99
-
#58 Teljes mértékben egyetértek, és sajnos az a helyzet, hogy semmiféle változásra nincs esély ilyen téren itthon.
Az ún. "össztársadalmi vita" itt nem létezik, csak a különböző klikkek sárdobálásáról van szó. A világ boldogabbik felén ez valamelyest működik, de itt még hírből sem hallottak róla. A vitára pedig nagy szükség lenne egy elvileg demokratikus rendszerben, de amíg az érvek-ellenérvek a második kör után kimerülnek abban, hogy de neked nincs igazad - de igen, mert neked nincs igazad, addig nem lehet előrejutni. Nem az egyszeri egyénekről beszélek itt, hanem az elvileg prominens szerepet betöltő megmondóemberekről, politikusokról, "szakértőkről"
Sajnos szinte mindegyik olyan szinten van, hogy egy valamire való egyetemi disputa-klubban diszkvalifikálnák őket szinte azonnal.
-
Papichulo #57 Szerintem joval tobb embert erdekelte volna a teli olimpa, mint most a te velemenyed ;) -
#56 Leszarom a téli olimpiát. Ahogy a CIA is leszarta ... -
#55 Nem is nézed, csak mesecsatornákat, akkor hogy látnád már? -
#54 Baromság. Nyomod a panelokat, holott a királyi nézhetőbb, mint az elmúlt 20 évben bármikor. -
asgh #53 Kétségtelen, hogy az MTV-t már 15 éve fel kellett volna számolni és a helyét is sóval behinteni. Ez egy dolog.
Jellemző ugyanakkor, hogy most sem a köztv leépítése, azaz a felesleges közkiadások csökkentése mellett kampányolnak, hanem az adóbevétel ellen. Itt tehát nem egy össztársadalmi vita van kibontakozóban, hanem szimpla lobbyzás, azaz a sajtó a nyilvánosság-monopóliumát - eléggé átlátszó módon - megpróbálja a saját üzleti pozíciói védelmére felhasználni.
A gond csak az, hogy sem a reklámok, sem a médiacégek mellett nincs valódi társadalmi támogatottság, az érveik meg inkább tűnnek bullshitelésnek, mint valódi érvelésnek.
Itt van kapásból a "miért nem költenek x dologra kevesebbet, akkor nem kellene reklámadó". Így jön képbe ugyebár a köztv kérdése is.
Csakhogy kiadási oldalról semmi értelme egy adónemet bírálni.
Ha mondjuk a reklámadót beteg gyerekek gyógyítására költenék, és mondjuk megszüntetnék az MTV-t, a felszabaduló pénzből legfeljebb több gyerek gyógyulna, de a reklámadó létjogosultsága nem szűnne meg.
Egy költségvetés mindig igyekszik a bevételeket maximalizálni, a kiadásokat meg optimalizálni. Attól, hogy egy költségvetésben sem a bevétel maximalizálása, sem a kiadások optimalizálása nem tökéletes, még nem következik, hogy ne lenne szükség több bevételre vagy ne lenne értelme a spórolásnak.
Attól, hogy kevesebbet fűtesz, még nem jársz kevesebbet dolgozni, attól, hogy többet keresel még nem fűtesz nyáron.
Elcseszett állami kiadások persze mindig is voltak és lesznek, ahogy senki által nem nézett művészfilmekre is mentek már el milliárdok, meg focira, meg síkvidéki viaduktra, kudarcba fulladt kormányzati negyedre, stb. stb.
Arról, hogy mi a hasznos és mi a haszontalan kiadás, a társadalom csak hosszas vitákon keresztül tud dönteni. Néha generációkon át.
Pl. meg lehet kérdőjelezni egyes kultúrális kiadásokat is. Évente alig pár tízezer ember jár múzeumba, mégis milliárdokba kerül a fenntartásuk. Egy színházi előadás költsége tízmilliós nagyságrend, ehhez képest megnézi párszáz ember, a jegybevételek meg a színház költségvetésének a töredékét sem fedezik. És így tovább.
Egyáltalán, inkább senki ne fizessen adót, mert úgyis hülyeségekre költik.
