463
Bless Online - Current Generation Mmorpg
  • frango
    Azért jóval jobban összerakott játékok vannak, amik tényleges f2p-ek. Ezért meg még fizetsz is. Aion a maga idejében (2009) elég nagy durranás volt. Előfizetéses időkben jó is volt, csak mára változott a piac.
    "Még véletlenül se túl mély és összetett, hogy ne vonja el a figyelmet a többiről." - Azért ne tartsuk már azt pozitívnak, hogy nem dolgozták ki rendesen csak odahányták. :)
    De mondom én örülnék a legjobban, ha fa.za lenne. Ow mass pvp csatákkal, guild élettel, közösséggel. Ki is fizetném érte a wow-os modelt is szívesen...
    Köszi, de bőven elég volt a koreai meg a japán bepróbálás. :) Csak nem tartom szerencsésnek támogatni, bíztatni a kiadót/fejlesztőket -főleg a játék megvásárlásával- hogy ez így jó amit csinálnak.
  • mikromanus
    Azért bőven üti az átlagost majd mindenben. Ne túlozz! Sok szempontból semmi extra, meg nem túl mély, de átlagosnál nem rosszabb semmiben. Ha meg aion is az összehasonlítandók közt van, akkor pláne. Az még kevésbé ütötte meg a mércét amikor réges rég haverokkal bepróbáltuk. Persze azóta lehet jobb lett,d e szerintem csak jómunkásemberként szétcseszték p2w-nel. Vagy ez épp kivétel lett? Nem nagyon követtem, mert semmilyen szempontból nem fogott meg.
    A bless meg eléggé csapatjátékra épít, meg a sablon MMO-s kaszt és feladat megosztós dungeonokra. A többi csak köret. Még véletlenül se túl mély és összetett, hogy ne vonja el a figyelmet a többiről. Vagy nem tudom mi van ezzel a "life skilL "részleggel. Nincs túlpörögve, ezt elismerem. A gazdaság meg egy vicc. Ennél tényleg könnyű jobbat összehozni. Persze biztos megvannak az okok, hogy ilyen lett,d e van sok "automatizmus" ami nagyon nem működik. A hatósági árszabás elég nagy ár ilyen béna megvalósításban...A többi MMO-hoz viszonyítva annyiban viszont kitűnik, hogy ebbe most be lehet csatlakozni és ugyan fizetsz érte, de cserébe játékot kapsz és nem egy elcseszett pénzbedobós játékgépet, meg hazug "free" és egyéb átverést. Mondjuk ami kezdőként szembetűnik épp az volt gyengus blessben.. A tutorialt csúnyán félrefordították, vagy nem igazán volt egyértelmű és könnyedén rávezetős több helyen. A damage nerf miatt meg épp kritikus időben szénné szivatták az új indulókat. Ha akkor indult valaki, akkor elég hardcore gamet kapott. Vagy unalmas, idegesítő és időrabló harcrendszert. Azóta azért jobb. Kisebb és magasabb szinten is.

