463
Bless Online - Current Generation Mmorpg
  • Running
    #463
    Nem akartak ebből működő játékot készíteni, vagy ennyire ratardok voltak minden téren.
  • mikromanus
    #462
    Nem lett volna gond vele. Ha mondjuk nem a "headstart" alatt nyomnak damage nerfet ami szétcseszte a kezdők első benyomását. Meg ha mondjuk nem olyan sekélyes a life skill -crafting ág. Bár az se használt, hogy egy halálnál tört az összes rúna. Ott szerencsétlenkedett a sok parázó csicska a kulcs questhez tartozó dungeonban egy szál átázótt alsógatyában és órákat szerencsétlenkedtek csak hogy végül begyűjtsék a gold bar szintű minőségi dropot... vagy DC-t. Szóval akadtak apróbb hibák. :)
  • foxxi
    #461
    Ha a fost jellemezni kellene akkor csak annyit mondanál hogy: Bless.
  • Maxtreme
    #460
    asszem a jövőbe láttam :D (mondjuk ennél a szarnál nem volt nehéz :D )
  • Running
    #459
    Ez a játék egy hulladék szar volt, az a csoda, hogy egyáltalán volt ember a tesztek után ,aki ezt ki merte tenni a nyilvánosság elé pénzért.
  • Daditsx
    #458
    Talán már ők rájöttek, hogy nem olyan lett a játék, mint szerették volna :)
  • frango
    #457
    Vicces visszaolvasni az egy évvel ezelőtti kommenteket. :))) Gondolom a kollégák gőzerővel tolják a zendgémet. :)
  • NiceScream
    #456
    Jó ez.
    Megy ez.
    Lesz itt játkos.

    :D :D

    Bless Online Service Closure Announcement

    To our loyal Bless Online Community,

    It has been a little over a year since Bless Online was launched on Steam as an early-access game here in the West. All of the teams here at Bless Online would like to express our deepest gratitude to our players and supporters. Unfortunately, after much deliberation and efforts from everyone here at Bless Online, with a heavy heart, we are sad to announce that the Steam online service for Bless Online will close on September 9th, 2019 00:00.
  • mikromanus
    #455
    "Free" játék + az oroszoknál bezárták pedig azért voltak olyanok akik kedvelték. Így lett orosz a szerver. :)
  • Hitmanus
    #454
    A másik mi ez a sok orosz? alig látni angolul írnak :D
  • Hitmanus
    #453
    Sziasztok!
    Rangerrel érdemes nekivágni a játéknak? Mennyire jó?
  • savior666
    #452
    Bazilika szerveren Hieron oldalon van aktív magyar guild?
  • savior666
    #451
    Azt hol tudom megnézni, hogy union vagy hierion lettem, mert elfelejtettem?
  • savior666
    #450
    Már lehet tölteni...
    42GB hely kell neki és 20GB-t tölt.
  • savior666
    #449
    Megjött a patch notes: link
  • kalif
    #448
    Milyen PVP módok vannak illetve mennyire jók ? BG Open world pvp, ostrom, arena stb ? Köszönöm
  • savior666
    #447
    Úgy döntöttem Berserker leszek... remélem nem nyúlok mellé.
  • Maxtreme
    #446
    maxra? Hát az 56 ott nagyon nem a max. Igazából a játék csak onnantól kezdődik, addig 1 jó hosszú tutorial...
    Am nem azt mondtam h a bdo tökéletes (sőőőőt) de ennél a szennynél mindenképpen jobb.
    ..és jelenleg ebben a stílusban hosszú távon nincs jobb a piacon, kész ez egy tény.
  • savior666
    #445
    Guardianon gondolkodok, csak félek, hogy a kevés damage miatt nyűg lesz vele a PvE.
    Berserkert szoktam még játszani, de az meg a legtöbb MMO-ban gyenge.
  • Cassell
    #444
    Aha biztos nagyon jó egy játék, ha azzal vágják hozzád ingyenesen, hogy egy hét alatt húzd fel közel maxra a hősöd és csinálj meg valami questet aztán tádááá lehet a remek RNG item upgraedes rendszerrel mass PVP-t nyomni....
  • mikromanus
    #443
    A kezdeti szintezés elmegy. A világ új és hangulatos. Van tennivaló és solozhatóak az első dungeonok is. Jó a drop is erre a szintre. Aztán jön a lvl 28-32 ahol már lassul a menet. A következő dungeon meg már csapat runra jó. Onnan mehet a questelgetés meg a gyilok és elég lassú. De van cél. Szintezel, questelgetsz, ölöd a monstert, szeded a gazt vagy csákányozod az ércet. Kell a muris és jobb pet és hátas is. van tennivaló. Aztán eléred a lv 45-öt és akkor hirtelen rád tör meglepetésszerűen a "Na akkor most mi a f*szt kellene itt csinálnom?" érzés. Szintezni nem kell, a life skilleek gagyiak. A gyűjtögetés hamar zsákutcába fut és nincs mé a fejlődés illúziója se (lvlel cap van ott is alacsony szintre viszonylag). A mesterségedhez meg menned kellene dungeonba ami kegyetlenül nehéz eleinte és MI AZ, HOGY KÖTELEZŐ tőzsgyökeres pacifista fegyverkovácsként leölni a nagy Hősökön is kifogó félisteni nagyurakat és monstereket??? Mindent beterelnek egy fejlődési irányba. Menjél Migra turrisbe, vidd végig szar gearrel (hideg élelmet és hálózsákot vigyél, mert eltart egy darabig).

    Ehhez jött még az, hogy kapásból az elején szarránerfelték agyatlanul az egész damage systemet. Értsd: beállították a szörnyeket meg a bossokat, aztán hirtelen harmad-hatod akkorát sebeztél. Elfogyott a nafta mire legyilkoltál 2-3 patkányt. Komolyan mondom.. Ezt mondjuk javították, de kezdetben szar volt. talán most nem. Emellé garantált teljes rúna vesztés volt eleinte. Most csak random és egyesével bukhatod. Kezdetben ez annyi volt, hogy semmi gear - semmi erőforrás. Bementetek MT dungeonba ami rúnákkal elment, csak néha meghalsz. Ilyenkor mindent buksz és idővel kifogysz a pótrúnákból. Mindenki fosott tehát használni ezeket, úgy meg heroikus kegyetlen hosszú küzdelem lett ez a "Life skiller" fejlesztő küldetés. Most már jobb lesz. De marad a kötött pálya.

    Life skillek = dungeon és jobb gear hozzá. Ha akarod, ha nem. Crafthoz dungeon drop kell majd később
    Mi van benne még. Sok dungeon, meg sok PvP ketrecharc. Kisebb és nagyobb kötött szabályokkal. Van talán most nyitottabb is. Ezen felül célok és tennivalók alig akadnak. Ja, meg raidben irtani a szörnyeket a quest jutalmakért. Na, az is milyen muris. 100-200 mobokat lenyomni egy-egy fajtából naponta újra és újra. Vagy royal questek is vannak amikre lehet jutalmat kapni. Ha nincs előfizetésed, akkor ez timesink, mert a wyvern elviszi útiköltségként a jutalom nagyját.. Marad a kutyagolás.

    Nem rossz, csak nem tudom mennyire életképes hosszú távon. Szerintem ezer ponton beunható és a nagy MMO lehetőségekből igyekeztek a minimumot kihozni. És ez baj. Mert amúgy lett volna/lehet benne lehetőség. MMORPG-nek tartalmilag sovány, Instancolt tartalmak közti placeholderként azért meg nagy a világ. No, majd meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.10.22. 19:58:28
  • Daditsx
    #442
    Pont ez az, hogy nem javult. Pár óra alatt nem lehet sokat megtudni egy mmo-ról. Én kb. 39óra után mondtam azt, hogy ebből elég. Valaki meg az end game-nél.
    Utoljára szerkesztette: Daditsx, 2018.10.22. 19:10:26
  • savior666
    #441
    Én az orosz szerveren játszottam pár órát, csak kevés volt hozzá a videókártyám, de már van jobb.
    Nekem már akkor is tetszett, és azóta gondolom még javult is a dolog.
  • Maxtreme
    #440
    hát ehhez ne.
    Pár hónap és úgy is shut down lesz.
    Akkor már ott a bdo, fillérekért szórják. Sőt nem rég volt 1 akcio amivel ingyen is megkaphattad, cserébe pár óra játékért.
  • kalif
    #439
    Igen azt tudom, hogy holnap estétől lesz f2p, gondoltam azért a klienst le lehet tölteni előtte, hogy ne egyszerre töltse mindenki.
  • Hitmanus
    #438
    Elvileg holnaptól áll át f2p-re szerintem azért fizetős még. Akkor lesz karbantartás. És elvileg este 19-től lesz elérhető.
  • kalif
    #437
    Valahonnan letölthető esetleg már ? Steamen még a fizetős verzió van fenn.
  • Hitmanus
    #436
    :O Videók alapján elég bejövős, szép játék
    Az a baj manapság nincs egy normális f2p mmorpg se a piacon, azért is fűzök nagy reményeket ehhez :(
    Utoljára szerkesztette: Hitmanus, 2018.10.22. 16:30:45
  • Daditsx
    #435
    ne várd
  • Hitmanus
    #434
    Holnaptól ingyenes lesz a játék, alig várom már kipróbálhassam milyen :P :D
  • mikromanus
    #433
    Nem tudom mi volt az oroszon. Mit vettek át a rebuild projektből. A skilleket picit gördülékenyebbé tették. Az biztos. Meg átgyúrták a shopot is. EZ biztos. Teljesen vállalható Nyugaton is ez a verzió. Az orosz inkább a koreai pénzbedobósra hajazott. Azért vannak korlátai. UE3 és DX9. Nem egy mai darab azért 2018 vége fele...
  • savior666
    #432
    A játék grafikája ugyanaz, mint régen az orosz szerveren, vagy változott valamit?
  • Carmang
    #431
    Azért nem mindegyik visel el több petabájt írást. A 120-as Samum valami 78 TB-t visel el. 2 év alatt nem írtam még bele 4GB-t, szóval amúgy tényleg nem kell pánikolni emiatt.
  • Daditsx
    #430
    Nekem is 120GB-os ssd-m van és nyugodtan tele lehet rakni. Előbb avul el, mint, hogy tönkremenjen. Több petabájt írást elviselnek. Annyit meg úgyse használsz, el még 10év alatt se.
  • savior666
    #429
    A Steam oldalán 55GB-t írnak, de fórumon meg valaki 40GB-t írt.
    A BDO nem olyan régóta foglal csak 30+ GB-t, ha jól tudom. A remastered verzióval együtt csökkent le a mérete.
  • Carmang
    #428
    120-as SSD-m van, és a Windows, illetve a "program fájlok" mellett csak 1 játék van rajta. Többet nem is szabad mert, mint tudjuk SSD-t nem írunk tele, mert árt az egészségének :) Amúgy a BDO nem is nagy, 31GB.
  • mikromanus
    #427
    Helyben nem vagyok jó. Ha annyit kér, akkor annyi kell. Lehet nem használ annyit, de a telepítésnél lefoglalhat ennyit. 120GB-ra nem sok fér. A BDO pl jó nagy. Egy, vagy 2 "nagy" MMO és vége is a dalnak majdnem. :)

    Elég sokat keresgettem MMO-kat, mert az MMO jó.. csak nem szeretem az öregecske mobilos grafikát, meg a nagyon P2w-t. Meg a koreai jellegű förmedvényeket (iszonyat nagy fegyverek, lolik, anime stílus). A rém szar és pénzéhes társaságok miatt jó tisztában lenni a hírekkel. Amíg jön 1-2 jobb nyugati fejlesztés az MMORPG piacra addig kell az elfoglaltság.

    Egyébként néha sokat játszok, de van/voltak kihagyós időszakok, vagy olyan amikor csak "szinten tartom" a birtokot... Archeage (EU és Archerage), BDO (EU, SA és talán majd most a Crimson) és Bless. Ezekkel nyomultam hosszabb időt. Ezekre azért megvolt az alapozás. Bár néhol hiányos az ismeret az új dolgoknál. Azért kellene egy-két felzárkóztató óra ha teljes legfrissebb verzió indulna nulláról valahol...
  • savior666
    #426
    Biztos sokat játszol, mert nagyon képbe vagy az MMO-kal.
    Még annyi kérdésem lenne, hogy mennyi helyet foglal a winchesteren?
    Egy 120GB-s SSD-m van és minden giga számít.
    Azt látom, hogy Steam-en 55GB szabad helyet írnak. de annyi is?
  • mikromanus
    #425
    A PvE jó szerintem minden kaszttal, bár egész más mint a BDO. Egyrészt erősebben megvan benne a "hagyományos" kaszt szerep szétosztás (bár önmagában minden karakter elég jó PvE-ben, de azért ott van a standard tank, healer, meg távolsági-mage, vagy épp az íjász. A berserker meg valami hibrid "low-mid AoE" vagy mi). Emellett a Blessben a kasztok többségénél választható a tab target és az action combat mode. Utóbbi az EA kiadás kezdetén nagyon nem volt kész... csak berserkernél volt. A skillek gyorsmenüs aktiválásosak és nem billentyűkombósak mint a BDO-ban. Emellé jön a combo system. Egymásra épülő "skillek" vannak és minnél hosszabb egy kombó lánc annál jobbak a sebzések. Vagy kombókkal használható ki jobban a skillek hosszabb CD-je. Pl elnyomod az 1-es skillt x y vagy z ágon mehetsz tovább . 1zz-2zz-3yy. :)Skill ágak közt válthatsz menet közben. Így érhető el némi ideiglenes buff, meg hosszabb skill chain-ek (és ezzel nagyobb sebzés). A skilleket különféle kristályokkal fejlesztheted. Külön van a "Lánc skillekre" (stanced?), az egyedi skillekre és a passzívokra erőforrás.

    A Bless picit kötöttebb a BDO-nál és "kisebb". Picit talán túl sok a korlát benne. Meg kevés a választási lehetőség. (kevés a választható "fejlődési út" és a fejlesztés is elég behatárolt)
  • savior666
    #424
    Köszi a leírást.
    Most Black Desert Onlineozok, mert sikerült ingyen bezsákolni, de szeretném majd ezt is kipróbálni, hátha bejön.
    Mondjuk a PvP-be sose merültem el eddig, de a dungeonozást szeretem.
    Kasztoknál van olyan amelyiket érdemes vagy nem érdemes választani?
    Black Deserthez képest milyen a PvE?