5226
  • Sz_i_l_a
    Hát 7-es sem sok vol,t inkább 6-sok ez az igazi mákos tészta helyedben Lottóznák :D
  • Me0w
    Nezz cpu terhelest melle. Ha ki van maxolva a prociterheles, akkor egyszeruen nem tud adatot kuldeni a vga-nak, amivel dolgozhatna. Ha ez nincs, akkor lehet erdemes mas drivert nezni.
  • CommanDos
    Hellósztok üdv megint

francba megint vmi vidóproblémám akadt :(
    Ati R7 260x kártyám van és a Gpu Core clock MHz-e állandóan beesik meg ingadozik.1050 helyett 7-800-ra bezuhan amivel az fps-em is leesik 20-ra.
    Ez miért van?
    Msi afterrel szoktam nézni.
  • yossarianHUN
    Na jó, nem tehetek róla, hogy az MM néha meghülyül, és egyedüli T8-ként bedob egy T7 csatába
  • Lokker
    Elég gyenge kör volt, Én nem mutogatnám.
  • yossarianHUN
    Szegény XM1, hetes Abrams meg a két Chally azt hitte van esélye, de beindult a sealclubbing :D

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.03. 23:19:20
  • Tono34
    Az első köreimet futom ezzel, elég jól sikerült :)

• AJensen
    Egyik AW-s társam szerint állítható profil lesz. Miszerint látható, baráti, vagy személyes.
    Kell ez a "kuki mérce", mert ebből azért leszűrhető, hogy kivel érdemes szakaszba társulni, hogy jól szórakozhass. Biztos sok jó ember van fent ezekben a játékokban, de egyenlőre én még szórakozni járok fel. Alkalmi barátkozásra ott a fészbuk.
  • FosTalicskaa
    Amúgy a wotban elég nagy hülyeség a színskála. Régebben láttam róla statot valami hivatalosnak tűnő wn8 oldalon és abból kiderült, hogy a játékosok 50% átlag alatti piros, a 30% átlagos sárga, 15% jó, ők a zoldek, majd a top 5% sütétlilahupikék. És elkezdtem nézni az arányokat, hogy technikailag ezek szerint a játékosok durván 4/5-e átlagos vagy az alatti. Vajon biztos jók az arányok? :P

De annak örülök, hogy aw-ban is lesz kukimérce. Szeretem nézni ha az enyém a legnagyobb. De várjunk csak, akarom én ezt a teljesítménykényszert? :D A legjobb az lenne mint ami a steam profiloknál is van, privát, csak barátok láthatják vagy mindenki... de szerintem az aw-sek sem fognak ilyenekkel foglalkozni.
  • AJensen
    Ha egy okos igazodik a 14 hülyéhez (lásd korábban valaki linkelt egy képet az egy helyen összetömörült sok idiótáról), akkor az a meccs már régen elveszett.
    A fociban is megvannak a játékosok helyei. Igaz, hogy itt is rád van bízva, hogy hova mész, de ha tudod, hogy ott folyton csak elbuksz, akkor érdemes lenne tenni valamit azért, hogy a következő körben ne téged lőjenek ki emiatt.
    Elhiszem, hogy van az a réteg játékos, aki csak bejön, lő egyet, és meghal. DE van olyan játékos, aki játszani is szeretne, de ezt 14 hü***vel lehetetlen, ha csak nincs az a helyzet, hogy egyedül és szét tudj csapni az ellenség között.
    A sárga játékos már tudja hova kell mennie, de egyedül még nem képes a problémát megoldani, az e fölötti játékosok már legtöbb esetben lehozhatják a meccset. A piros az meg piros játékos, vele nem tudsz mit kezdeni, szó szerint.
    Igaz a wot-ban is sok piros játékos van, akiket a wg rontott le szándékosan, de ettől még ügyes játékosok. Majd a következő patch-ekben bevezetett statisztika mindent elfog árulni egy játékos teljesítményéről.
  • FosTalicskaa
    Ez a rossz játékosok téma ez nagyon kész. Minden mmo-ban ott vannak, nem lehet velük csinálni semmit. Én is rossz játékos vagyok. Most kb 5-ös szinten kezdtem el átállni pve-ről pvp-re, emiatt nem ismerem a pályákat, a jó helyeket, többnyire olyan szépen be tudok védeni útkanyarulatokat, hogy 1 perc után esik le az egy zsákutca és max néhány ördögszekér jöhet velem szembe... Kit érdekel?

