Nyílt forrásúak a Tesla szabadalmai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez tehát csak infrastruktúra kérdése. Ha az elektromos autók számaránya eléri a kritikus tömeget, akkor tízkilométerenként lesznek töltõhelyek és egy idõ után a benzines autóknak lesz nehéz dolguk hogy üzemanyagot találjanak, mert a piac lassan be fogja darálni a nagyságrendileg drágább benzinkutakat.
A Tesla pedig az idõ múltával egyre jobb lesz, nem rosszabb...
Szóval e..ész a csá.a ...
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
A 85kW-os modell 400km feletti hatótávval rendelkezik, ami szerintem, ismétlem szerintem nem rossz. Amíg autóval jártam a munkahelyemre, napi 40km volt oda-vissza, de számoljunk nagyvonalúan napi 100-zal, és akkor abban benne van már, elmész vásárolni (közben talán tudod tölteni), edzõterembe (közben talán tudod tölteni), haverokhoz, családhoz, akárhova. Munkahelyen is tölthetnéd. De még ha nem is lenne erre lehetõség _sehol_, egy munkahetet kb. kibír... Illetve 400km nem olyan kevés, egész korrekt kirándulós túrákat lehet kihozni belõle itt Európában.
Másrészt 400km-t egyben sose vezetek le, még ha egyedül vagyok, akkor is lecsúzik egy kávé / WC úgy 300km-enként. Nyilván akkor ott állsz meg, ahol van töltõhely... Fél óra supercharger töltéssel 170 mérföldet "hazudnak" a marketinganyagban. Hát rémes, tényleg.
Ha ez nem tetszik, akkor 3 perc alatt kicserélik a teljes akkupakkot egy teljesen töltöttre, és mehetsz tovább.
Emellett nem kevés pénzt fektetnek mind a napenergia (kinyerés), mind az energiatárolás fejlesztésébe. Ezek be fognak érni idõvel, nem egyik napról a másikra történnek a dolgok.
Viszont hamar kiderült, hogy a technológiájából fakadó hibáin nem tudnak segíteni semmilyen fejlesztéssel, így aztán inkább a használhatóbb és olcsóbb belsõégésû motorral szerelt autókat vették az emberek meg.
A Tesla ugyan csillog-villog, meg az összes technikai analfabéta zöld is favorizálja, de az elektromos autók technológiai korlátain ez sem tud túllépni. Ugyanazok a fõ hibái, amik már az elõdeiben is megvoltak, és amit semmilyen technikai fejlesztéssel nem lehet kiküszöbölni.
Egy darabig még sikeres lesz, de elõbb-utóbb megint kiderül, hogy egyáltalán nem olyan jó, mint amilyennek lefestik.
Mekkora mázli, hogy a benzines és diesel autók városi és általános megadott gyári fogyasztási adatai valósak. :P
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
De nekem nyolc, hogy mit gondolsz, nem vagyok Tesla részvényes, se nem érdekelt a cég teljesítményében. A linkre rákattintani, elolvasni, majd értelmezni a látottakat pedig gondolom megterhelõ.
Biztos vagyok benne, hogy a Tesla valós adatai egyáltalán nem olyan fényesek, mint amilyennek leírták a gyári brosúrákban.
Ami pedig a sajtómunkások állításait illeti, azoknak egyik oldalon sem lehet hinni. Ráadásul már többször is volt példa rá, hogy a gyárak vezetése bíróságon hallgattat el a számukra kínos írások szerzõit.
A két világháború között például a dohánygyárak vezetõsége titkolta el a dohányzás káros hatásairól szóló tanulmányok szerzõit.
Hú ez ismerõs... várjunk csak. Ja igen megvan, a belsõ égésû motoros járgányoknál szokott így lenni. Manapság már van amit 3 liter körüli fogyasztással reklámoznak autókat (annyival amennyivel egy korrekt teljesítményû motor elmegy), kár hogy ennek a dupláját kell venni és a valóság.
Vagy...
Csak nem arra gondolsz, amit aztán cafatokra szedtek a feketedoboz adatai alapján? A Most Peculiar Test Drive
Az újságíró nem kicsit hazudva akart durrantani egy nagyot, de csak egy sportszelet csúszott be a gatyóba...
A cikk egészen mást írt, mint az a tapsoló propaganda, ami többnyire hozzáférhetõ a témában. Persze rögtön meghurcolták a cikk íróit, sok önjelölt "szakértõ" habzó szájjal szidta õket. A zöldnek mondott "szakemberek" próbálták kimagyarázni azt, hogy korántsem olyan szépek a gyakorlatban mért hatótáv, illetve a fogyasztás is sokkal nagyobb annál, ami a gyári adatokban vannak.
Azaz az államba, mert az húzza a legtöbbet az üzemanyagból.
Hat igen, amelett hogy zsenialis es forradalmi, huzas, meg anyagilag is bejohet, mert lehet hogy barki szamara elerhetoek a szabadalmak, de a tesla evtizedes technologiai elonye akkor is megmarad, amit nem lehet fel ev alatt behozni. Es ha felporog az uzlet, akkor leginkabb majd a tesla bevetelei fognak noni.
Ahhoz hasonlit ez taktika, mikor microsoft, evekig hagyta, hogy az emberek ingyen hasznaljak az windows-t, mert felismertek, ha elterjed, es szinte alap szabvanya valik, akkor utana nagyot kaszalhatnak.
Meglátjuk mire mennek vele a többiek...jó lenne tényleg belekönyökölne egyet így az benzinlobbiba.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
https://www.youtube.com/watch?v=nZh6jhaMCd4
BFBC2: r-chee [HUN]
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy