6764
  • bon
    Periféria tiltás pl. nem kompatibilis. Szoftver futtatás gondom nulla, pedig van 10 éves progim is. Két monitort is használok napi szinten szintén hibamentes. Játékra is használom gond nélkül. Valami nagyon nem stimmel a rendszerrel. Driver-ek fent vannak? Különösen vga driver.
  • bardocz
    Frissítés után komolyan át kell rendeznie a csempéket? Méér nem tudta úgy hagyni ahogy volt?
  • papi08
    Sziasztok!

Az vajon mitől lehet, hogy az utolsó előtti nagy frissítés óta minden (MINDEN) játék,vagy hardverigényesebb program akad? Előtte gond nélkül ment a GTA V, most ugyan olyan beállítások mellett pár perc után mérhetetlenül el kezd akadni. De ugyan ez van a PS-sel is.
    Nem tett fel másik VGA drivert updatekor..

Valami tipp?

Köszi!
  • TomStorm
    Miért tiltja le perifériákat Win10?Szoftvereket el sem indítja,játékok közben csak villog Laptopon meg külső monitort ha rákötök 2 felbontást tud ami persze egyik sem jó és iszonyat lassú!
    Asztali gépen úgymond stabil de Gaming borzalmas vele:(
  • k0trapali #2511
    Sziasztok!

Valakinek van ötlete, hogy Dell laptopon miért nem működik a touchpad? Felraktam a legújabb driver-t - Synaptics - és semmi. Mintha fel sem telepítettem volna.
  • Krisztiam #2510
    jah oké :D
  • bajgunar
    Semmi. Újra aktiválod Microsoft Toolkit-el.
  • Krisztiam #2508
    most 2016. 07.22-ig aktiválva van a windows 10, kérdés utána mi lesz :)
  • Krisztiam #2507
    nem legális, de én már régebben frissítettem windows 7-ről windows 10-re, pedig a windows 7 az nem volt legális :)
  • bon
    Gondolom azért nem működik, mert nem legális a frissítési alap.
  • Krisztiam #2505
    helyesbítek nem működik windows 8.1 alól sem, tiszta telepítés utána toolkit-el vagy kmspico-val kell aktiválni
  • Krisztiam #2504
    windows 8.1-ről kell frissíteni win 10-re és utána állítólag jó lesz
  • bon
    Majd kiderül.
  • bon
    Nincs második képernyő csatlakoztatva a gépre?
  • aru
    Csináltam egy tiszta Win 10 telepítést és eltűnt az updateből az a kiválasztható verzió, hogy "csak jelezze a frissítéseket de ne töltse le automatikusan". Win 8.1 -> 10 frissítésnél ott volt. :( Hogyan tudnám ezt elővarázsolni?
  • Krisztiam #2500
    na letöltöttem a 1511-es verziót sikerült felrakni, de most ezt írja az aktiválásnál:

Ez fog vajon aktiválódni?
  • CroftManor
    Mostanában amikor bekapcsolom a gépet, akkor néha nem tölt be a bejelentkezési ablak, ahol a pin kódot kéne beírni, hanem csak fekete képernyő és középen az egér kurzor látszik. Ez vajon miért van? Csak restart segít.
  • RYO21
    Nem fagy az le, csak sokáig kell várni. Nálam is ezt csinálta, aztán kb fél óra után bedobta a restart gombot.
  • Krisztiam #2497
    akkor azt kell letöltenem ezt hiába csinálom újraindítom és 24 %-nál lefagy
  • bon
    Régi verziót raktál fel, a 1511-es verziót kellett volna letölteni és felrakni. Amúgy várj türelemmel, sokat tölt el.
  • Krisztiam #2495
    na felraktam a windows 10 pro-t és most frissítésbe ezt akarja letölteni:

Utána meg frissítésnél 24 %-nál lefagy
    Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.01.22. 19:11:47
  • darkSectorxxx #2494
    Ja hogy én "illegálisan" használom.
    Aki fizet win 7-8-8.1-ért annak nem mindegy hogy most támogatják vagy kiszorítják és rákényszerülnek az újabb beruházásra. :)
  • Mixe3y
    Ezt hogy érted?
    Az eredeti téma ugyebár az volt, hogy a vadonatúj eszközökhöz nem ad majd supportot a Microsoft a régi Windowsokra.
  • bon
    Én tuti próbálkoznék tiszta telepítés frissítésével.
  • darkSectorxxx #2491
    Akiknek ez zsebre megy azokat megértem.
  • Mixe3y
    Nem teljesen értem ezt a felháborodást az emberek részéről. Az is kész csoda, hogy még mindig van security update például a Windows 7-hez. Haladni kell a korral és ha jól sejtem elég nagy mennyiségű erőforrást elpazarol a Microsoft arra, hogy ezeket a szoftvereket karban tartsa.
    Analógiák:
    Linux rendszereken a leghosszabb LTS-ek is általában 10 évesek, de legtöbb esetben csak 5.
    Az Apple sem engedi egyáltalán a downgrade-et semmilyen termékén. Vagy a legújabb rendszert használod, vagy.. nincs vagy. Ráadásul upgradeltetik is a userekkel az eszközöket.
    Android, the same. (Pure Androidra gondoljunk.. Az, hogy egy készülékgyártó saját magának tákol egy Android alapú OS-t, az onnantól az ő felelőssége.)
  • k53ta
    Látom, nincsen magyarázat, hogy mit jelent a telepitéskor fellépő hiba üzenet, aszem lemondok a win10-röl bár a Microsoft-ot ez nem fogja meghatni.
  • papi08
    Tudom. Egy szinten van a hvg tech, és az Origo tech részlegeivel. :)
  • bon
    Index-nek nem szabad hinni, sok baromságot összehordanak. Amúgy valamennyi mai OS gyúrti az info-t, de még az oldalak is. Csak divat a Microsoft-ot baszogatni
  • papi08
    Pedig a Win10 egy katonai kémszoftver. Az index lehozta.. :DD
  • bon
    Eddig is alap volt, hogy új konfigra nem ajánlott felrakni egy 10 éves rendszert, mert arra már úgyse lesz optimalizálva. Egy Skylake procis konfigon eszembe nem jutna Windows 7-et telepíteni, mert nagyon régi, windows 8.1-et meg azért, mert a Windows 10 jobb.
  • Krisztiam #2484
    köszi szépen, majd nemsoká hozzá fogok :)
  • Krisztiam #2483
    mekkora pofátlan cég ez a microsoft...
  • bon
    Frissítés estén kell a net, újrateleptés esetén mindegy, csak az a lényeg, hogy újratelepítést már ne windows alól indítsd.
  • wollnerd #2481
    Windows 7-et vagy 8-at használ? Akkor felejtse el, hogy bármikor is jó gépe lesz

Pofátlan szánalom a Microsoft részéről....
  • darkSectorxxx #2480
    Köszönöm. :)
  • Mixe3y
    Általános levelezőfiókként biztosan fel tudod venni, be kell állítani a freemail IMAP és SMTP szervereit (nem tudom fejből, de a saját leírásaik között bizonyára találsz erre segédanyagot).

Egyébként a helyedben azt csinálnám, hogy készítesz egy normális levelezőfiókot (amit a kolléga 6 posttal ezelőtt mondott) és a gmail tud olyant, hogy POP3 fiókként felvehetsz bele másik postafiókot. Vagyis azokat a leveleket is letölti, amiket a korábbi postafiókodba kapsz.
    És szép lassan átszoksz emerre.

Ez a leírás elég validnak néz ki még most is.
    ezitt
  • darkSectorxxx #2478
    Hát ja de ha már egyszer nem tudok visszamenni az időbe. :D
  • Krisztiam #2477
    de internet kapcsolattal csináljam a telepítést vagy offline módban?
  • Krisztiam #2476
    köszi szépen