6762
  • Rudee
    Az nincsen.
  • bon
    Bluescreenview progival nézd meg, hátha van kékhalál bejegyzés
  • Rudee
    Ott ezt írja:
    A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

Forrás: Kernel Power
  • Mixe3y
    eseménynapló
  • Rudee
    Üdv!
    Az érdekelne, hogy valahol tárolja-e a windows az újraindítással kapcsolatos dolgokat. 3-4 naponta fogja magát és restartol, de nem igazán tudom miért. Laptopról van szó, túlmelegedés nincs
  • repvez
    ha alaphelyzetbe rakom a gépet akkor milyen alapra áll vissza? arra amire telepitettem(1511) és az összes patchet ujra tehetem fel ,meg minden programot is?
    Vagy minden marad ahogy most van csak visszaáll alapértelmezettbe minden?
  • Adi
    ok! köszönöm
  • bon
    Megpróbálnék egy gép alaphelyzetbe állítását futtatni.
  • bon
    Windows 10-et raknék fel, Windows 7 támogatottsága folyamatosan csökken. Windows 10-ból otthonra Home is elég. Driver gond szerintem nem lesz.
  • Adi
    Sziasztok! Egy régi laptopom van acer extensa 5630g. Szeretném lecserélni a vista op rendszert, mert elég sűrűn kifagy. Látom, h a vinyó ikonja zölden világít és csak várok várok aztán 2-3 perc után összeszedi magát és újra megy, szóval vannak problémák. Nézegettem, h mit tegyek fel win 7-et vagy win 10-et de a hivatalos Acer honlapon csak win 7 van támogatva. Itt viszont elvileg van win 10-hez driver.. Ügye ha win 7-et teszek fel úgy is cseszegetni fog, h ő frissíteni akar win 10-re viszont mivel nem hivatalos a driver ezért kicsit parázok, h vmi nem fog működni és a driver listában sincs annyi mint amennyi a hivatalos oldalon van a win 7-nél.
    Mit javasoltok?! Melyik win-t tegyem fel és abból is melyik verziót(Home, ultimate stb. )? Win 10-et elfogja bírni a gép?! Igazából csak netezek és filmeket nézzek.

Utoljára szerkesztette: Adi, 2016.03.05. 14:52:35
  • repvez
    nem tudom,hogy mi lehet a gond,de a laptopomon a win10 pro valamiért nem ugy müködik ahogy kéne, a böngészön kivül a programokkal gondja van.
    Filmeket nem játszik le, mert a windows média player, a film+tv, a potplayer, mind hibát észlet és leáll hibaüzenetet dob .
    Az üzenetközpontban,meg sorra dobálja fel,hogy visszaállitotta az alapértelmezett programot a video fájlokra,de minden kiterjesztésre külön üzenet(mkv,wmv,wav mp3 stb..)
    Pedig az alapértelmezett film+TV lejátszó sem játszik le filmeket.

A steam progit is feltelepitettem de a frissitési csik után minden figyelmeztetés nélkül eltünik és nem fut sehol sem a háttérbe vagy nem nyitja meg.

A 3dmax progi az egyik nap minden gond nélkül megy majd ugyan az az aplikáció hibát észlelt és leáll hibával zárul.
    De volt rá példa, hogy pár nap mulva meg megint elindul,pedig nem nyultam hozzá..
    Elég bosszantó,hogy nem tudom teljes mértékben használi a gépem.

Nem insideres a win10 és a legutolsó build .64bites. Toshiba L750d-16k a gépem.
  • bardocz
    Ha a notificationnál beállítom, hogy a hangkártya ne pampogjon, akkor azt miért felejti el minden újraindításnál?
  • bajgunar
    Legális módszer egyértelműen jobb. (csak akinek nincs ~50k-re OP-ra, annak sajna ez marad),
    Szerelésként meg felrakom rá aktiválás nélkül, a többit meg oldja meg otthon magának, persze ha nem adnak win kulcsot.

