5226
  • yossarianHUN
    Van még egyáltalán annyi PvP játékos, hogy összejöjjön belőlük egy versenyre való? Meglep.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.05.02. 18:52:48
  • Phara
    Mondjuk inkább úgy,hogy a versenyeken aktívan résztvevők ismerhetik.Amik mostanában nem nagyon vannak...
  • Angelus1991ster
    Hányadik ilyen SG-s accod ez? Miért üldöznek a moderátorok/adminok?
  • Plata
    Lehet más néven írogatott régebben.
  • Kissssss0 #4941
    én se hallottam még róla, meg a nevére se emlékszem hogy kommentelt volna ide régebben...
  • yossarianHUN
    Mármint mire, arra, hogy amit a játék egy fejlesztője mondott, az hülyeség, és te jobban tudod mert nagy bennfentes vagy, de nem mondod meg, hogy mit tudsz, és azt sem, hogy honnan, de higgyük el, mert így van, és egyébként is nagy ember vagy, bár senki nem hallott rólad, és nem mondod meg, miért vagy nagy, de higgyük el, hogy az vagy?

Erre mit kéne reagálni?
  • Plata
    Én még életemben nem hallottam rólad,bár ahogy látom jó nagy troll vagy.
    Főleg PVP-zek,a PVE unalmas.
    Őszintén szólva amit írtál azzal kapcsolatban a véleményem az hogy marha nagy kamu duma.
    De legalább fel lendül a fórum.Különben is minden fórumban jó ha van 1-2 troll.
  • Vernux
    Egyszer az életben örülök h nem hallottatok rólam lol. De amit irtam OE vel kapcsolatban az igaz. Arra esetleg valami reakció?
  • Darun
    Én bevallom, pve huszár vagyok, illetve amig ment, addig toltam a GO-t, mert sztem jó ötlet volt. Az hogy rólad nem hallottam, valószinű ezen kivül a játék hibája is, hiszen ki kéne emelni valahogy az op játékosokat a szürke tömegből, csak hogy:
    -ja hát ő lőtt ki, ő pro
    -ő pro, előle nem lopom le a kill-t
    -ő akkora pro, hogy inkább a pálya másik felén elbújok, nehogy megtaláljon, ha még is lőtávba kerül, akkor hagyom inkább hogy kilőjön, minek pazaroljam a pénzem lőszerre/javitásra/stb
    Egyébként a játékban tényleg sehol nem tűnt fel a neved, sztem ezért simán perelhetnéd őket.
  • yossarianHUN

Én mindig szinte csak PvP-t toltam, mégsincs halvány fingom se, ki vagy, mondjuk bevallom, le vagyok maradva a celebekkel. Ezentúl akkor csókolommal köszönjek?
  • Vernux
    Az OE nagyon sok mindent szeretett volna változtatni amit meg is tettek(de a nagyközönség sose láthatta, és kalap kaki lett) majd utána lapátra kerültek. Gondolom PVE huszárok vagytok hogyha fingotok sincs róla h kivagyok (nem mintha verném magam mert nem vagyok nagy ember) de aki pvp-t tol az tudja.
  • Darun
    Most miért? Szerintem ő az egyik vezető fejlesztő, vagy ilyesmi, csak nem akarja felfedni magát.
  • Lokker
    Ekkora kamudumát te. :D 12 elmúltál már?
  • yossarianHUN
    Ahham. Nos, amíg ezt nem támasztod alá semmivel, nézd el nekem, ha kételkedem.
  • Vernux
    Vannak infóim de nem fogom tovább adni őket de elhiheted h nem minden igaz és nagyon nagyokat lehetett röhögni azon az íráson amit írtak.
  • yossarianHUN
    És mi oka is lenne kamuzni? Bár gondolom neked, bennfentesként biztosan megbízhatóbb infóid vannak. Kérlek, ne fogd vissza magad, oszd meg velünk a tudást.
  • Vernux
    Nagyon kis hiszékeny vagy ha elhiszel mindent.
  • yossarianHUN
    Onnan veszem, hogy egy ex-fejlesztő nyilvánosságra hozta. Belinkeljem az írását?
  • Darun
    A free-t a játék szerencsére elég jól adja. Nekem is inkább anyagi gondjaim vannak, pedig pénzt is gyakran dob, ráadásul játszani is főleg akkor szoktam, amikor valamilyen event van és nyomok hozzá prémet + intel boost. A GO nagyon adta a pénzt, de már nincs rá játékos :/