Valójában a többezermilliárdos költségvetésben a vitán felül haszontalan kiadások arányukat tekintve elenyészőek.
A pártpolitikai sárdobálás persze olyan, amilyen, 1 millió forint közpénzt is lehet úgy tálalni, hogy egy állami költségvetésben az kerekítési hibának is kicsi, meg úgy is, hogy pont annyi hiányzott a leukémiás Balázska megmentéséhez (amolyan TV2 Napló stílusban).
Na most az állam inkább olyan szektorokat adóztat előszeretettel, ahol nagy bevételek keletkeznek és a piaci szereplők nem tudják komoly érdeksérelem nélkül egyik napról a másikra itt hagyni az országot, ha csökken a profitjuk, vagy ha mégis, rögtön jön helyettük más. Ezért adóztatják a bankokat, energia- és telekom cégeket és most a reklámot. (És azért kap extra támogatást az Audi, mert ők viszont simán át tudnának települni a Szlovákokhoz.)
Az állam bevétel-maximalizálási törekvéseit valójában nem a pártok, értelmiségi megmondóemberek, média, stb. hanem mindig a _valódi_ társadalmi ellenállás tudja csak megfékezni.
Itt cseszték el a bankok, energia szolgáltatók, magánnyugdíj pénztárak, stb. az alkupozícióikat, mert a rendszerváltás után hozzászoktak, hogy nincs szükségük társadalmi támogatottságra, a politikai úgysem nyúl hozzájuk. Amikor aztán az állam megsarcolta ezeket a szektorokat, rá kellett döbbenniük, hogy hiába a sivalkodás, külföldi nyomás, stb. bezony nulla társadalmi támogatottsággal rendelkeztek, ergo senki sem hatódik meg az őket ért érdeksérelmeken.
Sőt, azok az emberek, akikkel ezek a cégek gyakran és módszeresen kicsesztek, külön örülnek, hogy most azokat ültetik a szopórollerre, akik eddig őket szívatták.
Persze ilyenkor jön a klasszikus érv, hogy "dehát ezeket az adókat is a zemberek fizetik meg".
Nos, anno az 1848 előtti reformkorban komoly vita volt a nemesek adóztatásáról. Akkor a nemesség egyik fő érve az volt az adózás ellen, hogy az ő adóikat is a parasztjaik fizetnék meg. Kell még tovább magyarázni, hogy ha valami 200 éve bullshit volt, akkor most is az?
-
Papichulo #52 A gond ott van, hogy altalaban a szabadsag a kreativitast tamogatja, mig az a tipusu tulszabalyozott orszag, amit te vizionalsz, az leginkabb a kommunista eszmekhez all kozel es Eszak-Koreaban tapasztalhato... En azt mondom, hogy ertelmes szabalyokat kell alkotni es engedni, hogy azokon belul mindenki torvenyesen mozoghasson, hosszutavon. Ami ebben az orszagban van, az ossze-vissza kapkodas eppen a pillanatnyi kisstilu erdekekeinknek alavetve es semmikeppen sem az elozetesen deklaralt ertekeink szolgalataban. Nem veletlen, hogy egyre tobb ceg es szervezet irtozik mar MO-tol, hiszen egy hisztis ovodas szintjen kiszamithato csak ez a kormanyzat.
Itt joval nagyobb problemak vannak, mintsem par kereskedelmi ado musorstrukturaja. Ezzel az adoval is azt probaljak elerni, hogy ezekrol a legtobb ember ne szerezzen tudomast. Ismetlem, itt nem csak az orszagos kereskedelmi csatornak ellehetetleniteserol van szo. A teljes sajto nyogni fogja ezeket a terheket... kiveve persze azokat, akiket a kormanyzat majd "megsegit". -
Fernandooo #51 Nem állítottam, hogy a köztévé ellátja kötelező jellegű feladatát. Sőt, a véleményem pontosan egyezik a tiedével. Nem lát el semmiféle közérdekű feladatot, és sajnos a belépumpált pénzzel fordítottan arányos a műsorstruktúra szinvonala. Ezt látom én is. Úgy gondolom, hogy ott is működik a jó öreg pénz-szivattyú, párt- és kormányközeli emberkéknek vannak visszaosztva a zsetonok bőséggel. VIlágos, hogy alapvető probléma a köztévé esetében a hatalomhoz dörgölőzés, a gusztustalanul szervilis hozzáállás 8további példa erre a Hír TV, ami az utóbbi években folyamatosan felülmúlja önmagát ebben a pártállami seggnyalásban), és az, hogy egy olyan őskori kővületről van szó, ami semmilyen téren nem hivogató a nagyközönség számára. És ez bűn.
