1026
-
tarantito #864 Üdv,
Valaki tudja mi történt tegnap délután a Battleye-vel, igencsak megcsappantotta a játékosok számát. :) Folyamatosan pörögtek a Baned-ek tömegesen. :) -
UsBPoRRtHuN #863 Valaki(knek) lenne kedve egy csapatot/klánt összehozni?
Főleg rankedet játszanánk (én most platina 1-be vagyok). Külön discord szerverrel*, heti 2-3 alkalommal játszanánk mondjuk - ez tőlünk függ,semmi sem kötelező.
Úgy gondoltam először casualbe menne az összeszoktatás (lol) , és akkor utána lehetne rankedezni. Esetleg ha már lenne min. 6-8 fő akkor custom game-ben is lehetne gyakorolni egymás ellen.
Ha van kedved/kedvetek hozzá,keressetek meg uplayen; UsBPoRRtHuN. (másoljátok ki szerintem)
Neve még nincs a klánnak/csapatnak,semmi konkrét jelenleg,a tervezés részéhez keresek embereket.
*A Discord nevű program hasonló a Team Speakhez, annyi különbséggel hogy egyszerűbb kezelni és ingyen lehet rajta szervert készíteni. -
#862 6 evet kihagytam, mint ahogy abbahagytam a gamerkedest is 6 evre. Rainbow szippantott vissza nem is akarhogy....:-) -
#861 Este Siege! Tegnap szúrtam ki, hogy te is sg-zel :D -
#860 -
#859 :))))
-
#858 patch note legfontosabb es legszomorubb javitasa:
Fixed – In some instances, Operators appear to have Raptor/chicken Legs in the Kill Cam.
R.I.P. :-(((
-
#857 Na jó tényleg fejezzük be :D azt ugye tudod hogy az nvidia nem ati és nem forr fel 100000 fokra :D bőven elvisz mindent ez a hűtés már csak azért is tudom mert haveromnak ilyen van amióta kijött, de tényleg ne offoljuk szét a topicot mindenki azt vesz amit akar... ne hidd hogy irigységből mondom, mindenki tudja hogy az nvidia kártyák jobbak 1000x ma nem tudom miért erőlteted... az eladások is mutatják hogy az ati vergődik. Az RX 470 kb 40-50 körül lenne reális.
Na de tényleg hajrá siege! Nekem lett egy olyan bugom az új patchel hogy kiválasztom az operátort és csakazértis recruit leszek. Valaki tapasztalt hasonlót? :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.01.11. 20:38:02 -
#856 ha ismernéd a VGA-kat, tudnád, hogy ez milyen gyenge hűtés. nincs miről beszélni veled, ez már kiderült :) -
#855 https://ipon.hu/webshop/product/msi_gtx_1060_6gt_oc_geforce_gtx_1060_6gb_gddr5_oc_pcie/1465468
Csak annak a margójára ki mivel van tisztában :) 93k MSI GTX 1060 OC 6 GB és bőven elég a hűtése mindenre. És nem azt írtam hogy 70k a 1060, hanem azt hogy közel 70k és a 93 alatt is kapni gyengébb gyártótól 6 GB-os változatot :) Én azt nem tudom te miről beszélsz :) -
#854 még annyi, hogy az árakkal sem vagy tisztában, ahogy nézem. 70 ezer körül a leggyengébb 3 gigás 1060-akat kapod meg. 3 gigás VGA 2017-ben? sok sikert :) ráadásul ezek egyéb butítást, gyengítést is elszenvedtek a 1060-hoz képest. a 6 gigás 1060-ak (amelyek persze lényegesen erősebbek, mint a 470, és valamivel, mint a 480) 90 ezertől indulnak, 100 ezer egy jobb hűtésű változat, 110 ezer egy MSI.
