29
-
SupraMKIII #29 "A változtatás ésszerűnek tűnt a vállalat szemszögéből"
Naja. Csak ugye megint mi lettünk magasról letojva. Amúgy igaza van az illetőnek:
Egységesítjük a vezérlő felületeket? Ez jó ötlet - ha meg tudjuk húzni a határt.
"Kapjon minden PC billentyűt és egeret" -> ez egy jó ötlet volt!
"Kapjon minden autó kormány és pedálok helyett billentyűt és egeret" -> Na, ez a METRO felület, és az évszázad hülyesége.
Ez az egész sajnos egy jelenség a mai világban, hogy olyan emberek kerülnek mammut cégeknél kizárólagos döntési pozícióba, akik TELJESEN elszakadtak a valóságtól. -
CairoJack #28 Olyan, hogy Google Maps, nincs Windows 8 alatt. Már mint App. Ha neten keresztül felmegyek a Google Maps-ra az persze működik, csak nagyon macerás.
Van olyan, hogy GMaps, ami egy Google Maps alapú app, de független fejlesztők adták ki, nem a Google, és funkcionalitásban meg sem közelíti a Google Maps-ot. Bing Maps-nál persze így is milliószor jobb.
De természetesen ez is csak online, tehát ha nem vagyok Wi-fi közelében, akkor fújhatom... Semmit nem ér.
Egyébiránt nem értem, hogyan maradhat le ilyen szinten a világ egyik legnagyobb szoftvercége alapvető szolgáltatások tekintetében. -
Vol Jin #27 Jé, bakker, nem a projektoron lévő pointerrel volt problémája erroristának, hanem az DG-képen a fickó mellett? :-D
Höhö, visszaszívva. höhö. :-D -
vik3 #26 Érdekes kép 2012 márciusából :) -
vik3 #25 Most az egyszer nem az SG sara a kurzor - aki esetleg megnézni a videót is
http://www.tinkertry.com/paul-thurrott-live-windows-talk-at-virtg-march-10-2012/ -
DontKillMe #24 A google maps-et meg sem próbáltad a tábládon? -
Vol Jin #23 "a fooldal vegul is lenyegtelen. Egyyaltalan ki az a kreten, aki ugy lop el egy kepet hogy ott hagyja a kurzort?"
Az lehet, hogy nem egy lopott kép, csak egy projektorral kinyomott képernyő. Magyaráz a csávó, és közben buzerálja az ikonokat. Neked ez nem jutott eszedbe?
Szólj a rendőrségnek, hogy bármelyik pillanatban ellophatnak az eszedért! :-D -
errorista #22 nem tudok gepelni :( -
errorista #21 Nem csak hulye, kereten, de felkegyelmu is. Uff. -
errorista #20 a fooldal vegul is lenyegtelen. Egyyaltalan ki az a kreten, aki ugy lop el egy kepet hogy ott hagyja a kurzort? -
errorista #19 Melyik hulye rakott a fooldalra egy olyan kepet amiben ott maradt a kurzor? AAA -
zlatzky #18 A Win8 projekt (magam is azt hasznalok a laptopomon, de pusztan azert, mert a Sony Vaio-ra nem lehet linuxot tenni...), legfobb buktatoja az volt, hogy semmi szukseg nem volt ra, es ezt nem lattak at a redmondiak. A nagykozonseg nem egy tipi-tapi, ultramodernnek mondott kezelofeluletre vagyott, hanem mondjuk egy tovabbfejlesztett, gyorsabb, stabilabb Win7-re, ami egyaltalan nem volt egy rossz rendszer. Tisztaban vagyok vele, hogy ez ugy hangzik, mintha a haladas ellen lennek, de azt hiszem, a Microsoftnak jelen esetben inkabb a felhasznaloi igenyek kielegitese, mintsem egy kiforratlan, innovativnak mondott, de sok szempontbol rosszul atgondolt es megtervezett uj rendszer eroltetese kellett volna hogy a celja legyen. -
FoodLFG #17 elementary OS
ubuntu
Arch Linux -
randomly #16 Én még windows 8-as vagyok. Az első dolgom volt az indítópultba rakni egy asztal megjelenítése parancsikont azóta jól elvagyunk. A csempét csak 1-2mp-re látom.
Nem tudtam felfogni egy egeres rendszernek miért lenne jó hogy 8 helyre tudok kantintattani a helyett hogy az asztalon akár 60 ikon is elfér.