Azért ez mégis csak "early access". Eetleg majd próbáld be amikor "Live" lesz! Talán akkor teljesebb lesz...
  • mikromanus
    Herbati környékén ahol a keselyűk, bivalyok és mosómedvék randalíroznak. Meg az út mentén déli irányban. Valamilyen rift van arra darazsakkal. Az út közelébe elég sok a káposzta ott is
  • frango
    Én most csak magáról a játékról beszélek. Nem sok aspektusa van a játéknak, amit legalább átlagosnak lehetne mondani. Ez még mindig csak egy koncepció, semmi több. Ha ez 4-5 év intenzív fejlesztés előtti állapot, akkor azt mondom ok(Tera is elég gáz volt a legelején. Aion főleg.). Lefektették az alapokat. De hogy ezt rendes pénzért árulni...Még egy elfogadható ui dizájnt se képesek csinálni. Nekem nem lenne pofám ehhez(Főleg, hogy ismerjük a játék keleti előéletét.).
  • wudoORock
    NPC-nek tudod eladni 1 goldért.
  • Bandeeka
    Tudja valaki mire jó a Gold Ore? köszönöm
  • Daditsx
    Tudja valaki Cabbage-t hol lehet találni?
  • mikromanus
    Jaja. Az tényleg gond. mennyi sok jó játék van milyen ótvarfos kiadóval. A játék talán nem forradalmi, meg a legjobb a legjobbak közt, de bőven elfogadható. Ha meg szereted ha a pofádba hazudnak, vagy igérgetnek aztán "házbaszúrnak" a kedves kiadók, vagy éppen másodlagos állampolgár vagy a dual-wield mastercard warriorok mögött, vagy whale food vagy, vagy hogy olcsón dolgozol annak aki pénzért vesz és in game ad el cuccokat neked vagy alapvető funkciókat, akkor tényleg elég sokadrangú a Bless. Mert eddig ez a legjátékosbarátabb MMO hosszú ideje a piacon. Se felugró ablak minden sarkon, hogy vegyé' mer köll a Kakajóba a píz, meg semmi APEX meg semmi csak cash shopból elérhető nagy előnyt adó item, vagy kritikus erőforrás. A bless azzal is bőven jó lehet, hogy középszerű... ha nem kurvul el menet közben persze. Az egyszeri beugró, meg opcionális (nem kötelező, de nagyon hasznos-kényelmes) premium service bőven a legtisztább rendszer az MMO felhozatalból. Nem egy Trino, vagy egy KakaoMemes, azt meg kell hagyni.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.06.08. 16:14:21
  • Vicodine
    Igazabol mar egyre kevesebb a "negativkodo", mivel latjak, hogy a fejlesztok mit csinalnak minden nap, es hogy jo iranyba haladnak a dolgok, kicsit enyhultek a kedelyek. Nekem is minden nap egyre jobban tetszik, mar varom, hogy tobb idom legyen es racuppanhassak ezerrel, foleg hogy egyre jobb pvp end game cuccokat tesznek be.
  • Vicodine
    Amit leirtal az minden mmora igaz :)
  • frango
    "Nem értem a sok negatívkodót. Korántsem rossz ez a játék." - :D Ha ez lenne az egyetlen mmorpg és nem láttunk volna még ilyet akkor ja, nem lenne rossz. Az a baja a játéknak, hogy van mivel összehasonlítani... :)))
    Utoljára szerkesztette: frango, 2018.06.08. 15:12:05
  • mikromanus
    Nagyon leült a beszélgetés. Áthajózva semlegesebb terepre:
    Merre vannak a magyar guildjeink? Hogy megy a játék? Megvan még a kezdeti lelkesedés és teljes a magyar hadtest? Én Physis-en nyomulok. A legjobb hely egy kis turban kereséshez. Naponta egyszer tuti összeomlik. EZ ugyan nem jó (pl dungeonban), de utána lehet vadászni a turbánokat, mert "újrasorsolja" a rendszer az összes növényt és ércet-sziklát. :D

Nem voltak nagy elvárásaim, de nekem tetszik a játék. Most már volt 24 óra is, hogy karbantartás lett volna. Egyre stabilabb a rendszer (vagy csak már feladták a fejlesztők ennyi idő után a hétre). Az AH árszabás vicc, a gathering-crafting picit talán faék, de ettől még tetszik. Csak a crafthoz lvl 43-as dungeon kell, vagy megakad és nem fejlődik. Mondjuk ez vicc. Meg a dungeon pontok nem megosztottak, így ha nem a fő karin van a sok pontot igénylő szakma, akkor szoptuk. A gear sincs túlpörögve. Mondjuk lehet a dungeon és a PvP tartalmak mellett ezek csak placeholderek a játékban és szándékos ez az egyszerűség. nem kell sokmindenre figyelni.
    Az altjaim meg a "közkedvelt" kasztokból kerültek ki. A rangerrel eléggé elbánt a sors eddig és a berserkernek se mérték bő kézzel az erőt eddig. No, majd épp ezek lesznek "live" verzióban és előtte a legerősebbek és akkor jól jönnek. Fő az optimizmus.

