6
  • Jakuza1
    #6
    Tehat ha nagyobb aksit hasznalnak, akkora szerinted a fogyasztas kisebb lesz. :P
  • MsUser
    #5
    Persze Samsung 2000mAh aksijai nem csoda hogy nem bírják, majd használják más gyártók. Az LG, LENOVO 3500-4500mAh aksival lesz teljesítmény.
  • SanMaster
    #4
    Én nem érzem ezt a problémát annyira komolynak. Ha töltőn van a tablet mennyen maxi kakaóval, ha leveszik róla, akkor meg csak a felével, vagy 1-2 core-t ki lehet kapcsolni. Ezt a legújabb android magától is tudja, csak beállítás kérdése. Hogy a mobil Windows tudja, hát az már más kérdés...
  • kvp
    #3
    Az intel chip-ek kepesek keveset fogyasztani, ilyenek volt pl. a strongArm csaladjuk. Igen, az intel regen gyartott arm chipeket is. Az x86-osok legnagyobb baja, hogy belul risc-esek mint az arm-ok, de elotte meg ott van egy x86-os reteg. Ezert ugyanahhoz a teljesitmenyhez, ugyanazon az orajelen a risc-es mag ele be kell rakni egy x86-risc atalakito aramkort es/vagy szoftvert is. Ez pedig csokkenti a teljesitmenyt es/vagy noveli a fogyasztast. A megoldas az x86-os reteg kihagyasa lenne, de akkor oda a kompatibilitas es ok is csak egy arm gyartova valnanak, bar azok kozott a legjobba, mivel nekik van a legjobb gyartastechnologiajuk. Viszont ugy nez ki, hogy az intel jelenleg nem hajlando feladni az x86-os architekturat.
  • Namelesske
    #2
    Már egyszer emiatt csúsztak vagy 5 évet, úgy tűnik azóta sem tanultak meg igazán takarékos megoldásokat tervezni mobilba.
  • bunny
    #1
    Mobil chipek alfája és omegája a fogyasztás. Ha abban csehül állnak akkor az semmire se jó. Vissza a tervező asztalhoz és kezdjék újra, és/vagy lopjanak szakembert az ARM-tól.