Még WoT-ban figyeltem meg azt az érdekességet, hogy nem a pro játékosok panaszkodnak folyamatosan a tomatok miatt, hanem épp ellenkezőleg, a tucat sárga, éppenhogy nem piros játékosok, akik egyedül nem tudnak csinálni semmit, képtelenek egy egy szituációt a saját javukra fordítani, a komolyabbakat pedig át sem látják és pont ők azok elsőkézből érzik meg egy támogató csapat hiányát. Szóval mielőtt szidjátok a sok kezdő/casual játékost csak gondoljatok bele abba, hogy elég sok játékosnak meg pont ti vagytok noobok...
  • Lokker
    Igaz. Minden tomato náluk lennevagy az rng ellenük volt vagy direk szopaptja a játék vagy ezek kombinációi. :)
  • Dagohun74
    Abból is csak baj lenne. Úgy is találnának kivetni valót abba a rendszerbe.
  • kraven54
    Megvan hogy lehet tökéletes balance. Tank osztályokon belül minden stat legyen egyforma. Összes MBT-nek legyen ugyanaz az alfája, penje, effektiv pancelja, etc. Azt nem kell buffolni nerfelni, mindenki csak a vizuális és nemzeti hovatartozás szerint dönti el melyiket huzza...
  • FosTalicskaa
    "A mostani spot rendszer, célzás, és még néhány elem pontosan a mikrotranzakció ivadéka."

Helyesen: A mostani spot rendszer, célzás, és még néhány elem pontosan a World of tanks ivadéka. XD
  • Sz_i_l_a
    PÉNZ mindenek felett, minőségről a játékpiacon évek óta nem lehet már beszélni, csak a csilivili belső minőségi tartalom nélkül.
    Ez olyan mintha az ember venne hiper, szuper 4K tévét és csak a nótatv-ét lehetne rajta fogni :D
  • AJensen
    Fizikálisan nem változnak a tankok. Legalább is nem olyan szinten, hogy az ténylegesen befolyásolja a játékot. Bár még mindig sok tanknál ott van a torony betegség, ami a hitbox rendszernek a hülyesége.
    Viszont a többi elem inkább statisztikában dől el, mint látótáv, camo érték stb. Én már azzal is elégedett lennék, ha a tankok elhalványulnának a spot alatt minél inkább távolodik.
    Sőt én még a prémium fiókot is átalakítanám, mert pontosan ez befolyásolja a pvp alakulását. A mikro rendszer miatt a játékosokat a prémium felé fogják terelni magasabb szinteken, amiből egyenesen következik, hogy a pvp előbb-utóbb ugyan olyan gyatra lesz, mint a wot esetében. A mostani spot rendszer, célzás, és még néhány elem pontosan a mikrotranzakció ivadéka.
  • Dagohun74
    Azért nem csak a tankos játékoknál megfigyelhető az egyszerűsítés, ott van az új battlefront az is kap hideget, meleget. De azért ez a rendszer messze van a valódi hadviseléstől. Ez árkád ízig vérig. A WT anno elkezdett egy jó dolgot én imádtam volt AB, RB, SB mindenki megtalálta a neki megfelelőt, mára már marad a AB és RB(tombol a RNG). SB csak event szinten. Én mindig azt vallottam messze a legjobb a WT de most ez szórakoztat. Itt is lehet választani PVE és PVP között egyik sem tökéletes. De olyan sose lesz.
  • ROMOTO
    Mindig azzal fognak menni a legtöbben amivel a legeredményesebben lehet tolni, ezért mindig szar az mm, soha nem lesz jó a balansz, peccsenként módosítgatnak valamiken ezzel kihat a többire, tesztelni meg soha nincs elég idő (a diabloban kb évente jó ha 1 peccs kijön, alig van új tartalom, fika mennyiségű a karakter, stb. orrbaszájba tesztelik fél évig, de egyre szarabb a balansz, mostanra eljutottak oda hogy csak 1 karival lehet eredményesen nyomulni ami valahol nonszensz)
  • Sz_i_l_a
    Igen látom a problémát a játékosok 70% nem tud játszani ezeknek, csak az adok kapok eszetlen árkád játék való!!
    Sajnos ez így is marad lásd WOT vagy WT, tehát a kiadónak marad 30% játékosállomány a bevételhez ez nem lesz elég, így szép lassan majd egyre árkádabá teszi a játékot, hogy az idiótáknak is legyen kedvük játszani vele és így költsenek rá és már el is érkeztünk a WOT és a WT szintjéhez, na amíg ez nem következik be addig kell játszani, DE ne legyen igazam, de ahogy elnézem a fórumokat..... :(
  • Dagohun74
    Hát a spot rendszer nagy részben hozomány. Szóval mindenki tudta aki játszik mire számítson. Finomítani lehet és valszeg kell is. Én is rühelem a semmiből jövő 3-4 lövedéket és csak nézek ki a fejemből. Ez is jó meccs volt vazzeg.
  • FosTalicskaa
    És látod a problémát? Van a 15 fős csapatban 2-3 scout akiken 80%-ban múlik a csata végkimenetele, ha annyira idióták/pro-k, akkor olyan szinten, hogy a végeredmény akár 15-1, 15-2-es győzelem/vereség is lehet (sajnos ez rendszeres mostanában). és pont ez az ami nem tetszik, hogy nagyon scout orientált a játék a hibás spot rendszer miatt. Egy jól megtervezett játékmenetben nem lenne szabad, hogy egyetlen tanktípus ilyen mértékben befolyásolja a végkimetelt.
  • Sz_i_l_a
    Pontosan :) sőt, ha jól felderítesz és nem támogat a csapatod, akkor a felderítő lesz megrépázva egy idő után, mert az ellenél is van felderítő :) és itt nem arról a felderítőről beszélek aki berohan az MBT közé gépágyúzni, hogy a csata elején megmurdeljon, aztán szidja a csapatát :(
    Utoljára szerkesztette: Sz_i_l_a, 2015.11.03. 11:27:05
  • CommanDos
    köszönöm szépen
  • Pluskast
    Semmi különleges nincs bennük. Mármint képességeiben és technikai megvalósításában ugyanazon a szinten van mint a legtöbb mai modern harckocsi. Amúgy feltettem a hivatalos fórumon is a kérdést remélem kapok rá valami választ :)
  • plutoka
    A tipus cap tényleg kell, de nem csak AFV-re, hanem TD-re is.Nincs is jobb amikor az ellen oldalán van 3-4 LAV-300, 3-4 Swingfire, pár BMD és BMP, MBT mutatóban :) Azért ilyenkor nem egyszerű a AFV élete sem. De még szebb amikor t7/t8 csatában összesen 8db Wiesel van, + 1-2 BMD-4. Oldd meg a spotot, az MBT meg oldja meg h ne haljon meg 2 perc alatt :)
    A rakéták sebzését tényleg lejebb lehet venni, főleg a Fox-nál, mert ott 2 rakáte simán hoz 1k sebzést. Emiatt sok Fox kampelni fog a csata első felében, amig ki nem lövi a rakétákat.

