Subnautica

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RoboKutya78
hupsz én voltam a hibás valamit elnyomtam a modmenübe😊

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RoboKutya78
Srácok valaki tudna esetleg szólni annak a modernek aki a térképet csinálta a játékhoz hogy az utóbbi frissítés óta nem arra fele néz a térképen a kis háromszög amerre halad a karakter? Vagy esetleg ránéznétek hogy tud e a dologról? Nem tudok angolul nehéz lenne értesítenem.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RoboKutya78
Közbe rájöttem egy kiadós szunya meg egy jó tv műsor feltölti az energiaegységet 😊

RoboKutya78
Srácok újabb kérdés
Az atomreaktorral kapcsolatban.
Én úgy gondolkodtam hogy a bázisomtól messzebb kiépítek egy termet és oda teszem le a reaktort és energiatovábbítóval dobom át a termelt energiát a bázisom számára ha netán Bumm lenne ne sérüljön a bázis.
A bázison van bioreaktor amíg fel nem építettem az atomot és össze nem kötöttem a bázisommal tutira jól működött a kakival megtömött reaktor.Viszont most az Atomreaktor kakaón van 4 rúddal üzemel de a bázison nincs csak 2-3 egységnyi energia. A biogenerátor is üzemel.
Muszáj esetleg alapokkal összekapcsolnom a bázist hogy valamin mégis átmenjen az energia?
Most azon filóztam netán a küklopsz szívja az energiát így most pár száz méterrel feljebb álltam meg.. hátha.

A reaktor sérüléseit megjavítva a sugárzás is megszűnik pár nap elteltével s nem lesz szükséged a ruhára, helyette használhatod a cirkóruhát vagy a megerősített búvárruhát.

Nem támad senki.
akyyy
na bementem, volt ilyen eltoló "fegyverem" amivel a ládákat el tudtam lökni, reaktort kellet megjavítani és igy elvileg csökken a sugárzás.

a bázisomat megtámadhatják? mert rádióba jött valami robothangon üzenet hogy bemérték a koordinátámat és jönnek.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Nem lesz több robbanás.
akyyy
a ruha már meg van, de valami robbanásról beszélt 24 óra múlva.

Gravi csapda, a halakat könnyű elkapni.
Víz: legegyszerűbb készítési mód a korall és a só amiből előbb fehérítőt készítesz majd vizet a fabrikátorral.
Az aurora robbanását nem tudod megakadályozni az idővel bekövetkezik, utána kapod meg a sugárvédő ruhát.
A Napsugár sem menthető meg.
akyyy
Én is pár napja kedztem el játszani, monodm érdekes kis túlélős játék a víz alatt. Bár újra kezdtem, mert nem tudtam elkapni a halakat amikből ivóvizet tudtam volna szerezni, és inkább éhezés és szomj nélkül kezdtem neki. (Bár már rájöttem hogy van bene ún. gravi csalogató vagy mi a fene, hát b***meg xD)

Tök érdekes mindenre szépen rájönni meg miegymás, már bázist kezdtem el építeni tele szekrényekkel, hogy tudjam hova tenni a sok cuccot.
Aztán egyszer csak meg jelent egy sziget, mondom mi a f**z, rendes nagy heggyel, de aztán ott volt egy nagy idegen épület, majd a sziget belsejében egy csillagkapu szerüség, amin átmentem, a sziget változott de mást nem nagyon vettem észre.

De most, ahogy kicsit beleolvastam a topikba, kb semmi sincs megépítve 😄

Az aurora felé vettem az irányt, aztán közölte a gép, hogy 24 órán belül felrobban az egész kis nukleáris katasztrófát okozva. gondolom a roncsok között kell valamit deaktiválni, hálistennek lézervágóm már van.

Viszont jön valani Napsugár, ami hamarosan itt van. ugye nem lesz vége a játéknak, ha el megyek a leszálló helyre? Vagy ha nem találom meg mivel tudom megakadályozni a robbanást? Nem szeretném újra kezdeni 😄

Csak a vonóval működik.
RoboKutya78
na a kilövő platform és az első fokozat megvan lassan itt a vége a játéknak😊

RoboKutya78
na majd meglesem köszi😊 bár ha taszítóval rálőttem nem csúszott arrébb.

