Rise of the Tomb Raider

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen..ha "félkész" munkát adnék ki a kezeim közül akkor valaki meghal vagy hatalmas pénzek mennének kukába vagy kirúgnak..Ellenben ahogy nézem a szoftver iparban ez normális..és még fizetünk is érte...bár én így nem veszem meg..pedig kipengettem az autocad 2015 is ami kicsit többe kerül mint ez..

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

grebber
Nincs semmiféle exklúziv effekt. Mindegyik tudja csak nvidiánál bugos és majd jön javítás.

Az epic fail megint csak az hogy ez miért a kiadás előtti napon derül ki? Mondtam én mindig pc-re egyetlen egyszer nem tesztelnek semmit se. Ahogy összeáll az egész elkönyvelik faszák vagyunk kész van. Tesztelni ááá minek konzolon működik pc-n is fog. HÁT NEM ott nem egy HW van pc-n tesztelni kell! És még elvárja a sok riherongy cég hogy 60+ eurokért játékokat vegyünk. Persze..... Majd ha látom ,hogy olyan mint a minőség-ellenőrzés ismét jelent lesz a pc-s világban veszek valamit.

Next PC upgrade: 2022

Bandicoot
Azért az vidám, ha nvidia exkluzív effektus van, mocskos nvidia!
Ha amd exkluzív effektus van akkor is mocskos nvidia, hogy nem tudták kivitelezni!!! 😊

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

grebber
Már a prohardveren is írták neki, hogy pont fordítva van AMD-nél van havas haj nvidiánál nincs.

Még milyen jó hogy nv-s cím lett ezt se tudják megoldani. NV párti vagyok évek óta de lassan már nem hiszek abban hogy a fejlesztők a balfaszok és tényleg minden az nv hibája....

Topkek. AMD fejlesztés a Purehair és mégis hiányozni fognak bizonyos effektusok belőle AMD kártyákon? 😄 Messze van még április elseje.
Atisz
Na gyerekek, akkor tisztázzunk egyet s mást (legszívesebben beszúrnám a híres mormotás képet, az elhíresült "mindenki nyugodjon le a ...", de nem szokásom trágárul beszélni - ez természetesen nem szól az utóbb hozzászólóknak, akik észrevételeihez csak csatlakozni tudok).

Az új Tomb Raider tűrhetően megy high beállításokkal egy sima gtx 950-es kártyán (persze 60 fps-hez 1080p-n még mindig ajánlott a gtx 970) és bizony a hajzuhatagot mindenkinek érdemes bekapcsolni, mert anélkül elég snasszul néz ki Lara.

És ráadásként, akinek gtx 750 ti ketyeg a gépében, annak sem kell mellőznie a játékot, sőt a cikk igazolja, amit régóta mondok: érdemes inkább lemenni 720p-be, mintsem 1080-on szenvedni very low részletességgel, így a nevezett kártyával is játszhatunk medium beállítások mellett.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.01.28. 08:45:33

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

TBTPumpa
Az mekkora szánalmas már, hogy PureHair mellett AMD kártyán nem lesz havas Lara haja, ez a feature kizárólag Nvidia kártyán érhető el.
Érdekesmód az XBox-nál meg tudták oldani Nvidia jelenlét nélkül is. Okádék ez a PC Gaming, itt is csak a mutyizás megy.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.28. 08:40:57

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Maxtreme
Érdekes azt írják pont az ami nem annyira hw igényes 😊)

grebber
De kell be kell tolni a hajcumot is anélkül a tomb raider nem is tomb réjder.<#banplz><#banplz>

Maxtreme
Pont ezt akartam linkelni.
Akkor már nem is kell tesztelnem, nagyon hasonló vasam van. (a vga pl full ugyanez)
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2016.01.28. 08:33:18

grebber

Bandicoot
Elméletileg ma 18-kor indul (éjfélkor írták hogy 18 òra startig, de gondolom régiòfüggő).
Több oldal is tesztelte, nincs vele gond, igaz az optimalizáciò nem tökéletes, de messze nem is gázos.

