58
-
M2 #58 Nem védem az 5C-t, mert szerintem egy drágán adott fos, csak nem kellene hazugságokat terjeszteni. Az 5C üzletileg meglepően sikeres, sokkal többet adtak el belőle, mint vártam, és a profit is óriási rajta. Elégedettek lehetnek a részvényesek. -
M2 #57 "elég sokat buktak"
Honnan ez az infó? Pontosan mennyit is "buktak"?
"a részvényesek a hajukat tépjék"
Mikor tépték a hajukat? Nem látok óriási esést az 5C megjelenése óta. Honnan veszed az infót? -
Papichulo #56 a Motorola birtokolja a mobilos szabadalmak vagy 2/3-át
Tevedes, az Ericssonnak tobb mobil telefonos szabadalma van... "With some 35,000 granted patents, Ericsson is the largest holder of standard-essential patents for mobile communication." (link)
Ha tippelhetek pont ezért nem mennek neki szemből Almáék a Google-ne
Nem ezert, hanem mert nekik nincsenek tenyleges termekeik, ezert karosszeget sem lehet szamolni.
pont ezért vette meg a Google, nem a telefongyártás miatt
Kulonosen mivel mar el is adtak a Motorolat a Lenovonak... bar a szabadalmak nagyobb reszet megtartottak, de ezek kozel sem hoztak annyi penzt, mint remeltek es meg az android gyartokat sem tudtak megvedeni a szabadalmi perekben. Eleg nagy bukas volt ez az ugylet a Googlenek.
a szabadalmak TÉNYLEG a Motoroláé, hiszen nagy részüket ők fejlesztették ki, ellentétben az Apple féle "innovációval".
Jopar szabadalmuk mar lejart es ugyan a kopkodoket ez nem erdeklni, de az Applenek is jopar x-licensing szerzodese van, tehat nekik is vannak olyan szabadalmaik, melyekre masoknak szuksege van.
mert nagyon megszivathatnák őket ha nagyon akarnák
Mint mar korabban is kifejtettem nem tudjak oket beperelni SEP-ekkel... hasonlo visszaelesek miatt mar most is vizsgalatok vannak a Motorola (+Samsung/HTC/etc.) ellen.
Azt is ki lehetne jelenteni, hogy az Apple nem innoval mostanaban, de akkor viszont ugyanezt fokozottabban kijelenthetjuk a tobbi nagy gyartorol is. Vagy van aki szerint tobbet mutatott az elmult evekben a Samsung??? -
Inquisitor #55 "A Motorola 2.25%-ot ($3bn+) kovetel minden iPhone bevetelbol egy masik perben, raadasul SEP-ek miatt... bar az Apple-t nagyobb divat szidni."
Ööö, de a Motorola birtokolja a mobilos szabadalmak vagy 2/3-át, mondjuk jó okkal ugye, pont ezért vette meg a Google, nem a telefongyártás miatt. Ha tippelhetek pont ezért nem mennek neki szemből Almáék a Google-nek, mert nagyon megszivathatnák őket ha nagyon akarnák. Ja és ugye azok a szabadalmak TÉNYLEG a Motoroláé, hiszen nagy részüket ők fejlesztették ki, ellentétben az Apple féle "innovációval".
Az Apple termékek sikerét nem is az innováció okozta, hanem az ötletek rendkívül jó és korrekt beépítését az eszközeik szoftvereibe. tehát ha leírom, hogy az X dolog már szerepelt 2-3-5 évvel korábban a Z termékben, akkor az esetek többségében azt is oda lehet írni, hogy de az Apple termékében volt először már használható is vagy eléggé "smooth" (gördülékeny) a dolog. -
Inquisitor #54 "Rosszul megy az apple szekere vagy mi van?
Nem fogy az iphone annyira mint gondolták?"
Hááát, szerintem elég sokat buktak a "kici ócó 5C"-vel, hogy a részvényesek a hajukat tépjék. Valamiből pénzt kell csinálniuk. -
Inquisitor #53 "és az Apple mérnökei az iPhone kifejlesztésekor állítólag nem tudtak ezekről a szabadalmakról."
