módon, h 7-esre 10-est tennék, xp-t elhagyni, helyét sóval bevetni, a partícióját összeragasztani a másikkal, egy c: legyen az egész. Xp telepítőben még volt teljes particionáló/formázó, 7-ben sztem csak formázó, 10-re ha frissítek, tudok-e ilyet előhozni? Easeus már nem játszik. Mi a teendő? (lehet, h amatőr kérdés). (na és a multiboot uninstall hogyan?) -
ACE #2706 Én csak a legutóbbit láttam és az oktalan volt... Lehetséges hogy a többi "hiba" is csak user error... -
Bal0924 #2705 Folyamatosan írok a fórumra, panaszkodni erre .... oprendszerre.
De egy teljes újra telepítés mindent helyrehozott. Vagyis csak a hálókártya. Felismerte és megy rajta net.
De a többi panaszom rá még él. (egyenlőre. amíg vissza nem térek a 7re.) -
#2704 pl. nem megfelelő rendszerleállás, nem kell rögtön hardver hibára gondolni. Az, hogy új laptop nem jelent semmit, láttam én már bekapcsoláskor be nem induló merevlemezt -
aru #2703 Mitől sérülhet meg? Ez egy 4 hónapos vadi új laptop, a win 10 tiszta telepítéssel került rá. A HDD elvileg hibamentes, ráengedtem pár tesztelő progit.
Utoljára szerkesztette: aru, 2016.02.20. 17:54:38 -
#2702 Találkoztam, nem is egyszer, sérült profil esetén szokott ilyet csinálni a Windows, Szerencséd volt, hogy megjavult. Rendszerint új felhasználói fiókot szoktam csinálni az eset után. -
aru #2701 Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy bekapcsolásnál a "számítógép előkészítése..." szöveg fogadta, majd miután betöltött azt írta, hogy "... idegen profillal történt a bejelentkezés ..."? A teljes szöveget nem láttam mert amilyen gyorsan felnyílt olyan gyorsan el is tünt a felírat.
A profil ami így betöltődött egy teljesen alap profil volt, az asztal szinte teljesen üres, a tálca is, vírusírtó (nod32) és semmi nem töltött be ami rajta van. Sima újraindításnál állandóan ugyan ezt produkálta. Csináltam cmd-ból egy force shutdown-t és az utána betöltődő profil már az volt amit használtam eddig is, minden megvolt.
Néztem a felhasználói profilokat a vezérlőpulton keresztűl ott nincsen másik, viszont két TEMP a meghajtón megjelent a C:\felhasználók könyvtárban aminek a létrehozási dátuma a mostani hiba kezdete. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
Utoljára szerkesztette: aru, 2016.02.20. 16:15:54 -
ACE #2700 Ez a legbővebb leírás amit képes vagy produkálni? Hogy nincs net rajta? Így aztán "jogosan" várhatod el a segítséget... -
#2699 Vagy letöltöd a BluescreenView-et és akkor abból megtudod, mitől van a kékhalál. :) -
#2698 BlueScreenView progival meglehet nézni a kékhalál jelentéseket. CCleaner-t meg hanyagolnám. -
Piczourka #2697 Szia !
Amikor kiírja hogy ("a számítógép hibát észlelt ezért újraindul"), akkor alul nagybetűkkel látod hogy mire (melyik file-ra) panaszkodik.
Fel kell írni (általában van annyi idő), és net-en rákeresni.
-
Bal0924 #2696 Az hogy nincs net rajta!
Írtam. -
Agi1208 #2695 Sziasztok!
Van egy féléves laptopom, amire eredeti 64 bites windows 10-et is tettünk. Szépen működött, semmi gond nem volt vele, ideáig.
Minden este rendesen kikapcsolom és amikor reggel visszakapcsolom, akkor kék halállal ("a számítógép hibát észlelt ezért újraindul") újraindul. Utána nincs gond, de ezt már kétszer eljátszotta velem és nyilván nem tesz jót a gépnek, ha ezt minden reggel csinálja.
Lefuttattam a Nortont, csináltam teljes rendszervizsgálatot, de semmit sem talált. CCleaner-rel tisztítottam a gépet, de ez sem használt.
Tud nekem valaki segíteni, hogy ez mitől lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Utoljára szerkesztette: Agi1208, 2016.02.19. 17:46:22 -
ACE #2694 És mi volt a baj a Windows által felrakott driverrel? -
Bal0924 #2693 Akkor gyere ide hozzám és meglátod!
Felrakhatom.(kipróbálom) a legújabb driverét, de ugyan úgy b*szik rá.
Leszedtem a legfrissebbet. Ugyan úgy mojol rajta és ugyan azt kapom mint amit a képen is van.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.02.18. 18:41:16 -
#2692 Talán nem a cd-ről kéne szenvedni a 26 éves drivert, hanem letölteni egyet. De valószínűleg realtek chipes kártya és tökéletesen megy az alap realtek driverrel is.
A torrentnek pedig semmi baja. -
Bal0924 #2691 Valaki tudna segíteni?
Újra telepítés nélkül.
Ez a trágya oprendszer már megint kitesz magáért.