Maxtreme
Én meg 970-ről, de sajna csak pénteken (de arra már biztos megérkezik pár embernek 😊 )

Bandicoot
Nem mellesleg a One változat a pc-s Medium szintet sem hozza bizonyos részeiben, úgyhogy ne csodálkozzon senki a gépigényen.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Bandicoot
Alap 970-el átlag 50-55 fps-t nomy a játék. Egy sima OC-s 970-es simán viszi stabil 60-al a tesztből kiindulva.
Éjféltől tolható? Mondok véleményt 680-ról.
Ahogy a kommenteket nézem (más fórumokon) csak melérizsa megy meg köpködés szerintem egy rakás olyan arctól aki még csak nem is komoly pc gamer...Méghogy olyan mint a Batman...lol...

Nem értem mi a gond, eddig. A TESZTEK JÓK! A játék jó! A gépigény olyan amilyen, NEM kell Full High/max beállításokkal játszani, ha nem higheng/gaming gépünk van. Szerintem még az én GTX 960 G1-emmel is el lehetne érni a 60 FPS-t, kompromisszumokkal. De egy biztos, nem értem mi itt a para tárgya. Nem tökéletesen optimalizált, néha leesik a frémráta? Jah. De attól ez még messze a jobb "portok" közé tartozik... Soha rosszabbat srácok...
grebber
Nem tudom mi az a "borked" , de itt mit kell nézni ezen a videon?

Ráadásul ez még mindig csak a játék eleje.Majd ha megérkeznek Geothermal Valley-be meglátjuk mi a pálya..
Atomerőműn játszik, plusz Nvidia kártyán, amire jött ki a játékhoz driver, szóval ez számomra nem túl megnyugtató egyelőre. 😄
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2016.01.27. 22:25:23
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

De legalább tetszik neki a Game és nem a Tech. részével van elfoglalva
Atisz
Így van, főleg a nigériai vízeséses résznél párafelhőkkel 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Kicsit beszédhibás a srác, de legalább majdnem jól ejti ki a 'tomb' szót.

Nekem alacsonyabb az ingerszintem, engem az ilyesmi nem zavar. Abban azért megegyezhetünk, hogy ennél láttunk már sokkal rosszabb optimalizálást is.

Én azt mondom ezt az apró ksi malőrt ki lehet gyomlálni pár javítással és egy értelmes driverrel (utalva a többiek észrevételére, hogy valami nem kóser ezzel az új nvidia driverrel).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.01.27. 21:04:20

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Igaz....Pont most jelzett nekem is.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

TBTPumpa
Esélyes, hogy akkor holnap/holnapután lesz valami hotfix az Nvidia részéről. Az AMD pedig még a busójárásra készül, így nincs idejük drivereket készíteni.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.27. 20:51:38

Ebben a videóban a csávó mondta, hogy a legújabb, játékhoz kiadott game ready driverrel tesztelte és abból töltötte fel külön ezt a klipet. Igen is észrevehető az fps drop, főleg ha hirtelen más irányba fordítja a kamerát akkor zavaró de rohadtul.

@Totti5: ha a 980-on nem tudja tartani a 60-at akkor a 970-en mégannyira sem lesz játszható sajnos :/ Bár engem még úgysem érint.
Utoljára szerkesztette: Mike333, 2016.01.27. 20:52:42

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

Totti5
970en 60 frémmel játsszható.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Maxtreme
Azért itt nem annyira drámai a helyzet 😄

TBTPumpa
Akkor csak itt is meg kell várni a Pascalt és játszható is lesz! Így is lehet konzol exkluzívvá tenni egy játékot! <#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.27. 20:41:14

Maxtreme
Ahh. A rá következő vga generációkon már nem volt vele baj 😊 (8800gt/gtx stb)

TBTPumpa
Szerintem az a beállítás még így 10 év elteltével is megfogja a kártyákat. Bár az is Nvidiás cím volt úgy emlékszem.

Maxtreme
azért elég szembetűnő az fps drop sajna, De jah. Szerintem is javulni fog ez.

Emlékeztek a Legendre? (next gen graf) Na az miylen fps-eket produkált mindenkinél megjelenéskor... <#idiota>

TBTPumpa
Nvidia oldalról jött már Driver, bár Steam-en azt írják, akik játszanak már vele, hogy többet árt, mint használ. <#idiota> De amúgy jó olvasni a Steam topikokat róla, humoros community van ott.