:D
Hát persze, persze. Nekem annyira hiteltelen az Apple már azóta, amikor azt kamuzták ők találták ki a multitouchot. Az előző nagy Samsung pernél meg volt aki összeszedte, hogy a sok "Apple fejlesztést" hány évvel korábban ki használta először valójában. igen tanulságos kis táblázat volt, képekkel, leírással, dátumokkal. Nyilván nem gondolom, hogy nincsenek ipari kémkedések a cégek között, de az Apple tisztára olyan, mint a jó öreg Edison, akinek a sok "találmányának" többsége mások munkájának ellopása és levédése volt. Az egésze amerikai jogvédelem egy vicc azóta is. -
Papichulo #52 Én egy reakcióra emlékszem. Amikor kiröhögtek, hogy pont nem téged igazol.
Te meg mindig hulyeseget elhiszel amit egy internetes forumon olvasol? Gratulalok! Amugy garantalom, hogy ilyen linket nem adtam... max hazudott valaki.
vagy kifejted nekem, hogy mi az a speciális megoldás
Ilyen:
De ha ennel is reszletesebben kell, akkor olvasd vegig a szabadalmat, remelem nem varod el, hogy azt is forditsam neked... mondjuk vegso esetben van benne egy csomo kep is, az meg talan menni fog :)
Amit viccesnek talalok, hogy egy magyar ujsag irhat pontatlan es elnagyolt cikket (mint peldaul ez itt) es ezt te minden gond nelkul elhiszed, de ha egy konkret es reszletesebb angol nyelvu cikkrol van szo, akkor az egy idióta angol anyanyelvű és egy akkora faszságot összehord :) -
M2 #51 Na ennek az autógyárnak se lennék a helyébe! Komoly perekre számíthat... -
Sith #50 -
sanyicks #47 Miért lepne meg? Ha nem tűnt volna fel, manapság nagy divat a mások által feltalált és már rég használt dolgok visszamenőleges szabadalmaztatása.
Úgy megy ez hogy vannak értelmes emberek és cégek akik megalkotnak valamit, meg sem fordulna a fejükben hogy egy ilyen alap dolgot le lehet védetni. Majd jönnek az olyan szarrágó tetű mocsok cégek mint a microsoft, és az apple akik ismervén a retardált szabadalmi rendszert, minden marhaságot levédetnek, még akkor is ha ők egyetlen termékükbe sem rakták bele, ellenben a "feltaláló" évek óta használja. -
levente68 #44 Igen, itt a baj.
Nem látják, mekkora ellenérzést szül ez.
Bár, az eladási mutatók még mindig jók.
Tehát, annyira mégsem hülyék, ráadásul, ha megnyerik a pert, akkor aztán ajándék pénz hegyek jönnek minden innováció, vagy bármi ötlet innovációnak beállítása nélkül is.
És hát, be kell látni, inkább ez lehet a továbbiakban a fő bevételi forrásuk, mert bár a világot valóban kirángatták anno a WinMo tespedtségéből, de ma már ők képesek legkevésbé megújulni és valódi újdonságokkal szolgálni, bár még mindig vannak dolgok, amit megpróbálnak (pár hülye számára sikeresen is) saját ötletként prezentálni... -
x3dgime #42 Ááá, vaaazzz! Na neee! Almáék már megint iszonyú húlyék!!!
Az egyik...
"... a gyorslinkek (egy üzenetben linkre klikkelve bejön a weboldal vagy egyből telefonálhatunk), a keresés, a háttérbeli szinkronizálás, a húzásra feloldás és a prediktív szövegbevitel."
Namármost ebből a "gyorslinkek", a keresés és a prediktív szövegbevitel már a Symbian-ban is, sőt, a Nokia egyszerű, S40-es telefonjaiban is benne voltak már akkor is, amikor az iPhone még ötelet szinten sem volt sehol!