4 gigás 470-ből a legjobb hűtésű MSI-t kapod 70 ezerért, ami 40 ezerrel olcsóbb, mint a 1060, ez talán jelentős különbség már. 480 8gb pedig 90-91 ezer az MSI, ez 20 ezerrel olcsóbb, mint a 1060. a gyengébb hűtések itt is olcsóbbak persze. ezért mondom, árban nagyjából megjelenik a különbség, ha hozzáteszed a monitort, akkor pláne. a sakkos/CS-példád meg tényleg nevetséges :) lehet, hogy a tied bármilyen komolyabb program alatt megfő, ezek már nem :) ez a "3 éves játékokban elvérzés" nagyon hangzatos, az egyetlen baj vele, hogy nem igaz :) -
#853 jó sok sületlenséget hordasz össze, maradjunk annyiban :) elhiszem, hogy elégedetlen vagy az elavult AMD kártyáddal, de az autós példádnál maradva, ma már egy 2 literes motorból is ki lehet hozni 350 lóerőt utcára, gyári autóban. a tiédben 110 lóerő van ettől még továbbra is, de a világ már továbblépett :) de nyugodtan fizesd meg az NV-felárat néhány Watt és FPS miatt, nekem egyébként is teljesen mindegy, hogy ki mit vesz, csak azért válaszolok ,hogy ha véletlenül egyszer erre téved valaki, nehogy azt higgye, bármi alapja is van annak, amit írtál :) -
#852 A fogyasztást nem azért írtam, hogy téged érdekeljen, hanem az mindennek az alapja :) Ha széthúzok egy 1.6-os opel motort, amit pl rallyban meg is csinálnak, az nem azt jeletni, hogy minden 1.6-os opel 180 LE. Illetve lehetne csak annyit fogyasztana, hogy kutya nem venné. Na ez az ATI jelenleg. Mondom ezt úgy hogy egy R9 280x van a gépbe, képzelheted mennyit eszik :D Manapság ATI-t venni butaság és komolyan mondom, hogy nem nézted meg jól az az ár/érték arányt. Közép alja a 470 és azért a pénzért finoman szólva sem éri meg, ha a teljesítményt nézem fogyasztást leszámítva akkor sem. 3 éves címekben elvérzik egy 60-70 ezres kártya amiért szinte már 1060-at kapni! Ne már :D Ez hol jó ár/érték? Ez akkor jó ha sakkozol meg cs-zel, de talán még akkor se, mert ahhoz meg elég egy R7770 amit használtam 10k-ért is kapsz már. Na de tényleg bocsi az offért. http://gpu.userbenchmark.com/Comparison
On: Elvileg ma jön a Siege patch, arról tud valaki valamit hol tart? Ha jól olvastam csak pár fix lesz benne semmi extra.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.01.11. 17:33:06 -
msnforever2 #851 DX12-t szinte alig támogat néhány játék. Meg ha jól tudom, nem is igazán új effektek kerültek bele a DX12-re, tehát elsősorban nem a látványvilág lesz jobb tőle, hanem valamennyivel jobban leveszi a terhet a CPU-ról a DX11-hez képest. Szóval ez a DX12 egyelőre nem igazán tud érdekelni, főleg, hogy nincs is olyan játék ami DX12 only lenne, és nem is nagyon néz ki úgy, hogy az következő 1-2 évben ez változzon. Ráadásul ott a Vulkan, ami szintén arra a problémára akar megoldást nyújtani mint a DX12 (CPU tehermentesítés), és az ráadásul nem is Win10 only. És még a Vulkan-on kívül van még 1-2 hasonló API (Mantle-val pl. nemtom mi lett, lehet a Vulkan előzménye), szóval ez a DX12 eléggé jelentéktelen szempont manapság szerintem. -
#850 szerintem nem elfogult vagyok, egyszerűen ár/érték arányban jobbnak látom az AMD-t az Nvidiánál. főleg, mondom, hogy nálam hozzájön a monitor ára is, úgy meg aztán pláne. elhiszem, hogy a 1060 jobb valamivel, mint a 480, ezt mutatják a tesztek is. a legjobb ár/érték arányú kártyának egyébként a 470 4gb-ot tartom, azért is vettem végül is azt, pedig ezek közül bármelyiket vehettem volna. FHD-ra azonban ez is mindent tud, 1440p-re 1070-ig meg minden kevés.