Nem kell annyira figyelni rá. Úgyis kiírja, h "Aktiválja.... mert lejárt bla-bla", meg eltűnik a háttérkép, meg profilkép. Semmi nem fog törlődni.
    Akkor rányomsz megint tool-ban az aktiválásra, kijelentkezel, bejelentkezel, azt annyi. ~20 mp. Ugyanúgy megy minden tovább.
    Sztem "Orbit30 & Hazar" aktiváló jobb Win7-re.
    Parancssorba (rendszergazdai) töröld a kulcsot:
    slmgr.vbs -ipk
    Majd adj hozzá másik kulcsot.:
    slmgr.vbs -ipk 00000-00000-00000-00000-00000
    (000... értelemszerűen a kulcs). Azt aktiváld. Nem?
  • bon
    Legális módszer jobb még ha macerásabb is..
  • Szamizdat
    Ismeri vki a Windows 7 DAZ-loadert (v.1.9.5) belülről? Hogy lehet elérni, hogy NE OEM termékazonosítót adjon? a menüjében pont ilyesmit nem találtam. Írott lemezről telepítettem a 7-et, fogalmam sincs, milyen kiadás volt rajta, ha ettől ugyan függ.

- Kösz, Bájgúnár, (vsz. nekem akartál válaszolni a #2737-en), ha a fentebbi nem vezet eredményre, ezt fogom tenni, bár a kms-től eddig idegenkedtem. Igaz, ezt 3 gépen kell rendszeresen fejben tartani.
  • bajgunar
    Most kikapcsol vagy szürke-feketére vált?
    Képernyő kikapcsolás idejét: Vezérlőpult / Energiagazdálkodási lehetőségek -nél, bal oldalon a Képernyő-Kikapcsolás idejének módosítása részben tudod állítani.
    Állítsd át ott az 1 percet, ha azon van. (Nekem monitor 10 perc, alvó mód meg 1 óra).
    Hibrid alvást állíts be. Hibernálást meg Soha -ra tedd. Semmi baja nem lesz. Max ha áramszünet lesz, totál gépindítással kezdesz.
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.02.29. 00:02:51
  • bajgunar
    Ennyit telepítgetni összevissza, először win7-et, majd azt frissítgetni, azt arra win 10.... Istenem... :S Ha később meg kiszúrja vinfos hogy a kulcs már lejárt, és x gépen is fennt van, akkor meg úgyis lelövik.
    Feltennéd simán a win10-et. Azt meg aktiválod microsoft-toolkit-2-4-8 -al.
    Amit innen le is szedhetsz.
    Annyi "bibije" van a dolognak, hogy ~180 naponként (vagy ha már lejárt az aktiválás) rákattintasz a toolkitben az aktiválásra.
    Aktiválási időt (rendszergazdai) parancssorban ezzel: ---> slmgr /xpr <--- parancsal tudod lekérdezni.
    Ennyi lenne.
  • adamfesto
    Sziasztok. A képernyőm kikapcsol kb egy perc inaktivitás elteltével. Az alvó állapot és a hibernálás is 15-30 percre van beállítva. Mi lehet ennek az oka.A képernyő egyszerűen szürke-feketére vált. Köszi a válaszokat!
  • Szamizdat
    Üdv, megint itt vagyok, de fontos kérdések. 4 gép(ünk)re raktam w7-ultimate-t, az elsőre 2 éve, erre itt meg 1 hónapja, ugyanarról a régi 2 éves, írott lemezről. Mind4 aktiválva lett a hozzá kapott winloader-rel, ami ugyanazt a generic kulcsot adta, ugyanazzal a termékazonosítóval (tudom, nem szép dolog:(.) Erre a nemrég kapott 8éves laptopra (tiszta w7 telepítés (EN),rá HU pack, sp1, alapfrissítések után) azonnal ráengedtem a w10pro frissítést, amit szinte egy q...kérdés nélkül gyönyörűen meg is csinált, most is ezen írok. Frissíteném a következő (viszonylag modern desktop) gépet tizesre, erre termékkulcsot kér. Se a w7, se a 10 generic kulcsa nem jó neki. Tehát:
    -1. az mennyire baj, hogy a winloader ugyanazt az OEM termékazonosítót adta mindegyik gépre? (7 alatt ezzel nem volt gond). Egy OEM-hez csak egy hardver tartozhat a MS-nál? (persze, w7retail lett volna jó)
    -2. próbáljak egy másik generic w10pro kulcsot, vagy fölösleges?
    -3. várjam meg, míg a MS feloldja az összes korlátozást, mert azt szeretné, h a világ minden gépén w10 fusson?
    -4. vagy más 5let? Így nem tudok tisztán telepíteni.
    Ezek mind itthoni gépek, semmi üzleti felhasználás. Előre is köszönöm.
  • kamionosjoe
    Na minden zsír, megszűnt a villogás. Felment simán win10, valahogy aktáválta is már saját magát, játszottam is vele egy órát így hirtelen. Most sokkal szebben is néz ki így friss telepítésként, mint a sok haszontalan kacattal amit az előző telepítéskor áhozott. Ha valaki mostanában készül telepíteni akkor semmiképpen ne válassza a frissítést, hanem újként telepítse azt tanácsolom.
  • kamionosjoe
    Na igen, azt kellett volna, csak a fene se gondolta ilyen idegesítö program fut a háttérben.
  • Blum
    Mert előtte gondolom nem formáztad a merevlemezt (ahogy azt illik) hanem csak simán ráfrissítettél.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.02.28. 14:17:23
  • kamionosjoe
    Igazából nem is értem miért nem egy teljesen új wint telepített elsőre. Most áthozott minden szarságot a másik rendszerről. Bill Gates szakadjon rád a ház ott ahol most vagy!!!!