Na most akkor a Nokia meg perelje az Apple-t emiatt? ;)
A másik...
"A perben Phil Schiller ... nyilatkozott. "... Az emberek megkérdőjelezték az Apple fejlesztéseit, és a szerepét, mint innovátornak.""
Sokkal inkább az ilyen tahó, szarrágó, pökhendi és semmiken pereskedő viselkedés miatt fordulnak el az emberek az Apple-től, főleg, hogy ráadásul már elég sokszor bebizonyosodott, hogy mindezek mögött az a valóság, hogy nem fejlesztettek sokat, csak leginkább összerakták mások ötleteit, fejlesztéseit.
Szóval ennyit a nagy innovátorság státuszáról.
Jajjj, de seggek ezek, komolyan!
Biztos túl sok zöld almát ettek, és megzöldült az agyuk is... :D -
levente68 #40 Ezt (is) írtad:
"Annyi a lenyeg, hogy nem a prediktiv szovegbevitelt magat vedette le az Apple, hanem annak egy bizonyos megvalositasat, amit konkretan az iOS-ben hasznalnak."
Azért, ahhoz, hogy ez(eke)t Apple meglépegesse, kellett vastag arcbőr, de ők legalább vaskos pénzekért aljaskodnak, ellentétben veled, aki ha kap is az itteni áldásos ténykedésért valamit, az igen karcsú lehet, mindenképpen kevesebb, mint amennyiért egy minimálisan is korrekt, tisztességes ember ilyen seggnyalást végezne egy usákiai cég felé...
Mondjuk, a te jellemed erősen ismert már itt...
Kérdés: azért ugye te magad is nevetsz, amikor ilyen szerecsenmosdatást firkálgatsz? Ha nem, az már nagy baj...
Sajna, jól tudni, hogy a fajtádat a néhány trolltestvéreddel nem lehet fékezni, bár, mint látom, az igazán aktív (talán csak egyelőre) te vagy csupán.
A tudálékoskodással persze nagy szimpátiát ébresztesz a falka-, vagy szektatársaidban, csak a józan ész, a logika, az őszinteség és a tisztesség az, ami hiányzik mind az imádott cégedből, mind belőletek, almaszopkodókból.
Nem, nem vagyok Samu-fan, magasról teszek rájuk, ne ez legyen a válasz!
Amit művelnek azonban a cégek (nem csak Apple, bár már a királya az ilyeneknek, nem szabadalmi troll, mielőtt belekötnél, annál már jóval ocsmányabb) főleg USA bíróságokon (látni kéne, hogy csak ott, a nagy - hahaha - szabadság földjén mennek ezek az ártány dolgok), az minden határon túlmegy. Szerencsére, ott is éled egy ellenző tömeg, mert ez az egész hajcihő nem több, mint burkolt áremelés és csakis a fogyasztó látja kárát. Ugye, ez világos?
Adok egy feladatot: ha szeretnél tárgyilagosnak és pártatlannak tűnni (én vagyok a hülye, ha ezt a sok éves ténykedésed után még elképzelhetőnek tartom...), akkor gyűjtsd már szépen össze azt a szintén óriási számú dolgot, amit Apple lopott-másolt másoktól! Úgy, hogy közben emlékezz: Jobs maga kérkedett vele anno! Aztán az 'amnéziája' ;O) már elfeledtette vele, honnan is jött, mit is vallott régebben...
Azon meg már tényleg csak nevetni lehet, ahogyan a FRAND mögé bújik egy cég, na meg persze te is, ha más érv nem marad…
Pedig, bizony, Apple is elkövetett pár olyat, amit akár emiatt követelhetett volna, mégis inkább fizetett érte, távolmaradt tőle, aztán mégis belevágott…
Nagyszerű lenne, ha itt nem a te fanatista, lefizetettség szagú agymenéseidet kellene látni, hanem értelmes érveléseket, amik a normális és kívánatos észjárást követik…
Persze, kinek mi a normális…
-
Papichulo #39 Most akkor az a szabadalom, hogy a sok lehetseges gomb kozzul pont a space-t nyomja meg a user?