a fogyasztás engem nem érdekel. megint csak, ha valaki mást meg igen, akkor megint mások a preferenciái. én kb. forint/pixel alapon döntöttem a kártyám mellett, nem bántam meg, de gondolom a 1060 tulajok is boldogok, szóval minden oké :) -
#849 hát nem kicsit vagy elfogult :D a 1060 dx12-n kívül mindenhol megeszi reggelire az rx480-at is és 8 gigát nem használ a világon semmi... de még 6-ot se... tehát az ati megint olyas valamiben jó ami pont nem számít semmit... ez ilyen nesze semmi fogd meg jól... miközben közismert címekben elvérzik és mélyen alulteljesít... naná hogy olcsóbb, de sajnos annyival, vagy még többel gyengébb is... az opel astra fapad is olcsóbb mint a ford mondeo ghia felszereltséggel, igaz az ablakmosó folyadékot erősebben spricceli :D én nem vagyok elfogult, nekem az előző 4 videókártyám és a mostani is ati, de ez az utolsó, legalábbis jelen állás szerint, nem vagyok saját magam ellensége :) bocs az offért
ui: Amúgy teljesítményt fogyasztás arányában mérjük, abban meg pláne alulmarad sajnos az ati (amd), tehát túlhozott kártyákkal operálnak még mindig... én amúgy várom az új ati kártyát és kíváncsi vagyok siegeben is mit hoz majd... doomban elég brutál, a nagy kérdés hogy mennyit eszik és mennyibe kerül majd :)
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.01.10. 22:50:29 -
#848 ez egyébként jó nagy butaság :) a GTA-ban és még néhány címben (pl. Tomb Raider) valóban lemarad az RX 480, DX12 alatt viszont állva hagyja az Nvidiát. több memóriája van, lényegesen olcsóbb (80 ezerért van 8 gigás RX 480, míg a 6 gigás 1060-ak 90 ezertől indulnak).
marginális különbség van a két kártya között, az igazi gond az, hogy AMD oldalon itt megáll a tudomány és 1440p-re semmilyen megoldásuk nincs, ami legalábbis furcsa.
szerintem az AMD most tipikusan az a gyártó, amely lényegesen jobb áron ad alig kevesebbet, mint az NV. ez persze csak az én elfogult véleményem, én egy 4 gigás RX 470-et hajtok és gondom nincs vele egy szál sem :) -
#847 Ugyanezt írtam le :) 144+ ami nem esik alá, nyilván be kell korlátozni :)
AMD kártyákat el kell felejteni, 79xx széria óta úgy le van maradva az nVidiától, hogy gyakorlatilag a csórók kártyája lett... Olyan játékokban vergődik a RX 480 mint a GTAV ami idestova 3 éves... Mondom ezt úgy hogy egy R9 280x van a gépbe, de már kinéztem a 1060-amat :D Ha valamit különösen nem éri meg megvenni az meg pláne az RX 480... Majdnem a 1060 árában van és utóbbi megeszi reggelire. Aki 150k fölött néz monitort annak szerintem már nem érdemes elspórolni azt a 20-40ezer forintot, hogy atival szopjon :D CS-re jó de másra nemigen való sajnos.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2017.01.10. 20:48:21 -
#846 igen, pont ez a lényege: folyamatosan az FPS-hez igazítja a monitor frekvenciáját, így gyakorlatilag nincs tearing és input lag sem (előbbi akkor lenne, ha a 60 Hz-es monitoron 120 FPS-ed van, utóbbi pedig akkor, ha V-Syncet használsz és a 120 FPS helyett csak 60-at jelenít meg a monitorod miatt folyamatosan a játék)
AMD oldalon Freesyncnek hívják és gyakorlatilag nincs felára, míg a G-Sync drága. ezért is érdemesebb AMD kártyát venni, ha valaki FPS-ekkel játszik (és elég neki az RX 480 8gb teljesítménye), mert olcsóbb mellé egy jó monitort venni. -
msnforever2 #845 G-Sync esetében nem muszáj, hogy pont meglegyen a 144 fixen. Az a lényege, hogy annyin megy a monitor ahány képet éppen sikerült csinálni. Mondjuk ez nem teljesen igaz mert ha pl. nagyon alacsony akkor nem így van, meg ilyesmik de a lényege ez. -
#844 Szabályosan folyik a játék 144 Hz-en. Annyival folyamatosabb, hogy összehasonlíthatatlan. Persze kell hozzá a 144+ FPS is ami nem esik alá :) -
msnforever2 #843 Eddig is gondolkoztam már egy 144Hz-s monitor beszerzésén, de inkább a G-Sync miatt, nem is gondoltam, hogy játékban is előnyt jelenthet. -
#842 Amikor az ellenbe szét aláz minket de még is megnyerjük csapatal felbecsülhetetlen :D
-
UsBPoRRtHuN #841 Egy jó headset is sokat tud dobni az ember játékán.