Vonó ágyúval meg tudod fogni a csikóhalat.
RoboKutya78
Srácok egy kérdés.
Tele a hócipőm az Auróra bugjaival.
Most olyan effektbe csúsztam bele hogy a csikóhalal megközelítettem a roncsot majd a hátulján felparkoltam a szélére a roncsnak.
Ennek köszönhetően a következő betöltésnél már nem tudtam lecsúszni a platformról. Gondolom vonó ágyúval nem tudom lerángatni a csikóhalat?A hajó valószínűleg az energia tartó rendszerénél ragadt rá a roncsra egy kiugró acélrúd miatt

MerlinW
Szerintem is. Főleg hogy már több, mint két éve rátaláltak ezekre 😊

[merlinw.org]

Caliph
amúgy szerintem csak egy biome amire nem volt idő/kedv/pénz,de valamennyire azért haladtak vele,de mégse rakták be az original játékba. aztán a bentmaradt fileok között turkálva megtalálta valaki,azóta megy a hype.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MerlinW
Nincs semmi sem hivatalosan megerősítve, de több jel utalhat arra (mint a játékban található asset-ek, stb), hogy lesz egy új sarkvidéki biome. Aztán lehet, hogy csak lett volna de nem lett és nem is lesz.

A felfokozott hangnem meg általános média/kommunikációs dolog. Az ember nem figyel, nem érdekli az amit nem érdekesen, monoton, unalmas hangnemben mondanak neki. TV, előadás, bárhol ahol tömeghez szólnak emberek, észrevehető ez a hangnem. Ha nem akkor rossz az előadó😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.13. 15:29:57

[merlinw.org]

Van kedved pár mondatban össszefoglalni?

Kb hogy mennyi itt a találgatás a videóban, mikorra tervezik, mit várhatunk (új sztori?), teljesen újra kell e kezdeni....

Nem nagyon bírom nézni a youtubereket, álllandóan ilyen felfokozott hangnemben beszélnek, meg általában 1 A4es oldalnyi infóról képesek 15-20 perces videót csinálni. Úgy sajnálom hogy az írott kommnikáció egyre jobban háttérba szorúl a foilmes médiával szebmben...

Köszi le is farmoltam.
Degasi 250 bázisánál a csikóhal mk1 fejlesztéssel bejárható az egész. 300 méternél nem mélyebb a Jellysroom tele van magnetittel. 17-es kabinnál is letudsz menni.

Vagy az ágyúnál lévő szigetnél is találsz.
A kordináták nem stimmelnek valóban. Ahogy észre vettem az adattárolók helyzete tér el.
Engem a magnetit keresés fáraszt le. Alig találni.pedig van rá szukség.
Hunter of Deer
Én úgy tudtam az a lifepod amivel mi érkezünk az random helyen tud leérkezni, ha miden esetben a mi lifepodunk lenne 0.0.0. akkor a többi cucc koordinátája nem stimmelne nem?

Most még van mivel lekötni magam (Lassan jön a Far Cry 5 is), de aztán tuti végigtolom megint.. 😊
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.03.12. 08:49:52

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

MerlinW
Első szám x (ny/k), második z(mélység), harmadik y (é/d). 0 0 0 a lifepod-od. Korábban logikusan x,y-t adtam meg😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.11. 23:41:26

[merlinw.org]

Köszi mindenkinek! Sikerült megtalálni a bázistól ÉNY-i irányban a gombaerdő utáni lejtőnél lévő roncsban.

Core i7 6700k, MSI GTX 1080, 16 gb ram és M.2 SSD

F1 megnyomod és úgy látod.
A pajzsgenerátort nem találtad meg a Degasi 500Méteren lévő bázison?
Ezeket a koordinátákat hol látom? Vagy ez mélységet jelent, de akkor melyik irányban?

MerlinW
-1150, -760 környékén van egy roncs, asszem abban volt.

[merlinw.org]

Sziasztok! Küklopsz pajzs bluprintet hol találhatok? Végigvittem a sztori részt, kész az ürhajó kilövő+ állvány+2 modul az űrhajóból, de az utolsónál kéri a pajzsot is legyártáshoz.

MerlinW
Most a legutóbbi patch-el sikerült letennem, valszeg javították.

[merlinw.org]

Közel a leérkezés helyéhez a sziget felé kicsit nálam egyből megépítette a platform.
Caliph
nekem is irogatta többször,próbálkozni kell aztán egyszer csak jó lesz 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MerlinW
Nálam egyetlen bug van, nem tudom letenni a rakéta platform-ot (nem elég mély a víz szöveggel - grand reef felett is), így a bolygón ragadtam😊

Mondjuk nem para, megnéztem a végét YT-on, nem sok mindenről maradtam le😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.09. 15:05:56

[merlinw.org]

Nesuten
Három napja kezdtem el játszani vele és szerintem nagyon jó kis egyjátékos játék .

