5226
  • yossarianHUN
    Azt azért ne feledd, hogy az SC elleni effektív értéket még növeli a páncél döntöttsége, úgyhogy akár a két-háromszorosa is lehet. A garászban olvasható páncélvédelem értékekbe nincs bekalkulálva a döntöttség.

#2009 Nem a robbanó lövedékek esetén növeli, csak robbanó lövedékek a skill neve. Minden lőszertípusnál van hatása. A kifejleszthető cuccoknál a pasas/nő feje egy új, kifejleszthető parancsnok, a green dragon és hasonló meg title, amit ha feloldottál, fent a nevedre kattintva odabiggyesztheted a neved elé, így az ellenség is látja, ha kilőtted. Hasznos :P Vannak helyek, amik plusz sebzést adnak, például a tankok seggén a motor rácsozása, illetve néhány tankon az optika.
  • ikarus44
    Szerintem a mostani patch-el. Mert nekem azóta nem engedi
  • ikarus44
    Tudom hogy kicsit noob a kérdés, de ti hogy tudtok rakétázni, mert én hiába várom meg míg teljesen rá szűkül a célkereszt, ill. lövés után hiába tartom rajta a célkeresztet de az esetek 60%-ban el sem találja, a maradék 40% pedig nem üti át az ellen páncélját (pedig elvileg át kéne mert az SC elleni eff. páncél sem lenne elég, hogy megfogja a rakétát.)
  • FosTalicskaa
    Mikor tiltották ki a 4-es tankokat a hard pve-ből?
  • AJensen
    A rammolást telejesen elszúrták, ahogy írtátok is.
    A garázsba való kifagyás továbbra is van nekem is, csatában a tank majd hirtelen visszadob.
    Grafikai bugok, mint villódzó árnyékok.
    Szóval az utolsó patch eléggé megkavarta a játékot, de rendesen. Plusz azok a háttér susmusok, amiket nem írtak patch-be, és még amikről nem tudni.
  • tutyimutyi2
    hogy lehet így elbaszni egy rammolási rendszert?
    állok egyhelyben belémjön 30-al of-40-el a nyomorék és 241-et sebződik a swingfire-öm plusz az ő tankja is utána meg mek kb 30-al épphogycsak megkarcolom az of-40 seggét és minusz 250 hp :P
  • kissssss
    az utána következő P verzió is hasonlóan jó +rakétákat is lehet eregetni vele.
  • SzocsA
    Nálam nincs semmi minden tökéletesen műxik!
    Kurva jó ez a gép :D :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Döntetlennél elbasztam nem bírtam kinyírni az arty, 25 s volt csak hátra :(

• FosTalicskaa
    Tegnap valami 600 megás peccest le akart tölteni a launcher, nem sikerült, majd valami fix lefuttatása után (1151%-ig jutott) kiírta hogy végzett. A play gomb helyett továbbra is download van, amit megnyomva nem reagál semmit. Másnál is előfordult hasonló?
  • Lack
    Még egy hiba, beteszi a gépet csatába, én meg kint maradok a garázsban, tehát pwp vagy pve indításkor visszaléptet a garázsba töltőképernyő után, viszont a harckocsi csatában marad. Tegnap estig semmi baj nem volt a játékkal.
  • Lack
    Frissítés óta (tegnap) időnként kifagy a játék ha menüben vagyok. Találkozott valaki a jelenséggel?
  • Kronos79
    Kérdeznék néhányat.

A töltőnek van egy olyan skillje, ami 20%-kal növeli a modulok sérülését robbanó lövedékek esetén. Ez csak a HE lövedékre értendő, vagy HEAT-re is?
    Egyes tankok fejlesztésénél az Proven sorban(utolsó sor) van egy-egy ikon, amire nem nagyon tudtam rájönni, hogy mi. Az egyiken egy fickó(vagy nő) neve van. Pl. a Sheridan esetén Rashid Al-Atassi. A másik félét az M113-nál láttam The Green Dragon felirattal. Ezek mik?
    Nekem úgy tűnik, hogy ha ugyanazzal a lőszertípussal lövöm az adott tankot, akkor a segglövés nagyobb sebzést ad, mint a fronttalálat. Ez csak véletlen, vagy így van lemodellezve?
  • kisTekila