Most vettem egy újat, és csak pislogok néha mit meg nem hallok. -
Samurai84 #840 Igen, nekem is nehéz megszokni a peekers adv.-et... Favelán néztem a Aunt Apartmentből a Main Stairs melletti ajtót kb. 1 méterről shottyval, hallom hogy az Ash motoszkál a lépcsőn, de nem nézek ki rá. Aztán egyszercsak a lépcső tetjéről megindul peekelni 3 speedel és boom fejlövést kapok. Reagálni sem volt időm. Én statikus voltam, ő meg mozgott. Hiába voltam jobb pozícióban, jobb fegyverrel adott helyzetben (közlere az SAS puska gyilkos), ő nyert mert mozgott, ill. későn indítottam a prefire-t.
-
#839 off on: nem bántásból, csak szimplán nem értem ezt a nem is játszanak neten dolgot :D hát hogyne játszanának a neten, ott ülnek egész nap és tolják :) a csgo-ban is annyi fura dolog van, hogy hosszú órákig lehetne regélni róla... nem arcoskodásból de supreme-globalként 1600 órával egész jó kis előadást tudnék tartani róla. off off: 96 óta tolok FPS-t a neten napi szinten (lehet hogy gáz akkor is így van, mellette azért van életem :D ), ez a siege egyáltalán nem olyan rossz... amúgy meg itt talán sokkal jobban kijönnek olyan dolgok, amikre nem is gondolnátok hogy számítanak... tudjátok hányan játszanak 144 Hz-es monitoron kellő FPS-el? ha valahol hát itt számít. Aki nem látott még ilyet és nem tudja milyen 120-144 esetleg még magasabb frekvenciájú monitoron gamelni, annak könnyedén leesne az álla, ha megtudná mekkora előnyt is jelent. Amúgy meg valaki írta, hogy mozogni kell meg megtanulni a helyeket, teljesen igaz, ennyiről szól. Engem is halomra lőnek, mert azt se tudom merre vagyok arcal előre, nem rég kezdtem ugyanis, de FPS-t láttam már párat (úgy mindet ami érdemi :D ) és ennek sincs nagyobb baja mint a többinek. -
#838 "profi CS-sek nem is játszanak neten csak LAN-on, mert teljesen más világ, ott nincs olyan h mást lát az egyik mint a másik" << ez feldobta a napomat :D ennyire vicceset régen olvastam :D -
#837 Hali!
Egy noob(lvl 26) keresne embereket játszani. Új vagyok még a játékban, de eléggé tanulékony :D Keresnék embereket, akivel elkezdhetnék rankedozni, illetve akikkel tudok gyakorolni és összeszokni. Ha opció akkor akár egy teljes 5 fős csapatot is. Szeretem a competitve játékot, ha van kivel űznöm. Írjatok privátot vagy itt a topikban. -
Rittihilatti #836 Minden másra ott az instagib :) -
#835 Hát én nem érzem hogy bizonytalan lennék a mapokon gyorsan ki ismertem őket gyakorlott vagyok már az fps-ben cod2 2500óra, cod4 3000óra csgo 800óra persze tudom hogy mindegyik játék más. rank lépés még egy win egy rank lose ugye egy ledobás még. -
msnforever2 #834 igen, simán meg lehetne csiálni, hogy kompenzálják a pinget, és camper's advantage lesz belőle. pl. régen Unreal Tournament-ben (a 99-es verzióban) volt egy ZeroPing nevű mutator. Nem nagyon szerették az ISDN-esek, mert ha be volt kapcsolva a szerveren, máris kikaptak a modemesektől akiket amúgy lealáztak volna, de így, hogy kliens oldalon értékelődött ki a hit, így máris szoptak. Aztán anyáztak, hogy már rég a fal mögött voltak aztán egyszer csak lerepül a fejük egy snipertől :D -
#833 "Ez csak azért van így mert így implementálták a netkódot"
nem, ez minden játékban így van. hogy gondolod a campers advantage-t? előbb adja be a peekelő játékos képét, mint ahogy ő bepeekel, hogy kilőhesd? :) a késleltetés miatt mindig bizonoys minimáls előnyben lesznek a mozgó játékosok az FPS-ekben. az előnyt viszont ki is kell tudni aknázni, az nem teljesen magától értetődő.
