11
 • Kongy
  #11
  Hát én biztos nem veszek ip6-ot. Az 5s-ben is azt becsülöm leginkább, hogy nem csináltak belőle szappantartót, még úgy telefon mérete van. De most az iPhone-ból is már iPad mini 2-t csinálnak, ez baromira nem tetszik. Jó telefon a HTC One M8 is, meg a Galaxy S5 is, meg az Xperia Z2 is, de mindben az a visszataszító nekem, hogy már-már tablet méretűek. Ha telefont akarok venni, aki nem 5 colos képernyős készüléket veszek, már nem azért.....
 • Cat #10
  "Szerintem igény van, csak a gyártók (marketing részlegei) leszarják."

  Első válaszom az, hogy ott a Sony Z1 Compact.

  Második, hogy a legnagyobb korlát az akkumulátor kapacitás. A kamera, processzor, memória mérete adott, minden ezen felüli helyet az akkumulátor foglal el. Azaz előbbiek ugyanannyi helyet foglalnak el a 4, mint az 5,2 collos képátlójú telefonban is, de mivel utóbbiban több a hely, jóval nagyobb kapacitású akksikat lehet a nagyokba rakni. (A kijelző nem fogyaszt annyival többet, mint amennyivel nagyobb a belerakható akksiméret.)

  Tehát ha te 4 collos telefont akarsz csúcs hardverrel, akkor nagyon nehéz kihozni úgy, hogy egy napnál tovább bírja, míg a mostani 5 collosakat legalább 2 napig nyomogathatod.
 • Vol Jin
  #9
  Azt mondom, hogy tökéletesen igazad van.
 • M2 #8
  Én még a vékonyítástól kapok agyfrászt. Két millimétert is adnék as 5S vastagságához egy jobb aksiért. Erre tovább vékonyítanak...
 • Vol Jin
  #7
  Talán annyi, hogy a felsőkategória már nem a processzort jelenti, hanem a kijelzőméretet. Mintha procivonalon megállt volna az élet. Úgy értem, tetőztek a 4 mag 2Ghz környékén, de ez egy éve is megvolt. Oké, van nyolc mag, de az parasztvakítás. AZ órajelet nem tudják már feljebb nyomni, a magokat meg felesleges, elbohóckodnak majd a 64 bittel, mert az apple sem tudott mit kitalálni kínjában, de az is parasztvakítás, így maradt a kijelző. És mivel az a drágább komponens, ami feljebb viheti az árat, elkezdték ezt az utat járni. De ez is hamar kifulladt, mert már a gagyi kínaiba is beszivárgott, erre kattannak rá az userek. Deágább, jobb, menőbb, közben meg már nem így van, de megmaradt a tendencia. A gyártók meg azzal tudják ezt fenntartani, hogy a kisebb kijelzőhöz spórolnak a Ghz-el. Mondjuk beletehetnék abba is a 2,4 Ghz-t, de csak 1,8-t raknak bele.
 • Vol Jin
  #6
  "Hát ha jönnek a tepsi iPhone-ok, akkor addig húzom az előző verzióval, amíg működik.
  Aztán keresek valami kicsi szép Androidost, olcsóbban."

  Áruló. :-)
  Majd beállsz a sorba hidd el! :-)
 • M2 #5
  Szerintem igény van, csak a gyártók (marketing részlegei) leszarják.
 • Zombee
  #4
  4 colos csúcsmodellre sehol sincs már igény? Nem csak iPhone esetében. Egyik gyártó sem forgalmaz már lassan 4,7-5 col alatt felső kategóriás telefont.
 • fergusonpapa
  #3
  Neked nem rég még nokiád volt nem? Mi történt.. :D
 • M2 #2
  Hát ha jönnek a tepsi iPhone-ok, akkor addig húzom az előző verzióval, amíg működik.
  Aztán keresek valami kicsi szép Androidost, olcsóbban.
 • Ender Wiggin
  #1
  és ilyenkor mi a teendő? kukába az előző verzióval, vagy mi?