5226
  • Alien69
    Persze most nem találok olyan képet, amin meg tudnám mutatni, miért lőttél földbe. De majd csinálok egyet este. Ettől függetlenül, a lényeg. Ha olyan járművel vagy, amin rakéta is van, pl BMP, próbáld ki, hogy indulás után keresel egy kisebb dombot. Felmész a tetejére (lehetőleg kb vízszintbe legyél), bezoomolsz, így maradsz, majd elkezded a járművet hátra mozdítani. Ekkor megfigyelhetsz egy kis halvány kört,ami elmozdul. Amerre mozog, arra fogja kilőni a rakétát! Ha EZT is figyeled, nagy baj nem lehet, mert látni fogod, hogy pl lefele indul, és még ha nem is fúródik a földbe egyből, de pl egy házikóba fog csapódni. Az a legjobb, ha kicsit felfele indul, természetesen. A rakéta használata amúgy wotosan a lgejobb. Azaz, NEM egyből a célra tartod, hanem csak kb arra felé indítod, és csak közben húzod rá az enemyre. Akár domb mögül is indíthatod (ha nagyon felfele tudod indítani), ha éppen gyorsan fel tudsz kaptatni a tetejére, és becélozni/ráhúzni az enemyre. Persze leírni sokkal könnyebb.
  • Angelus1991ster
    Finom AW-s streames román husi :D
    http://www.twitch.tv/reodora
  • plutoka
    Nem túl régi módositást, hogy pár AFV-nek növelték 20 sec-re a fulladási idejét, mert túl picik, és túl könnyen fulladtak. Ahol egy MBT átmegy simán 8-9 sec alatt, ott a lapos AFV-knek több távot kellett mennie viz alatt, ezért növelték meg. De pl CRAB-nél nem :D
  • Antimat
    Nálam sincs egyelőre fps csökkenés, bár nem emlékszem, voltam-e 4 álcafestéses csapatban egyáltalán azóta.