A free xp meg amúgy is ömlik ránk, mert eddig úgy volt, ha végeztél minden fejlesztéssel, akkor 2-3 slotot még betett, amire ment jármű xp és kioldva pénzt kaptál érte. Most azért is free xp-t ad. És mivel pár járgány már ki volt húzva, pár százezer free most nekem is bejött.
  • Angelus1991ster
    Jó dolog ez a dobozosdi :) Csak 300 ezer itteni free xp-t szereztem ezzel a nyitogatósdival :)
  • Vernux
    Ezt nem tudom honnan veszed de nem egészen így volt. Mail.ru barátocskánk eléggé beleszólt a játék fejlesztésébe de a többséget az obsidian találta ki. (Szerencsére már nem)
  • Darun
    Azt hogy WoToztam. De ezt a hibát már korrigáltam ;)
  • yossarianHUN
    "az is erős túlzás, hogy s WoT gyengébb gépen elmegy. A WoT annyira szarul van optimalizálva, hogy nekem pl a gémer laptopon alig produkált 30-40 fps-t."

Akkor valamit nagyon rosszul csináltál.
  • Darun
    Anno a WoWp-ben volt talán másfél éve egy fejlesztés. Előtte szinte soha nem kaptál kritikust, kivéve az attackereket, azokat folyton kigyújtották. Most meg sokszor az első sorozat már kritikust ad. De nekem is feltűnt, hogy túl sokat vagyok PvE-ben láncon. Eddig talán kétszer ha előtték, meg 4-5 alkalom volt hogy a T72-n elment a turret ring és ennyi. Most meg a csata végére már nem volt ép modulom. Ami mondjuk játékosként annyira nem jó, de eddig semmi értelme nem volt a modulokat védő skilleknek/felszerelésnek. Mondjuk az is érdekes, hogy a HEAT lőszernél az van, hogy set fire 35% vagy mennyi, de hiába lövöm a motort, még egy tank se gyulladt ki.