Nem, ennel sokkal reszletesebb a szabadalom.
Europaban az ilyen perekben nezik azt is, hogy a kerdeses szabadalom ervenyes-e egyaltalan. Amerikaban erre kulon pert kell inditani
Az elozo perben is probalkozott a Samsung prior-art bizonyitassal a Kubrick filmbol (2001), tehat igenis figyelembe veszik a per kozben is a szabadalom ervenyesseget.
az apple mehetne nyaralni, mert gyarthatna telefont, csak eppen radios egyseg nem lehetne benne, ugyanis minden fontos szabvany alapjat kepezo szabadalom a konkurenseknel van.
Latom a Standard Essential Patent fogalmaval nem vagy tisztaban... Csak akkor valhat egy szabadalom egy szabvany (eg. GSM) reszeve, ha a szabadalombirtokosok vallajak, hogy azt FRAND feltelekkel mindenki rendelkezesere bocsajtjak.
Egyebkent az altalad is demonstralt okoskodas miatt indult EU es WTO vizsgalat a Samsung es a Motorola ellen is. Nagyon nem nezik jo szemmel a kormanyok, ha valaki ilyennel probal visszaelni. -
Papichulo #38 Ez meglepne.
Nem volt konnyu, de megkerestem neked magyarul is :)
"A redmondi szoftveróriás szabadalmaztatta a rövid, hosszú és dupla kattintást, amelyekkel különböző alkalmazásokat lehet elindítani." - http://index.hu/tech/szoftver/szabad1859/
Ezzel be is perelte kesobb a kovetkezo cegeket: Adobe, Apple, HTC, LG, Mobilcomm, Motorola, Nokia, Opera, Palm, Quickoffice, Samsung...
Persze tudom, hogy most az Apple-t nagyobb divat szidni... foleg a "ma szuletett barany" artatlansagu Samsunggal szemben :) -
Sir Cryalot #37 szemszángszmániiii..... szemszángszmániiiiiiiiii .... szemszángszmániiiiiiiiiiiiii ........
-
attes #35 Kár, hogy a kerék meg a tűz után nem kell jogdíjat fizetni. -
kvp #34 Az automatikus javitasrol csak annyit, hogy az ericsson megoldasa a 3 soros fekete feher kijelzos telefonoknal nem a space volt, hanem a jobbra gomb. Ezzel szemben a borland es a microsoft megoldasa sok sok evvel az iphone elott a tab es az enter volt. Most akkor az a szabadalom, hogy a sok lehetseges gomb kozzul pont a space-t nyomja meg a user? (mondjuk az iphone billentyuzeten az a legnagyobb)
Igazabol az apple eseten a gond az mint ami regen a microsoftnal volt, azaz kepesek mar reges reg lejart vagy soha le nem vedett dolgokat ujra bejegyezni. Europaban az ilyen perekben nezik azt is, hogy a kerdeses szabadalom ervenyes-e egyaltalan. Amerikaban erre kulon pert kell inditani, de kozben viszont dontessel veget erhet az elso szabadalmi per, meg akkor is ha utanna kimondjak, hogy amugy a kerdeses szabadalom ervenytelen. Ez kb. olyan mint amikor kimondjak valakire hogy artatlan egy gyilkossagban, aztan ha utanna kiderul, hogy megis bunos, akkor sem itelhetik el. Ez az egesz szabadalmi pereskedes alapvetoen az amerikai jogrend hibaja. Minden normalisabb jogrendu europai orszagban sokkal hamarabb es egyszerubben megoldjak.