Lehet rossz játéknak tűnt ez a fentit összesítve, de a látszat ellenére jól elvagyok benne. Nem értem a sok negatívkodót. Korántsem rossz ez a játék.
  • Vicodine
    Itt nem a targetolasrol volt szo, hanem az iranyitasrol.
  • mikromanus
    Merre van az a "Célkeresztes" dolog? Alapból bent van a "rásegítés". Ha a közeledben van egy monster (és felé fordulsz), akkor kijelöli "ideiglenesen" egy kis karikával, de a név-HP csík és a nagy kijelölő jel a talpa alatt még nincs rajta. Ha elfordulsz, akkor elveszti a jelet. Ha Tab-bal kijelölöd, akkor az "hard target" és ha arrébb fordulsz akkor se ugrik máshova a jelölése.
  • Vicodine
    Tudtommal egyenlore csak a berserkernel van bent, de majd jon a tobbihez is.
  • Titan

Skacok!
    A videóban látható "célkeresztes" irányítást hogyan lehet előcsalni?
    Nincsa valami trükk, mouse3 vagy 4-re bindelni?
  • mikromanus
    Tegnap a szunya előtt még összeakadtam egy fura alakkal más időzónából aki PvP-zni akart. Nem estem túlzásba és nem is voltam igazán ellenfél 2-2-2 ide, vagy oda. Nem feltétlen kellene ennek a skillnek gondnak lennie a jelenlegi formájában se... már ha sikerül elkapni a kis nyeszlett mage k*cs*göt. :)
    Simán knockdown, meg stun lockolt a kis görény csóka. Azt hiszem guardian lehetett. Ha 1-2 "mobility" skillel felveheti a több kaszt a versenyt a mage-gel, vagy nagyobb range-et kapnak a skillek (ranger) a többi kasztnál és elég jó (de nem lenyomhatatlan) mobility skillek is vannak, akkor nem lesz gond ezzel. Mondjuk egyszerűbb egy skillt nerfelni/módosítani, mint rengeteg mást ennél és más kasztoknál... Mindenesetre a jó damage önmagában nem legyőzhetetlen... Ha nem tud castolni, akkor nem tud bántani. Ennyi. :)
  • Vicodine
    Hat figy, biztosan nem fog egybol sikerulni mindent jol beallitani, de legalabb gyorsan allitgatnak, rajta vannak a teman, ami jo jel, mert legtobb mmonal honapoknak kell eltellnie ahhoz, hogy egyaltalan hozzanyuljanak, szoval a hozzaallas mindenkeppen dicseretes, tobbi rajtunk is mulik, milyen visszajelzeseket kuldunk.
  • Jim Morrison
    Már mindenki túl van a témán, engedd el. A személyeskedésből pedig vegyél vissza.

// Kövinél neked is jönnek a felkiáltójelek a neved mellé.
  • Zarache87
    Azert te is kemenyen tolod, hogy egy reg lezart vitat ujra elsztesz szemelyeskledesse vagy ennyi ideig fogalmaztad meg magadban a visszavagast?
    Hazigazda meg akitivizalhatna magat es rakhatna bannert meg rendett tehetne vagy Tom szokas szerint csak lefoglalta a poziciot es kesz.

Bless-re vissza terve meg annyit, hogy kviancsi leszek a jovoheti dmg patchre es majd az utana esedekes balance patchre mert jelenleg Rangerkent a gatheringen es a tamingen kivul nemsokat lehet csinalni max rangerek ellen :D
  • Mirayse
    Szerintem te is vegyél egy nagy levegőt és próbálj a topic témájára koncentrálni.Tök felesleges ez...
  • Vicodine
    Skacok valaki szoljon mar ennek az akarkinek, hogy ne egesse mar magat tovabb :D
    Idejon, provokal, szemelyeskedik, alazza sajat magat, nem hinnem, hogy ez kell ide. Aki arra veri, hogy kb 2 evvel idosebb lehet a masiknal, az enyhen szolva full kreten...Merre van TomStorm, aki moderalna ezeket??

Elmentel moderator bacsinak panaszkodni, hogy adjon nekem bunti pontot, mert a szemelyeskedo provokaciodra vissza mertem reagalni, es meg en kaptam buntetopontot...vicc vagy de tenyleg, en a helyedben nem eroltetnem, hany eves is vagy ekkora agysejtallomannyal...Az elmult napokban parszor mar provokaltal, es egetted magadat, neked semmi nem eleg?

