Rise of the Tomb Raider
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanakkor ettől függetlenül írsz az nagybetűs bullshit.
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Valószínűleg, ha a 2013-as részt közvetlenül ezelőtt végigjátszottam volna, akkor még addig sem jutottam volna el ebben a részben, mint most. És nem rossz ez, csak számomra kissé monoton, de még mindig jobb, mint a Dragon Age IQ lelketlen és hulladék grindfesztiválja.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.02.04. 12:11:33
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Erre itt több a platformer rész sokkal jobban egyensúlyba hozták az akciòval, a tombok is jòval nagyobbak, és nehezebbek.
Vagyis fejlődtek azokban a dolgokban amiket az elődben kritizáltak? Igen. Akkor ez miért nem minőségi fejlődés?😊
Csak mert a fentebb említett játékokban az új sztorit/eseményeket leszámítva 1-1 rész között még ennyi különbség sincs.
Nekem tetszik, leszarom, hogyha még 30 alá is bemegy az efpées. Majd javítják, vagy majd a következő hardveremmel jobban fog futni. Nem dől össze a világ, ellenben ez sem gátol meg abban, hogy élvezzem a játékot 1-2 óráig. Sajnos mivel a sztorit már ismerem, így annyira nem mozgat az a része. A 2013-as részt nehezen tudtam letenni, annyira beszívott, ezt viszont akár több napra is le tudom tenni. Mennyiségi fejlődés történt, csak épp minőségi nem (pedig 2013 óta generációváltás is történt - mindjárt jön Totti ragelni). Minél többet játszom vele, annál inkább azt érzem, mintha a 2013-as rész valami expansion változatával játszanék. Persze ettől függetlenül ideig-óráig tud szórakoztatni, de már nem tudok sok órát előtte ülni, mint a 2013-as rész előtt, mert annyira nem kiemelkedő játék ez számomra. A kritikusoknak igaza volt, tényleg egy biztonsági folytatás volt ez, semmi több.
Persze régen sem voltak eget rengető különbségek a TR játékok között, ellenben az 20 éve volt. Közel sem volt ennyi játék a piacon és nem is egy hadsereg dolgozott a játékokon, mint manapság.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.02.04. 11:55:23
Vagy vadak kereséséhez követéséhez.
De tény feleslegek is vannak.
Egyesek úgy érzem, hogy nagyon fordítva ülnek a lovon....
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A folytatás dolga egy játékban az új események mellett a fejlôdés. És ezekben a Rise kivállòan teljesít, bőven eleget ahhoz hogy ne csak "copypaste" és ne csak "dlc" szájízzel játszon a player.
És szerintem jópofák voltak abban is a fejtörők. A videok alapján azt láttam a tombok itt nagyobbak lesznek.
Viszont brutálisan elszállt a hardverigény amivel magukkal basztak ki nem is kicsit. Lényegesen leszűkítették a vásárlókört.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A Rise előtt toltam végig újra. A harc és a lopakodás sokkal gyengébb volt benne. A tombok pedik nagyjábòl 2-3 percet vettek igénybe 1-1 aprò 5 évesnek valò fejtörôvel. Az egész játékban egyetlen komolyabb hosszabb tomb volt, az is dkc volt. Rögtön a játék elején, a repülő ronccsal. Na ott voltam 10 percet is.
Ehhez képest a Rise-ban ami tombokat eddig találtam jòval hosszabbak voltak talán 1 árnyalattal nehezebb fejtörőkkel. Ebben is fejlődött egyet a játék, állítom hogy van akinek ezek a rejtvények már problémát jelentenek.
A játékban sokkal de sokkal nagyobb szerepet kapott a mászkálás, a felfedezés, sokkal jobban egyensúlyba került mint a 2013-ban ahol a játék döntő többségében embereket daráltunk.
Mindehhez hozzájön a nyelvtanulgatás szükségessége ha mindent akarunk, a tombokban fellelhető skillek és eszközök (a 2013-ban a tomb kincse rendszerint egy csodàlkozás volt xp-vel és térképpel a kincsek helyéről, nem több). Hozzájön a craftolás a shoppolás, a vadászat, a jòval nagyobb skillfa. Nomeg a látványosan szebb grafika és sokkal de sokkal jobban kiforrott játékmechanikai elemek (lopakodás, harc, platformer részek, kütyühasználat, stb).
A sztoriròl még nem nyilatkoznék, de ez a 2013-ban sem volt egy hatalmas durranás. Kiderül. Mindenesetre a Rise minden tekintetben egy pozitív fejlődés a 2013-hoz képest. Itt ott kisebb fejlődés, de javarészt nagyobb. Abszolút nem érzem úgy mint az Assassins Creed vagy hasonlò jàtékoknàl hogy csak új helyszínt és 1-2 alibikütyüt vágtak hozzám. Méltò folytatás lett, rengeteget fejlődött és a jobb platform/harc aránynak hála egy hajszállal de közelebb áll a régi kalandornős Raiderekhez. Persze lehetne erősebb fejtörőrész- de valjuk be, sajnos már nem azt a világot éljük ahol az AAA játékokba gondolkodtatò feladatokat tegyenek...