A samsung meg igazan osszeszedhetne magat, egyreszt valami egyedi design-al (ez meg a sony-nak is megy), masreszt vegyenek par alap mobiltelefonos szabadalmat, mondjuk olyanokat mint a google a motoroaltol vagy a microsoft a nokiatol vagy a sony az ericssontol. Persze ha ez a 3 ceg osszefogna (nem fognak) es megszuntetnek az iphone-okhoz a radios szabvanyt koveto aramkorok licenszeleset, akkor az apple mehetne nyaralni, mert gyarthatna telefont, csak eppen radios egyseg nem lehetne benne, ugyanis minden fontos szabvany alapjat kepezo szabadalom a konkurenseknel van. -
Cat #33 Ne aggódjatok, egy nyugdíjas salsa táncos majd eldönti hogy bűnös-e a Samsung vagy sem. -
dundiego86 #32 Megnéztem a 2007-es steve-s bejelentő videót. Ott ha jól emlékszem azt mondta: "Újra feltaláltuk a mobiltelefont" Tehát ők ezért nem fizetnek senkinek, hiszen ők találták fel, újra... LOL
Nevetséges az egész, ami itt folyik... (Ilyenkor ha egy cég nyer ezen a retkes peren én nem a cégnek adnám a zsuzsit, hanem aki a nyertes fél termékének a tulajdonosa, mivel ő már mindent kifzetett, beleértve a perköltségeket is, legyen az bármely vállalat szamárja)
Én szoftveres, kézzel nem megfogható dolgokat egyáltalán nem is neveznék találmánynak, mivel már régen nem csak "írják" a szoftvert, hanem mondjuk mint a webáruházban, összepakolják az előre kidolgozott részeket, majd pénztár (compile) gombra kattintva megoldják, utána ha nem teszik mondjuk a színe, akkor átszínezik.
Tegyük fel: élek piciny mo-nk egyik településén és este 8órakor egy qrva nagy villámlás miatt egyszer csak kitalálok valami újat. De az lehetetlen, hogy mondjuk ugyanebben a percben de mondjuk usakban egy masik jómunkásember kitalálja ugyanazt a dolgot, csak mondjuk ő nem zöld háttérrel, hanem hupililával? (NEM, megint csak idézek: "Nothing impossible") Mindketten le akarjuk védetni, csakhogy mivel nálunk már este nyóc, ezért én csak holnap reggel nyóckor tudom levédetni, ő pedig, mivel náluk mondjuk még csak du2 van gyorsan beszalad 4re és mittomén levédeti (ez csak elmélet, ne feszegessük az egyébb procedúrákat), én meg b*szh*tom...
Mondom ezt úgy, hogy szifonom van (de lehetne ms mobile is vagy bada, vagy bármely más, csak ezt dobta a gép (tudod az a félkarú rabló amit ilyenkor elindít az ember egy vásárlás előtt az agyában és aztán várja, hogy csupa 7-es jöjjön ki) amikor vettem, de csak azért mert a market megbízhatatlan, és már sokszor fázott meg droidos telóm valami sz*rtól, utána meg ment minden adat a lecsóba. Ennek ellenére még mindíg nem tudom jó döntés volt-e annak idején (Erre választ nem kérek, megpróbálom majd magam megfejteni, köszike :D)
Remélem nem írtam túl sok marhaságot... -
Papichulo #31 Whittle angol volt es ott is jegyezte be a szabadalmat. Az Apple USA ceg, ezert inkabb:
"Yes, in general patents are valid for 20 years and cannot be renewed. Only in special cases they can be renewed." (Link) -
Papichulo #30 Ha a 37millió $-t kérték volna a Samsung-tól még relatív értelmes összeget kérnek.
Apropenz az SEC-nek. Ez nem tantoritana el egy jovobeli szabadlomsertestol.
De csak, hogy kepben legyel. A Motorola 2.25%-ot ($3bn+) kovetel minden iPhone bevetelbol egy masik perben, raadasul SEP-ek miatt... bar az Apple-t nagyobb divat szidni. -
#29 A szabadalmak érvényességét meg lehet újítani.
Példa erre:
Frank Whittle anno 1930-as években a sugárhajtómű angol feltalálója 10font-ot kellett volna, hogy befizessen a találmánya szabadalmáért.
Nem tudta befizetni ezért elesett a szabadalomtól.