Szerintem inkabb irjal valamit a blessel kapcsolatban, az jobban illene ide kicsirigo, kis ovis szemelyeskedeseidre nem reagalok tobbet.
  • NiceScream
    Össze-vissza beszélsz, nem veszed észre? Fogalmazásgátlót szedsz vagy agyilag ennyire vagy képes? A profilomat? Ne nevettess kicsihuszár. Enyhe inger sem voltál még, amikor én már a csajokat hajkurásztam. Szerencsétlen.
  • lacerr
    Nemtudom mi fog eljönni hamarabb, amikor a játékos állomány beesik 100 alá, vagy téged utolér a NAV.
  • Vicodine
    Majd javitjak ha valami nagyon elcsuszott...Messze meg a normalizalt verzio...
  • mikromanus
    Ja eddig volt 1-1 látványos és gyors, meg pár lassú nagyot sebző kombó. Most van a 2-2-2-2, a többi meg kb fos abból a szempontból, hogy sebezni nem sebeznek időarányosan túl jól, így mindegy. Ez a geba. Mondjuk a villamos ágra nem nagyon éreztem rá, így az lehet még kevésbé jó... Mondjuk ez mage, az meg OP :D
  • mikromanus
    Az hogy egy "Mezei" elit monster a questlineban simán kinyír lvl 10-11 környékén, mert folyamatosan sebez ha közel vagy ha távol vagy mindenképp és ez azért van, mert van 17-20 sebzésed és nem lehet időben kinyírni, akkor az nem "izgalmas", csak el van simán cseszve. A lvl 44-es elfes quest rész is hasonló. Van egy miniboss és időnként idézget kis "Barátokat". Lerohannak, bestunolnak és 4+a boss azért elég fájdalmas. Nem olyan ahol van esély csak keménynek kell lenni, hanem simán teljesíthetetlen. Vagy mi a terv? Mindent a main questben csapatban kellene nyomni? Mondjuk szerintem ez nem megy. kétlem hogy bejutnának más játékos instancolt kis quest területére...

A skillek meg olyanok, hogy eddig minddel lehetett játszani és sok használható volt. Most kb 1 skill alap spamelése és várakozás mert monsterenként lemerül a mana. Kb ez a stratégia. Most akkor ez mi? 2 perc fun 2 perc fogócska vagy AFK? lol... Egy kis nerf nem ártott, de ez el van cseszve. épp az elején a legszemetebb, így kb nem tart meg új játékost most már. Ha ezzel a kombóval indul, akkor kb 10% játékos maradna. Na jó, lehet a mostani negyede-harmada. Lehet túlbecsülöm. :)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.06.02. 19:50:46
  • Vampy
    Azert szepen kuszik fel a pozitiv :)