Azt meg nem is tudtam, hogy a VBL ilyen jól bírja víz alatt, a rendes tankok 8-9 másodpercéhez képest olyan 18-at enged (mondjuk látni a modell alján a hajócsavart, de akkor is).
  • Plata
    Nekem semmi,ugyanannyi az fps-em most is,és pvp-ben játszom,festéssel.
  • aru
    Hát nem tudom bakker... pár napja jött 2 frissítés azóta a 40-70 fps-ből lett 5-10 nálam Co-Op-ban... Ha netán senkin nincs a most bekerült festés akkor szinte hozza is ezt a játék, de amint 4 játékos festett tankkal jelenik meg már nem tudok játszani. :(
  • Plata
    Nekem nem csökkent,ugyanannyi maradt.
  • aru
    Ez a szuper fejlesztői csapat a festések behozásával adtak -30 fps-t is a játéknak... Remek fejlesztés volt, játszhatatlanná is tette az egészet!
  • SzocsA
    Arra megy a rakéta amerre húzod, ha szerencséd van akkor pont elmegy a ház mellett és bekanyarodik, de ehhez akkora mák kell. Nekem is volt már ilyen, hogy ház mögé menekült és eltaláltam.
    Nem is tudom, hogy melyik tankkal szívtam, rakétákkal. mikor lejtőnek lefelé állok meg és lőni akarom belemegy a földbe, de ezt nem látom és a harc hevében irányítani akarom a rakétát.
    De nem rakéta volt, mert azt kiírta volna, hogy jön. meg nem is arty volt. Meg nem volt körülöttem senki sem, csak én voltam ott.
    A Wotban úgy van, hogy egy 500×500 négyzetbe látod a tankokat, akik kimennek ebből azokat nem látod hiába vannak felderítve.
    Most ezt elvileg megcsinálták, vagy megcsinálják kör alakúra.
    A felderítő meződ meg kör alakú.
  • kissssss
    reaktor pályán az artyk ezt rendszeresen elszokták játszani mindkét oldalon.
  • Alien69
    Például közelebb van hozzád, de minden tanknak van olyan képessége, hogy lát olyanokat, akik kintebb vannak a saját látó mezejénél. De pl a BMP2 rakétájával volt, hogy egy másik jármű után küldtem, amely bement egy ház mögé, de a rakétát tudtam utána vezetni, és be is találtam. Mázli is kell hozzá, de nem lehetetlen. Vagy pl artyzásnál, az indulás után van 1-2 pont a térképen, hogy ha oda pottyantasz, tuti találat. Ilyen pl indulás után a híd némely pályán. Főleg, ha figyel az ember a terep tárgyakra, mikor törik szét őket, oda pottyant, és voilá. Nem látja az illető (tehát az arty) a célpontot, de tudni lehet, hogy OTT van.
  • SzocsA
    Hogy lőnek meg úgy hogy már rég leesett a spootom és eltalálnak menet közben cikcakkban a kis lájt szaromat?
    Bemegyek a többiek közé 10 en vannak ott ők nem tudnak meglőni, de valaki 400 méterről simán eltalál.
    Meg lát azután is hogy, hogy leesett a spoot rólam, kb 5-7 s múlva lőtt belém mikor mentem előre.
  • Alien69
    Nekem ma kifejezetten mákom volt eddig. A legszebb az volt, hogy a Chall.1-l berakott tier 9-s csatába, ráadásul stock a tankom. Enemynél meg persze 2 T90MS (nálunk is annyi). A lényeg, hogy persze ,mentek a lepattanók naná, amíg meg nem untam, és lődöztem a HE-vel. A vége az lett, hogy egy tankot hátulról bemákoltam egy HE-vel, majd a végére maradt egy T90-s, persze ott kicsinált még 2-t és menekült. Sikerült meglepnem, elé vágtam, nem rám figyelt, és egy HE-vel szemből kicsináltam. Rég örültem ennyire killnek (főleg mert valszeg Neki már csak 1 lövés kellett volna belém).
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2016.01.21. 23:39:51
  • Antimat
    Vannak ilyen okosak, Port Storm pályán fenyegetett egy Centurion, hogy reportol, mert bot vagyok (VBL-lel voltam).
    Kikaptunk valami 6:0-ra, enyém lett a top xp-s kitüntetés meg a spotter vagy milyen medál. de ő azért reportol, mert nem rohanok előre megdögleni az elvárásai szerint
  • Plata
    Basszus,egy scorpion behisztizett mert megöltem XM800T-vel.
    Ugatott hogy reportol.
  • Antimat
    Azért a Leo 2A6 ATGM töltési idejének közel megfelezése elég kemény buff (azt leszámítva persze, hogy sztem nem sokan használhatják) .
    Utoljára szerkesztette: Antimat, 2016.01.21. 18:49:41
  • Userx2
    25 %-al több xp és kredit, ha nyertek.
  • SzocsA
    Ha a vereség nyert csata lett volna többet adott volna?
    De bírom az ilyen csatákat.
  • ChristianID
    Lehalt az oldal
    Vagy minden 'szipi-szuper'?
  • Plata
    Asszem bugra futottam.Kicsit idegesítő sőt nagyon szenyó bugra.
    M551 Sheridan-ra kifejlesztettem az ATGM lőszert,raktam is fel rá.Elmentem pár csatát lett megint egy kis xp-m gondoltam fejlesztem a motorját,igen ám de az upgrade fül alatt az a lőszer amit már használok a csatában és kifejlesztettem megint nem volt kifejlesztve,pedig eddig is használtam csatákban.Újra kifejlesztettem szabad xp-vel.
    Remélem most fejlesztettem ki utoljára,mert ha ezt fogja csinálni mindig akkor az ciki.
  • plutoka
    Ha nagyon pattog a Striker (forum, ticket-et nyit CC felé), akkor is max egy "ejnye-bejnye, ne csinálj ilyet" levelet fogsz kapni vmi My.com-s emailcimről. Abban megkérnek, hogy ne csinálj semmit rosszat, mert még meg fognak büntetni - persze az levél okát nem fogják küldeni, max ha rákérdezel saját ticketben. Saját példa :)
    Hasonlóan PvE, kicsit épp felhuzott egy Chaly, ami kb befurakodott elém Perseuson egy lő pozicióba (2 oldalt szikla takart, közte pont ki tudtam lőni, ide kb 1 perc alatt sikerült neki is bejönni, rajtam keresztül, úgy h épp nem esett le a szakadékba.... cérna elszakadt, hátrahuztam, és beleengedtem egy tárat... belehalt :D Mivel x3 vagy x5 volt, vinnyogott végig, sőt vmi nagyokos RSOP-os ajánlotta is neki h csináljon erről ticketet, mert mi az már h 0 sebzéssel meghal egy ilyen ész(vég)lény.

