99
  • Tetsuo
    Na, beigazolódik, hogy az európai kultúra utolsó mentsvára Oroszország. :-)
  • fonak
    Oroszországban már "előbbre" tartanak: betiltották a reklámokat a tv-ben, kivéve a szabadon fogható (tehát nem kábel, vagy kódolt) csatornákat. Továbbá a csúnya beszédet is száműzi a médiából Putyin. Az idegen szavak (pl. hamburger) használatát is tiltanák. :)
  • Tetsuo
    Ne beszélj félre már megint! Most is a legnagyobb vitafegyvered a személyeskedés. Ha nincs igazad -elég gyakran- nem hagynád ki soha. Most én sem hagyom ki.

A mutyi adott, reklámadóval vagy anélkül nem tudod elkerülni (te b@lf@sz, hogy a stílusodnál maradjunk és azt hidd, édesanyád szól hozzád).
    A médiát a baloldal ezelőtt ugyanígy formálta, csak más módzserekkel. Érdekes, hogy akkor nem ugattál.
    Igen, bármely komrány kerül hatalomra, az korrupt sz@r lesz, ahogy minden hasonló társadalmú országban (pl. az összes nyugatiban), csak valahol szofisztikáltabbak a módszerek. Ennyi.
    Vagy szerinted amerikában nincs mutyi kormányszinten? Vagy az EU-ban? Persze bármit hallanál róla az neked összeesküvés-elmélet... mert az aszott fejedben a legfejlettebb régiókban nincs korrupció, hiszen az az etalon. (Te anyab@szó.)

Maga a reklámadó pedig kell sok okból is, ezenfelül jelenleg a kormány azt is fontolgatja -teljesen jogosan- hogy a külföldi médiakonzorciumok többségét kisöpörnék az országból, mert nem szolgálnak nemzeti érdeket. Na erre varjál gombot (te génhulladék)! :-)

/A zárójeles rész csak a veled való kommunikáció szükséges részét képezi. Normális embernek nem írnék ilyet.
  • ostoros
    Azzal, hogy tapsikolok a barátok közt megszűnéséhez nem tapsikolok a random állami mutyikhoz.
  • Vol Jin
    "Az azért mutatja hogy ezt az országot tényleg el kell hagyni, hogy a sok retardtált barom jobban felháborodott az anyátok közt megszűnésének pletykáján, mint bármelyik random milliárdos károkat okozó állami mutyin. Ez már tényleg birkaország."

Azért érdemes elhagyni az országot, mert nyüzsög az olyan ostoba birkáktól, mint te, akik a legegyszerűbb összefüggéseket sem ismerik fel, miközben ömlik belőlük az értelmetlen okoskodó álösszefúggés-cunami.

A barátokköztöt a lakosság csak kis hányada nézi. Általában ők azok, akik a leginkább fikázzák nyilvánosan. Itt pontosan a random állami mutyikról van szó te szerencsétlen idióta, nem a barátokköztről. A cél a média teljes ellehetetlenítése, hogy csak azok maradhassanak talpon, akiket az állami mutyizók kiválasztanak, és felpumpálnak mutyipénzzel.

Úgyhogy, hogy tapsikolsz a barátokközt megszűnésének, pont a random állami mutyikat támogatod. Csak hülye vagy ahhoz, hogy ez eljusson az agyadig. És hogy ezt miért közlöm veled ezt ilyen tahó módon? Mert nem érdemled meg a párbeszéd-jellegű eszmecserét, hiszen egy begyöpösödött idióta vagy, akinek bárki mondhat bármit, teljesen felesleges.
  • Macropus Rufus
    Ha jol értem, akkor ez reklám adó.
    És ugye reklámot csak a rtl és a tv2 nyomat. Sehol másut nincs reklám, nincs reklám rádióban, se a neten. A blogoknak sincs bevétele es pl. A youtube-on sem kap zsét a reklamból a feltőltő. Ugye a superinfók sem reklám anyagok stb...
    Ez kedves fórumtásaim még áremelkedéshez is vezethet, ui. a termék árában a reklám kőltség is benne van.
  • Lollerka
    mar sok ideje nem nezek tvt, az internet bosegesen ellat minden joval szorakozastol kezdve agybutitasig, csak ugy mint eddig tette a TV viszont az elso BB utan mar a VV sem nagyon ment le a torkomon, ezeket a szupertehetseg kereso musorokat meg vegkepp nem, persze, a reklam az egyik beveteli forrasuk, de ha beveteli forras, miert ne adozzanak erte?