Mindezzel együtt továbbra is hangsúlyoznám a kereskedelmi tévék alapvető felelősségét abban, hogy az utóbbi 20 évben mint irányadú és meghatározó médiumok - jóval meghatározóbbak, mint a köztévé, már a nézőszám alapján is -, tovább rombolták az emberek értékrendjét, és aljasították a nézőiket. Ráadásul nem gondolom azt sem, hogy ott is optimális minden. Tessék megnézni egy kertévés "híradót". Egy péntek esti szupermozit. (Van még ilyen?) Milliárdos bevételeik vannak és cserébe amit kapunk az az, hogy elárasztják a nézőket reklámokkal, illetve ezerszer ismételt "filmekkel", győzikékkek, vévékkel, és nem tudom még mikkel. Ezt kellene bárkinek védeni? Ez a métely jelenti a sajtószabadságot? Ez a kívánatos, és oltalmazandó? Ez rendelkezik bármiféle értékkel, szinvonallal? Ezt nézitek, most komolyan? Emberek!
Az RTL pont olyan vállakozás, mint pl. az Apple. Maximális profit mellett minimális kiadásokat foganasít, és ez úgy jelenik meg, hogy totálisan hülyére veszik a nézőket. Ha úgy tetszik, itt pont olyan hülyének nézés megy, mint a köztévében.
És még mindig ott van a mi felelősségünk, a kisemberek felelőssége. Azzal, hogy nem taszítottuk ki a testünkből ezt az ártányt, sőt, tömegek csüngenek a csecsein és torzulnak tovább vidáman napra-nap. Szerintetek ezen tényleg nem kell változtatni? Ahogy megálljt kell parancsolni a kormány túlkapásainak, úgy szerintem meg kell regulázni a szabadosságot most már elképesztő mértékben terjesztő médiát is. A bankokat is. A multikat is. A közműveket is. A kormányt is. Igen. Más kérdés, hogy milyen jobb alternatíva létezik, ki, mi nem járatta le magát véglegesen ebben az országban. Én csodálkoztam a legjobban, amikor az emberek megszavazták a kétharmadot, de ugyanígy csodálkoztam volna, ha az ellentábort viszik győzelemre.
Ennél jobban nem tudom átadni nektek azt, hogy én nem pártkatona vagyok, mertegyik sem elfogadható számoma, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem értek egyet bizonyos intézkdésekkel. Más dolgaikat mélyen elítélem. És ugyanígy voltam ezzel az álbaloldal uralkodása idején. -
Nos #50 Találós kérdés:
- Miért nem csatlakozik az MTV az elsötétítéshez?
- Mert már legalább 15 éve sötét. -
Richard Donkies #49 Politika az SG-n ... -
Kryon #48 "magyarán a nép szavazza meg a mocsok műsorokat. Tévedés. Legelőször fogják magukat, és bevezetik szépen a legalja tetű dolgaikat, és ehhez igazítják pár év alatt a nézőket. Olyan ez, mint valami rohadt nagy háló. A tévécsatorna kiveti, aztán meglátjuk, mennyi véglényt lehet vele bekaszálni. Nem kérdés: azokat fogták meg, akiknek hajlama van a primitívségre, ostobaságra. Azonban lehet, hogy ez esetben inkább lenne feladat ezt a alja réteget minőségibb műsorokkal feljebb hozni szinvonalban, nem pedig még aljas szemét módon rásegíteni és terjeszteni az egészet, mint valami zombitudatot kialakító ragályt. "
Azt hiszem sikerült megragadnod a magyar politika lényegét. A folyamat öngerjesztő, a médiában szintúgy. Megy a zombigyártás itt is ott is, de megfogni csak azt tudják akinek hajlama van rá. Sajnos ők vannak többen, úgyhogy az értelmesebbek nem tehetnek semmit, a zombisereget már nem lehet meggyőzni semmivel. -
Papichulo #47 A kozteve KOZERDEKEK kiszolgalasa abban merult ki, hogy maximalisan felhaborito es inkompetens modon kozvetittek a sokmilliokbol vett teli olimpiat.
