59
-
teddybear #59 Tulajdonképp mindenki dolgozott rajta. Csak nem mindenki ért el sikert. A németeknek volt a legkidolgozottabb rendszerük, a féllánctalpas páncélosukra telepítve egy infravörös fényszórót, és a harckocsikba épített infracélzó berendezésekkel. Ezekkel úgy kilométeres távig tudtak célzott lövéseket leadni, az ellenfelük meg nem is látta, honnan lőnek.
Az infratechnikát először a felderítésben kezdték használni, rejtett üzemek keresésére. Persze először csak a fototechnikában. -
ostoros #58 Én konkrétan az éjjellátó technológiára voltam kíváncsi, hogy ki dolgozott még rajta a németeken kívül. -
Nem alkalmazták haditechnikára, mert nem áll szándékukban háborúzni addig. Ennyi. Frank Whittle a németek előtt már megcsinálta az első GT-t, csak nem nagyon finaszírozták, ezért nem rakták bele egy gépbe sem. -
A Gloster Meteor is repült a háború alatt és a P-80 is elkészült, de nem küldték ki frontra, mert veszélyesebbek voltak az új gépek a pilótára, mint az ellenség. Nem erőltették kiforratlan gépek frontre küldését - talán, ha egy alakulatot küldtek - amikor tömegesen álltak rendelkezésre a régebbiek. Ezen felül ezek bombázókat nem tudták Angliából kísérni sehova, de a fr-o repterekre, meg a csaptattámogató gépekre volt szükségük.
A GM-ek pl. V-1-re vadásztak, mert alacsonyan is elég gyorsak voltak hozzá. -
ostoros #55 Ez nem teljesen igaz. Az amerikai ipar modernitása ugyan megközelítette a németet, de nem múlta felül azt a világháború kitöréséig. Akkor azonban akkora pénzösszegeket öltek iparfejlesztésben, ami Európai szemmel elképzelhetetlen volt. Ekkor lett az USA valódi világelső. -
Lásd lent. Sikerült a leghülyébb példákat hoznod. A németek az elsé babystep lépéseket tették meg, de a jenkik már az 40-es évek végén igen messze a németek előtt jártak. Azok, még ey Mustand szintű vadászt és egy 40-es évek beli dugattyús start. bombázóval sem bírtak. No, akkor vesd ezt össze azzal, hogy a jenki GT-s hordozós gépek mikor jöttek és mi volt a B-36/B-47.
A németek kétségbeestek és bevetettek egy gyak. félkész gépet, de semmi több.
Mondom, kibaszott nagy mítosz főleg itthon, hogy a németek seggéből sütött a nap. Egyesen talán azért szeretnének ebbe hinni, mert sajons a mi szövetségesik voltunk és szar lehet az a tudat, hogy bizony nem a nyerő lóra tettünk szokás szerint, de valahogy igazolni kellene (?), hogy mekkora überek voltak ezek. Vagy nem tudom mi. A németek elkövették azt a hibát, hogy felébresztették az alvó oroszlánt, ami aztán olyan tudományos fejlődési pályára állította a jenkiket - mert a hidegháború közletlen következménye a II. Vh-nak - ami az emberi történelem során példátlan volt. -
ostoros #53 Ki más dolgozott még? -
gforce9 #52 Nyalja a fene a seggét amerikának, de az viszont elvitathatatlan tőlük, hogy a tehetségeket kihasználják és eléggé meg is becsülik, legyen az külhoni vagy amerikai. Nálunk pl. ez valahogy nem igazán divat.... pedig nem tenne rosszat hazánk megítélésének szerintem. -
Nem, ők csinákták ez elsőt. Ettől még nem tőlük ered. Ez pont olyan téveszme, mint hogy a mai vadászgépek meg a németektől, mert az első bevetett gép a Me-262 volt. Más is dolgozott párhuzamosan ilyen gépen és a világ első hibrid GT-s gépe meg olasz volt... -
Lollerka #50 persze utana nezhetsz, de ha senki sem tudja mit csinaltak minek nezzel utana... persze, nem azt allitom, hogy a nemetek talaltak ki mindent, de biztos vagyok benne h amerika a lopott nemet esz es penz nelkul lehet ma nem ott lenne ahol van, szoval nem kell a segguket nyalni
egyebkent aki nem erti miert van az orszag ott ahol olvassa el nyugottan molnibalage meg mgkp kommentjeit es azert mert sok ilyen ember van -
gforce9 #49 Ezek az infók nem titkosak és utána lehet nézni. Egyébként minden szövetséges ország, amelyiknek volt egy csepp esze és a németek lenyomásakor talált bármiféle technológiát, ami még nekik nem volt vagy esetleg más megoldás volt mint a sajátjuk, azt vitték. Tipikus szabadrablás. Sugárhajtóműves gépeik egyébként tudtommal az oroszoknak már a háború előtt is voltak prototípusként. Nem a németektől lopták az ötletet, maximum néhány technikai megoldást. Az amcsikról nem tudok ebben a témában, de gyanítom ők sem a nulláról indultak a német "lopás" alapján. -