jövögetnek a DC-s csibészek?
    Utoljára szerkesztette: kisTekila, 2015.10.23. 10:34:12
  • tutyimutyi2
    hát igen most kell bevásárolni a prém tankokból mert hát a wot is úgy kezdte hogy a prém tankok op-k voltam a szintük beliek ellen, gondolom majd itt is lesz pár év múlva az hogy ami túl op azt nerfelik és elkezdik kiadni azokat a prém tankokat amik már saját tierjükben is használhatatlanok. :P
  • Userx2
    Köszi.
  • yossarianHUN
    Általában a leggagyibb T8 MBT-nek mondják (ami a baromi erős konkurenciát figyelembe véve igaz lehet), de nem nagyon találkozni velük, úgyhogy nem sokszor volt még lehetőségesem élesben tesztelni a védelmüket. Az tény, hogy a tornya elég weak spotos, nagy batár a kupolája, és az optika is viszonylag sebezhető, tehát Challenger 1 effektus. Ennél lejjebb viszont nem nagyon találtam rajta fogást. Garázsban nézegetve a toronygyűrűje felett elég masszívan shot trapnek tűnik a torony alja, de úgy rémlik, pattantam a gyűrűről, mikor próbáltam. Látszik, hogy az emberek félnek tőle (mármint a birtoklásától), mert amilyen sok Challenger van, ahhoz képest egy, talán két Arietét láttam eddig. PvE-ben gyakrabban találkozik vele az ember ellenfélként, de az nem túl mérvadó. Berakhatnák már a gyakorlószobát, lenne pár tank, aminek nem bánnám, ha nem élesben kéne kitapizni a gyenge pontjait. Főleg azt imádom, mikor 2A5-ben ülve, izzadó homlokkal simizem a célkereszttel az ellenséges T-90 testét, keresve a rést a pajzson, tudván, hogy ha a csóka nem balfék, mindjárt jön a 700-as saller.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.10.23. 05:30:38
  • Userx2
    +1.
    Én arra lennék kíváncsi, kinek melyik tank jön be és miért, kiegészítve a hátrányokkal is persze. Jó eredményekre, vicces buktákra. Konstruktív hiba elemzésekre. Tippekre és trükkökre. Egyéb infókra, kérdésekre és válaszokra, a game működésre, pl. skillre, retrofittek, fejlődési rendszerre vonakozóan. Nézzetek be a prohardveres AW forumba.

Pl. érdekelne a C1 páncélja mennyire kemény, mert látnék fantáziát a gépben, de félek puha.

• yossarianHUN
    Látom, kezd itt is megjelenni a szektázás. Minden mellémegy, nem oda megy ahova lövök, direkt szivat az RNG, a másik csapatnak kell nyernie... Könyörgök, ne, a WoT fórumon elég ilyet lehet olvasni.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.10.23. 03:54:36
  • AJensen
    Zárásként mentem egy nagyon jó kört, amire azt mondtam így kellene minden meccsben viselkednie a tanknak, csak sajnos nem. Az esetek nagy részében a lövések mindig megtalálják maguknak azt a pontot, ami track, no pen vagy lepattanó. A napi cívás elkerülhetetlen ezek szerint.
    Még mindig jobb, mint a wot.
  • besti
    Ez tagadhatatlan plusz pont az AW-nek. Oda kell tenni a vasat, de lehet 2. legtöbb XP-t kapni vesztesként is (a felderített tankok számából is látszik, hogy nem a 3. sorból lövöldöztem). Jelentősen kisebb a frusztráció mértéke így.
  • yossarianHUN
    Nem igazán. Az MBT-70 és a Terminator szerintem még kicsit OP is a saját szintjén, az Exped. Tank szintén durva. A Zhalo se rossz, az AMX 10P 90 szerintem az egyik legjobb T4, de a többi prémről se hallottam soha panaszt.