A start menü az XP féle volt az igazi királyság. Baloldalt fixen mindig ott a 8 program ami kell mindig. Mert ugye az asztal mindig összekeveredik még 2014.-ben is annak akik 2 monitort használ ... és néha le is csukja az inteles notiját. na ilyenkor a flash player megy halálba.
A telefonjaimról ismerem 1 évig az IOs-t na azt soha többet. Most 2 hónapja van android ... ez még tettűbb ezzel a barom letisztult designnel. Nem azt mondja mint anno a symbian hogy Te barom akarsz kapcsolódni mert épp nem vagy nyomsz egy OK-t és kapcsolódik. hanem a térerő jel ki narancs sárgul azt nem szól hogy hé te barom kikapcsolódott az adatforgalom nem akarod bekapcsolni ha 10x-re nyomod a frissítés gombot. Persze hogy hogy kapcsolódott ki az örök rejtély.
Sajnos win mobilom még nem volt csak reménykedni tudok hogy az jobb mint ez az android, mert ha letelik a 18 hónap amíg frissül tuti megy a háztól.
Na szóval Én kérem vissza a régi windowst asztallal és start menüvel mert az egy jó dolog ennek köszönheti a létét a win.
Ez a jobb oldalról bekúszó valami ami akkor jön ha nem kéne egy hulladék. A hálózat kezelés menü rendszere katasztrofális az egyszerűsítés miatt. Még szerencse hogy van dos ablak és ipconfig. :-) Mondom DOS.
Akkor még egyszer a Windows 8 az tévút az XP után mert arról érkeztem az SSD "miatt" a többi kimaradt. :-)
-
#15 A passzív hűtéshez anyag kell!!! Na ezt akarják műanyaggal kiváltani,ebben az esetben meg mozgatni kell a hűtőt :D Ezért nem érdekük a passzív hűtés...Had zörögjön,a lényeg hogy "mű" anyag legyen az egész gép! -
CairoJack #14 Elemir
Jah, oksa. :) -
CairoJack #13 Jah igen, még egy apróság. Intel bácsi is baromira kapja össze magát, mert az mégsem megy, hogy vagy csak gyengusz procikat dobál ki (Atom, bár az új gen egész jó lett), vagy ha kell a kraft, akkor nem marad más választás, csak a ventilátoros, madzagos tablet... ugyan már.
Ideje lenne valami ütős, passzívan hűtött SOC-ot lepakolni az asztalra, hogy a következő Surface-ek ne zümmögjenek már, de ne is laggoljanak... -
Elemir #12 Épp írtam amikor te, nem láttam, olvasom:D -
CairoJack #11 Elemir
Én is napi szinten használok Win 8.1-et (igaz hál isten csak tableten vagyok rá kényszerülve), és én meg jót nem tudok mondani róla. És nem azért nem egy maradi fax vagyok. Lásd amit írtam. -
CairoJack #10 Na, én a magam részéről megtettem, amit tudtam, az MS-ért. Elmondtam, hogy mire vágyik a nép. A többi rajtuk áll. -
Elemir #9 Én naponta használom a win8.1-et és nem nagyon tudnék negatívat mondani.
Az a baj, hogy a modern világ valójában nem halad, hanem makacs és maradi!
Szerintem legalábbis jól látszik a mobilokon. Régen nagy menő volt a symbian, mert módosítható, testre szabható volt a maga idejében, mint most az android. Felhasználhatóságában azt a vonalat viszi tovább!
Nokia kidobta a wines mobiljait és leállt a világ, mert nem erre vannak beprogramozva a népek. Úgy érzik korlátozottak lesznek tőle, mert nem számít annyira a stabilitás nekik, inkább a szabadság illúziója a lényeg. A nokia pl nem bukott volna meg, ha a win mellé vagy helyett a MeeGo vonalat viszi, az lett volna a helyes út.
http://www.youtube.com/watch?v=Bux-6hFhni8#t=189
A hasonlatot csak azért fejtettem ki, hogy windows használók nem bírnak meglenni Start menü nélkül, pedig ha valaki rájön, szuperül működik a csempés módszer.
Stabil és kényelmes, igaz szerintem félkész kicsit, sok mindent lehetne rajta módosítani.
Ellenben csak javasolni tudom mindenkinek! -
CairoJack #8 Na jól van gyerekek, én az első Release Preview óta szidom a Win 8-at, és szó szerint, de szó szerint azt szoktam rá mondani, hogy egy "hulladék". És nem azért mer MS hater vagyok, hanem mert MS fan vagyok. (És nem, nem az a fajta, aki ódzkodik minden változástól, akár mennyire is szeretnék sokan rám sütni.)