ostoros #48 És az sem véletlen, hogy a kémia nyelve a II: világháborúig a német volt, ma pedig az angol. -
Lollerka #47 @molnibalge
latom te ilyen tenyfeltaro emberke vagy, aki mindent tud es elegge agressziv pejorativ modon vagy kepes beszelni anonim modon a forumon amit masok id olvasnak, speciel nem nagyon zavar, de azert a sugarhajtasu gep meg a 10 milliardnyi dollarnyi szabadalmi tervek amiket a nemet kutatok adtak be az amcsiknal vlmilyen karterites nev alatt, meg a tengeralattjarok, felolem lebalfaszozhatsz, csak magadat minosited vele mert h a velemenyed engem nem erdekel, de legalabb ne mondd h mindenki tud mindent meg csak en nem jarok utana... a nemet ipar pedig egyaltalan nem tudom milyen szinten volt, persze gondolom ebbol irtad a doktoridat hogy te tudod h allatak, persze en hulye vagyok, mert azt hittem, hogy a nemetek, akik hittek a kabalaban nem tudom miert hittek, de te talan itt a forumon elmagyarazhatnad nekem, hogy tanuljak valamit, hamar a balfaszos kommentjeiden atragtam magam, mert a kommentedbol csak annyi derul ki, hogy megallapitottad h balfasz vagyok, falnak mesz es lofasz mert lusta voltam utana jarni valaminek ami utan nem lehet utanajarni -
ostoros #46 Azért az éjjellátó technológia is tőlük ered. -
en nem tudom a nemetek mit terveztek es egyetlen ember sem tudja, ugyanis kismilio kiserleti letesitmenyt tartak fol, amirol sneki sem tudja mire van, persze tennem hozza, hogy a kabbalaban is hittek, szoval ismetlem, senki sem tudja ki mit csinalt
Az ilyan balfasz dumától megyek a falnak. A leghülyébb német csodafegyverekről is anyagok találhatóak meg. A magadfajták tipikus viselkedési formája, hogy először agyatlan baromságot mond, aztán inkább átvált arra, hogy "senki nem tudhatja". Lófaszt... Max. te, mert kibaszott lusta vagy utánajárni. -
Itton valamiért tartja magát az, hogy a németek seggéből sütött a nap. Ez valami psziológiai izé lehet, mert egyesekben mérhetetlen fájdalmat okoz, hogy a náci rendszer elbukott.... -
Ez költői túlzás. A rakétatechnikát leszámítva a népet ipart alig pár dologban járt a világ előtt - giroszkóp is ilyen volt - de ezen túl semmi. Abban is csak azért, mert igazából kurvára feleslegesen ölték az erőforrásaikat egy teljesen használhatatlan szar fegyverbe, mert a V-2-nek harcértéke nem volt, cserébe kurva drága volt. VvB nélkül is eljutottak volna a Holdra, max. egy picit tovább tart. -
ostoros #42 Azért ennek a hanyatlásnak jó része nem véletlen. Az elmúlt 25 évben közel 100 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a magyar gazdaságból. Ez hatalmas összeg. Ehhez képest a teljes kormányközeli korrupció egy kis szeletke. -
Lollerka #41 @mgkp
kommentjere irtam amugy nem neked -
gforce9 #40 Miért küldenélek vissza fára? Csak rávilágítottam, hogy egy komplett holdraszállásnak, mind technikailag, tervezésileg a német alapötletek csak nagyon kis százalékot tesznek ki. Te meg azt mondtad, hogy az amcsik lopott technológiával mentek a holdra. Ez szerintem elég erős túlzás. Az meg hogy építettek a német technikára.. hát istenem, az oroszok is. Verseny volt. Mindent kihasználtak amit lehetett. Ha nincs meg a német nyomvonal akkor tolódik az űrbelépés mondjuk 3-5 évet. Semmi lényegit nem befolyásolt volna. -
ostoros #39 Egyébként pedig irigy a faszom az egyes emberekre. Én aztán nem. Megmondom mire vagyok irigy: arra, hogy más nemzeteknek (nem az egyénnek!) mekkora hatalmas lehetőségei voltak és vannak a mai napig, amelyek nekünk soha nem lesznek. -
Lollerka #38 akkor menj es jeloltesd magad en rad voksolok -
mgkp #37 Nem mondtam, hogy remenytelen. Azt mondom, hogy szinte remenytelen. De a mentalitasban kurva nagy fordulatot kene, hogy vegyunk.