A Cry enginnel nin sztem baj és az is erős túlzás, hogy s WoT gyengébb gépen elmegy. A WoT annyira szarul van optimalizálva, hogy nekem pl a gémer laptopon alig produkált 30-40 fps-t. Ráadásul szegényem még maxra húzva is rondább, mint ez lowon. Viszont ez a 0.1 seces töltés a táras fegyvereknél. Először csak néztem, hogy miért nem táraz újra. De aztán folyamatosan lőttem. Aztán egyszer csak látom hogy reload time: 0.1 sec. Mondom az mi már? És igy persze szopó sima ágyút használni, mert amig te egyszer betöltesz, addig az mg ellő 3-4 tárat. A spottolási rendszer még mindig egy kalap trágya, tegnap álltam egy MBT-vel, jött szembe egy AFV, lőtt rám. 90 méteren spottolódott fel, aztán 80 méteren eltűnt, úgy hogy egy út két "végén" álltunk, tehát semmi bokor vagy egyéb akadályozó tényező. Én bezzeg hiába állok be AFV-vel a bokor mögé, 150-200 méterről is simán spottolnak. Viszont minden nap négyszeres szorzó van és asszem 5 csata után megdob 100 arannyal, ami azért nem rossz.
  • rammstein11
    Ebben a fejlesztésben bizonyára benne van valami kirúgott b@lf@sz wotos fejlesztő keze munkája.... Az eddig élvezhető és jól működő tankokat nem lehet használni, az ellenfél minden lövése kritikus, amitől meg a még mindig jó tankok nem tudnak működni a csata hátralevő részében. PVE-ről beszélek, mást nem is próbálok indítani a játékban, mert arra nincs időm, hogy több percet várakozzak besorolásra. Emellett olyan csapatokba sorol, amelyben a játékosok fele (PVE) állnak egy helyben, mintha arra várnának, hogy az ellenség találja meg őket... Ma négy csatából háromban volt olyan, aki tier10 tankkal nem jutott el az 5000 sebzésig... LOL
  • Angelus1991ster
    Az biztos, hogy most hemzseg a bugoktól.
    Anno a játék elindításánál szarakdott, most majd minden csatában behal az egész. Az fps 50-ről 10-re ugrál. A WoT addig vígan elfut közép grafikán , míg ez minimum halódik.
    Talán nem Cryengine-el kellett volna kezdeni, és akkor picit több játékos is lenne. A WoT pl. azért sikeres mert gyengébb configokon is elfut.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2017.04.30. 12:58:58
  • Darun
    Azért eléggé hemzseg a játék a bugoktól, arról nem is beszélve hogy tegnap inditottam egy GO-t és egyedül álltam sorba :D PvE-be viszont elég hamar bedob.
  • Angelus1991ster
    0.19-es patch-el bekerült egy magyar vonatkozású jármű: a tier II-es cseh OT-65A "Vydra" AW
    Egyből ráment a magyar zászló :)
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2017.04.29. 00:16:58
  • Darun
    Csak éppen azt felejtetted ki az általam leirt képletből, hogy az AFW-k nem tartják meg a camo bónuszt lövés közben, márpedig elég intenziven lőtt rám. Akkor meg ugye hiába mozgás.
    A PvE egyébként nem megy olyan rosszul, néha még úgy is befutok első helyre, hogy nem én vagyok a top tier. Top sebzős, support meg 15 killes medálom is van pár, bár épp a minap mentem egy PvE kört M2-vel, az egyik TD bevágott előttem az MBT-k közé, azok még is engem lőttek. Mondjuk ezt betudom a személyes pech faktoromnak.
    GO-ra most már főleg AP-t viszek, mert a sok ERA meg üreges páncél miatt a HEAT használhatatlan. Valami orosz MBT állt az anyahajó fedélzetén, full oldalt, mondom fasza, azt simán átlövöm. 500-as pennek bárhol át kell vinnie. Kettőt rálőttem, no pen. Aha, teljesen hihető. A Merkava-t egyszer úgy sikerült lesebeznem a hidon, hogy én nem mentem fel teljesen, épp csak a tornyom látszott ki, ő meg egy roncs mögött állt, beforgatva. Bár mindegy, mert szemből pattogtam róla. Viszont ahogy mozgott előre-hátra, a tank hintázott és ahogy az orra megemelkedett a fara meg lesüllyedt, ráláttam a haspáncéljára. Mondjuk a végén kilopták előlem, de azért vicces volt. Megvettem én is a karácsonyi akcióba a Merkava-t. Prém fiókkal, platina boost-al meg +5% credit insigniaval kaptam 4 milliót egy nyertes csatára úgy, hogy valahol az utolsó helyek egyikén végeztem. Jah, meg asszem +200% credites event is volt. A vesztes meccsre is annyi xp-t kaptam, mint egy megnyert medium PvE körre.

Viszont azt hiszem most már lehet temetni a játékot. Ezen a St Patrikos eventen is votl credit meg xp boost, tök jól lehetett volna pénzt farmolni, de
    1. 7 perc alatt rakott be egy GO-ba úgy, hogy én voltam az egyetlen 7-es tank a sorban és a csapatban is, mindenki nyóc meg kilences volt
    2. öt meccsből négyet elvesztettünk, szóval úgy voltam vele ott rohad meg a prém nap is meg a platinum boost is,
    Egyébként ami a platinum boost-okat illeti, nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem abból van a legtöbb, a +50%-osból még mindig van asszem 15, meg van pár hónapnyi prém tokenem is, csak igy nincs értelme ellőni. Meg igazából játszani se. A WoT-ban meg 1000 felett volt a Wn8-am, szóval nem vagyok valami nagy pro, de azért akkora nagy noob se. (mondjuk az tény hogy az ágyúk itt is tiert sebeznek, nem páncélt, vagyis az átütéstől függetlenül a magasabb szintű tankokat jóval kisebb esélyel ütöm át, még akkor is ha a páncljuk meg vékonyabb)
  • Lokker
    A pve annyira volt izgalmas itt mint nézni kint ahogy nő a fű. Itt nem tűnt olyan foshalmaznak az MM mint a WoT-ban jelenleg, az artyk is jobban átgondoltak, legalábbis nincs az hogy az első percben eltalál egy és utána léphetsz is ki. Ugyan olyan sok sebből vérzik mind a két játék..