a sajatprodukciok bevetel/eladas aranyarol plz ne is beszeljunk, es erre meg rajon a reklam... a media az emberek felvilagositasaert kellene h letezzen, de ugyebar senkinek sem erdeke hogy az emberek gondolkodjanak mert akkor talan a szart nem neznek es nem lenne mit adni
  • cateran
    Ezek kereskedelmi tv-k, te szerencsetlen...jo, hogy nem varod el, hogy nonprofitta valjanak, de amugy is fentartom az allaspontom: KOTELEZO NEZNI OKET? NEM? AKKOR KI IS A HULYE?
  • Cefet
    Úgyis a sz@rt nyomják le a torkunkon folyamatosan, hát legalább fizessék meg az árát!
    Azt sem bánnám, ha megszűnne mind a kettő a ..csába!

cateran: Te tényleg ennyire... ? Akár megpróbálhatnának tanítani is. Kárunk nem származna belőle!
  • Papi65
    1.Azért a mondat, szavak megszakításával beültetett reklámok felháborítóak.
    2. Régen a filmek dramaturgiájában direkt kialakítottak reklám helyeket.
    3. A számítógéppel időzített és indított reklámokat felháborítónak tartom
    4. Én fizetek a műsorért ezért elvárnám a szolgáltatótól , hogy valamilyen módon (pl: pilotjel) a reklámokat kiszűrhetővé tegye.
  • cateran
    Valaki magyarazza mar el, hogy hogy is megy ez. Komolyan azt hiszitek, hogyha megszunnek ezek az adok, akkor a nep hipp-hopp varazsutesre ontudatos, ertelmes, intelligens es muvelt lesz? Tenyleg ennyire hulyek vagytok? Komolyan elhiszitek, hogy ezen adok butitottak el az embereket, azzal, hogy "kenyszeritettek" oket hogy nezzek a musorukat? Azert hisznek el a politikusnak meg mindent (es ugranak egymas torkanak jobbos! balos! etc cimszoval) es abrandoznak 1 szebb jovorol, mert megneztek a heti meg a multheti, meg az azelotti Joban-Rosszbant? Ugyanolyan alomvilagban eltek, mint azok, akik gyujtest szerveztek Isaura felszabaditasara...A ti vilagotokban van a gonosz kereskedelmi media, ami minden rossznak az okozoja, holott olyan szinten fakultativ es opcionalis, hogy szavakkal le sem irhato...
  • nextman
    Az 50-ed kevesebb lenne, mint a 10-ed. Inkabb azt vezetnek be:)
  • Namelesske
    Azért kerül a szennyvíz dupla annyiba mint a sima víz. Van már rajta óra... Kivétel ahol nincs. Oda mehet. XD
  • albiman85
    Ez milyen szoveg hogy "az osszes magyar erdeke hogy a magyar media mukodjon."
    Miota van ahhoz szukseg ilyen sok reklamra?

Szerintem viszont egy jo otlet. Amugy kutyat nem erdekel hogy az RTL Klub meg TV2 mivel fenyegetozik.
  • immovable
    Simán be kell vezetni a tizedet, mit tizedet ötvenedet, persze a rendes adókon felül. Politikusoknak és haveroknak kedvezmény!
  • grebber
    Mérőórákat a budikra:

-Szarás után WC lehúzási adó (há mer fogy a víz és hiány van)

• immovable
    Akkor meg mit számít?
  • lcee
    Remélem így marad, úgyse nézem soha egyik ilyen szart se :)
  • AgentKis
    Én nem értem mi a baj ezzel. Ezentúl 20%-kal többe kerül majd reklámozni. Mi ezzel a probléma?
    Kicsit olyan ez, mintha a mozdonyvezetők sztrájkolnának, mert 20%-kal emelkedik a vonatjegyek ára!
    Ezt a hülyesgéget!
  • Omega
    Ez nem csak a retek klubbot érinti, hanem kb. mindenki lehetetlen adóterhelésnek van kitéve. Nem csoda, hogy nincs munkahely, ha valaki alapít egy céget és nincs még egy fillér profitja sem (vagy veszteséges), kapásból elkezdenek jönni mindenféle x százezres-milliós tételek különböző jogcímeken. 250.000 közmunkás azért van szerencsére, így dübörög a gazdaság.
  • immovable
    LOL
  • MsUser
    Ugyan olyan sarc mint az összes többi vállalkozás is elszenved sokkal kisebb forgalommal, megtermelt jövedelemmel.
    Teljesen ellehetetlenítik a vállalkozásokat, és a nagyobb cégeket is, most a média is sorra kerül, itt is van még egy két bőr amit le lehet nyúzni.
    Azok pedig virágoznak akik Uniós támogatású pályázatokból vagy állami " a zsebünkből" sok milliárdos forgalommal haszonnal, nem sok mindent teljesítenek, de jók az érdekeltségeik "kapcsolataik" HÁT EZ MÉG A PÁRTOK IDEJÉN SEM VOLT ILYEN NYÍLT!
  • Tetsuo
    Egyetértek!
  • Amergin
    Én nem 40% adót vetnék ki rájuk, hanem 99,9%-ot.
    Jaj, mi lesz ha nem lesz barátok közt?? Ajvék!
    Remélem bezár az ertéelklubb. Meg a többi trutymó.
    Indul már a vonat...
    Panelproliknak: mindenki nyugodjon le a picsába. Attól még lesz majd más moslék, amit lehet majd zabálni.
  • amitakartok
    Azt a cikk azért kiemelhetné, hogy a Lázár személyes képviselői véleményeként elítélte azt, hogy húszpercenként bevágnak egy reklámot és így élvezhetetlenné teszik a műsort. Nem szimpatizálok a kormánypárttal, de ezzel mélységesen egyetértek.