  • kamionosjoe
    De azt néztem és van ott egy csomó minden, de fogalmam sincs melyik csinálja, meg nem is értek hozzá annyira hogy én azt megtaláljam. Ezért a legegyszerűbb, ha újra telepítem, mert azt talán meg is tudom csinálni. :)
  • Blum
    Nem lenne egyszerűbb megnézni feladatkezelővel?
  • kamionosjoe
    Köszi. Pedig amíg a win8 volt addig ilyent nem csinált. Na mindenesetre becsuktam mindent amit csak lehetett, de nem javult a helyzet. Valami program futhat a háttérben, de fogalmam sincs mi az. Csinálok egy újratelepítést, fontos dolog úgy sincs most a gépen.
  • bon
    Ki kell deríteni, hogy mit tölt a gép folyamatosan, valamit csinál állandóan és az nem természetes.
  • kamionosjoe
    Üdv. Nemrég raktam fel a Win10-et. Minden rendben, csak folyamatosan villog az egér mellett az a kék kör alakú izé és kurva idegesítő. Mit lehetne tenni?
  • Szamizdat
    Itt voltam tegnap: http://dirtywindows.hu/2015/08/17/windows-10-hibak-es-megoldasok/
    A sfc/scannow nem talált hibát, utána a 2-es és a 4-es(ez utóbbit nem biztos, lehet, h csak akartam, éjszaka/fáradtság/sör) pontot használtam. Ezek után történt, amit az előbb írtam. Még most is van startmenüm, hurrá! Soxerencsét.
  • Szamizdat
    No jó, néhány csempe hasznos lehet (de nem az egész fürdőszoba!). Asszem, a dirtywindows.hu-n találtam vmi javítóprogramot, ami utána csak kijelentkezést engedett (vagy hw-kikapcsolást). Visszakapcs: a tálcáról az összes fontos ikon eltűnt, SM továbbra sincs. Üres asztalnál Alt-F4-et nyomva, van újraindítás, minden visszajött, tálcaikonok, SM csempéstül, sőt még a win bejelentkezési hang is, ami eddig hol volt, hol nem volt. Azt mondod, random? Tehát, mint a kutya vacsorája. Reggel már bej.hang se volt.Jól összecsapták. Reméljük, lesz frissítés.
  • Borg
    A start menü gondra ha valaki tudná a megoldást, már megkoronázták volna :)
    Annak ellenére hogy a novemberi update óta tömve van minden fórum ezzel a hibával, a M$ úgy tűnik nagy ívben szarik rá.
    Nálam is folyton előjön ez, teljesen random. Most úgy 3 napja nincs startmenüm (shellem) kb, de így 4 hónap után már kb csak leszarni tudom én is. Max néha a számológép meg a naptár hiánya basz fel, mert persze az appok se mennek ilyenkor... De néha magától is helyrejön a shell, ki tudja miért... Ha elgurul a gyógyszerem, majd újraindítom a gépet :)
  • Szamizdat
    Start menüt megoldottam. Ezentúl csak akkor jövök, ha tényleg fontos. (Különben "FLOOD"- tevékenységért ki fog bannolni a moderátor.)
    Addig: síri csend és hullaszag.
    Na, még azért egyet: magyar 101-re állítottam a klavit (mert QWERTY billentyűzeten tanultam), mégis mindig sima magyar QWERTZ-vel indul, sőt, menet közben is időnként visszadobja magyarra. Más OS ilyet sose csinált, hogy is van ez? (EN telepítés volt, HU pack ráinstall.)
    Xcuse me +1x,
  • Szamizdat
    ...a fene a pofámat, valszeg ez a nyelvezet/stílus(ami, ugye, maga az ember) nem idevaló(si), bár soha nem trollkodtam, csak hát más szférában (humán: zene, irodalom, színház) is jelen vagyok, és nehéz kibújni a bőrömből. Ezek után törekedni/szorítkozni fogok a szikár szakmai tömörséget legalábbis megközelítő fogalmazásra. Tehát:
    - a 2 hetes w10 start menüje pár napja klikkelhetetlen, igaz, a fontosabb funkciókat máshogy, máshonnan is el tudom érni (az ostoba és szükségtelen csempék kivételével), dehát ugyebár a csinos integritás, az kissé hiányzik (pl. csak gombbal tudom kikapcsolni.). Talán, mert a összes, MS kémkedéssel kapcsolatba hozható kapcsolót kikapcsoltam (tűrhetetlenül sok szóismétlés!)? Megoldási javaslat, ha lenne, megköszönném.
    Addig is: Kiitos mitä olet tehnyt. (finn)
  • Szamizdat
    - igaz, közben utánajártam. Kezdem elölről. Letöltöttem a Rufus 2.7-et, aztán csak nyomtam az egeret ész nélkül (nem néztem a legördülőket, már fáradt voltam, no meg a kis esti sörök.)
    - Bon-nak a (kerítés)2718-as hsz-hoz: a (nem túl acélos) hasonlat, kedélyesen tegező üzemmód természetesen nem Rád vonatkozott: a szólásokra vonatkozó általános alany. Csak megörültem, mert végre egy tisztességes DOS(amin nevelkedtem)-parancsot mutattál a magától elszállt MS-guru legújabb elmeszüleményének túlságosan is (és csakis!) felhasználóbarát dzsungelében.
    Berki Tamás dala szerint: "már átszálló sincs, holnapra villamos se lesz". Mint a Vezérlőpult. Osztán majd gépészkedhetünk forráskódban. Még mindig C++?
  • Blum
    ...életmentő lehet egy-egy "halott" pendrivenál ha nincs kéznél linux vagy gparted liveCD - legalábbis számomra. :)