(alreg)
  • Kisssssss
    "Ugyan mi lett lett volna a kesobbiekben? Több epulet?"

Obsidiant kérdezd mit akartak kezdeni vele... ne engem. :)
  • FoggaggyadMarEl
    Ugyan mi lett lett volna a kesobbiekben? Több epulet? :P Egy ostoba hodito/lemuria/tamagochi feature. Minden nap belepsz, hogy gyujtogethesd a 100 teglat, aztan annyi... nem volt az tovabbfejlesztheto otlet, nem tett hozza semmit a jatekhoz, egyszeruen csak akartak meg valamit, amivel okot adhattak volna arra miert lepj be nap mint nap.

kdezso30: ja, mert a -1.5% premium account ar, meg -2% gold ar, az aztan benn tudja tartani a sok olcso janost. :D

A dobozok is eleg idiotak. Van tobb tucat doboz, aztan elvarjak, hogy jegyezd meg az osszes inkont es manualisan kattintgasd be csata elott oket. (jo jo tudom, hogy automatikusan is mukodik, de az csak akkor igaz, ha tobb van belole, gyakorlatban ugysem hiszem, hogy egy aktiv jatekosnak 1-nel tobb van a hasznosabb ladakbol.). Meg mi az mar hogy egyesvel kellett vegigkattintgatni oket hogy kibontsd?
    Boven eleg lett volna olyan ami egy 2 ora - x nap intervallumra szol, de cserebe mondjuk sokkal ritkabban kapod oket...

Inkabb gondolnak ujra a pve-t. Semmi szukseg pvp-re. Abban a WoT verhetetlen, okj mar ugyis felszivtak az osszes autistat, egy aw szintu klonnak nem maradt semmi player. Steam-re meg nem tudnak atkoltozni, de egy pve jatekhoz nem is kellene sok aktiv jatekos hogy elvezheto legyen.
    Utoljára szerkesztette: FoggaggyadMarEl, 2017.03.01. 15:07:29
  • kdezso30
    Nálam annak ellenére fagyogat a játék, hogy mind az OP rendszer mind a játék frissen van rakva, és minden naprakész, és FPS droppot nem tapasztalok (azért a cryengine elég jól skálázható). A bázisépítés egyébként hasznos elem lehetne, a játékosbázis kiépítése szempontjából, ha összekötnék a dobozos rendszerrel, vagyis a dobozok tartalmaznák az építőanyagot értelemszerűen a magasabb szintű többet. A haszna ott lenne, hogy bent tartaná az olyan játékosokat, akik jól játszanak, de nem akarnak költeni a játékra, cserébe viszont megnyernék a csatákat a fizetős vérpistikéknek.
  • Kisssssss
    elvileg a bázisépítés amit láttunk csak egy béta verzió volt, Obsidian ezt is tovább szerette volna fejleszteni csak aztán közbeszóltak... nem hiszem hogy valaha is kifog derülni mik voltak a hosszútávú tervek a játék ezen részével.
  • FoggaggyadMarEl
    Nekem még a megjelenés után fagyott meg párszor a játék, de azóta semmi (többször újra lett rakva, jelenleg fel sincs téve). És a fórumokon sem nagyon lázonganak az emberek hogy milyen sokat crashel a játék. Fps dropok száma is elég alaposan lecsökkent.
    Az ha te nagyon sűrűn tapasztalod ezeket a problémákat akkor érdemes lenne körülnézned a gépeden is. Könnyen lehet, hogy elavultak a driver-eid, valami processz, aminek futnia sem kellene eszi a memóriádat stb.