"Csak néhány dolog, amin felhúztam magam:
- kifizet a közmédia (ami ugye a mi pénzünk is) egy rakat milliót a kizárólagos közvetítési jogokra, de ha tényleg nézni akarom az olimpiát, akkor még én keresgélhetek streameket a neten.
- ha véletlenül valamit élőben adnak, nem az elejétől közvetítik a versenyt, és véletlenül sem nézhetjük végig. Hiába nem fog már módosulni az állás, egy versenynek van egy íve, a végén valami összefoglalóval, ez így nagyon amatőr, ahogy adják.
- riporttal, helyi képekkel felvezetik a magyar sportolót, majd mielőtt elkezdődne a szám, amiben indul, szépen elköszönnek a stúdióból, hogy majd este láthatjuk, hogy szerepelt, és elkezdődik egy cseh sárkányos film. WTF?!
- olyan sportágakat, mint sífutás, biatlon, síugrás – ami egy téli olimpián ugye eléggé menőnek számít, rengeteg sztárral és izgalommal – teljesen negligál a köztévé, és egyszerűen nem közvetíti.
- ha van is adás, sosem lehet tudni, hogy mit fognak adni élőben és meddig.
- az eurosporton éjjel-nappal az olimpia menne, fel tudnám venni, vagy az ismétlésben a teljes versenyt megnézni, ha éppen lemaradtam az élőről."
“Élő biatlon közvetítés előtt elbúcsúznak, varázslós film jön helyette vasárnap délután. Mert azt a filmet csak akkor lehet leadni.” -
Fernandooo #46 Ha szerinted az RTL és a hasonszőrű csatornák KÖZÉRDEKEKET szolgálnak ki, nincs miről beszélnünk egymással. Amúgy látom, nem sikerült észrevenni a kormányt bíráló megjegyzéseimet. -
Cat #45 3. Nem mellesleg az RTL harmadakkora költségvetésből ötször nézetebb műsorokat hoz létre, mint az MTV. Ki szolgálja jobban a közérdeket? -
Fernandooo #44 Köszi a míves iróniát, de teljesen szükségtelen volt. Leírtam, hogy nem arról van szó, hogy mindenkiből atomsötét véglényt kreáltak, hanem arról, hogy ezeket még mélyebbre lökik a nagyszerű kínálatukkal. Abban viszont igazad van, hogy adott a választás szabadsága, és aki a tévécsatornák csecsén nevelkedik. szocializálódik, az meg is érdemli. És ezzle eljutunk oda, hogy mindezzel ezeket a médiumokat is minősítjük, mert azok is olyanok, amilyen a nézőközönsége. Úghogy talán nem túlzás azt állítani, hogy kultúrfilozófiai szempontból egyáltalán nem lenne kár értük, persze ez simán csak utópia, mert ezeket lehetetlenség demokratikus úton kiseprűzni. -
Cat #43 "Mindeddig csak a kisember vitte a hátán az országot, ő kapta a jobbnál jobb megszorításokat, szivatásokat, megnyírbált munka törvénykönyvet, megalázó, a munkanélküliséget leplező, de nyomorban tartó közmunkaprogramot, stb. 20 éven keresztül sem a multik, sem a bankok, sem a média nem vette ki a részét az ország közteherviseléséből"
1. Mondd, te észreveszed, hogy 78 (hetvennyolc) milliárdot költenek az adódból az MTV-re, és most 8-at akarnak beszedni a kereskedelmiektől (ennek felét az RTL-től)?