Azóta inkább rábizom a botokra az ilyenek megölését :)
  • Antimat
    Egy dolog nagyon kellene még ebbe a játékba: automatikus ban csapatsebzésért. Többször előfordult, hogy minden ok nélkül egyszerűen belém lőtt a csapattárs, főleg PVE csatában, de PVP-ben is.
    Tegnap is próbáltam a majdnem teljesen stock BMP-3M-et PVE csatában leduplázni, erre egy idióta Stryker csapattárs belém lő egyet, mert szerinte előre kellett volna mennem megdögleni, vagy nem tudom mi baja volt.
    Ekkor lett elegem, és mivel már csak kb. 700 hp-ja volt, egy tárból akkurátusan kivégeztem. Közben persze kaptam tőle még egy lövést, marad kb. 250 hp-m. Ezután még ő fenyeget engem ban-nal meg hogy majd felteszi youtube-ra. Persze kiröhögtem, ettől nagyon ideges lett, és bizonygatta, hogy bizony ban lesz.
    Hogy a rákba tud valaki ennyi ésszel eljutni a T8-as Strykerig?
  • Userx2
    Nem láttam még olyat, hogy TD-vel lehozták volna.
  • yossarianHUN
    Több hét kihagyás után megint sikerült monitor elé kerülnöm fél óránál tovább, és felmerészkedtem egy körre. Látom a játékosbázis még mindig a helyzet magaslatán

• plutoka
    "Ha nem így lenne, akkor az egyéni érdek kerülhetne a csapat érdek elé."

Ez a legtöbb esetben most is így van :) Annyira részletesen nem szoktam nézni, hogy épp miért mennyit kapok, szóval biztos igazad van.
    Amit írtam azt tapasztalat alapján gondoltam. Sokszor, bár jó köröm volt, egy kisebb tier-ő tank volt előttem XP-vel (MBT és AFV vegyesen), bár kevesebbet lőt / spotolt / ölt. Meglehet, hogy ilyenkor mindig a spot sebzése volt több, de ugye pont ezt nem lehet ellenőrizni.
    Összeségében az XP rendszer jól ki van találva, mert bukó meccsre is jó a díjazás, ha dolgoztál :)
  • Userx2
    Nem kapnak több XP-t, mint te. A match tier multiplier szorzót a top tier adja és azzal számolja el az összes tevékenységed. Tehát, te 7-es tankoddal 8-as- 9-es tiernek megfelelő díjazást kapod. T-90 spotját meg is lőtték, ennyivel volt jobb. Nincs benne semmi hókuszpók. Elviekben ugyanazt a díjazást kapod 7-es és 9-es jármű sebzésekor adott csatában. (9-es szorzó mindre, ha van 1 db 9-es). Ha nem így lenne, akkor az egyéni érdek kerülhetne a csapat érdek elé.
  • Plata
    Hát nekem nagyon bejön a játèk,de a pvp iszonyú.T3-ban csupa hülye van csak?
  • Antimat
    Ja én a vesztes csapatról (amiben voltam) beszélek. Persze elfogadom, hogy mondjuk a T-90-es a 4, általa spottolt ellenfélnél jóval több spot sebzést adott, mint én az 5-nél.
    Biztos van oka, hogy ők, magasabb tierű gépekkel több xp-t kaptak mint én a 7-essel. Sajnos nem minden eredmény látszik mindenkinél.
  • plutoka
    AFV-k alapból azért kapnak sokszor eszement xp-ket, mert a spot sebzés nagyon jól értékeli az xp rendszer. Emellett ha felrakja a designation-t is a spotolt tankokra, azt megint külön (duplán?) számolja, vagyis a lenti helyzet elég gyakori. Illetve ha nagyobb tierbe lősz az is több xp-t ér a kisebb tieres tankoknak.
    A Team fülön ezeket az infokat nem mutatja, szóval nem tudod megnézni, hogy épp ki mennyit spotolt, de a saját detailt jelentésed nagyon részletes. Érdemes menni pár kört AFV-vel, és az alapján elindulni.

