Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sebaj addigra lesz tört változat. 😊
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Közben a MS áruház chaten beszéltem valakivel és azt mondta, hogy a vinyócsere, már beletartozik a fő HW ID megváltoztatásába, mintha alaplapot vagy egyéb fő alkatrészt cserélnék, tehát az ingyenes fríssítés csak úgy lesz újra érvényes, ha előbb az aktivált Win 8.1-emet telepítem és arra frissítem a 10-et. Ezt eljátszhatom jövő júliusig, amíg tart az ingyenes 10-re frissítés. Szóval bele kell húznom, mert gépet is akarok upgrédelni, win 10-ért meg nem igazán akarok fizetni. 😄D
Akkor most jöhet egy hosszadalmas telepítgetés. 😞
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.10.02. 10:22:50
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Kicsi. Egy cd-re kiirtam és vigyázok rá mint a szemem fényére.
Kb feleakkorára csinálja a backup-ot a progi mint a rendszer.
Egy kb 40-50 gb-os rendszer nekem 20-25 gb.
Fogtam egy kicsi régi vinyót, 40 vagy 80gb-ost azt dugom be ott a backup fájl és ennyi. 😊
Mert ugye a backup nem lehet ugyanazon vinyn mint a rendszer.
😊
Ha bármi van írj nyugodtan 😉
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Játékok. Progik ha bekavarnak stb azonnal recovery és probléma megoldva.
Ja meg ha sok idő eltelik, recovery.
Mindent felfrissítek, stb. És megint backup.
Pár éve nem kellett rendszert telepítenem.
Sok beállítás meg kutyafüle.
Chrome meg szépen szinkronizál mindent, könyvjelzők, jelszavak. Stb.
Baromi kényelmes. 😄
Ja bocs.
Helyesbítek.
Win7 lemez mégsem jó, mert annak 150 mb a boot része.
Szóval win8 vagy 8.1.
Win7 telepítő is jó.
Az a lényeg hogy a telepítő lemez kreál egy boot patríciót, 350 mb, amit másképpen nem tudsz manuálisan. Ennyi, akár installálást sem kell megvárni ha nem akarod.
Ahogy rányomsz a telepítés gombra létrejön ez a kis boot rész.
Ennyi akár resetelhetsz is.
A recovery-vel lepucolja a fájlokat és ráhelyezi a win 10-et....
😊
Mondjuk a Win 8 óta már alaphelyzetbe állítottam a Win 10-et vagyis már nyomokban sincs fent a Win 8. Ez nem gond? Vagy akkor is telepítsem előtte win 8-at?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.10.02. 09:21:18
Csinálj egy backup-ot.
Másik vinyon telepitsd fel win8-at, ez azért kell hogy a telepítő megpatricionálja a hdd-t.
Majd utána ahogy kész a nyers telepítés vissza Acronis és recovery....
Garantáltan milliméterre visszakapod ugyanazt a rendszert szőröstül,bőröstül.....
😉
Rossz esetben 1 óra, míg újra mindent megcsinálni letölteni, beállítani sokkal több és én sem szeretem.
Nekem régen azt mondták hogy nem lehet visszaghost-olni ha megváltozik a vinyó patríciója.
Hát lehet, így ahogy leírtam. 😊
A végén annyiban maradtunk, hogy a jegyzettömbömbe becopyzott egy 20km hosszú leírást arról, hogy cmd-ből hogyan kell a windows updatet resetelni 😄 Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy szeretném e végigcsinálni a kb 97db parancsból álló hercehurcát...
A gond annyi, hogy a windows update szerint frissítés érhető el a M$ HD 3000 kamerámhoz. Amelyhez amúgy support page szerint egyáltalán nincs is win10 driver. De eddig tökéletesen működött mégis. Na szóval ezt az általa vélt frissítést nem tudja felrakni, mert a kis töltő karika csak a végtelenségig pörög és nem történik semmi. Emiatt aztán más frissítésekkel se halad tovább egy hete.
Bár lehet, hogy igazából szerencsém van, és emiatt többé nem kell frissítenem a windowst 😊
Végre!
Utorrent legfrissebb verziója okozta problémát.
Ha előbb tudtam volna... Több heti felvétel megúszhatta volna a törlést.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
De.
Lehet Végre megtaláltam a hibát, de nem akarom elhinni hogy csak ennyi az egész!
2hónap szarakodás után csak 1 programot kellett kikapcsolnom! (napra pontosan)
Annyiszor elkiabáltam hogy "most végre sikerült". Most nem kiabálom el előre hogy 100%siker 😊
Holnap-ig még tesztelem, de ez nevetségesen egyszerű megoldás, ha az volt a gond.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.09.29. 23:03:56
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina
Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina
Telepítettem, frissítettem, töröltem, manuálisan telepítettem a driverket. És semmi javulás.
Most 1 asztali gép helyett. 1 asztali és 1 laptopot használok. Az asztalin játszok, netezek. A laptop tv program fog futni, ott nincs akadás.(használhatók a felvételek)
Win10re mikor fog kijönni valami nagy javítás?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Kihúzom a táp kábelt a gépből és nem történik semmi. Nem kapcsol energia takarékos módba, nem veszi le a fényerőt pedig beállítottam mindent szépen sorjában. Mi legyen, ha telepről megy, mi legyen, ha be van dugva stb. Dell oldalán néztem, hogy van e valami ehhez való driver, de semmit sem találtam.