Az artyt illetőleg szerintem az egyetlen, ami megakadályozza, hogy ugyanúgy arty party legyen az AW mint a WoT, az az, amit a WG-nek is évek óta meg kellett volna lépnie, mégpedig hogy max 2 darab lehet oldalanként. Különben már most rohadtul elszaporodtak volna, jelenleg is gyakorlatilag az összes meccsen megvan a 4 arty T7-től lefelé. Ezen felül arra kéne még odafigyelni, és megtenni a szükséges lépéseket, hogy WoT-os mintára vannak mapok, ahol az artyk rálátnak a legforgalmasabb MBT-s chokepointokra, így mikor az ember végre olyan pozícióba ér ahonnan eséllyel vehetné fel a kesztyűt az előrenyomuló ellenséges MBT-k ellen, elkezdi kapni a nyakába az áldást. Ezt meg kéne oldani, mert a WoT is többek között ezzel herélte ki a nehéz tankokat.
  • besti
    Nem tudom nem lesz-e baj itt is az artival. Nem sokat mentem még vele, ez volt az 5. csatám, de azért tud 300-400-as puszikat is adni:

Nekem teszik ez a Zhalo, nem bántam hogy ezt a founder packet vettem. Az ingyen adott obj 155-el nem vagyunk jó barátok, de ezzel lehet élvezetes csatákat menni. Kb. mint a T67 a WoTban. A kreditet is hozza, ha olyanja van:

Vagy itt nincs az, mint a WoT-ban, hogy a prémtank rosszabb?
  • FosTalicskaa
    Én vissza is térek, hogy eladjam az összes tankom és az egészet artikra fogom költeni. :D
  • Jockey
    meg mindig nem kotelezo ezzel jatszani...hatra harc es var ratok a wot..
  • Userx2

Banánt a két top sebzőnek is! Nagyon kitettek magukért...
  • FosTalicskaa
    Ez annyira eredeti volt, hogy ha rákeresnék a gugliban erre a szövegre biztosan 800.000 találatot dobna vissza... :)
  • kissssss
    azt azért megsúghatnád hogy miért ennyire ferde a banán, persze ha nem tudod a választ az sem baj..... majd megkérdezem egy másik majomtól.
  • FosTalicskaa
    Nem kell, mert ki tudja honnan húztad elő.
  • kissssss
    nem kell visítani, tessék itt egy falat......