A spot rendszeren tudomásom szerint fognak módositani - vmi korábbi dev válaszok alapján - gondolom sok volt a sirás. Szerintem jobb a rendszer mint a WOT-ban, csak meg kell tanulni, ahhoz meg kell magasabb tierben AFV-vel és BMD/BMP-vel is játszani.

A jó csaták viszont tényleg akkor alakulnak ki, amikor a csapatok többsége MBT, mutatóban van 1-2 TD, AFV, LT, stb. T8-ban ha van 3db Striker.... :)
  • FosTalicskaa
    Pontosítva, ha te vagy harry spotter és hátul maradsz campelni akkor megrépázzák a csapatod.
  • ToCsEk
    olvasd el még egyszer :D
    nem az a lényeg hogy korea nem ázsiai fegyverek hanem:
    "speciális egyik csoportba sem tartozó járműveket fog árulni"
    fingom sincs mitől speciális k1 k1a1 meg k2 tankok, mert nincs róluk infó? :D
    Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.11.03. 10:30:59
  • Sz_i_l_a
    Pedig kell ész, ha spoterral vagy és nincs eszed veszít a csapatod, erről ennyit ;)
  • Pluskast
    Jó az irány de két dolog amivel kapcsolatosan kritikát fogalmaznék meg.

Az egyik, hogy nem látom a leírásban a Leo2 bug páncélzatának kijavítására vonatkozó hírt.

A másik pedig inkább egy logikai ficam számomra sem mint kritika. Azt ríják, hogy bejön egy új kereskedő aki az ázsiai illetve észak európai járműveket fog árulni, majd alatta rögtön ott van, hogy majd bejön még egy kereskedő is aki speciális egyik csoportba sem tartozó járműveket fog árúlni, pl dél - koreai K1 K2 tankok. Na mármost a koreai harci járművek nem ázsiai fegyverek?
  • FosTalicskaa
    Az a baj, hogy nem sok ész kell a használatukhoz. Mind1 mit csinálsz nem látnak meg, te viszont spot alatt tartod az egész pályát. Mostanában elkezdtem pvp-zni is és azt tapasztaltam, hogy szinte mindenki a közelharcos dühöngő részeket választja a pályán (én is), mert inkább veszítek egy olyan ellenféllel szemben akit látok és akire vissza tudok lőni, mint egy olyannal szemben ahonnan csak repülnek nyílt mezőről a lövedékek... klasszikus wot szindróma. A bot tömörülések szűk helyeken/senki sem megy egy adott oldalra kiváltó oka ez.