Hogy az RTL beleroppanna egy ekkora bevételkiesésbe? Bocsánat, nem kellett volna ekkorára dagadni! Nem egy vállalat dőlt már be amiatt, hogy fenntarthatatlanul nagyra dagadtak.
  • hapi
    Szavazáskor kellet volna felemelni a kedves seggünket. Most már mind1 innen már nincs vissza út. Ennek a fajta kormányzásnak nincs szüksége független médiára, és ezért első lépésként tönkre is teszi azokat. A neheze az igazán kemény dolgok, majd csak ezután jönnek. Csak néhány példa:
    - cigeretta még 50% lesz drágább, mert az egész dohány törvényt elbaszták 1500 trafik csődközelben
    -Az összes dohány termék kiszállítása egy ember kezébe fog kerülni, aki hűséges párt katona, hasonlóan mint az állami tankönyveknél.
    - Energia szektor "saját" kézbe vétele jön még
    - Nemzeti ital bolt is lesz , kezdetben csak a magas alkoholtartalmú szeszeket lehet majd itt megvásárolni.
    - úgy általában minden stratégiailag és gazdaságilag fontos üzletet "saját" kézbe vesz majd az állam, amivel a hűséges embereknek örökös megélhetést biztosít, többieknek meg szart a szájába.
    - csak 2 dolgot lehet tenni innen kezdve, csomagolni vagy behódolni. Semmi másnak nincs már értelme.
  • Namelesske
  • barret
    Nem tudom ki hogy van vele,de én nem nézek olyan adókat,ahol a hüvelygomba reklámot követi az intimbetét reklám... Nem ez az érdeklődési köröm.:D
  • caius marius
    Azt mondjuk nem nagyon értem, hogy miért pont a reklámok nem fizettek adót eddig, de az viszont kifejezetten megriaszt, hogy a seggdugasz viktorka és csipet csapata mennyire telibeszar mindenkit. Médiát, kisembert, nagyembert, mindenkit. És talán az a legszebb az egészben, hogy a sok tahó, tapsikolva aszisztál minden degenerált döntéséhez ezeknek a barmoknak.
    Rodolfó direkk szólt, figyeld a kezem mert csalok! Ehelyett az itthoni birka egy kisebbségben lévő csürhét simán 2/3-nak néz. Na mindegy én csomagolok. Ha minden jól megy, a gyerekek a sulit már nem itthon kezdik szeptemberben. A sok okos beletörödő vagy az éppen boldogan tapsikoló pedig maradjon azt egye meg amit főzött. Jóccakát...
  • Skyline
    Akár végleg le is kapcsolhatják a retek klub telaviv 2 és a többi szennyadót...Méghogy magyar média...Lol.....

• DoctorStryker
    Miért is baj ha a szenny műsorok megszűnnek?
  • szlmcl
    Elég szánalmas, ahogy az RTL riogatja a népet, hogy megszűnnek a húzó műsoraik. Na persze, elsüllyesztik a zászlóshajójukat, mert drágább lett a rum. Egyébként meg képzelem mennyi lehet a barátok közt 1 részének előállítási költsége, kb. semmi. Bármely komolyabb külföldi sorozat 1 részének előállítási költségéből le lehetne forgatni mind a 6000 részt. Az meg, hogy ilyen VV meg ÉNB féle műsorokkal "mutatnak példát", a legkevesebb, hogy cserébe ilyen módon támogatják közvetetten a fiatalok normális fejlődését. Nekem egyik sem hiányozna, filmeket sem lehet nézni a sok reklám miatt. A reklámot megszakítják néha egy kis filmmel (bár mondjuk nézhető film is kb. heti 2-szer van, szombaton meg vasárnap, a többi nap nézhetetlen a hülye sorozatokkal, meg saját készítésű műsorokkal.)
  • grebber
    Össze magyar ember érdeke??