Eszközkezelőben azt mutatja a hálókártyára hogy 10.6.1001.2015 ez van fen..De valójában 10.3.723.2015 van fenn.
Mikor kicserélném fogja magát és letiltja a hálókártyát. Semmivel sem tudom visszahozni, Csak egy rendszer visszaállítással.
Ezt megszogtam hagytam a k*rv* p*cs*j*b*!
De ma beszereztem egy tplink hálókártyát. ugyan úgy realtek-ként ismerte fel. Persze a net nem ment rajta.
De mikor a saját CD-jét bemutattam neki. 3percig mojolt rajta hogy "illesztőprogram telepítése" és a végére ezt kaptam!
És ez utánse
Hogy a p*cs*ja? Miért nem akar rendesen működni ez a trágyaság?
A torrent-et megszogtam, hogy nem csinálom, Roh*djon meg...
De már drivert se enged feltelepíteni?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.02.18. 18:31:15 -
SoproniMászok #2690 Paszmek.. :)
Bingó! Ez volt a probléma basszus!
De nem értem, hogy hogy került kompatibilis módba, hisz' mióta ez elkezdődött néhányszor (kétszer vagy háromszor) uninstalláltam a krómot és újratelepítettem. Sőt volt, hogy a 32 bitest tettem föl. És ugye olyankor maga a parancsikon is törlődik. Marhára nem értem... a lényeg, hogy most jó :)
Kössz! -
#2689 Véletlenül nincs kompatibilis módban futtatva a böngésző? -
SoproniMászok #2688 Természetesen.
-
#2687 Chrome verziója naprakész? -
kishellboy #2686 SoproniMaszok,nem garantalt hogy segiteni fog,de frissits,mivel latom a rendszered build 10586.71, frissits 10586.104 re! :) probat meger ! -
SoproniMászok #2685 Sziasztok.
A következő problémával szembesültem a minap.
A króm minden indításnál közli velem, hogy az xp és a vista rendszerek támogatása hamarosan befejeződik.
Ez rendben is lenne, de nekem jelenleg w10 az oprendszerem... Egyébként egy másik szoftver sem települt fel (Open Broadcaster Software) mondván előbb telepítsem a Vistához tartozó szervizpakkot és majd utána telepítsem az adott szoftvert.
A w10 nem ilyen aktivátorral lett aktiválva, se malware se vírus nincs a szerkezeten.
Próbáltam, hogy az sfc parancs (sfc /scannow) helyrerázza a cuccot, de nem sikerült, bár a hibát látja.
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some
of them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not
supported in offline servicing scenarios.
Mi a bánat lehet, nincs ötletetek? Nem nagyon szeretném amiatt újrarakni a renccccert.
PIC:1
PIC:2 -
Bal0924 #2684 Asztali gépek, nem wifisek.
Rádugtam egy wifis tp-linket de lese szarta. (TL-WN721N)
Feltelepítette nagy nehezen, de csinált vele semmit. -
Mixe3y #2683 Sokszor a vezeték nélküli hálókártya driverrel szokott gond lenni. Próbáld meg letiltani a wifi adaptert és kábelről netezve mérni. -
Bal0924 #2682 Segítséget kérnék.
A LatencyMon programhoz nem értek. És a megoldáshoz sem.
-
Torrentezés közben ugrik a gépen a tv, video. Régebben a játékok is.
Nincs bekapcsolva, semmi panaszom.
-
torrent közben a dxgkrnl.sys és a tcpip.sys re panaszkodik.
nincs torrent a dxgkrnl.sys és a ndis.sys re panaszkodik.
Van egy másik gépem , és ugyan ez a gond.
Közös bennük a..
1. Telepítő USB
2. Proci. hasonlóak, i5 2500 a másik i5-3470
3. Net: router(-ek) és a szolgáltató.
Ha a modem esetleg hibás, okozhat ilyesmit? -
#2681 thx -
#2680 ha már google, google fotók félelmetesen jó keresővel van megáldva, még a szakállra is megfelelő képeket dob ki ^^
/saját képek közül
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.02.15. 16:06:12 -
#2679 Ha Comodo Dragon-ról van szó, akkor az a bejövő cuccok ellen véd, nem az adatgyűjtés ellen:) -
#2678 Ki hát. Ingyen tesztelitek a rendszert:) Én meg majd frissítek valamikor ősszel, az egy éves évfordulón:) -
#2677 fix -
TomBond #2676 Nálam ugyanez a helyzet, a legutóbbi (keddi) frissítés óta! Van rá valami megoldás? -
#2675 Külön formázás már eddig is felesleges volt, a telepítő megcsinálja. Aktiválható is. Telepítés mint a Windows 7-nél. -
Fradi88 #2674 Sziasztok!
Win7 a rendszerem most, nem volt még felrakva soha a Win10,de eljött az ideje, hogy váltsak
Az lenne a kérdésem, hogy a Win10et feltudom úgy rakni, hogy először formázom a winchestert ,tehát nem lesz semmi rajta és utána dvd-ről telepítem a win 10et? Végül pedig KMSpico-val aktiválom?
Telepíteni ugyanúgy kell mint a Win7-et?