2. Miért van az, hogy ez a kormány volt a leghangosabb támogatója az egykulcsos adónak, addig itt a progresszivitást támogatja, azaz hogy a nagyobb bevétel nem csak mennyiségben, hanem arányaiban is több elvonással járjon? -
Yv@n #42 Így igaz. Az emberek nem is ezt néznék legszívesebben, de jön az a rohadt kereskedelmi tv, kibassza a kezükből a Jókai kötetet és odaláncolja maga elé őket, hogy nézzenek népbutító műsort.
Én is láttam már ilyet, rettenetes volt. -
Fernandooo #41 Teljesen igazad van, és ez a másik oldal igazsága. Nyílvánvaló, hogy az újabb győzelem besöprésével még gusztustalanabb médiapolitikát alakít ki a kormány és ránehezedik minden egyes befolyásosabb ágazatára. Én ezt is elítélem, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ebben az országban ennek lazán hagyománya van. Én emlékszem még az álbaloldal nyolc éves uralmára, ami alatt olyan balos média túlsúly alakult ki, hogy azt is nyomasztónak érezhette egy nem velük - illetve velük sem - szimpatizáló ember. Itt ezt játszák a "nagyok". Hatalomra kerülünk és mindent viszünk. A mostaniak viszont jóval látványosabban nyomulnak most már, ez kétségtelen, és valamilyen szinten jogos alapot ad arra, hogy a másik téfélen lasztizók igazságtalan mértékű dominanciára törekvésre panaszkodjanak.
Viszont van még itt valami.
Közteherviselés. Nem tudom ez mond e bárkinek bármit. Mindeddig csak a kisember vitte a hátán az országot, ő kapta a jobbnál jobb megszorításokat, szivatásokat, megnyírbált munka törvénykönyvet, megalázó, a munkanélküliséget leplező, de nyomorban tartó közmunkaprogramot, stb. 20 éven keresztül sem a multik, sem a bankok, sem a média nem vette ki a részét az ország közteherviseléséből, ellenkezőleg: tízmilliárdos állami támogatások, konszolidációs csomagok, ingyen telkek, stb. 20 éven keresztül szívták a kismeber és az állam vérét, ez nekik valóságos paradicsom volt. És most - igaz, kétséges módokon, megkérőjelezhető mentalítás mellett - arra kényszerítik őket, hogy ők is álljanak be a sorba, és csengessenek a kasszába, méghozzá gazdagon. És mi történik? A könnyen befolyásolható kisembert lázítják fel, aki aztán fogja magát és efféle fórumokon kezd el tombolni, hogy de rohadt a kormány, hogy szívatja a közműveket, a multikat, a bankokat és most már a tévétársaságokat. Miközben kajak örülnie kellene ennek a fejleménynek, mert ez pusztán önmagában (!!!) azt jelenti, hogy mostantól akkor a "nagyokon" a sor, nekik kell valamit visszaosztani abból, amit összeharácsoltak.
Hozzáteszem, hogy mindezt még véletlenül sem így kellett volna bevezetni, és nem ebben a formában. A kisember őrjöngését viszont akkor sem értem, mert ő max egy barátok köztöt veszít, meg x percnyi reklámot. Ez nem az ő játékuk most. -
bdzsana #40 Az a baj, hogy nem tudsz elvonatkoztatni magadtól. Nyilván se te se én nem fogjuk továbbra se nézni ezeket a csatornákat, de nagyon sokan még mindig nézni fogják.
Pont ez az a réteg, akiket a leginkább lehet irányítani ill. befolyásolni.
Lehet itt minket elmebetegezni, viktorfóbiázni, de mivel magyarázod, hogy a politikai reklámok adómentesek maradnak a többi mellett, amik leginkább a két legaljasabb és legocsmányabb csatornának kell kihasználni, aminek a nézői a legbefolyásolhatóbbak?
Ehhez természetesen hozzá lehet csapni az elmúlt néhány nap eseményeit, majd ha ez sem elég akkor az utóbbi év eseményeit, belefoglalva az egri fideszes polgármester esetét a rádióval, jah úgy általánosságban az egész rádiós mizériát, haveri felvásárlásokat... és még mennyi minden van ami ki sem derült.
