Mount & Blade II: BannerLord
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Edit: Nehéz náluk biztosra menni, gondolom törököknél mikor kedvük van dolgoznak mikor nem akkor nem. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.10. 19:49:18
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
(Egyébként egy magyar mnb fórumon talán warband megjelenése előtt volt egy ötletelős topic, hogy mit látnánk szívesen, többek közt nekem ez is eszembejutott, meg a minigame is.)
A fegyverzet-összeépítés szellemesnek tűnik, meglátjuk, mennyire hamar lehet beleunni, vagy mennyire tudják feldobni ezt a részt (pl. lehetne akár alkatrész-terveket is szerezni a játék során, nem egyből mindent odaadni a játékosnak). A politika érdekesen hangzik szintén, de ebből eddig semmit sem láttunk, úgyhogy ez még azért lehet a porhintés-kategória és kb. ugyanolyan, mint a Warband-ben. (Számomra az is működne.)
Összességében az eddig látottak túlteljesítik az elvárásaimat, a csata is mocsokjól néz ki (íj animáció, lovasság becsapódása, a lóval való felbukáson <"Mekkorát zakózott már a csávó!">"Mekkorát zakózott már a csávó!"> pedig már a Warband-ben is csak röhögni tudtam és itt is - persze, nem tenném, ha a valóságban és én buknék... 😄 ), de azért megemlítem a negatívumot is: az ütközet pont úgyanúgy folyt le, mint már az eredeti M&B-ben. Kicsit aggódva hallgattam ezt a részt, mert a kommentár olyan dolgokra hívta fel a figyelmet (pl. magaslati védekező pozíciót foglalt el az ellenfél és mindig a játékos centruma felé fordította az arcvonalat), ami már az ős-M&B-ben is így volt és a Warband esetében is így van. Tovább szítja az aggodalmam, hogy a csata már megint egy nagy, kavarodós klaszterfakk - ez az, ami a WB-ben még oké volt, de a WfaS-öt a maga pike-and-shot hadviselésével komplette tönkrevágta. Valójában itt minden volt, csak vonalharcászat nem, márpedig épeszű gyalogos ha egy dolgot megtesz, az a vonal tartása. Nem tudom, hogy ez azért volt-e így, mert az ütközet elején rögtön legázolta a játékos íjászait a lovasság és ebből fejlődött ki a személy-személy elleni kavarodás, de hajlok rá, hogy nem. Ha ez így van, további kérdés, hogy ez akaratlagos fejlesztői döntés volt-e, vagy csak így mennek a dolgok, de végülis mindegy is. Az M&B esetében mindig is a csata volt a legjobb, így a Bannerlord esetében is ezen a ponton bocsájtanám meg a legkevesebb előrelépést.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
A videó alapján egységfejlesztős lesz nem mint a fire and swordban, remélem ez viszont nem lesz az egységvariáció kárára. Mármint az alap warbandban nagyon kevés egység van egy egy népnél Khergit-eknél szánalmas. Illetve hogy egy paraszt fejlődik 2 szintet és egyből knight. Remélem sokkal több variáció lesz elérhető és hosszabb fejlődésfa.
A másik dolog amiben nagyon bízom a felszerelések egész tárháza. Tegyük hozzá a warband nagyon nagyon szegényes volt páncélokban legfőképp. Ugye láthatunk a videóban egy kovácsműhelyes részt ahol úgy variálod a fegyvered ahogy szeretnéd ez nagyon kidolgozott és nagyon tetszik remélem páncélok sisakok esetén is hasonló lesz a dolog
Élet telibb térkép, de szerintem ez a látottak alapján meglesz, esetleg több fajta neutral egység banditák stb.
Ha ezek meglesznek akkor azt mondom megérte kivárni azt a sok évet. Nektek mi a véleményetek a felsoroltakról?
Ahogy nézem mindent fejlesztettek egy kicsit, a grafikát jelentősen. Azt is láttuk az ostrom komolyabb lesz.
Ez a játék marad ami volt, nem lesz több szerintem. 😊 Így is fricska a nagy cégeknek, mert több innováció van benne mint amit ők produkálnak.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez a grafikai fejlődés kellett, mint egy falat kenyér, már csak azt remélem, hogy változatosak is lesznek a helyszínek, nem ugyanaz a 3 kocsma, meg város fog újra meg újra ismétlődni. Az embermodellek baromi jók, merem állítani, nem nagyon láttam még RPG-ben ilyen élethű emberi karaktereket.
A harcrendszerben én még egy pici fejlesztésnek örülnék, például jó lenne, ha valahogy jobban lehetne érezni az ütések/vágások súlyát harc közben, nem pedig csak huss, kvázi ketté kellett volna vágnod szegény ördögöt, de az csak hörög egyet, megpördül, és hanyatt vágódik. Lehet, hogy csak én vagyok szadista, de én személy szerint a csonkolást/roncsolást is mindenképp betenném a játékba, tudom hogy emeli a korhatárt, de azért már mégiscsak viszonylag realisztikus középkori daráldáról beszélünk. Mikor lóháton nagykalapáccsal szájba gyűröd a szemből neked vágtató lovast, abból válltól felfelé nem sok kéne, hogy maradjon.
A párbeszédek és RPG elemek is gyanúsan átemeltnek tűnnek az első részből, remélem ez csak a látszat, és azért mélyítettek valamennyit a szerepjátszáson, mert azért az elsőben a párbeszédek sokszor nevetségesek voltak, egyáltalán a kommunikáció meg egész egyszerűen nagyon korlátolt.
Na de mindent összevetve nagyon ígéretes a dolog, örülök, hogy nem hagyták félbe a fejlesztést. Én nagyon várom.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.03.09. 01:40:20
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Az 1257AD modot hogyan érhetem el steamben? Vagy csak simán letöltöm és megy?
de amúgy nagyon jó az 5let, hátha ebbe már minden klappolni fog
( apropos, valaki jártas itt a moddolásban? mert szeretném a manor system-et -1257AD- átültetni a most új crusaderes témájú modba )
Várós, nem is kicsit.
:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
After this, we see a short clip of the world map and village management. Graphically, we have made huge strides here, to improve the look and feel of Calradia. Though there are also some significant gameplay changes evident here. Castles are now fully integrated with villages, which means that settlement produces goods and has economic impact. The four sides of a village can all be made into different types of production, with the unique option of turning one into a castle.
Röviden nagyjából arról szól ami nem látható a videoban. Az ostromgépek szabadon helyezhetők, de elöszőr le kell gyártani őket
valamint komplex gazdaságban gondolkodnak. Megéri a várakozást szerintem.
https://www.facebook.com/pages/Magyar-Mount-Blade-k%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g/280218455380479?fref=ts
http://forhonor.ubisoft.com/game/en-GB/home/
Mert mit csinált terepen az ellenséges AI? Arccal előre, aztán futás. Vár védésekor pedig beálltak egykupacba, és hagyták, hogy lenyilazzam őket 😊
Na jó, egyben. Csak lobogtassanak be egy körülbelüli megjelenést. Igaz, az is érthető, és talán bölcs is, ha nem teszik. 😊