Szamizdat: MBR for UEFI módban kellett volna kiírnod, úgy FAT32-t csinál :)
  • Szamizdat
    ok, megvan. Nahát! Ha a Tesla Electric Car-t még nem ismered, indítsd be a hátul eldugott Trabant-motort. Azt tán tudod kezelni :-)
  • Szamizdat
    Kösz, Blum, Rufus f@sza, megcsinálta a bootable-t. De: MS azt mondta,FAT32 kell, ezért fáradságosan(35perc) visszaformáztam a 16G NTFS pent fatra. Rufus erre vissza-visszaformázta NTFS-re. Namost, UEFI alatt csak FAT32-ről bootol usb-n. Hogy is van ez? Logikátlannak látszik. Vmi fordítva ül a lovon. Vagy vissza normál biost (duál van)?
    Kiss my ass, Gates.
    (Irénkém, ha lassú a Windows, hogy takarítod ki? - Hát, veszek egy jó nagy flakon ablaktisztítót. -)
  • bon
    Fdisk utódja a diskpart alkalmazás :)
  • Blum
    1. Nem. Ki kell "írni" az ISO-t egy pendrive-ra. Rufust ajánlom.
    2. Használható mindegyiknél.
  • Szamizdat
    Ha nem fárasztalak nagyon (De.): 1.Ha a szóban forgó ISO-t felteszem sima másolással egy üres(nek kell lennie?) pendrive-ra(FAT32), gyökérbe, akkor bootolható lesz? 2. mennyire hw-specifikus az ilyen telepítő? (van itthon még 3 gép, az összes w7 ugyanazzal az aktiválási kóddal fut. A 10-re frissítések után/előtt mindegyiken/mindegyikhez külön kell letölteni ezt az ISO-t, v ez az egy használható?) 3. tudásszomjam egyelőre olthatatlan, de hamarosan eldugulok (no answer needed).
    (fohász: Óh Uram, add vissza a DOS 6.22 FDISK-et!)