Fagyossá vált a viszony a Google és a DARPA között
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Hiába erõlködik a Google, ha Amerika nemzeti érdeke harci robotok kifejlesztése, akkor ki fogják fejleszteni"
Szerintem nem ezen erõlködik, hanem szeretné bebiztosítani magát.
Ha katonai célra fejlesztenek ki robotokat és a tulajdoni jog a hadseregnél van, akkor azok felhasználását lehet korlátozni kereskedelmi célra, ami a G szempontjából kedvezõtlen.
Szerintem nem ezen erõlködik, hanem szeretné bebiztosítani magát.
Ha katonai célra fejlesztenek ki robotokat és a tulajdoni jog a hadseregnél van, akkor azok felhasználását lehet korlátozni kereskedelmi célra, ami a G szempontjából kedvezõtlen.
én arra gondoltam, hogy egy egér méretû robot sokkal sokoldalúbb mint egy olyan mint ami a képen van. Igen a biológiai cuccokat másképpen is lehet célba juttatni.
De miközben ezek a robotok a célhoz viszik a cuccot, felderítést végeznek elemeznek, infókat kûldenek, és nem mellesleg szépen beszivárognak a városba és várnak. Egyfajta alvó ügynökök lennének. Ráadásúl szinte észrevétlenûl tudnának dolgozni. Ha pedig még is likvidálás kell, akkor mehet a biológiai támadás.
De miközben ezek a robotok a célhoz viszik a cuccot, felderítést végeznek elemeznek, infókat kûldenek, és nem mellesleg szépen beszivárognak a városba és várnak. Egyfajta alvó ügynökök lennének. Ráadásúl szinte észrevétlenûl tudnának dolgozni. Ha pedig még is likvidálás kell, akkor mehet a biológiai támadás.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Színjáték. Ilyen terelõhírek után nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy létrejött valami durva közös fejlesztés. ;-)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szerintem egy biológiai fegyver célbajuttatásához vannak egyszerübb eszközök is, mint a szuperfejlett egér méretü robotok...
nem puska kell rá. Biológiai fegyver. Egy repülõn több ezer egér lehet. Mire észbekapnak a lépfene kiiktatot egy egész várost. Ki a fene figyel fel egy egér méretû robotra?
Egy ilyen BigDog eléggé komoly feltûnést kelt.
Egy ilyen BigDog eléggé komoly feltûnést kelt.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
codaco.. kiváló ötlet! És a géppuskát az egér alá, vagy fölé tegyék?
Hiába erõlködik a Google, ha Amerika nemzeti érdeke harci robotok kifejlesztése, akkor ki fogják fejleszteni, egyébként folyamatban: Big Dog, Cheetah, stb.
Hiába erõlködik a Google, ha Amerika nemzeti érdeke harci robotok kifejlesztése, akkor ki fogják fejleszteni, egyébként folyamatban: Big Dog, Cheetah, stb.
Egyébként én, ha katonai célra akarnék robotot fejleszteni, akkor kisebb méretben gondolkodnék, mint ami a képen látható. Pl. egy egér méretû robotot nehezebb észlelni.
Amúgy pedig a Google-nek felesleges erölködnie: Tegyük fel, hogy a Boston Dynamics nem részesíti elõnyben a katonai felhasználást. Közben folyik a fejlõdés hardver és szoftver oldalról és sikerül az eddigieknél jóval nagyobb autonómiájú robotokat létrehozni, melyek mondjuk pl. betegápolóként tevékenykednek.
Aztán jön a hadsereg, megveszi a robotokat, átprogramozza és kész.
A Robotropolis (bár amúgy nem túlzottan jó film), de egy dologban nagyon tetszett: A robotok hardver-szoftver alapú gépekként vannak ábrázolva. A szoftver cseréjével egészen könnyû az ártalmatlan gépet gyilkológéppé változtatni.
A Terminator programja egyébként egyszerû:
while (alive && enemy)
kill ;
Ebbõl azt a legnehezebb megvalósítani, hogy felismerje, hogy ki az ellenség.
Aztán jön a hadsereg, megveszi a robotokat, átprogramozza és kész.
A Robotropolis (bár amúgy nem túlzottan jó film), de egy dologban nagyon tetszett: A robotok hardver-szoftver alapú gépekként vannak ábrázolva. A szoftver cseréjével egészen könnyû az ártalmatlan gépet gyilkológéppé változtatni.
A Terminator programja egyébként egyszerû:
while (alive && enemy)
kill ;
Ebbõl azt a legnehezebb megvalósítani, hogy felismerje, hogy ki az ellenség.
Kryon, vagy fordítva. Már most rengeteg kisebb államnál erõsebb a Google (szerintem ha látnák értelmét, minket is megvehetnének), eljön az az idõ, amikor már Amerika sem dirigálhat neki.
Szerintem a következõ világháborút a Google nyeri 😄😄
Szerintem a következõ világháborút a Google nyeri 😄😄
Egy katonai kutatásra létrehozott szervezet a katonai felhasználást részesíti elõnyben?

Aztán majd megjelenik néhány fekete öltönyös fazon a Google vezetõknél, és elbeszélgetnek velük a jövõjükrõl...
Egyszerû a megoldás. Olyan robotot kell tervezni, amire opcionálisan rá lehet tenni egy gépágyút. 😊