Saját példát tudok felhozni, pipelines Wiesel-el, encounterben, mivel nem volt ellenségnem AFV-je, felálltam majdhogynem középre, és csak spotoltam kb 7-8 percig. A végén sikerült pár sebzést leadni, de sok-sok XP jött

A másik ami megdobja az XP-t a bázis védés. Egy 90%-s visszalövés majdhogynem egyből adja a top XP-t :D

Utoljára szerkesztette: plutoka, 2016.01.14. 09:55:00
  • Jeffjohnson
    Egyszerű. Draconak van 3 assistja és 9 spotja. Több mint valószínű, hogy a spot damage is magas, tehát nem csak felderítette az ellenfelet de azt a csapattárs(ak) sebezték is. Nem minden a damage, sőt a spottolás, assist ugyanolyan fontos. Ugyanez a T-90-nél is. Legtöbbet ő spottolta, nyert a csapat és valószínű, hogy spot damage is magas.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.01.14. 07:01:59
  • Userx2
    Nem túl sokat spotolt. 3000 körül volt neki. A spot sebzésért megkapod a rendes sebzés 80 %-át számításom szerint. Így tiédből vissza tudod számolni az övét. persze vannak még más tételek is; mint assist, meg kill, de úgy nagyjából igaz.
    Nem kell kell hozzá brutális látótáv. Elég, ha te fordulsz be az utcába elsőként Challyvel. Kísérőid odavernek egy ezreset, azért neked is jár a zsé.
  • Antimat
    Ok, gondolom, hogy sokat spottolhatott, de csak úgy, hogy ha valami kurva jó lehet a látótávja, mert szerintem a Draco egy papír fos amúgy.
  • Userx2
    Nem egyedi eset. Nézd alattam a Cent.120-at. A második képen ott a válasz.

• Antimat
    Ezt azért megmagyarázhatná valaki:

T9 csatában, 2.7k damage, és kevesebb xp-t kapok, mint például a B1Draco az 587 damage-re... a t90 a másik, mire kapott annyi xp-t?
    Utoljára szerkesztette: Antimat, 2016.01.13. 23:18:01
  • yossarianHUN
    Azt mondták, hogy a megjelenéstől (open beta kezdetétől) számítva egy évig nem lesz kapható.
  • Munkie
    Bízhatsz benne, hogy talán később, egyszer újra megvásárolható lesz. Viszont ez biztos, hogy nem a közeljövőben valósul meg.
  • Phoenix975
    Sziasztok,
    Én még új vagyok, kb. két hete játszom. Mivel a béta tesztről már lemaradtam és a founder pack-ot sem lehet már kapni, viszont nagyon szeretnék egy hatos szintű terminátort, ezért kérdezlek benneteket, hogy van e esélyem egyet beszerezni valahogyan?
    Elindultam az ágon, de ramka-99 még nagyon messze van hiszen az tier 8-as.
    Köszönöm.
  • Plata
    Hogy a rúzsa magdi rúgja meg azt aki ezt kitalálta.
    light tank ágra mennék,oda nem elég de MBT-re már mehetnék,de az meg ruszki ág,vagyis kő a halálnak.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.01.13. 16:20:46
  • plutoka
    Az első pár tierben nem elég 100%-ra kihuzni a tankot, hanem szükség van más feltételekre is. Például spotolni x tankot, Shiskin ágon lepattintani x sebzésnyit, stb. Ez magasabb tierben már nincs, de 1-2-3ban még igen.
  • Plata
    M41 már 100% de a köv tank mèg csak 68.%,pedig minden kivan fejlesztve.