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Nesuten
Itt mindenkinek eredeti a játék akiknek sok a bugja ?
Én még olyan Bogarakkal (bugokkal) nem találkoztam amiket itt leírtatok.

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Épp most akartam megnézni <#nyes>
Carlos

Þór vígi þessi rúnar

dimre
Azért ez túlzás, az apró (néha) idegesítő hibák megmaradtak a kezdetek óta (pl. néha a létrán nem tudsz felmászni, az Aurora belsejében kidobott a játéktéren a falakon kívülre, vagy az hogy elakadsz minden biz-basz objektumban, bezzeg a reaper az a tengerfenékből is előbújhat, stb).

X universe Home, sweet home

Nem annyira működik a teleport, sokszor kiteleportál a semmibe... És érdekes hogy néha a lépegetővel is kiugrom a játékból 😊 . Ez nem lenne akkora probléma, csak elég sokáig tölt a játék...
Amúgy meg raktam le jeladókat, csak kihagytam egy-két fontos helynél 😊
Hunter of Deer
Nekem semmi baja nem volt a játéknak, sőt ahhoz képest , hogy early acces óta toltam most nem találkoztam egy buggal sem...

az meg tényleg nem a játék hibája, ha nem találsz vissza.
Igazából nem értem mi olyan bonyolult... a szonárral még vaksötétben is el lehet menni lazán...

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

<#wilting>
Pedig minden infó benne van a PDA-ban.
Az meg hogy nem raktál le jeladókat vagy valami jelzést, hogy mégis mi merre, az nem a játék hibája.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azt sem értem, hogy miért kell újat csinálni. Seamoth nem jó? Teleportkapuk nem jók?
Az hogy azt sem tudod, eszik egy vagy iszák a játékot, még mindig nem a játék hibája.
Jó szopatós, és bugos lett a vége fele, kb 20 percenként vissza kell töltenem...
Az enzimről meg ne is beszéljünk, a küklopsszal esélytelen visszatalálni a felszínre, csinálhatok egy újat hogy megtaláljam a maradékot....
Nem érem miért kellett ekkora barlangokat csinálni,
Megvan..
Ja, és találkoztam egy lénnyel, aki szeretne segíteni, de több infót nem adott...
A játék végénél mit kell csinálni? A lávás részeknél vagyok, de fogalmam sincs hova kell menni,és mit kellene csinálni, az infókat a netről szereztem, különben meg se találtam volna a lávás részeket....

Most találtam egy helyet ahol feltehetőleg egy kék tábla kell a bejutáshoz. Amit elvileg a Precursor Thermal Power Generatornál lehet megtalálni, ami a Lava Castle-ban van, de nem tudom hogy ezeket pontosan hol vannak, a lava castle-ról valamiért nem találtam koordinátákat a wikipedián. Jelenleg a lava pitből jöttem át a lava chamberbe, próbálok visszajutni az Inactive Lava Zone, hátha meglesz a lava castle....

Érdekes hogy semmilyen támpontot nem ad a játék hogy mit kellene csinálni, vagy hova kellene menni...
MerlinW
Ha rajta marad a karika akkor nem mentél a drónnal elég közel. Egyébként PDA-ban ki/be tudod kapcsolgatni a jelöléseket.

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

RoboKutya78
egy újabb kis észrevétel a játékkal kapcsolatban
Kicsit számomra zavaró effekt vagy lehet rosszul figyeltem meg ezt is első klikkre.
Ha a szkennerszobát használom és mondjuk hajóroncsot deríttetek fel vele bekarikázza a talált roncsokat barna karikával viszont ha odaúszok az egyikhez marad rajta a karika. Ez kicsit zavaró. Meg lehet mókolni esetleg valamelyik nexus moddal hogy a felderítés után lekapcsoljon a bejelölés a térképen?
Vagy netán ez a mód az akar lenni?
gyenge az angolom bocsi.

MerlinW
"a küklopszot elvben 3 fős személyzetre optimalizálták a játék szerint"
A lore szerint, igen😊 Mikor megépíted, szól az AI hogy okosan kükloppozz, mert nem egyszemélyes vasról van szó😊 Tehát nem a fejlesztők készítették 3 személyesre, hanem a küklopsz tervezői abban a világban😊

[merlinw.org]