A szamomra legfelelmetesebb, hogy sokan nem latjak, hogy ez az orszag rendkivul gyorsan megy le a lejton, es egyre gyorsabban.
A peldakat pedig tapasztalatbol mondtam. Amig ki nem kerultem kulfoldre, addig en sem fogtam fel rengeteg dolgot. Aztan pedig szinte arcon vagott a mondat: ilyen metalitassal is lehetne csinalni, lehetne igazi ember modjara viselkedni.
Nem mondtam soha, hogy kinnt kolbaszbol van a kerites, ezt ne higyje senki. De kinn megelsz abbol is ha gyari munkas vagy (persze ha rendesen dolgozol), mig itthon mar gyar sincs. De rovasiras meg 2000-es falu kozepen futballstadion az van. -
Lollerka #36 en nem tudom milyen tortenetnek kellene nekem ujnak lennie, de ha midnenki tisztaban van vele akkor biztosan igazad van, egyebkent senki sem azt vonja ketsegbe h amcsik mit ertek el, en azt mondom, hogy ha nem lett volna penzuk ra, sajat erobol nem tesznek szert olyan technologiara, persze h az 1940es evek es a holdraszallas kozott telt el par ev meg par milla amcsi dollar... de persze le lehet oltani a masikat akarmilyen modon es lehet paraszt modjara beszelgetni, talan ez az amiert ott tartunk ahol, senki senm kepes rendesen beszelni a masikkal...
en nem tudom a nemetek mit terveztek es egyetlen ember sem tudja, ugyanis kismilio kiserleti letesitmenyt tartak fol, amirol sneki sem tudja mire van, persze tennem hozza, hogy a kabbalaban is hittek, szoval ismetlem, senki sem tudja ki mit csinalt
de kerlek, nyugodtan mondj csak le, kuldj vissza a fara stb.... -
gforce9 #35 Ez a történet csak neked új. Ezzel mindenki tisztában van. De ismétlem, ez csak a rakétatechnológia fejlesztését segítette elő és elsősorban a cél is ez volt. A rakéták. És nem, nem a hold miatt. AZ már más kérdés, hogy eléggé jól beindult a technika ahhoz, hogy később az űrutazás ráépülhessen, de ez a része már nem német érdem. A németek véletlenül sem terveztek holdkompot és emberes repülésre sem volt épkézláb működőképes tervezetük. A holdraszállásban pedig, ha kételkedsz, akkor más fórumokat javasolnék. Vitatni nagyfokú tájékozatlanságra vall és arra, hogy népszerű konteós, de az űrkutatáshoz mit sem értő weboldalakat látogatsz.
Javasolnám a témában Dancsó Béla előadását:
http://www.youtube.com/watch?v=Sv09zNH6nU0 -
Lollerka #34 es megis pazarlod ram a szot:D egyebkent ez a megnyilvanulasod az emberi ertelemnek ekes jelen es peldaja, remelem veled is midnenki ilyen makulatlanul fog viselkedni o tokeletes mgkp az emberek gyongyszeme a torzsfejlodes csucsa, a vilag legjobbja es legszebbje -
ostoros #33 De látod pont ez volt a hőbörgésed. Ahelyett hogy elmondtad volna hogy milyen gazdasági társadalmi problémák vannak, inkább fogtad magad, általánosítottál egy nagyot, és azt mondtad itt minden szar, minden reménytelen, még az Iq is alacsony stb. Ahelyett egy reális értékelést adtál volna a helyzetről. Pontosan ezt nevezem én siránkozásnak. -
mgkp #32 A mit gondolt a koltot tenyleg elrontottam, de tessek itt van emberek velemenye, akik mind a 2 oldalt tapasztaltak : http://www.engame.hu/2014/04/09/mitol-a-legjobb-az-angolszasz-felsooktatas/
Elmondom, hogy az amerikai egyetemek is pontosan ilyenek.