Kisssssss: A bázisépítéses történetnél csak azt nem értettem minek kellett egyáltalán bele? Értelme nem sok volt. A tankos része gyakorlatilag nem volt kész, de az a feature az aztán nagyon hiányzott oda.
  • Kisssssss
    én értem hogy mit mondasz a bugok mindenkit idegesítenek én sem vagyok kivétel, de én szerintem kaphatunk volna egy egészen másmilyen tankos játékot ami csak az alapokban hasonlított volna a WoT-ra ha a mail.ru nem pofázik bele a fejlesztés kellős közepén hogy ezt meg az felejtsék el a fejlesztők mert a ruszkik elképzeléseinek nem felel meg a jelenlegi állapot.
  • kdezso30
    Azalatt, hogy a játékot az Obsidian jól elszúrta, azt értem, hogy a játék tele van technikai hibákkal bugokkal, és több mint fél év kihagyás után (kicsit szomorú vagyok, mert ha jól sejtem akkor lemaradtam a reaper terminátor megvásárlásának lehetőségéről), a hibák száma nemhogy csökkent volna, hanem még növekedett is gyakrabb fagyások (bár ennek egyik okát megszüntettem ami maga a Steam szeretne naponta valamit aktívkodni), illetve az előtte nem tapasztalt hangproblémák ami annak fényében hogy a legelterjedtebb realtek hangvezérlőt használom a játék alatt (a több mint 10 éves Sound Blasteremmel nem próbálkoztam olyanra csak a profi programozók gondolnak, hogy vannak a hardverek világában még remekül teljesítő őskövületek) elég komoly hiba. tekintetbe véve hogy a fizetőképes játékosbázis nem elhanyagolható része nehezen tolerálja az állandó fagyogatást, ez azért komoly elvándorláshoz vezethet. Valószínűleg megszokhatták, hogy az átlagos RPG rajongó sokkal fanatikusabb, és kitartóbb, ezért nekik jobb a hibatoleranciájuk. De egy alapjában véve online lövöldözős játékban ahol a játékosállomány fizetős részét elsősorban az apuci pénztárcáját fosztogató vérpistikék adják, ott az ilyesmi végzetes is lehet (mint ahogy itt is többen vizionálják a játék bukását). Egyébként a tartalom amit csináltak az jó, de a technikai megvalósítás komoly kívánalmakat hagy maga mögött főleg a generált hibák miatt. Jó példa erre az SPG-k sokkal jobb az AW-s megoldás mindkét fél részére (mind az SPG játékos, mind a többiek számára), mint ami a WOTban található. Viszont a technikai megvalósítás nem jó: egy keresztbe belógó vezeték megzavarja a célzást, a játékmechanikai megvalósítás meg olyan, hogy tulajdonképpen az SPG-hez kell tervezni a pályákat (ez a vonatkozó cikkben is szerepel), és végülis ez vezet ahhoz, hogy a jelenlegi formájukban nem maradhatnak a játékban, hanem kénytelenek egy köztes megoldást választani. Az hogy a PVP-t elnépteleniti a PVE, az egyfelől rossz, egyfelől meg jó, nem biztos, hogy mindenki kell hogy PVP-zen. Például engem is a többség inkább az ellenfél soraiban szeretne látni, és nem a saját csapatában, és nekem sem akkora élmény az AW-ban PVPzni, elég érdekes valahogy kevésbé "éreztem magam otthon" az AW PVP csatákban mint például a WOTban, bár ennek a pontos okát nem tudnám megmondani...
  • Angelus1991ster
    *csak a túl jó és PvP-t elnéptelenítő PvE tényleg kinyírta az AW-t.
  • Kisssssss
    hát igen, pl bázisépítést is kénytelenek voltak kukázni... azóta is csak díszként áll a játékban.
  • Angelus1991ster
    Jól csak a túl könnyen elérhető PvE tényleg kinyírta.
    Csinálhatták volna azt is, hogy miután a 3 szintes PvE csatákat lezavartad, utánna már nem kapnál a PvE csatákért semmit sem. Majd csak következő nap. És ha egyre több magasabb szintű tankot fejlesztenél ki, akkor a napi PvE csata limit száma növekedne.
    GO-s (PvPvE) mód viszont jó ötlet. Ezt kéne a WoT-ba is átültetni egy akár teszt erejéig.