Wikipedia - Frank Whittle
"Whittle nem kapott támogatást munkájához, ezért 1935-ben nem tudta megújítani a szabadalmi díjat, és mivel a katonai hatóságok sem tanusítottak iránta érdeklődést, a szabadalmat mindenki számára hozzáférhetővé tették." -
Papichulo #28 Szerintem nem... bar ennek magad is utananezhettel volna ;) -
duke #27 "ez a kamerára és a könyvtárszervezésre vonatkozik,"
Es akkor most betiltanak minden eszkozt, amiben kamera van, vagy hasznal valamilyen konyvtarszerkezetet ?
Ez meg jobb, mint amikor a lekeritett sarku negyzet feltalalasa miatt pereltek. Mar csak egy lepes, es mindenkivel jogdijat fizetetnek, aki levegot vesz, mert hogy azt is ok talaltak ki. -
#26 Szerinted az érvényességet nem lehet megújítani? :) -
#25 Próbálna Európában pattogni az Apple.
Előzőleg beperelte a Nokiát (még fénykorában).
Az eredmény az lett, hogy az apple elállt a pertől (mint felperes), mert a Nokia megmutatott pár szabadalmat.
Röviden európában ezt nem tudja megjátszani.
A szabadlmi perek annyi pénzt hoznak amerikában, hogy szerintem az ügyvédi irodák abból élnek :).
Az Apple magatartása egyébként szemérmetlen. Ha a 37millió $-t kérték volna a Samsung-tól még relatív értelmes összeget kérnek. -
Papichulo #24 iparjogvédelmi oltalom alatt állt!
Ez mit jelent nalad?
Amugy ha ez mar 50 eve szabadalom volt, akkor ennek ervenyessege egesz pontosan 33 eve lejart -
TokraFan #23 Ezt se érted. Az Apple-t lehetett volna perelni, mivel a technológia már 50 éve létezett és iparjogvédelmi oltalom alatt állt! -
Papichulo #22 a programok illetve applikációk a mappákra való kattintással/nyomással/ütéssel (call it how you want it) indulnak el.
Az MS levedette a duplaklikket...
A szabadalmak viszont ugy mukodnek, hogy ha valaki levedet valamit, akkor annak a cegnek, aki hasznalni akarja ezt a megvalositast, tobb lehetosege is van:
1, Megtamadja a szabadalmat a USPTO-nal es invalidaltatja azt.
2, Liszenszdijat fizet a szabadalom tulajdonosanak.
3, Kitalalja, hogy hogyan tudja megkerulni azt.
4, Elall a hasznalattol.
A Samsung ehelyett inkabb lemasolta az Apple megoldasat es fizetni sem akart... legalabbis ezt mondja az Apple. -
TokraFan #21 Pont ez jutott eszembe a cikket olvasva. A prediktív szövegbevitel száz éve ellérhető volt már az ős Nokia-n is, úgyhogy nem nagyon értem az Apple érvelését.
Hol tartunk már, ha egy elhúzással floldás szabadalomnak minősül??? Beszarok. Bár olvastam itt egy cikket korábban az M$ nevetséges szabadalmairól is, ahol kvázi az "OK" gomb is szabadalomnak minősül.
Fasz egy világ ez. -
Extec #20 "Annyi a lenyeg, hogy nem a prediktiv szovegbevitelt magat vedette le az Apple, hanem annak egy bizonyos megvalositasat, amit konkretan az iOS-ben hasznalnak."
Nem szeretnék beleszólni a vitába, de ez kb olyan mintha anno a mobilgyártók azért perelték volna egymást, mert az üzenetek, illetve a szövegbevitelt ugyanazon gombokkal oldották meg, illetve azok ugyan úgy helyezkedtek el, valamint ugyan olyan módon működtek... (Nem design szempontból nézve)
Tovább megyek, akár a Microsoft is perelhette volna az Apple-t mert a programok illetve applikációk a mappákra való kattintással/nyomással/ütéssel (call it how you want it) indulnak el. Lényegtelen hogy ez azért történik mert így a leglogikusabb illetve legpraktikusabb/gyorsabb...