Ha ezeket összerakja az ember, már mindjárt másképp fest ez az orbánfóbia, persze a kedves riválisai sem sokkal jobbak, de ami itt folyik az engem már megijeszt. -
Fernandooo #39 A problémát imént foglamaztam meg ezzel kapcsolatban: Az, hogy tengernyi mélysötét ember függ ezeken a szennycsatornákon, talán nem feljogosítő tényező arra, hogy a műsorok révén még inkább lealjasítsák és még sötétebbé, primitívebbé tegyék ezt a réteget. Miért kell erre rásegíteni? Miért nem próbálják meg ezt a droidtengert pozitívabb irányba terelni igényesebb felhozatallal? És most nem arra gondolok, hogy nonstop Vers Mindenkinek kellene hogy legyen, de a jelenlegi palettánál nem nehéz egy értelmesebbet, ugyanakkor szórakoztató, kikapcsoló jellegűt összehozni. Na, ez a népbutítás. Amikor tovább butítják a tömegekeket. -
syn7h37ic #38 Hosszú évek óta ez a legjobb hír! Megérdemlik az adót! Ha pedig nem tetszik, akkor a klasszikust idézve: El lehet menni! -
#37 Őszintén szólva ezt a népbutítás témát sose értettem. Aki mások által befolyásolható az eleve hülye, ahhoz meg nem kell TV-t nézni. Az az okos akinek megmaradnak a saját gondolatai akkor is ha mások mindent megtesznek, hogy megváltoztassák. -
Fernandooo #36 Lehet itt hörögni meg felháborodni, de a kérdés akkor em fekete é fehér. Perze, az orbánfóbiásoknak az, de hát ők mégis, kit érdekelnek. (És itt nem az értelmes ellenzéket értem, hanem azokat, akiknek minden rosszról viktorka jut eszébe. Na, ők sajnos elmebetegek, ez van.) Az egyik oldalról nézve én azt mondom, mint néző, hogy tőlem aztán az ertéel és a többi, szó szerint szennycsatorna annyi reklámot, gagyit és szemetet ad le, amennyi nekik jól esik. Kurvára nem érdekel, mert nem jut el hozzám azon egyszerű okból kifolyólag, hogy az RTL, TV2, ATV, és még sorolhatnám hosszan, simán le vannak tiltva a set-up boxomon, tehát meg sem jelennek a csatornakínálatban. (Lenne kb. 95 fogható adó, helyette van vagy 10-12.) :D Minek fizetek elő? Ha nem lenne gyerekem, nem tenném, de ő ragaszkodik a mesecsatornáihoz... Na, ezek után azt csinálnak amit akarnak. És jön a másik oldal: Ha a sok hülye követné a példámat, de mondjuk most az egyszer tényleg tömegesen, akkor egykettőre eltöprengenének ezek a szenny szarházi alakok a médiában, hogy mennyire érdemes mocsokkal meg reklámhegyekkel elárasztani a hülye nézőt. Mert azmost hülye, ez teljesen egyértelmű. Nem picsogni kell, hogy de szar, hanem nem kell nézni, kizárni az életedből, ezzel teszel alájuk a legjobban. Mindenben ez a legjobb taktika. Nem teszik, hogy a buzik felvonulnak? Kutyát sem érdekli, tudomást sem kell venni róla. Ez minden szélsőség halála: az érdektelenség, amikor tudmást sem vesz róla az ember, amikor szó nem pazarolódik rá, de tényleg semmi. És akkor szépen elenyésznek a totális érdektelenségben. :) Az meg, hogy egyesek szerint ez költségvetési lyukfoltozgatás... Nos, annak fingja nincs a költségvetési tételekről. Az ebből remélt összeg lepkefing oda. De tényleg. Nem ezért csinálják. Hanem amiért Putyin is betiltotta a médiában a káromkodást, a közönségességet. Ugyanis van különbség a szabadság és a szabadosság között. Utóbbi szerintem hivatalból üldözendő. És akkor még egy közbevetés: Valaki itt azt találta böfögni, hogy fú, hát az igény határozza meg azt a tartalmat, amit ezek a szennyek nyomatnak, magyarán a nép szavazza meg a mocsok műsorokat. Tévedés. Legelőször fogják magukat, és bevezetik szépen a legalja tetű dolgaikat, és ehhez igazítják pár év alatt a nézőket. Olyan ez, mint valami rohadt nagy háló. A tévécsatorna kiveti, aztán meglátjuk, mennyi véglényt lehet vele bekaszálni. Nem kérdés: azokat fogták meg, akiknek hajlama van a primitívségre, ostobaságra. Azonban lehet, hogy ez esetben inkább lenne feladat ezt a alja réteget minőségibb műsorokkal feljebb hozni szinvonalban, nem pedig még aljas szemét módon rásegíteni és terjeszteni az egészet, mint valami zombitudatot kialakító ragályt.
