59
-
gforce9 #19 Nem szándékozom ezen összeveszni, mert amúgy nem is a témába vág, sőt jelenleg aszem lefekszek aludni. Amúgy én is nagyonsok tehetséget látok itt, csak nekik a lehetőség valahogy ritkán adatik meg, de majd holnap folytatjuk. Jó éjt. -
ostoros #18 Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Ha valami jó, akkor rendszerint lefikázzák és jelentéktelennek állítják be, ha viszont előnytelen akkor rossznak, ha rossz akkor pedig katasztrofálisnak állítják be. És szerintem pont emiatt nincs fejlődés. Nem az önkritika hiánya miatt, hanem a túlzott önkritika miatt. Ugyanis nagyon sok olyan fiatal vállalkozó van, aki már meg sem próbál belevágni egy üzletbe, mert elárasszák őket negatív példával, mert úgy sem fog sikerülni, stb.
Szerintem hazánkban a kishitűség sokkal erősebb, mint amit te említettél. Ellentétben például az USA-val, ahol a túlzott önbizalom a jellemző. -
gforce9 #17 Az igényt a munkánk és a munkánk minősége iránt, függetlenül másoktól. Nem az idiota nemzetközi dolgoknak való megfelelést, hanem a saját józan ítélőképességünk megtartását. Ez mindhárom területen igaz, amit felsoroltam. De nincs szándékomban vitába belemenni vitatkoztam már erről eleget és azt tapasztalom, hogy mindig van valami bűnbak és nem magunkra tekintünk először. Ha valami jó nálunk a mellünk verjük, ha valami rossz akkor meg mutogatunk olyanokra, ahol meg még rosszabb. Nekem ez nem tetszik és ezt tapasztalom magam körül. -
ostoros #16 Mit értesz média alatt?
Az oktatásban valódi a hanyatlás, de ezzel épp az USA sem büszkélkedhet, tehát ez kilőve. A mezőgazdaságban pedig szintén nem velük példálóznék, hanem inkább a Dánokkal vagy a hollandokkal vagy németekkel. Itt viszont nem értem mit értesz hanyatlás alatt, -
gforce9 #15 Média, oktatás, mezőgazdaság. Hogy melyikben miért az máskérdés, de legfőképp azért, mert vízfejűek és csak önös érdekeket nézők ülnek ott ahol. -
ostoros #14 Szerintem pedig ez nem így van. Mondj egy területet, ahol hanyatlás van. -
gforce9 #13 ui: "jobbságunkra" véletlül sem pártrautalás akart lenni -
gforce9 #12 Lehet túlzás, de érzékletes. Nagyon azt látom szinte bárhol, hogy el vagyunk szállva magunktól. Csak a gond az, hogy enm arra verjük a mellünket amiben jók vagyunk, az kb le van tojva. A vélt vagy valós "jobbságunkra" apellálunk, ami szerintem eléggé kérdéses a legtöbb területen. Eléggé hanyatlik a színvonal, ami elsősorban szerintem a saját önkritikánk hiányának tudható be. -
ostoros #11 Ez egy nagyon erős túlzás volt. Norvégia, na az jól működik. -
sanyicks #10 Ja ott csak minden héten randomban lelő 20 embert egy ámukfutó, bizonyos helyeken meg halomra gyilkolják egymást a bandák. Tényleg igazán fasza hely :) -
Lollerka #9 hat en megcsinaltam mindig 85%+ t irt mikor megcsinaltam egy blockot, vegeredmenybe pedig 72%kot mikor be kellett irni az IDt, a sebesseget +- jol irta egyebkent ajanlom h angol billentyuzeten told es a y meg a - gombok voltak jok -
dyra #8 Sajnos tökéletesen magamra ismertem. Képtelen vagyok egy dolognál egyszerre többre figyelni. Munka közben egyszerűen nem hallom még azt se amit a főnököm mond, mi több konkrétan rá kell figyelnem, hogy értsem egyáltalán mit akar, van, hogy még ekkor sem értem az első mondatait mert az agyam lassan áll át. Asszonnyal ugyanez. Vezetés közben sosem telefonálok , de még meg se nézem ki hív, mert tudom, hogy nem vagyok képes figyelni pluszban másra is. Sportolás közben ha nem vagyok ott fejben, a mozdulataim pontatlanok és suták, erőlétileg pedig nem bírom úgy. Az én életem erről is szól egyszerre mindig csak egy dolgot csinálok. Vannak határaink komolyan kell venni őket. -
fonak #7 Meg a szex. Meg a politika :) -
2 fogásos ebédet szoktam megenni vezetés közben (villás kaja), persze közben van, hogy hívnak is IT ügyben ilyenkor távsegítség is megy ezerrel... "ide kattintas, nézd meg ezt, telepítsd fel azt, etc."
Gyakorlás kérdése az egész, meg lehet szokni. -
Amúgy meg szerintem, azok a tevékenységek, amelyek rutin szerűvé váltak (a jármű technikai kezelése, de ismert környéken való közlekedés, vagy akár maga a teló használat is) már sokkal kevésbé követelnek figyelmet, így valójában ponthogy fejleszthető ez a képesség, azáltal, hogy bizonyos tevékenységeket automatikussá teszünk.
Namost a gépjárművezetés közbeni telóhasználat figyelemlekötését, gépjárművezetés közbeni telóhasználattal célszerű vizsgálni és nem matematikai feladatok megoldásával. A magam részéről a matek alap feladatok megoldási képességei is olyan szintre csökkent (mert nem használom), hogy azok íróasztal mellett történő megoldása is full koncentrációt kíván, de ez megint csak az én problémám.
Amúgy vezetés közben, se nem telózok, se nem oldok meg matematikai példákat, bár a rádiót szeretem hallgatni, vagy utassal szívesen dumálok közben. -
Néztem a webes tesztet az elsőnél elakadtam mert nem értem, hogy mit akarnak!?
Bocs, tudom ez az én hibám.
De felmerül bennem, hogy ha valakik egy ilyen nemzetközinek szánt tesztet sem tudnak úgy megírni, hogy azt a netre feltévedő afgán kecskepásztor is megértse, akkor ott egyéb módszertani hibák is lehetnek! -
mgkp #3 duke: Amerikában annyira hülye mindenki, hogy az ország teljesen jól működik és nyoma sincs annak a morális válságnak és mocsoknak, ami itt jellemző. Ott a bevándorlási tiszt, (aki bármilyen indok nélkül is hazaküldhet) normális és kedves, míg itthon a bolti eladó is paraszt. Amerikában a legtöbb ember dolgozik, itthon az emberek 90% tróger vagy simlis.
Ennyire buták az Amerikában élő emberek.
Kicsit le vagyunk maradva azzal, hogy mi a matematikai feladatok megoldását tekintjük okosságnak. Mert nyilván rengeteg haszna van a kétismeretlenes egyenleteknek az életben. -
duke #2 "menet közben megoldva egyszerű matematikai feladványokat"
Azert azt tegyuk hozza, hogy Amerikaban az emberek nagyresze olyan durvan buta, hogy vezetes nelkul sem tudna egyszeru matematikai feladatokat megoldani. Ezert nem biztos, hogy ezek az eredmenyek altalanosithatok. Amerikan kivul. -
De ez is pont olyan mint a foci, még is a lakosság 98%-a azt hiszi, hogy jó benne!
XD