a camper's advantage egyébként a slow peekeknél adja ki nagyon. hiszen ha nem gyorsan, hanem lassan peekel egy sarkot a támadó, akkor a karja és a felsőteste előbb válik láthatóvá a védekező (campelő) játékos számára, mint ahogy a támadó testtengelyének közepén lévő optikában végre eltűnne a sarok és láthatóvá válna a védő játékos.
ugyanígy vannak az ablakon belógatott fegyvercsövek is. tehát oda-vissza működik ez végső soron. -
msnforever2 #832 Ez csak azért van így mert így implementálták a netkódot. Fordítva is lehetne: camper's advantage. Csak az gondolom játékmenet szempontjából még szarabb lenne.
Egyébként épp ezek miatt teljesen más a LAN-os játék, profi CS-sek nem is játszanak neten csak LAN-on, mert teljesen más világ, ott nincs olyan h mást lát az egyik mint a másik. Sőt, a küldött csomagok is kétszer sűrűbbek legalább.
Utoljára szerkesztette: msnforever2, 2017.01.06. 10:50:00 -
#831 Tudomásul kell venni, hogy a játékban van egy ún. peekers' advantage nevű jelenség. Amíg a gépedről eljut az info a szerveren keresztül a másik játékos gépéig, van egy bizonyos késés, ezt a jelenlegi technikával nem lehet nullára redukálni. Szóval, sokszor alaphelyzet, hogy az ellenfeled egy pillanatra benéz egy sarkon, te meg pl. egy helyben várod, hogy megint benézzen. Te mindig késésben vagy, a saját monitorodon mindig van egy másodperc töredéke késés, ami ebben a játékban, ahol egy fejlövés is végez veled, pont elég egy tapasztalt játékosnak ahhoz, hogy amikor megint benéz, már tudja hova kell tenni a fejlövést, ráadásul már előre tüzelnek is, te pedig hiába tudod, hogy mindjárt megint ott lesz, akkor is késésben leszel hozzá képest, és csak annyit tapasztalsz, hogy egy szempillantás alatt elhullasz úgy, hogy esélyed sem volt lőni egyet sem.
Persze ez minden hasonló játékban így van, csak itt, ahogy fentebb írtam, egy-két találat a fejbe már elég, és ez kb. fél mp-et vesz igénybe, legalábbis egy tapasztalt játékosnak.
Úgyhogy vagy folyamatosan kell mozogni, jobbra-balra strafe-elni, illetve be-bepillantani a fordulókban, ajtóknál, stb., vagy kellő pályaismerettel megtanulod azokat a helyeket, ahonnan jól lehet kempelni... a legtöbb ilyen hely lényege, hogy lyukat kell ütni vagy lőni vagy robbantani a falba, és onnan kukkolni.
Én is vérrel-verítékkel tanultam meg ezeket, sokáig úgy hullottam a meccseken, hogy pislogni sem volt időm, sokszor egyszerűen nem értettem, hogy miért van az, hogy én - a saját szemszögemből nézve - előbb látom meg az ellenfelet, mégis olyan gyorsan meghalok, hogy még a tűzgombot sem tudtam megnyomni. -
NikeCortez #830 Sziasztok!
Az lehetséges ,hogy az Ubifosnak az Fair S. Progija rosszúl megy? rendesen játszok és kidobott cheat-el. Nemértem miért, soha az életben nem nyúltam cheat-hoz.
Lehet valami oka, hogy kidobott? Mármint a gépemmel kapcsolatban? csak ezzel gamelok és ha kitilt infarktust kapok!
5 percet kaptam és 10 perc rankedet...