Tényleg megérdemelne az összes light egy maszív látótáv nerfet, vagy ha azt nem is, ha elkezd lövöldözni (tehát nem scoutot játszik hanem harcol) akkor igenis mutassa már meg a játék. A rakéta indítás meg tényleg olyan dolog amit 50 méterről sem lehet észrevenni mert annyira csendes dolog. Valid. A legtöbb esetben ez az egész light tank mizéria inkább elvesz a játékélményből, mint hozzáadna...

és ha ehhez még hozzávesszük az artik 100%-os hit ratioját...
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.11.03. 09:44:10
  • Sz_i_l_a
    Igen és ha mozognak 100 méter után automatikusan robbanjanak fel ;) félre a viccel meg vannak a szerepkörök és mindenre van válasz is, persze HA a játékos tisztában vele, hogy milyen tankban ül és azt mire kell használni és HOGYAN!!
    Abban viszont egyetértek, hogy a felderítőket egyenlő arányban kell elosztani a két csapat között /típusra is lebontva/ mivel ez a játék nagyon felderítő centrikus.
  • Dagohun74
    Challenger buffolva lesz, ez jó hír imádom. Tegnap swingfire-vel olyan duplázom volt hogy csak na. Lost island (utálom) 0 sebzés, 1 spot, 0 spot damage. Így kell ezt .
    Utoljára szerkesztette: Dagohun74, 2015.11.03. 08:21:10
  • AJensen
    Én még továbbra is a fránya spotter-ek és light-ok miatt kínlódom. Élvezetesebb lenne a játék, ha nem kerülne be egy oldalra is legalább 3-4 FOX.
    Sőt, ha már ekkora látótávjuk van, akkor egy nagyon egyszerű dologgal lehetne őket hatástalanítani. Ha állnak 50%- látótáv, ha mozognak, akkor spot-olódjon fel rögtön és mehet neki a saját látótáv retrofit nélkül.
    Jah és még valami rakétások átütés maradhat viszont a sebzés legyen 350 körüli.
    Utoljára szerkesztette: AJensen, 2015.11.03. 07:59:25
  • FosTalicskaa
    Egyébként az elődje is furcsa volt. Olyan mintha laggolna az irányítás... Egyelőre nem tervezem hogy továbbmegyek, mert már ki van fejlesztve az 5-ös. Szerintem ez lesz a kreditfarmoló tankom.

Az artizás is fun. Vettem egy M109-est és egész meccsen az enemy artikat kergetem. Öröm nézni, hogy egész meccs alatt 2-en összelőnek 600dmg-eket miközben a csapat meg nyugodtan teheti a dolgát. Ezzel a taktikával 100%-os a win ratio is... :P
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.11.02. 23:20:58
  • Antimat
    Grat, ez tényleg szép, én is épp a LAV-300-nál tartok. Néha furcsa az a kanyarodás, amit művel (főleg, ha előtte épp lánctalpassal megyek)
  • yossarianHUN
    Light tank oktatóvideó by KingofDogs
  • FosTalicskaa

Hát ez óriási volt. Az egész csapatom elhullott seperc alatt, én meg padlógázzal száguldoztam utolsóként jobbra balra és sorra szedegettem ki mindenkit. Egyszerűen mozgó célpontot alig tudnak eltalálni a népek. De kár hogy nem lehet replay-t rögzíteni. Nagyjából 5k dmg-et toltam ki miután egyedül maradtam és úgy hogy ott ficánoltam körülöttük. A havas pálya gyorsforgalmi szakaszon esélyük nem volt. Aztán amikor kezdtek kikopni az ellenfelek még elmentem az artikért is. XD
    Sajnos felakadtam egy roncsban amit azt hittem el tudok taposni, de megfogott, pedig lehet még a maradékot is megcsináltam volna... :P
    Igazi fun kör volt. Vesztes csapatban is több százzal többet adott mint a győztesek legjobbjának. :D
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.11.02. 20:37:38
  • lexlutor
    ohh.. mostmar inkabb nem mondanak semmit, mert "kiforgatjak" a csunyastreamerek a szavaikat :)
  • Antimat
    Nektek nem fura, hogy egyszer se lettek elküldve a fejlesztői hírekben a kurva anyjukba a játékosok?