50
-
amitakartok #10 Nem az a bajuk a bálnákkal, hogy szent állatok lennének hanem az, ahogyan halásszák őket. Kihúzzák a bálnát, kivágnak belőle pár száz kilónyi húst majd a félig döglött állatot visszadobják a vízbe, hogy ne foglalja a helyet a fedélzeten. Cápákat is így halásznak: levágják az uszonyát, többi vissza a vízbe. Különbség az, hogy nálunk nyugaton általában leölik az állatokat, mielőtt feldolgozásra kerülnek (lásd disznótor). -
#9 "A nemzet elhagyhatja a Nemzetközi Bálnavadász Szövetséget, ezáltal kikerülve a moratórium alól, csatlakozva Izlandhoz és Norvégiához, akik eleve alá sem írták. "
Szerintem ez lesz. -
#8 De nem értem, a bálna az szent állat a világot agymosó angolszász kulturkörben, vagy miért nem szabad bálnát enni? -
amitakartok #7 @Omega:
Bizonyítékot találni.
Amúgy meg a japán nacionalisták morgása, hogy ez kulturális jogokat sért, igencsak röhejes annak tekintetében, hogy a bálnahús fogyasztása még százévesnél is újabb szokás náluk. -
#6 Legalább egy, ha nem több évtizede nyílt titok, hogy a Japán kutatóhajók a valóságban bálnavadászok hajói. Mi tartott ezen a lépésen ilyen sokáig a sötétzöldeknek? -
EnxTheOne #5 MOst nem tök mindegy hogy heringre, lazacra vagy bálnára vadásznak? -
Cickány90 #4 SzikraHuszár
Nem a bálnák dobtak atomot japánra, hanem a csirke és a tehén, máskor nézz utána jobban a történelemnek, mielőtt hülyeséget írnál. -
#3 Jó, akkor kezdjék veled a vadászatot... -
SzikraHuszár #2 Van, embernek hívják.
Mennyit is írtak, 3600 bálna 2005-töl?
2005-től ölt már meg ember embert, úgy kb 3600-nál többet?
Várjál, tényleg nem akarok hülyeséget mondani, szóval utána nézek, de ha emlékezetem nem csal, azért 1,2, esetleg 10 emberrel többet öltünk, mint bálnát.
Persze, attól még bálnát nem kellene, végül is ott a szarvasmarha, ló, sertés, meg ki tudja mik, amiket előszeretettel eszek. Ha a Bölcs Egyetlen Puszilgatni Való Nagy Bartosra Csaba Istvánra hallgatnánk, ehetnénk embert is, hiszen módszeres irtásukra eléggé sok módszer áll rendelkezésre.
Mi több, valószínűleg megkínozva finomabb a húsok, mert jelenleg biztos kínoznak vagy, mit tudom én, 3600-at. De am tényleg. Akasszuk fel a bálnavadászokat! Hiszen bálnából kevesebb van, tehát többet ér. Hát nem? Te meg én nem teszünk ki egy bálnát összesen. Meg az cuki. Én meg nem.
Ja, most látom, az SG fórumra írtam! Hát, látod. A bálna nem teszi. Annak van esze bezzeg.
De amúgy tudom, miért vadásszák a bálnát. Nagy a farka. Sőt, esetenként mindkettő! Meg ugye, atomot dobtak Japánra, amit azért próbálnak tussolni... -
W B #1 Elsüllyeszteni a bálnavadász hajókat, azt jó.
Alig várom, hogy legyen valami faj ami ugyan úgy gátlások nélkül vadászik emberre, mint mi az állatokra.