Ty a választ, nagyon fontos lenne. -
Rittihilatti #829 Ezt hívják lagswitch-nek. -
msnforever2 #828 Na ja, az mondjuk igaz, hogy a szar pingjével meg laggolásával nem csak a saját játékát cseszi el hanem a többiekét is. Nem véletlen h pl. CSGO-ban van lag hack is, azt csak akkor nyomja be a játékos ha olyan a szitu, pl. utolsóként él és még ki kell húznia pár másodpercig, akkor benyomja a lag hack-et és elkezd szaladni valamerre, nehezebben fogják tudni lelőni így. Egyébként meg a csíterek amúgy is sokkal több bosszúságot okoznak mint az, hogy beadta-e a lövést vagy nem, a csítelés viszont egyértelműen a játékosok hibája. Gondoltam már arra, hogy miért nem adnak ki a Steambox helyett egy CSGO boxot, egy célhardvert CS-zésre (elnézést, tudom ez nem CSGO topic). Arra nem lehetne saját szoftvert tölteni, így csitet se. De nem áltatom magam ezzel azok után, hogy a PS4-et is feltörték. -
Rittihilatti #827 Én egyszer újratelepítettem a gépet, a videokártya drivert viszont elfelejtettem felrakni. A játék indításakor minden alkalommal üzenetet kaptam, hogy a kártyám minősége nem üti meg az elvárt minimumot (ami természetesen nem igaz). Ez addig nem is tűnt el, amíg a hiányzó driver fel nem lett telepítve. Más játékokhoz ezer éve létezik már ping kicker, szóval nem hiszem, hogy ne lenne olyan technikai megoldás, amivel ez kiküszöbölhető.
Nekem alapvetően nincs okom panaszra, ugyanakkor megértem mindkét oldalt. Lőttek már le úgy, hogy azt se tudtam mi van, de ezeket a játék visszafelé is megadja, vagy azokról nem beszélünk? Hányszor volt olyan, hogy elrohan előttem keresztbe a pali, pont úgy jön, hogy nem tudok rendesen ráhúzni, aimelés nélkül reflexből utána lövök úgy, hogy se látszatra, se érzésre nem volt közöm hozzá, mégis headshottal megy le. Játékosok vagyunk, nyilván ebből van a kevesebb, ezeket nem strigulázzuk, de attól még ilyen is van :)
Ugyanakkor azt is látni, ha valaki szoftver-hardver felszereltsége nem üti meg a szintet. Tudom adott esetben mi az én laggom, és mi a másiké. Rengetegen próbálnak online játszani, nem csak ezt, mást is olyan géppel, nettel, szoftverkészlettel, stb, amivel csak a többiek játékát teszik tönkre. Szóval igen, mielőtt sírunk, utána kellene kicsit nézni, hogy jogos-e, mert ausztráliából, 3.1-es windowssal, 56kb-modemmel meg egy vasvillára húzott kenyérpirítóval ne akarjunk már multiplayer játékot játszani. Arra ott a super mario, az talán eldöcög rajta.
Nem mondom, hogy a játéknak nem voltak, nincsenek, nem lesznek hibái, de igen, olykor nagyon durvák is, de minden ilyenért a fejlesztőket, a szervereket meg a játékot okolni egyszerűen f*szság.
Az erről folyó vita kb ez a szint :D :
Puhl kifakad zomborira -
msnforever2 #826 annyiból mondjuk a játékkészítők is hibásak, hogy érzékelnie kellene a játéknak, ha a netkapcsolat nem üti meg azt a szintet, hogy élvezhető legyen a játék, akkor egy kurva nagy warning üzenetben ezt közölné (hogy milyen gyakorisággal, az részletkérdés). Aztán ha ezek ellenére a játékos mégis játszik, akkor már csak magát okolhatná, nem a játékot. -
Samurai84 #825 Akkor azért lehet hogy még kisorsol neked ilyen ellenfeleket. Minél többet játszol, annál alacsonyabb lesz az bizonytalansági faktorod, amit a játék is figyel és annál pontosabban fog tudni elvileg besorolni. Ez elméletben működik, ha mindig ugyanazzal a csapattal nyomnád. Gondolom még sok pontot kapsz a meccsek végén és ha nyersz ugrasz akár egy teljes rankot, vagy visszafele. Szerintem ez lassulni fog, és ha sikerült a játéknak besorolnia, akkor sokkal jobb párosításokat fogsz kapni.