De teljesseggel felesleges vitatkozni, dobalozol itt mindennel, semmire nem reagaltal ertelmesen. Akik itt hoborognek azok vagy butak mint a segg es nem latjak mekkora fertoben van az orszag vagy a masik dolog meg az szokott lenni, hogy kurva irigyek azokra, akik kint elnek es latjak, hogy hogyan is lehetne ezt csinalni. Tudom hogy ez rettentoen faj es azert kell hoborogni, hogy meglegyen az onigazolas, az allatkak szintjen ez tokeletesen elfogadhato.
Amugy nem sirankozom, kicsit valoban elkanyarodtam a tarsadalom milyensege fele es, hogy mentalitasban es altalanos IQ-ban is mekkora kulonbsegek vannak.
Az utolso mondat, amit pedig tolem idezel teljesseggel ironia volt, de ugy tunik a fogyatekos agyaddal ezt nehezen sikerult felfognod.
Lollerka: Az ilyen degenraltakra, mint te nem is erdemes szot pazarolni, akik a kibaszott hogy szot keptelenek kiirni es igy egy makogo parasztnal nem tunnek tobbnek. Mehetsz vissza az altalanos iskolaba vagy vissza a fara, idiota. -
Lollerka #31 de persze lehet h az amcsik csak huylesegbol rohantak berlinbe
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Paperclip -
Lollerka #30 fol lett hozva apelda h az amcsik jartak a holdon, haelhisszuk h jartak a holdon, akkor tobb mint valoszinu h sokat tett az h voltak nemet tudosaik akik mar elegge jartasak voltak a technikaban, persze az sem volt rossz hogy televoltak penzzel, de akarki aki azt allitja, hogy az amcsik sajat erobol megeloztek volna az oroszokat urtechnikaban az hazudik +- -
ostoros #29 Ja az űriparuk pont az, amit én nem kritizálnék ilyen szempontból, ha valamit adtak a világnak az Amik, akkor ez az. -
gforce9 #28 Az amerikai holdraszállásnak semmi köze a németekhez. A rakétatechnológiában nyilván jó volt nyomvonalnak, de a holdraszállásnál ez volt a legkisebb probléma, amit meg kellett oldani technikailag. Jóhogynemmár a napelemet is titkos német technikából fejlesztették az iss-re.... -
ostoros #27 Részben igazad van, de ez a korrupciómentesség az nem létezik. Sehol a világon nem létezik, kivéve talán skandináv kultúrkörben. -
ostoros #26 "Minden napra jut egy olyan hír"
Ezzel körülbelül meg is adtad a választ. Okoskodsz itt ahelyett hogy végiggondolnád. De csak tessék. Az egyetemi oktatásról pedig egy szó nem volt pancserkém. Az Európában is van olyan színvonalú. Az hogy mit gondolt a költő stb. Meg már nem egyetemről szól, szóval logikai bakugrás. Kivéve ha olyan szakra mentél, ami megint csakis a TE hibád.
Az ipari igénytelenség pedig többnyire azon múlik, hogy nem a LERGOLCSÓBBAT választjuk, hanem azt akinek vannak megfelelő referenciái, tudod ezt külföldön is így csinálják.
A kutyaszar nem tudom hogy jön ide, de gondolom felmerült benned az igény a siránkozásra, ezért mindent felsorolsz amit csak tudsz.
"Az persze teljességgel lehetetlen, hogy tehetséggel, munkával, akaraterővel és szorgalommal előre lehet jutni, hiszen ez még nem sikerült soha senkinek. Beleszarni és várni kell a csodát, meg másokra mutogatni, minden így működik."
Erre pedig pont az a válasz, hogy a sok hülye mint te is, elhiszi, hogy itt nem érdemes csinálni semmit, így nem is csinálnak semmit. -
Lollerka #25 ja azok a hulyek jartak a holdon oylan technologiabol amit a nemetektol loptak a paperclip alatt -
Lollerka #24 es a kerites is kolbaszbol van... amerikaban az oktatas szar, az egyetemeiken a kutatas a jo amit kinaiak csinalnak meg kulfoldiek, lehet hogy van penzuk, de agyat nem csinalnak penzbol, azt csak megveszik
egyebkent magyarorszagon sem versenykepes az oktatas, regen nagyon is jo volt, csak hat senkinek sem erdeke h a lakossag okos legyen -
Sir Cryalot #23 -
Kb egyetértek. Félelmetes, hogy a sok turbó mire veri a faszát, meg folyamatosan ekézi a jenkiket, de valahogy nem esik le, hogy azok a "hülyék" valahogy a világ no1. fejlettségű iparát futtatják... Azok a "hülyék" jártak a Holdon...