Az én nevemben senki ne beszéljen ilyen faszságokat.
    Ott rohadjon meg az összes a reklámjaikkal együtt.
  • Morgotch
    Gondolom az adásszünet pont két reklámblokk között lesz, nehogy lemaradjon az ember valami vacakról.
    De én már szerencsére hónapok óta nem nézek rendesen tévét. Múltkor is végiglapoztam, hogy melyiken mi van, és több mint a felén pont reklámok mentek. (kikapcs).
  • Ryder62
    Egy 20 perces sorozatot félbeszakítanak egy reklám blokkal és több percet nem szinkronizálnak le vagy vágnak ki hogy elférjen a műsorsávban.
    Undorító mind. Oké hogy reklámból élnek de mikor a kép minden sarkában van valami nyomorult böszmenagy logó, feliratok úszkálnak be kitakarva a maradék részt is és 5 percenként reklám van, attól sztem nem csak nekem fordul fel a gyomrom.
    2008-ban néztem utoljára bármit is tv-ben.
  • ManoNegra
    Vége már a tüntinek? Most mi lesz? Ajrópa segícccsss!
  • mcganyol
    asgh: Te valami utópisztikus világban élsz, ha szerinted a társdalmi ellenállás meggátolja a jogalkotókat/végrehajtókat bármiben is. mondok egy triviális példát: parkolási díj. Vagy az öszödi beszéd után a kormányfő távozását követelőknek igen jelentős társadalmi támogatottsága volt. és történt valami? végülis igen, a rendőrök jól pofánvágtak mindenkit amikor kezdtek eldurvulni a dolgok. A társadalmi hozzáállás négy évente nyílvánulhat meg, de amúgy "pofa be!" van.

Témához visszatérve, a valódi hatalomhoz a kormánynak a pénz fölött kell diszponálni. Teljesen nyílvánvalóan minden területen a felruházott politikai hatalmukkal úgy alakítják a környezetet, hogy a valódi hatalom (a pénz visszaosztásának joga és lehetősége) is hozzájuk kerüljön. Nem biztos, hogy ez nem hatékony és nagyon sokban hasonlít a kínai modellhez [ami gazdaságilag egyébként nagyonis életképes] magyar pozícióhoz/lehetőségekhez hangolva. A malévtól kezdve a nyugdíjpénztárakon át a dohányiparig vég nélkül lehetne sorolni, hogy mit "vett kézbe" az állam, de nincs értelme.

A közoktatásban már elért [Klebelsberg intézet, valaki?] és a médiában küszöbön álló központi hatalma/szabályozása az államnak morálisan ettől függetlenül minimum aggályos, akármennyire is nemes az eszeme ami a háttérben meghúzódik.
    És ez nem arról szól, hogy a kereskedelmi adók vagy a DunaTV esztétikai színvonala milyen. Itt arról van szó, hogy ahhoz hogy jelentős szereplővé váljál, mindenképpen direkt politikai támogatásra lesz szükséged, függetlenül attól, hogy mennyire eladható az amit csinálsz.

Végülis pont ez a jobboldali politika lényege, elvenni az emberektől a hatalmat és egy vékony uralkodói réteg [jelen esetben a párt] kezébe adni. Ezt persze nem reklámozzák magukról :) [féreértések elkerülése végett, ez nem feltétlenül jelenti azt hogy az átlag ember rosszabul él! csak azt, hogy tehetségtől/szorgalomtól függetlenül nincs lehetősége valódi hatalom megszerzésére, ha azt az uralkodói réteg nem hagyja "személyesen" jóvá]
  • a.carkey
    Engem is érdekelt, ezért nézem a ZDFen meg a ORFen. Még a halasztásokat is megvárták ...
  • BaltásRém
    Nem vagyok nagy összeesküvéselmélket-faló, de lehet ennek az eredeti célja nem is az amivel indokolják, mármint az adózás vagy mi...
    Vagy valami felmérés készül, egy kisérlet, ki milyen arányban néz más, mi a közvélemény, mennyire viseli meg jobban a birka népet hogy nem láthatja a valóságsokat, mint pl a benzináremelés..stb...

Hiszem azt hogy a médiát, és politikát uraló elit az egy. Nincs itt semmilyen "kertv-k strájkolnak" dolog. Bármi is legyen mögötte, nem az amit írnak.
  • Yv@n
    A választás mindenki előtt ott van, ha a moslékot választja, akkor ne jártassa a pofáját.

A történet ilyen egyszerű. A kereskedelmi tv azt adja, amiből a legtöbb haszna van, ha műveltségi vetélkedőt néznének legtöbben, akkor azt szakítanák meg reklámokkal, és azt adnák éjjel nappal.

EZ kell az embereknek, erre van igény. Majd ha nem dönt nézettségi rekordot az xy hulladék, akkor nem azt fogják gyártani, felesleges ezt túl misztifikálni.