58
-
Papichulo #11 Latom a szabadalmi troll kifejezes jelentesevel nem vagy tisztaban... en nem is lenne baj, de akkor nem kene hasznalnod :)
Azt meg most a birosag es az eskudtek feladata megallapitani, hogy itt ki okozott kart, kinek. A SEC egyebkent egy teljes kezikonyvet keszitett az Apple termekek masolasarol. Mint mondtam, a szandekossag az meg sem kerdojelezodik es a Samsung is inkabb a karosszeget sokalja es a Google-re probal mutogatni ebben a perben... -
Macropus Rufus #10 nem értek nagyon a lovakhoz, de az a 2milliárdos kár kissé túlzás.
Ui. ezzel az Apple azt állítja, hogy a 37milió Samu tulaj amúgy Apple telót vettek volna, de a köcsög Samu árpolitikája miatt nem vették meg az iPhone-t. Más különben milyen kározokásról beszélünk?
Ez egy picit kezd olya lenni mit amikor egy torrentezőt elövesznek, hogy 2 film letőltésével 10millió dolláros kár tokozott a filmforgalmazóknak. Ebben az esetben is azt kellene bizonyítani a vádnak, hogy pl. én azért nem vettem meg a filmet mert le tudtam tőleni, amúgy megvettem volna ha nem lehet letőlteni...
Valahogy erre soha nem térnek ki. Az Apple állítása szerint 37millió pontenciális iPhone vásárlót csábított el a Samu....
Talán elötte ezt bizonyítsa be az Apple és majd aztán besézlhetünk kártérítésről.
-
fonak #9 Ez inkább olyan, mintha anno az a cég, amelyik először jött ki kinyitható vagy szétcsúsztatható mobillal, beperelt volna mindenki mást, hogy másol. Nem tudom, lehet hogy megtörtént, vagy hogy szabadalmaztatták :) -
fonak #8 Attól még nevetséges, hogy ezeket a dolgokat (ötleteket) szellemi tulajdonnak tekintik. A megvalósítás módja lehet szellemi tulajdon, ha a Samsung pl. konkrétan forráskódot lopott volna az Apple-től, akkor megállna a lopás. A cikkben leírtak inkább tipikusan olyasmik, amiért a szabadalmi trollok szoktak perelni már évtizedek óta, aztán ha van elég hülye bíróság, nyernek is.
-
Papichulo #7 A nagy hoborges elott el kene olvasni egy kompetens osszefoglalot, hogy pontosan mirol is szolnak a szabadalmak... peldaul ezt
A Samsung szandekos masolasat meg jopar elokerult dokumentum bizonyitja, nem is ertem, hogy ki szamara kerdeses ez... -
lived #6 Rosszul megy az apple szekere vagy mi van?
Nem fogy az iphone annyira mint gondolták?
Azért az összegek is odavágnak.
Apple részéről 2 MILLIÁRD, a Samsung megelégszik 7 millióval is.
Ez már vicc komolyan mondom.
Én eddig se voltam Apple párti és egy terméküket se vettem se tervezem venni.
De az ilyen dolgok miatt még inkább ellenszenvesek számomra.
Jól menő cég, egy világ márka amiért sokan rajonganak. Nem mondom hogy rossz termékeket gyártanak, mert sok ismerősöm meg van velük elégedve.
Ezzel csak rontják a renoméjukat.
Komolyan mondom vicc. -
Extec #5 Meg sem lepődöm.... Mikor azt gondolná az ember hogy nincs lejjebb, csak összehozzák...
"Úgy vélem, piaci károkat okoztak az Apple-nek. Az emberek megkérdőjelezték az Apple fejlesztéseit, és a szerepét, mint innovátornak."
Milyen innovátor könyörgöm? Az első Iphone, az volt innováció, (vagy innovációk egy csomagba való olvasztása) onnantól kezdve csak beépítettek mások által kifejlesztett technológiákat, legyen az hardver vagy szoftver... Az nem innováció hogy fogok egy weboldalt és mobilbaráttá átírom... az csupán alkalmazkodás a piac igényeihez. Ez kell az embereknek, hát ilyenre csinálom... Attól hogy ők beraktak 2 linket meg ujjas huzogatást az oprendszer egyes részeibe még nem lettek világmegváltó innovátorok! Nem voltam egy Apple hater, de amit az utóbbi 2-3 évben művelnek azzá tett!
Undorító hogy ha már nem mennek úgy az eladások ahogy szeretnék jogi útra terelik a dolgokat, és elkezdenek trollkodni a szabadalmakkal hogy fedezzék a kiadásokat!
Érdekes hogy nem a google-t támadják maga az android és funkciói miatt hanem egy külföldi céggel keménykednek... -
heist #4 Vicc, berelpi a Samsungot az Apple olyanért, amit ők loptak el másoktól, csak Samsung is ellopta de aztán ő végülis meg is vette a szabadalmat :D
Bohócot csinál magából ez az Apple. -
KRTuning #3 "... az Apple mérnökei az iPhone kifejlesztésekor állítólag nem tudtak ezekről a szabadalmakról."
Nigga what? Akkor nem az almát perelhetné az eredeti szabadalomtulaj? -
Vol Jin #2 "a prediktív szövegbevitel"
Édes faszom. 2007 óta van iphone, én meg ezt a funkciót a 90-es évek óta első lépésben letiltom.
Egy tökös bíró húsz évre eltiltaná őket a telefongyártástól. Mert ehhez a pofátlan trollkodás már a joggal visszaélés, hatóságok szándékos félrevezetése, és csalás. AMit meg összeharácsoltak az évek folyamán, annak a fele az eddig beperelt cégeknek, a másik 70 milliárd meg az államkasszába, azt csá, gyárthatnak MAC-et. -
thrawnguru #1 Igazán befejezhetnék már.. :/