• Dewri
    Öröm látni, hogy más is szenved... Nem annak örülök, hogy pont te szenvedsz, hanem hogy másnak is feltűnik néha a wot copy-paste, amit én már a legelső gameplay videók érkezésekor észrevettem, de sokan még most, hogy open, sem látják valamiért. Hát igen, nekem jóval alacsonyabb az ingerküszöböm úgy látszik...:)
  • FosTalicskaa
    És az Obsidian most már elégedetten hátradőlhet a székében. "~Igen, megcsináltuk! 100%-osan lemásoltuk a WoT-ot.", majd valami rózsaszín tollas feminim férfi akinek répa lóg ki a seggéből, beszól hátulról. "-És az artik?", majd a mail.ru és az obsidian vezetősége aggodalmasan összenéz, elvégre tényleg politikailag korrekteknek kell lenniük a mentálisan gyengébb képességűekkel és a melegekkel, szóval elindítják ismét a WoT-ot, nyilván már nekik is elegük lehet abból a hulladékból, de hát muszáj mert az ottani szopatások már évek óta sikeresen működnek, majd váratlanul felkiált az obsidian CEO, "~Legyen a retardáltaknak 3k sebzésük és a figyelmezetést csak akkor kapják a tankosok amikor már úgysem tudnak kitérni a lövedék elől!", majd ezt követően elégedetten gratulálnak a sikeres copy-paste összehozásához és várják a dollármilliókat...
  • tutyimutyi2
    és itten direkt ezért van co-op játékmód is ahol maximum 4 iq nuku-t kaphatsz
  • AJensen
    Mentem 7 csatát mind a 7 vesztes lett. Mindegy mivel mentem akkor is lost lett. Azt hiszem megfogom másítani a véleményem a játékkal kapcsolatban.
    Előjöttek a wotos problémák nálam is. Vagy vesztes csapat, vagy a legsza*abb RNG, amit kaphatsz. Az, hogy nem tudsz átlőni a teherautó alatt az csak a jéghegy csúcsa, de hogy a lövés se arra megy amerre célzok, nem viszi át ott ahol zölden mutatja, az már nevetséges. t72-nél tartok, de ezzel a tankkal még 1-et nem tudtam nyerni. A lövések fele vagy nem megy át, vagy el sem találja a sza*os célpontot. Engem persze minden szögből minden honnan játszi könnyedséggel visznek át.
    Nah ebből lett elegem a WoT-ban is. A töménytelen copatás, hogy a másik csapat megnyerje a meccsét.
    Utoljára szerkesztette: AJensen, 2015.10.22. 17:27:37
  • patchaou
    Attól hogy néha van egy-két szar köre valakinek még nem lesz rossz játékos. Mindenkinek vannak ilyen körei, csak a jobbaknak lényegesen kevesebb :)
    Nekem is volt már olyan köröm a wot-ban hogy utána még rám is írtak, hogy legközelebb valami wörös wn8-as accountot vegyek az ebay-en mert a kék nem áll jól XD
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.10.22. 16:52:01
  • Me0w
    Ennek azert ellentmond, hogy pl. az elozo korben a T72-bol 2 lovessel lottek ki, vision rangen kivulrol, a meccs 4. perceben, atgm-el. Nem hiszem, hogy en ettol rossz jatekos lennek :)
  • patchaou
    Igazad van, de rossz irányból közelíted meg a kérdést. Sokkal több lehetőség van az általad leírtaknál., ráadásul a gyökerek alsóbb tierben is elcseszik a játékot nem csak T8-tól.
    Arra kellene lehetőséget adniuk, hogy akik átlátják a játékot és nagyobb tehetségük van hozzá azok ne legyenek rákényszerülve az átlagos, hozzá nem értő játékosokkal való játékra.
    Lehetne mondjuk valami többlépcsős rangsorolt téma, ahol a magasabb szinteken a jobb játékosok játszanának és mondjuk minden szinten magasabb bónuszok járnának a csaták után. Ezzel ösztönöznék is a játékosokat arra, hogy jobbak legyenek.
    Vagy olyan MM ami azonos arányban osztja el az azonos képességű játékosokat, méghozzá úgy, hogy ha az egyik oldalon a 3-4 top tank a jobb akkor a másik oldalra ne alulra rakjon 3-4 jót...
    Meg biztos van még rengeteg megoldás. Viszont ugye sajna a fő fizetőközönség ezt nem problémaként éli meg, inkább talán csak azért sírnak mert néha egy-egy "nolifer" úgy szopatja meg őket a csatában ahogy csak akarja. Vagy addig sírnak hogy valami OP amíg szarrá nem nerfelik... ahelyett hogy megtanulnák hogy lehet elkapni az OP cuccot a gyenge pontján. Szóval a bevételi forrásuknak csak egy nagyon kis rétege az aki problémaként éli meg az egészet, úgyhogy szarnak bele.
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.10.22. 16:35:30
  • kraven54
    De egy mmo-ban, hgy küszöbölnéd ki fejlesztőként azt, hogy az "agyhalottak" ne játszanak. Sok van belőle, pénzük is sok van és a fejlesztés drága. Annyit tehetnének max hogy T8-9-10 előtt egy komoly játékbeli iq és stratégiai tesztet kell megcsinálni addig nincs T8+
    De akkor milyen felháborodás lenne már.
    Utoljára szerkesztette: kraven54, 2015.10.22. 16:17:57
  • patchaou
    Kifogás? Mintha nem fejtettem volna ki... rá van kényszerülve az ember a random csapattársakra ha ezekkel a játékokkal akar játszani és nem megoldás egyik alternatív játékmód sem a lentebb kifejtett okok (és nem kifogások) miatt.
    Az a baj, hogy attól hogy itt koptatom a billentyűt, egyik fejlesztő sem fog dolgozni a probléma megoldásán.
  • Lokker
    Mindig lesz valami kifogás...
  • patchaou
    Csodálatos lenne amit írsz ha működne. Wotban ha eredményes is akarsz lenni ezekben a játékmódokban, akkor csak néhány tank alkalmas ezekre, vagyis a maradék 99%-a azoknak a tankoknak amiket fejlesztene az ember már ki is esett. Szóval a csatáknak csak egy nagyon kis részét tudja az ember válogatott csapatban játszani. AW-ban a pve pedig még nagyon gyerekcipőben jár. Talán ha változtatnak majd a botok spawn rendszerén az megoldhatja a gondot, de jelen pillanatban talán jobb is csököttekkel tolni a pve-t úgy nagyobb a kihívás mintha válogatott csapat lenne az ember fia melett :)

És nehogy már az legyen a baj ha az ember elvárja, hogy a másik gondolkodjon. Igenis az a baj, hogy buták mint a segg és nem az hogy azt szeretném hogy értelmesebbek legyenek.
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.10.22. 15:52:49