Máshogyan csinálja mint a Gtx650ti-vel. (mintha kevesebbszer és kevesebb ideig tart, de nem biztos)í
És sajnos alaplapi VGA-val csak 1 monitort lát, miért?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.09.27. 22:43:20
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.09.27. 19:06:44
Method 1: Please follow the steps to rename the user account.
1.In the search box, type user accounts and click on User Accounts.
2.Click on “Change your account name”
3.If it’s prompting for password please enter and click on Yes. If you do not have password click on Yes.
4.Enter the new user name.
5.Click on change name.
Method 2:
Note: Before you start, please back up all you data and create a system restore point first.
1.Press Windows Key + R combination and then type netplwiz in the Run dialog box. Click OK. If prompted for UAC, click Yes.
2.Now in the User Accounts window, check Users must enter a user name and password to enter this computer, if it is unchecked.
3.In the User Name section, select the user name to which you want to change the name and click Properties.
4.In the Properties window, in the User name field, provide the desired user name. Then click Apply followed by OK.
5.Reboot to see the change.
Change User Folder name: Even after you change the username using this method, your personal folder will continue to display the old username. To rename the user folder, do the following.
1.Create a system restore point first. Then open Registry Editor and navigate to the following key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
2. You will find several folders here like S-1-5-. Search through them till you find a ProfileImagePath pointing to your old username. Double-click on it and replace your old username with your new username.
3. Restart your computer to see the change.
Utoljára szerkesztette: bon, 2015.09.27. 18:58:25
First of all change your user account name by accessing the Control panel. Click Start Menu then Control Panel.
On the Control Panel Windows click on user account name link
Type in your new user account on the box bellow your profile picture and then click on the “Change Name” Button
The next step would be to change your folder profile. First of all you need to create a new account with administrator rights to execute the next steps. This new account is only needed to change the folder profile name. You may remove this account after you use it to change the folder profile name. To create a new account click Manage Another Account > Create a new Account
Type in the new account. Make sure you assign “Administrator” right for this new account.
Log off your computer and then log in with the newly-created account
Open Windows Explorer and then navigate to C:\users
Right click on the folder you want to rename and change it to the same name as your new user profile with which you log in to your Windows 7
At this point you have successfully renamed your Windows 7 user folder but to avoid possible error you need to perform a registry edit. Go to registry editor by typing “Registry” (without quote) in Start Menu. Navigate to the following registry value:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList .
Righ click on the profile list and navigate to “Find” Menu
Type in your old user in the search box and then hit ‘Find Next”. Navigate to the “ProfileImagePath” located on the right pane of the registry editor and click twice on it
Edit the registry value to rename it to your new user profile.
Done
Valószínűleg még most is működik. Azért backupolj 😊
Mondjuk alapszabály, hogy felhasználónévbe és folder névbe nem teszünk sem szóközt, sem ékezetet, sem semmilyen speciális karaktert.
http://goo.gl/gd6Zi5
Ja megvan, jobbklikkes menübe tették. Gondolom megerőltető lett volna otthagyni a gombot neki 😄
Utoljára szerkesztette:
Next PC upgrade: 2022
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
Most reggel beindítottam az Windows Update-t és már több mint 1,5órája csak a "..........." megy. (Csak kíváncsi voltam, van-e valami hülye frissítés)
Nektek is?
Kijavíthatnák már az VGA hibákat. (347,88-355,98ig minden driver-t kipróbáltam. Eddig a 350,12 a leg nem idegesítőbb)
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.09.27. 09:27:38
Elhiszem ,hogy vannak játékok amik maxon mennek 60+ fps-el,de a brutál gépigényűek még véletlenül sem. Igaz nekem bőven elég az a 30-50 fps is.
- Nem duplázza meg a memóriát, az erőforrást ~másfélszerezi meg.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.09.26. 20:28:00
[merlinw.org]
Szerintem higgadj le egy kicsit....jóbarátom.
YT tele van 980Ti max grafikás vidókkal. Mivel nekem csak ezek nézegetése jut évek óta tudom,hogy
1. Mit jelent a csutka max
2. Mire elég a 980Ti
Ezért is mondtam láthatóan sok embernek halvány lila gőze nincs a csutkamax grafika beállításról.
2k-4k nem érdekel még 6-8 évig nem is fog vagy ha tovább birja a mostani monitorom akkor meg főleg.
De ez nem VGA topik részemről befejeztem. Ott a YT csak nézelődni kell nem hazudozni a levegőbe.
Bár ez kicsit bonyolultnak tűnik....
2k minden ultra 80+ fps
4k minden ultra (itt már felesleges az élsimítás) 40+ fps
Ezek a tények.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Bal0924 #1753
nem úgy volt hogy a dx12vel összeadódik? vagy valami? mondjuk nemtudom hogy egyáltalán megoldható-e, nem értek hozzá annyira, csak hallottam
I met God. She's black
Az hogy más malmozni veszi az meg engem hol érdekeljen, nekem dolgozzon a VGA ennyi pénzért!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Nulla tenaci invia est via"
Azért mert te max grafikát egy játékba se löhettél be igazán ,hogy ezt állítod lépten nyomod az egy dolog ,de ne erőltesd.
Bizonyított tény hogy a 980Ti éppenhogy elég FULL HD csutkamaxhoz. 970 meg lószarra se elég ilyen beállítások mellett. Főleg dx12-ben majd.
"Márpedig egy mostani 100k-s VGA mindenre elég még sokáig."
Végülis igazad van a 460-am is 5 éve elég mindenre és még sokáig mert az aknakereső meg a passziánszok még 100 év múlva is mennek rajta<#falbav>#falbav>