Közben itthon meg egy kibaszott villamos megállót nem tudnak úgy megépíteni, hogy ez első komolyabb esőnél ne ázzon be.
A politkai kultúra annyira "korrupciómentes", hogy egy több száz milliárdos projet úgy futhat, hogy nincs fővállakozó...
Egyesek nagymagyarságtudata akkora, hogy azt hiszik, hogy a magyar a világ császára. Csak tudnám, hogy mire fel... -
mgkp #21 Mi az, hogy az USA nem büszkélkedhet az oktatással te szerencsétlen? A világ legjobb egyetemeivel büszkélkedhet. Az oktatás gyakorlatias, megtanítanak, hogy kell gondolkodni (míg itthon azt tanítják, hogy mit kell gondolni), életre felkészült embereket nevelnek és nem rabszolgákat mint itthon, akik értelmetlen faszságokat magolnak orrba-szájba (mert az, hogy mit gondolt szerencsétlen költő, mikor megírta a versét és kétismeretlenes egyetemek tanítása heti 5 órában elengedhetetlen az élet minden területén). Továbbá megtanítják azt is hogyan kell előadni, utánajárni dolgoknak és hogy hogyan oldj meg különböző feladatokat magadtól, a saját ötleteid felhasználásával.
Ellenben ha itthon nyilatkozni/előadni kell, akkor még az értelmesebb magyar ember is alig tud 3-nál több értelmes mondatot kimondani (Én se tudtam kurvára). El nem lehet mondani, milyen dögunalmas órákat ültem végig az egyetemen, ahol a tanárok olyannyira tudták érdekessé tenni az órákat, hogy már örülni kellett ha nem aludtál el.
Az meg, hogy itthon a túlzott önkritika a jellemző az egyszerűen röhej. Szinte semmit nem tudunk értelmesen megcsinálni, minden napra jut egy olyan hír, amivel kurvára lejáratjuk magunkat (mondjuk mintha ezt eddig nem tettük volna meg) és, amin szinte zokogni lehet, annyira szánalmas vagy gyomorforgató. Pont annyira, hogy rendesen erőt kell magamon vennem, hogy ne hányjak az asztalra.
Itthon egy metrót 100 évig építünk, (persze igérgettük előtte évente, hogy mindjárt kész lesz) annak is a mennyezete már töredezik és ereszt. A hihetetlen munkamorállal megáldott a kivitelező és munkások itthon, ha el kell végezni valamit, akkor teljes beleszarással képesek hónapokig húzni egy pitiáner szart is, míg külföldön kompletten levernek egy 300 nm2-es boltot, ami 4 nap után kész van, használható és ami a legszembetűnőbb: IGÉNYES. Itthon szinte senkire nem mersz rábízni semmit, kivéve akkor, ha nagyon bizalmas és közeli ismerős, mert mindenki tróger és átbasz. Az is nagy különbség, hogy pl. egy angol nem hagyja a kutyájának a szarját az utca közepén, meg úgy általában sehol.
Múltkor voltam otthon, ahol a kórház előtti közúton 3 hétig voltak félig "megcsinálva" a kátyúk okádék, gány módon, teljesen lelassítva a forgalmat. Olyan szépen, hogy külföldön egy ilyenért el is küldenék az egész brigádot az anyjukba. Közben persze döngetjük a mellünket, hogy királyok vagyunk, mi, az isteni magyar nemzet.
Azzal pedig kérem ne jöjjön nekem senki, hogy "de Romániában vagy Albániában rosszabb a helyzet". Én meg azt mondom: a teveszar és a kutyaszar is kicsit különbözik, de mindkettő csak szar.
Az átlagparaszt persze elvárja, hogy BMW-je legyen mert nekünk az alanyi jogon jár, mivel mi vagyunk a magyar, überfasza nép és faszmeresztéssel minden az ölünkbe hullik. Persze mivel ez nincs meg, így a zsidókat, az apja faszát szidja azért mert ellopták a pénzét és mert szánalmas, elbaszott az élete. Mondjuk a nem létező pénzt nem értem hogyan lehet ellopni és nyilván az életminőség is, azon múlik, hogy zsidók unalmukban ecc, pecc, kimehetszt játszva kiválasztják a szerencsétleneket és tönkreteszik az életüket. Az persze teljességgel lehetetlen, hogy tehetséggel, munkával, akaraterővel és szorgalommal előre lehet jutni, hiszen ez még nem sikerült soha senkinek. Beleszarni és várni kell a csodát, meg másokra mutogatni, minden így működik. -
ostoros #20 Jó éjt.