Végül: Én kimondottan örülnék, ha a szennycsatornák befuccsolnának, de ez nem fog megtörténni. Kitalálnak száz meg száz trükköt, kihelyzik a székhelyüket, feldarabolják magukat x számú kisebb cégre, azok között elosztják szépen a profitot ami épp nem haladja meg a adózási belépőt. és kész. Az meg külön mókás, hogy a legaljasabb ideológiákat a legsunyibb módon közvetítő RTL azt állítja magáról, hogy poltikailag független. Ezzel a műhalhéval is - lásd azt, hogy vannak valós megoldásaik a helyzet kezelésére és a nyereség maximumon tartására - csak a nekik nem tetsző politikai-gazdasági-társadalmi irányvonal ellen verik a tamtamot, jól megfontoltan, célzatosan, hozzájuk méltó módon sunyin, hazug tetű módon. :) -
#35 hulljon a férgese! -
Cat #34 Döbbenetes, hogy mennyi ember nem veszi észre, hogy ez nem a reklámadóról, és az abból elérhető néhány milliárd forintról szól (ami egy stadion felét se teszi ki), hanem a nekik nem tetsző szereplők kinyírásáról. A "saját térfélen" lévők majd kapnak egy kicsit több állami hirdetést (a Magyar Nemzeti Bank 7 (hét) milliárd forintot költ reklámra!), a többiek meg menjenek ahova akarnak.
Ugyanezt csinálják a norvég alap civil részével, ahol nem az a 4 milliárd elosztása a lényeg, amit három év alatt költ a norvég állam a magyar civil szféra támogatására, hanem hogy ne jusson forráshoz az esetlegesen a kormánnyal szembe menő szféra, és ne bolygassa senki az ő kétes ügyeiket. -
Papichulo #33 Sajnos ez is csak arrol szol, hogy nehany kormanykozeli vallalkozast kell ismet helyzetbe hozni, de meg veletlen sem egyenlo feltetelek melletti versenyben, hanem a konkurenciat ellehetetlenitve, a torvenyeket addig valtoztatgatva, amig a hu partkatonak ki tudnak venni annyi penzt az agazatbol, amennyitol orok vazallusok lesznek... -
ManoNegra #32 Felőlem akár be is szánthatják magukat! -
bdzsana #31 Hiába akarod te megreformálni a világot és talán az ötlettel én is egyetértenék, de ha nulla reklámú csatornák lennének nagyon érdekes műsorokkal, akkor is lesz egy széles réteg, akik még mindig nem fognak fizetni a tévézésért és csak az ingyeneseket nézik, amikben meg a reklám a bevételi forrás. A bevételi forrás maximalizálása érdekében meg politikai tartalmat nyomatnak, mert az adómentes.
A probléma ott kezdődik, hogy Magyarországon legalább 2millió ember (nem tudom pontosan, de minimum ennyi) nemsokára be lesz programozva a "Magyarország jobban teljesít" meg "Viktor az élő Isten" típusú reklámok által. -
davids014 #30 tv2 és az rtl-t is be kéne fagyasztani.... hulladék hulladék -
Kryon #29 Meg fogsz lepődni, de (sajnos) erre a sok hulladékra van igény, ha nem így lenne, akkor mást adnának. -
paby88 #28 Egyetértek az előttem szólóval szedjék is le sok szart akkor talán bekapcsolom a tv-t különben is van elég pénz azoknál.
