6764
  • Bal0924
    Win10nek kötelezően kell a UEFI bios?
  • bardocz
    Nagyon jó, köszönöm. Random újraindulgat a gép, amióta megpróbáltam felrakni egy programot, és hibával kilépett, rendesen törölni meg nem lehetett. Másnak is volt ez, csak a teljes reinstall oldotta meg...Esetleg arra van valami program, amiből ki lehetne deríteni pontosan miért is csinálja ezt? Ha esetleg mégse emiatt lenne.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.11.06. 17:21:47
  • bon
    igen
  • bardocz
    Tőlük leszedett telepítővel?
  • [HUN]FaTaL
    Sima reinstall, aktiválja magát.
  • bardocz
    Van egy 8.1-ről frissített win10-em. Hogyan kéne úgy újraraknom, hogy érvényes marad, de a hdd-t is lepucolom teljesen?
  • Hecker007
    Üdv!
    Nem tudom, hogy a win10 hibája vagy valami más sz*rság van, de ha Chromeból le akarok menteni egy képet akkor egy-két másodpercre megáll a böngésző aztán letölti a képet, utána ha wordben (Office 2016 pro) be akarom szúrni a képet ugyan ezt eljátssza velem.
    Egy 50 oldalas doksi összerakásánál ez elég zavaró. Azért gondolom hogy a winel van probléma, mert win8.1 alatt ugyanezzel a böngészővel és wordel semmi gond nem volt.
    Mi lehet erre a megoldás?
  • bon
    Már bocs, de ez a leírtak alapján nem a rendszer hibája. te is írtad, hogy már a Windows 7-et se támogatja hivatalosan. így nem tudom mit vártál, ha egyszer már megszűnt a támogatás 2 generációval később se fog csoda történi. Szerintem töröld le és mehet vissza a Windows 7.
  • Jim Morrison
    Hogy ne szinkronizálja a start menümet, az lenne a további beállítások szinkronizálása? hetekig jó volt, most hirtelen elkúródott minden.
  • eddie
    Nagyon köszönöm! Ez helyre rakta.
  • bolic80system
    Uhh nem gondoltam, igen én is Minden-re van állítva az írási és olvasási jogot szoktam feltüntetni, különben nem használható a megosztás. Ezt kifelejtettem, bocsánat, de nem gondoltam hogy ez számít.
  • plu604
    Próbáld meg ezzel eltávolítani.
  • eddie
    Sziasztok!
    Tudnátok esetleg segíteni? Tegnap telepítettem fel a Windowst és hát nagy valószszínüséggel bekaphattam valami nem kívánatos kémprogramot vagy a fene tudja hogy mit. Mert hogy internetezés közben bármilyen oldalra kattintok megnyit másik hármat, és ráadásul különböző programokat telepít fel a háttérben.
    Avast van fent a gépen. Mivel tudnám ezt a történetet megoldani mert az agyamra megy már a sok biszbasz. Köszi előre is!
  • hapi
    Sziasztok!
    Win 7-ről váltottam Win 10-re asus laptopon. Megbántam persze, de azt nem gondoltam hogy teljesen használhatatlan.
    1. Gép bekapcsol semmire nem lehet kattintani, start menü sem indul, csak hardreset segít. (mivel asszony használja ilyenkor mindig oda kell utaznom ahol épp ő dolgozik vele) Heti 2-3 alkalom van ilyen.
    2.Gép bekapcsol óriási félképernyős négyzetben felirat fogad hogy az aksi 10%-nál kisebb töltöttségű vigyázzak. Töltő bedug semmi, bármire kattintok semmi. óriásnégyzetet becsukni nem lehet, tálcára tenni nem lehet. Minden mást kitakar, hardreset. (utaztam megint)
    3. Gép bekapcsol, nincs jobbra alul a tálcán a hang icon. Laptopot sem halkítani sem hangosítani nem lehet. utazok ki bekapcsolom ott van. Tegnap óta bármit csinálok nincs ott. Keresem a tálca beállításoknál, hogy majd jól bekapcsolom, aha... szürke nem lehet állítani.
    4. Aksi töltöttség ikon összevissza mutatja hogy mi van, de szerinte mindig be van dugva a töltő (persze hogy nincs)

Fentiek csak az olyan hibák amik miatt az egyszerű user nem tudja használni az egyébként WIN7-el tökéletesen működő laptopot. A többi hiát le sem írom. Minden nap százszor hallom, hogy minek kellett azt a szart felraknom.