Nézzük a pozitív dolgokat:
- Újítások, amik jól illeszkednek a játékmenetbe
- Szép grafika, főleg az effektek dobnak sokat rajta (fények, árnyékok, egyebek)
- Remekül kivitelezett helyszínek
- Végig szinten tartja az érdeklődést, nem ül le
- Sztori átlagos, de vannak benne meglepő fordulatok
- Lara visszaemlékezései
- Hosszúnak mondható játékidő
- Új játékmódok
Most jöjjön a negatív:
- Időnként bugos térkép
- A hangok és zenék elhalkulnak az átvezetők alatt
- Optimalizálatlan a játék
- Nevetségesen nagy VRam igény
- Túl egyszerű opcionálisan teljesíthető Tombok
Alapvetően ez is egy jó TR játék lett, de egyre kevesebb köze van már a régi címhez. De szerintem a Reboot résszel ellentétben, ha kihagyod, nem vesztesz sokat, mert ugyanazt kapod, csak más helyszínekkel és eltérő sztorival. Vannak benne persze újítások, de ez nem változtat rajta annyira, hogy egy teljesen új játék legyen belőle. Azt nem mondom, hogy nem érte meg és nem élveztem, de ha őszinte akarok lenni, ez a játék olyan 6-7 ezer forintnál többet nem ér.
Ha nagyon szigorúan pontoznám akkor olyan 7.5/10 részemről. Ha nem lenne ennyire hektikus a gépigénye, akkor 8/10, de egy dekával sem több. Nincs több benne.
molnibalage: Nem tudom melyik bányára gondolsz, lehet nem tartok még ott. Btw örülök hogy megvan, eddig nem bántam meg a vételt végülis, de nem siettet (még) : ) Nálam meg SSD-ről megy ráadásul: d
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2016.02.04. 00:35:51
Witcher 3 szintén zenész. A játék a sztori és a karakterek elvinnék a hátán akkor is, ha úgy nézne ki, mint a DA😮. Ahogy a Dragon's Dogma-t is 100%-ig elviszi a játékmenet és a stílus, pedig szépnek nem nevezhető. Vagy akár a Dark Souls-ok.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.04. 00:21:10
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.02.04. 00:11:18
[merlinw.org]
Next PC upgrade: 2022
(Kis tuningon gondolkodom en is, de nem sürgős)
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2016.02.03. 22:31:20
Automata Very High beállítás, 1080p.
Nem tudom milyen géped van de a játék koxra rakva még a titanokat is kicsinálja 4x-es élsimogatással. A látvány miatt pedig érthető hogy magasabb a gépigény mint az átlag.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.02.03. 22:27:28
Egyébként FXAA és az OFF között szinte nulla a különbség nyugodtan kapcsold ki még több frame. A játékban az árnyékok illetve az élsimítás kaszálja a legtöbb fps-t.
Árnyéknak Veryhighon nincs is értelme max screenshotolni, egyébként zabálja a framerate-et és alig szebb a high-nál.
Illetve a DOF is eszik de az főként inengine videókban érezhető
Nem tudom mi az oka nála,gondolom le van véve a grafika a játék brutálisan tud kinézni, és a tereptárgyak is korrekt éles textúrákat kaptak, a falakról, és egyéb anyagokról nem beszélve.😊
Pár mai (igen én ilyen lassan haladós kiélvezős vagyok <#idiota>#idiota> )
Van sok képmegosztó oldal gondolom ahová be lehet regisztrálni ott törölni is tudod a képeidet, én nem használom.
Amúgy többet én se tudok mivel nincs meg a játék csak videók meg a hozzászólások alapján tudok nyilatkozni.
Ezt a leírást érdemes végignézni.
Annyira idegesít már. Felhúztam ultrára, egy dolgot kivéve, és alig van változás, szórakozom a bloom, meg ezekkel amit írtál, már ne mtudom eldönteni bekapcsolva, vagy kikapcsolva a jó.
Felhúztam, és akkor is bírta (bár már nem teljesen játszható, de 30 fps fölött van ígyis. Mintha les se szarná a beállításokat.
Mondom szarok bele, feltoltam 16x Antit, minden very high stb. 33-35 fps. És a GPU még mindig MAXIMUM 85% a program szerint. Kajak nem értem. Am annyira betölthette már a ramba ezt a részt lásd neki a 2. kép - ott egy kis nyílt terep van, hogy nem érdekelte hova húzogatom annyira. Bár odatekerve a Triple pufferes V sync nem sokat ér és nem annyira folytonos, de azért lehet vele szaladgálni.
Aztán a lényeg. és csak ez tudja megfogni úgy igazából a gémet, semelyik más beállítás nem. az SXAA - 4X- esre felraktam egyből 15 FPS. 2x-nél ~25 Simán 30. FXAA 35.
Ez húzta le igazán. De ennek nincs köze a képekhez amiket ő is csinált. Ezektől csak éles lesz a játék meg ilyesmi.
HBAO+ meg mindenféle bevilágítás megy. Árnyékok is lényegtelen, de azt is felhúztam Very high-ra, FPS-ben semmi számottevőt nem csinált. Igaz ez egy pálya szakasz.
Csinálnék képeket, de milyen megosztó van ahonnét lehet törölni később?
Szerk.: bárcsak így nézne ki Lara arca mindig: http://postimg.org/image/5ntsf883r/full/
De van mikor semmilyen bevilágítás nincs és akkor elég ronda, főleg hogy nem tudsz ráközelíteni mindig a kamerával, hiába forgatod.
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2016.02.03. 21:05:45
Gpu kihasználtság h csak ilyen "kevés" az mitől lehet. Proci i7 6700 (non k) ki kell hajtsa a gtx960-t lazán)
Szépen lobog a sérója a szélben, de ennyit nem ér hogy miatta nem fut normálisan a játék, ja meg a vsync kilővése az ilyen AC Syndicate szintű gépigényes játékoknál alap.
Bandicot: nézz szét jól. Kérdésedre a válasz a részletekben rejlik : d (Objektek, shaderek, tereptárgyak talaj/fűcsomok szimpla rádobálása, meg ilyesmi) de persze az összkép nem rossz: d)
Utoljára szerkesztette: Ragnar360, 2016.02.03. 19:54:27