<#worship>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.27. 20:28:15

Végig 30 fps-nél magasabb értéket mutat a játék. Mellesleg ez megjelenés előtti állapot, tehát ehhez jöhet még 0 day javítás vagy akár új driver is (ez szokott is jönni gyakran az új játékokhoz főleg nvidia fronton). Azért a 980 sem egy mindent vivős kártya főleg, ha mindent csutkamaxra feltekersz...egy 0 day patch nélküli játéknál, rá szabott driver nélkül. Maximum kis akadozás tapasztalható itt-ott, de jó lesz ez...1-2 javítás+ 1 driver és szépen fog ez szaladni.

Én semmi felháborítót nem látok. Az meg, hogy ugrál az fps azt szemre meg nem mondanád, szóval marhára nem is számít (mielőtt jönne a riposzt nem vettem meg a játékot szóval semmi érdekem nem fűzödik ahhoz hogy védjem).

MerlinW
Minden tiszteletem, de ez esetben ne másokra gondolj kérlek, hanem tartsd be a fórumszabályzatot. Nincs korlátozva a videófeltöltés. Arról nem beszélve, hogy amíg nem indítod el a videót csak egy pár kb-os thumbnail-t tölt le a böngésző. De ismétlem, nincs ilyen fórumszabályzat. Te lehetsz tekintettel másokra, de nem várhatod el a többiektől ugyanezt. Max remélheted.

Azt tudom, hogy nem tudod szerkeszteni, ezért írtam, hogy - esetemben - szólhattál volna, de a lényeg ugye nem ez volt.
Írd ki a topikfejlécbe, hogy linkelje mindenki a videókat, ha mégsem így tesznek kérd meg az embereket, hogy legközelebb úgy tegyenek, de nem törlünk hozzászólást, ami nem felel meg ennek.

[merlinw.org]

Maxtreme
MEglesnbém én ezt vsync nélkül is, az a gyanúm hogy attól van az fps lag. Na majd a patch.
Amúgy van olyan régio ahol már unlockolták?

TBTPumpa
Én nem tudom szerkeszteni, csak te tudod. De ha lejjebb görgetsz, láthatod, hogy mások sem csak úgy bedobálják a videókat mindenféle rendszer nélkül.

Nincs mobilnetem, csak épp gondolok másokra is, akik a fórumot szeretnék olvasni és lassabb internetkapcsolattal rendelkeznek. Az hogy te csak magadra gondolsz és optikán jön az égi áldás is, az téged minősít és nem engem. Ha zavar ez a dolog, akkor ne járj ide! Szia!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.27. 20:21:11

MerlinW
Legközelebb szólj, ha zavar valami és max szerkesztem (és ne csak nekem, hanem mindenkinek). Megértem a mobilnetes fétisedet, de - füóggetlenül attól, hogy semmi jogod saját szabályokat hozni a ebben a fórumkategóriában - ha még egyszer úgy törölsz hozzászólást, hogy az nem felel meg a fórum és házigazdai szabályzatnak elveszem a házigazdai jogodat.

Idézném a szabályzatunkat:
"A HÁZIGAZDASÁG NEM JOG, HANEM FELELŐSSÉG."
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.01.27. 20:07:34

[merlinw.org]

Akkor legközelebb azt írd ne pedig töröld szó nélkül. Vagy szerkeszd át.
Elég siralmas ez az optimalizáció.. Így már nem is baj, ha nem törik fel azonnal.

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

Nem én raktam ki, de hogy miért ne lehetne? Megint egy érthetetlen döntés, 2016-ot írunk ember...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.27. 20:00:32
TBTPumpa
Videót közvetlenül ne! Kösz!

metacritic

Azért ez eddig a Batmannél ezerszer jobbnak néz ki. Optimalizációra, minőségre... és játékra is 😄
TBTPumpa
Jajj tényleg. Ott meg az a félcédulás van. Eh...

Shep
Ott csak jön BB és jól a képedbe köp egy kis RNG-t 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

TBTPumpa
Pöce mesztörrész ez is. Komolyan maradok a Blizzard címeknél, ott legalább nem basznak így át. <#idiota>

Shep
Hát akkor megvárjuk mire 3-4 hónap alatt ezt is megjavítják 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

TBTPumpa
VR-es srácok már játszanak:

Atisz
Ha ez igaz, akkor pont elmenne maxon 30 fps-mal 😊

Vicces gyerek csinálhatta azt a diagramot.. főleg a 970-esét 😄