Lehet kezdeni valamit azzal a szarral? vagy vissza a Win7? (Amit egyébként ez a laptop hivatalosan nem támogatott, a drivereket úgy vakartam össze hozzá, cserébe tökéletesen működött egy évig)
  • bon
    Nem csak használod, hanem pl. a rendszernek saját hozzáférése szokott lenni,
  • zoltan54
    Megoldódott.. A megoldás:

link

az RSA mappára mindenkinek teljes hozzáférést kelet adni, mindenkinek.. Pedig csak én vagyok az egyetlen aki használja a gépet. PNRP protokoll egyből elindult, beállítottam automatára. Hálózat kész, 7-ről tudtam csatlakozni... áá... Nem kommentálom..

link
    Utoljára szerkesztette: zoltan54, 2015.11.03. 19:25:43
  • Dzsí Pí
    csere leszen, vinyó ledúr, win10 fel, nagyon köszönöm a választ mindkettőtöknek :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsí Pí, 2015.11.02. 22:00:20
  • bajgunar
    Semmi baja nem lesz. Ugyanúgy fogod látni.
    Se ha váltani akarsz (tehát lecserélni a 10-re), se ha feltenni mellé (2 Op-ot is használni).
  • papi08
    Nekem is így van elosztva, semmi baja nem lesz. :)
  • Dzsí Pí
    Sziasztok, a napokban win10-re szeretnék átváltani win7ről. az érdekelne, hogy 2 vinyóm van, az egyiken oprendszer plusz progik a másikon játékok, media, stb. ha az oprendszeres vinyóra felteszem a win10-et akkor az a másik merevlemezemet ugye ugyan úgy fogja látni, használn, kezelni? tehát nem lesznek ilyen filerendszer különbség vagy ilyenek?
  • bubamara
    Üdv mindenkinek! Winfos 10 van a laptopon, eddig hibátlanul muzsikált de egy napja csinálja: rányomok a window billentyűre, megnyitom a naptárat ami kb. 10 mp. után kilép, nem értem az okát mivel semmit nem állítottam el! A gyors naptár elérés viszont fontos lenne! Előre is köszi! :)
  • zoltan54
    Mindegy.. Win 7 en csináltam egy másik rendszergazda fiókot jelszóval. Egy mappa meg lett osztva, és ezekkel nálam be tudok lépni és tudok másolni. Hagyom az otthoni csoportot. Köszönöm a segítségeket.
  • zoltan54
    Ez egy x-akta.. Pár napja raktam újra, emiatt nem szeretném.. A sima mappa megosztás se megy. 7 es gépen megosztva, mindenkinek, (mer igazából csak az kéne h oda másolhassak, mer szoktam néha. )jelszó nincs beállítva a rendszergazda fiókhoz, itt nálam mégis hitelesítést kér.. Legutóbb ment a dolog, most csak egy gyári vissza és újratelepítés volt a 10 en. Létezik hogy valamit ott ronthattam el, nem figyeltem, és azt utólag nem lehet állítani ???
  • zoltan54
    Az a baj h addig se jutok el.. Begépelem és akor is azt a hibát kapom, hogy nem tudott otthoni csoportot beállítani.. Írták hogy a magánhálózat nem jó, csináljak újat, de nem lép tovább itt:

kép

Itt elvileg meg kéne jelenjen a rooter de nem.. Hálózatnál ott van. Felderítés bekapcsolva.. nem értem...
  • bolic80system
    Vagyis az egyik gépen otthoni csoport által létrehozott jelszót be kell gépelni másik gépen.
  • bolic80system
    Másik gépen az otthoni csoporton meg kell adni a kódkaraktereket és akkor alakulni fog az otthoni hálózat. Máskülönben nincs ötletem.
  • zoltan54
    Nem értem mér nem megy.. a Services futtatásánál is elvileg minden fut aminek kéne, elvileg át néztem, vírus írtó se tiltja. Ilyen tippeket kaptam még..