-
Papichulo #19 Annyi a lenyeg, hogy nem a prediktiv szovegbevitelt magat vedette le az Apple, hanem annak egy bizonyos megvalositasat, amit konkretan az iOS-ben hasznalnak. -
Vol Jin #18 Mi a faszt csináljak a belinkelt angol szövegeiddel?
Nem tűnt fel, hogy ilyenekért korábban mindig elküldtelek a kurva anyádba?
Most helyette én is idegennyelvű szöveggel spammellek. De legközelebb tényleg lekurvaanyázlak!
"E, infine, un altro subito evidente:. Correzione automatica Ancora una volta, Apple non ha inventato il concetto di testo predittivo è stato intorno sin dai tempi funzionalità di telefonia Quello che Apple ha fatto che cosa fare auto-corretto incredibilmente semplice da usare:. Correzioni sono mostrati proprio dove stiamo scrivendo, e se vogliamo accettare la correzione Offerto, non abbiamo a toccare la parola, tutto quello che dobbiamo fare è premere spazio e portare avanti. " -
M2 #17 De ha az Apple igazán meg akarja fingatni az Androidot, akkor védje le a prediktív szövegbevitel letiltását! Tuti mindenki a falhoz fogja csapdosni a droidos (vagy bármilyen) készülékét! :-) -
M2 #16 Én mindenre csak annyi ideig tartó szabadalmi védettséget adnék, mint a kifejlesztési idejének duplája (stopper indulna a termék piaci megjelenésétől).
Szoftver ötletekre meg maximum 1 évet és akkor már nagyon sokat mondtam. Mennyi idő egy prediktív szövegbevitelt kifejleszteni, 1 hét? -
Papichulo #15 Mikor perelt barkit is az Apple az erintokepernyo miatt? -
Papichulo #14 "And finally, another immediately obvious one: auto-correct. Again, Apple didn’t invent the concept: predictive text has been around since the featurephone days. What Apple did was to make auto-correct incredibly simple to use: corrections are shown right where we’re typing, and if we want to accept the correction offered, we don’t have to tap the word, all we have to do is hit space and carry on." -
Macropus Rufus #13 amúgy érdekesség képpen: az Apple érintőkijelzője nem más mint a touch pad a laptopokin. nos ezt a szart 1975-ben szabadalmaztatták (patent #3,911,215 on Oct. 7, 1975). A HP 1983-ban mutatta be az első érintő kijelzős számítógépét az IBM szintén 1983-ban mutatta be az érintő kijelzős csipogóját (személy hívó)
1972-ben megcsinálták az első multitouch kijelzőt az IBM-nél.
Magyarán az Apple büszkesége a több újjal vezérelhető kijelző legalább 50 éves találmány. (ui. mind a multi mind a singel touch kijelző fejlesztését a 60-as években kezdék.) Apple még a térképen sem létezett egészen az 1981-es alapításáig. Megcsinálták a Lisa-t. Amikor a HP-nál már érintő kijelzős gépet gyártottak. Amikor kijött az Apple az első érintőkijelzős cuccával (iPhone) akkor már több mint 50 éve volt gesztus vezérléses kijelző. A technológiák már szabadalmi védedség alatt voltak stb....
Erre ez a cég nekiál pattogni, hogy tőlük lopnak. Aztán jönn azzal a dumával (amikor arról van szó, hogy ők is nyúlták a dolgot)
" az Apple mérnökei az iPhone kifejlesztésekor állítólag nem tudtak ezekről a szabadalmakról."
tehát ha ők nem tudnak róla akkor az nem is baj, sé egy bocsi, nem tudtunk rólával el van intézve.
Apple = Microsoft = same shit.
-
Vol Jin #12 Prediktív szövegbevitel bazmeg. Te mi a faszomról beszélsz bazmeg? Én ezt 20 éve tiltogatom le a telefonomról.