Es javul a szazalek, ha pl a legutobbi 18 at nezzuk, 66% a pozitivak aranya.
  • Vicodine
    Azert itt enyhe tulzast erzek a szavaidban :D 90% skill kinyirva, hmm...Eddig nem hasznaltam pvere csak 1 max 2 skillt, mert nem volt szukseg ra, hullottak a mobok, most viszont kell combozni. Nyilvan ez egy ido utan frusztralo lesz, hiszen elviekben pvpre fokuszalo end gamet igertek, szoval ha mondjuk valaki kezd egy masodik karit, es mar unja a fejlodest, nyilvan nem szeretne ujbol szopni a lassan halo mobok miatt. Kerdeses, ha van encsizett cuccod, azzal mennyire no meg kisszinten a dpsed, hiszen most ezek a tapasztalatok ugy gondolom legtobb embertol ugy szuletett, hogy tok alap, encsizetlen gearben neztek a dmgeket, tehat nem mervado. Aztan meg tudja fene, mennyit szamit a plusszolas. De mivel meg messze nem befejezett stadiumban vannak ezek a dolgok, nyilvan sokat lesznek meg allitgatva az elkovetkezendo honapokban.
  • Vampy
    Eloszor nekem is furcsa volt a patch utan jatszani, de oszinten szolva sokkal izgalmasabb igy.
  • mikromanus
    Az hogy kinyírták a skillek 90%-át az nem balance patch, hanem kóklerság. Simán elvették a kombó buffokat amik ugyan erősek voltak, de valamennyire már pofozgatták korábban, hogy egyben legyenek Most meg a patch után az van, hogy hosszabb cast time, meg több mana mellett legalább szarul is sebzel a combókkal. Ezért megy a jeges skillel a 2-2-2-2-2-2-2-2. Nem rossz, de inkább az egyszerűsége miatt volt eddig bent. Most kb "kötelező". Az alap skillek közül gyors és jól sebez. Irónikus módon a "fejlettebb" combos skillek se nagyon sebeznek többet. Főként nem ha időegység alatt nézzük. A gyors castolást meg nem is lehet félbeszakítani mint a 2-3-4 másodperceseket.
    A PvE nem volt túl vészes eddig, de most simán önszivatós. Főként az új játékosoknak. 1-2 mob kill, aztán szunya míg visszaállsz a halál közeli élményből.. nagyon muris lehet. Meg ami megvolt egyeseknek 48 -72 óra alatt (gondolom sokat nem aludtak), az a későbbieknek lesz 480-1000 óra. És akkor karakterszintben beérték a korán indulókat... gearben még sehol se lesznek. Ez a nerf picit amolyan monopolizáljuk a gear különbségeket. Mert azért a magasabb szintű fegyver-armor erősebb is lesz... Ahhoz meg a nem 45-ösek nem férnek hozzá még 500-1000 órán keresztül.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.06.02. 14:58:23
  • Vicodine
    Na jo de fullos ptben, kiencsizett gearben lehet nem olyan lassu az nem? Na de majd latjuk, eleg gyorsan reagalnak problemakra, ha sokaknak ez nem tetszik, lehet allitanak meg ezen, sot biztos is.
  • Zarache87
    Hat eleg rossz iranyba mozdult meg. :)
    PvP-re kelett a nerf mert sok volt a dmg foleg a Guardian es Mage reszerol viszont PvE-re jelenleg nagy szinten nincsen dmg ahhoz, hogy elvezheto legyen egy dungeon. Amikor 100dmg-300dmg a normalis egy bossra aminak van kozel 400k hp-ja az ugy eltart egy darabig. Persze tudsz nagyobbat is sebezni ha egy charge skillt hasznalsz vagy olyan class vagy, de nem mindegyik class-nak tett jot ez most.
    A ket top dps class tovabbra is eros csak lasabb most nekik.

Amugy is ez a jatek pvp orientalt igy a pve dungeonoknek nem orakat kene elvenniuk egy runnal :P
  • Vampy
    Jo volt ez a nerf, kellett. Eddig nevetsegesen konnyu volt. Konkretan nem tudtam hasznalni a taktikakat, mert hamarabb halt meg a mob. :)

Meg kell egy kis finomatas, de jo iranyba mozdult el a dolog!
  • Vicodine
    Ezek utan csak kicsit jobb lett, mert eddig nagyon easy volt. Kb most alltak at normalba.
  • Daditsx
    hozzá kell szokni és már kell kis taktika is. :)
  • alcca
    Ti mit szóltok ehhez a sebzés nerfhez? Eddig védtem a játékot de ezek után...
  • Daditsx
    köszi
  • colkerx
    Jelenleg ezek vannak:
    Magyar klánok listája:

[Physis][Union] Renegade
    http://bit.ly/blessrenegade

[Physis][Heiron] Insane Mirage
    http://bit.ly/blessinsanemirage

[Daimon][Union] Censored
    http://bit.ly/blesscensored

[Daimon][Union] Hungary
    http://bit.ly/blesshungaryklan

[Daimon][Union] Norna
    [Hamarosan]

[Ermekis][Heiron] Hungarian Exiles
    http://bit.ly/blesshungarianexiles
  • Daditsx
    Physis szerveren kívül máshol is vannak magyarok? Vagyis biztos, hogy vannak csak nem járnak itt a fórumon :)