kép
  • zoltan54
    Épp ez az hogy nincs olyan.. automatán bejelentkezik, nincs jelszó.
  • zoltan54
    Rendben.
  • bon
    Írd be a hitelesítő adatokat (a megosztott mappát tartalmazó gép felhasználói neve és jelszava) majd mentsd el.
  • bon
    Magánhálózatnak kell lennie.
  • zoltan54
    Meg van osztva a mappa, mindenkinek, az van bejelölve, teljes hozzáféréssel, de így meg hitelesítést igényel..

kép
  • Krszti1160
    Helló. Valaki tapasztalt már olyant, hogy Youtube-n hallgatom a zenét, és kb 1:30-nál elhalkul a zene, majd mikor újra oda viszem a kurzort (1:30-ra) kattintok, majd ismét teljes hangerővel szól. Ez csak Chorme-nál van így? Vagy valami win10 firssítésnél jött ez a kis bug? (más böngészőnél is csinálja, pl opera...) Hangkártyára gyanakodtam, de az oké :/
  • zoltan54
    Még mindig én.. Még mindig semmi.. Itt azt írja h magánhálózat. Nem ez a gond? Lehet ezzel vmit tenin? Help vki..

kép

Utoljára szerkesztette: zoltan54, 2015.10.31. 22:11:29
  • bon
    HA OEM licenszű akkor az alaplaphoz kötődik és nem vihető át jogtisztán másik gépre. Windows 10 frissítő csomagot kell megvárni (TH2)

Verzió ellenőrzés pl. a winver paranccsal
  • Bal0924
    Egy asztali gépben lévő alaplaphoz volt csatolva. amit már kb 2éve lecseréltem.
    Akkor ezzel a kulccsal jogtisztán fel lehet tenni a win10-et. Nem 64 csak 32bites lesz.
    De csak akkor tudom majd így feltenni, mikor kijön a Windows 7 frissítő csomag.
    És ez a Windows 7 frissítő csomag, benne lesz abba a frissítő csomagban, ami nemsokára jön a win10hez?

Telepíthető a Windows 10 build 10576 előzetes Hol lehet megnézni, megtudni, hogy melyik build verzió van fent most?
  • bon
    Ha az laplaphoz van csatolva akkor nem lesz jogtiszta, de működhet a frissítés Windows10-re. Jelenleg kötelező a frissítés Windows 7,8-ról váltás esetén. Így nem megoldható a 32bit-ről 64bit-re frissítés. De Ha már úgyis fel kell raknod a Windows 7-et a laptopra akkor telepíts inkább 64bit-est és azt frissítd. A kulcsnak mindegy, hogy 32 vagy 64bit-es Windows-t telepítesz. egyébként ha még vár pár napot akkor a hamarosan megjelenő Windows 7 frissítő csomag után már kapásból lesz mód tisztán telepíteni a Windows 10-et, mert a telepítő elfogadja a Windows 7 és 8 kulcsokat.
  • Bal0924
    Lenne egy kérdésem.
    Van egy win7 pro 32bit.
    Egy régebbi alaplaphoz volt csatolva.
    Ha most egy laptopra feltennék egy Win10-et azzal a 7es kulccsal. Jogtiszta lesz a laptop? A Laptopon nem volt még feltéve win10.
    A laptop 4GB rammal van. Feltudok tenni rá 64biteset azzal a win7es kulccsal ami 32bites.
  • zoltan54
    Probaltam ,de ez a progi nem mukodik win10 en. A sima megosztast meg megrobalom.
  • bon
    Egyébként sima mappa megosztást is lehet használni, nem kötelező ez az otthon csoportot használni.