A másik oldal viszont az hogy a világ összes pénze se lenne elég viktorkának hogy az államháztartási hiányt betömje... -
torreadorz #27 Ez már rég nem a kertévékről szól, épp ezért nem értem itt a sok örömködő hülyét.
Persze lehet örömködni ha az rlt becsödöl vagy kivonul, csak aki ennek örül az ne felejtse el, semmi garancia hogy ugyanezek a politikusok nem hoznak holnap egy törvényt ami például az sg.hu méretü oldalakat is tönkrevágja. És az sg helyére most bárki tetszőleges hiroldala behelyettesíthető...
Aztán utánna majd lehet olyan tech oldalakat olvasni ami arról szól hogy a nagy vezér (Viktor) épp megtekinti amint a 12. gépipari technikum tanulói fakockát állítanak elő. Körülötte egy rakás talpnyaló notesszel a kezében jegyzetel. Ezek lesznek a tech hírek. Ja meg hogy az ország jobban teljesít :D
-
SupraMKIII #26 Bocsánat, de az HAZUGSÁG, hogy az egyetlen bevételi forrás! A kábel és egyéb szolgáltatónak ingyen adják a műsort? Hagyjuk már!!!!!
Pont ideje, hogy átrendeződjön a piac: legyen a kábel kicsit drágább, és legyen kicsit kevesebb reklám - na jó, SOKKAL kevesebb.
Akkor talán jutna hely érdekes műsornak is, nem csak ennek a sok szenny hulladék show-nak.
-
Kryon #25 Ha a kertévék megszűnnének észre sem venném, mert jó ideje nem tévézek már, de ha az online médiára is rámásznak és a propaganda fos ömlik majd mindenhonnan, hogy kedvébe járjanak vezéreinknek, annak nem örülnék. -
bdzsana #24 Tök fölösleges mondani nekik. Azon túl nem látnak, hogy megfog szűnni a valóvilág meg a maunika, ami egyébként nem is igaz.
Nézzük csak a tényeket. Lehet, hogy ezek a csatornák népbutítanak, de ezek azok, amik mindenki számára ingyen elérhetőek, és ebből adódóan a legnézettebb csatornák. Az egyetlen bevételi forrásuk a reklám, amit a törvény szerint úgy megadóztatnak, hogy be fognak csődölni, hacsak nem politikai reklámokat tolnak, mert azok adómentesek.
Ha ezekből sem tudjátok összerakni, hogy ebből mi következik, akkor nézzétek nyugodtan a butító műsorokat, rajtatok már nem fog hatni. -
cateran #23 Valami nem egeszen vilagos elottem..Csak ez a 2 csatorna letezik Mo.-on, hogy mindenki igy fujol rajuk? Meg kotelezo nezni oket 24/7-ben? Sokan irtak, hogy milyen szar musorokat vetitenek, de ha nem nezik, akkor honnan tudjak? Ha meg nezik, akkor ne picsongjanak, mert nem kicsit ciki.... -
#22 Egyébként kíváncsi leszek, hogy ezt az elsötétítést hány hülye fogja jobban nézni, mint ahol nem lesz.
Majd versenyezhet a TV2 és az RTLKlub, hogy kinek az elsötétítését nézték többen. :)
Vajon az elsötétítés a legnézettebb műsor lesz majd 2014 júniusában a foci vb kezdetéig, vagy akár az összes június meccset is lepipálja? :D -
#21 Nézzél köztévét. Jót fog neked tenni. Nem csak híradó meg egyéb más "népbutító" van ám ott!
Azonkívül kormány ellenpólusként ott az M3, ami tulkép. full MSZMP propagandát nyomat. :) -
Nos #20 De jó is lesz, ha csak a köztévék maradnak. Azokon végül is semmi népbutító nincs. Terjesztik a Fidesz igéjét, és leveszik a terhet az önálló gondolatok súlya alatt örlődő néptömegekről.
Most komolyan, lehet szidni az rtl-t, de ott legalább egy műsor az, ami. Elég sok csatornán viszont magyaros virtusnak öltöztetve adagolják a szánkba a hazugságokat (pl M1). -
#19 Pont fordítva, az emberek érdeke az, hogy ezek eltűnjenek...