Na már most, hogy 2 év után végre a vállalat is belátja, hogy nem volt jó kör a Win8 bármit tehet, de NE ESSEN PÁNIKBA!
Elmondom, hogy mit kell tenni, nyugi. Mondom ezt úgy, mint aki minden fronton Windows felhasználó. Vállalati PC (XP), laptop (W7), otthoni gép (W7), és tablet (W8.1). Egyedül telefon fronton nem vagyok Win felhasználó, mert ott a MUI összes hátránya megvan, de a Win semmiféle előnye nincs meg, így nem érzem úgy, hogy közöm kéne, hogy legyen hozzá. Talán a WP9...
Ha valaki tényleg átlátja, hogy mire vágyik egy "tipikus" (mert mint tudjuk, ilyen nem létezik) Windows felhasználó, az én vagyok. Aztán vagy hallgatnak rám (értsd, ami valószínűbb, hogy megpróbálnak a felhasználó fejével gondolkozni), vagy nem, de ez esetben viseljék a döntésük következményét.
Az már világosan látszik, hogy a W8 nem járható út, de nem kell pánikba esni, nem kell nullázni a projektet. Van kiút. És nem, nem az a kiút, hogy elkezdünk a vállalati szférára koncentrálni, újra csomagoljuk a Win7-et oszt csá. Ez egyenlő lenne a mobil világban elkövetett harakirivel.
A Win8-ból igen is lehet egy jó OS-t csinálni, amit mindenki szeret. És ehhez a legtöbb helyen nem is kell olyan radikálisan sokat változtatni.
1. Lépés: Csinálni kell egy olyan Windowst, ami a Windows 7-re hajaz. Asztal, tálca, start menü, aero, minden úgy, ahogy Win7-ben volt, kis javítások, polírozás, legyen gyorsabb, jobb kompatibilitás, legyen kisebb, és atom, de atom stabil.
Ezzel nagyjából be is húztuk a vállalati ügyfeleket, plusz Mari nénit, és Józsi bácsit aki 20 éve ugyan úgy használja a Wint, és nem fog, nem is akar ezen változtatni.
A lényeg, hogy a casual user natív módon kiismerje magát, a felületen, és közben csak olyan változásokat szabad meglépni, amivel a produktivitást javítjuk, de úgy, hogy az azonnal, intuitív módon érhető legyen. Nem szabad elvenni, eldugni megszokott elemeket (Start Menü), és nem szabad fölösleges baromságokat hozzáadni (Charm bar, start screen). És a beállításokat sem szabad össze-vissza keverni.
Egy teljesen szokványos, normális asztali környezetet kell megalkotni, esetleg fejleszteni picit, hogy jobb legyen, de semmiképpen sem ismeretlenebb.
2. Lépés: Ez a komolyabb munka. Mert hát tablet forradalom van, tableten is meg kell felelni az elvárásoknak, ha részesedést akarnak a piacon. A LiveTile koncepció jó. Nem kell, és szerintem már nem is szabad kukázni (hacsak nincs valami sokkal jobb ötletük). Jó a koncepció, mert informatív, és mert tablet felületre van szabva.
De itt jön a csavar. Nagyon fontos, hogy SZÉP is legyen ez a felület, és TESTRE SZABHATÓ is. És szintén fontos a FUNKCIONALITÁS.
Tehát. Mivel a MUI tabletes felület, tabletessé kell tenni.
Kezdjük talán a külsővel. Ki kellene találni egy szép, letisztult, (akár) aeros felületet. Mert valljuk be, komoly ember, akinek ízlése is van, nem fog elővenni egy fél millás laptopot egy üzleti tárgyaláson, amin úgy néz ki a UI, mintha most rázták volna ki valamelyik legós dobozból. Adott esetben legyenek itt is gyári témák, mint az asztali felületen. Lehetőleg jó sok, hogy a 3 éves gyerek, és az 50 éves topp menedzser is találjon a saját lelki világának valót.
Tálca helyett értesítési sáv kéne felülre, hogy a user lássa, ha jött mail, akkor is ha épp a mail LiveTile nem látszik a képernyőn, vagy ki van kapcsolva a Live funkció. Lássa, ha jött (a későbbiek során akár) SMS-e, vagy elérhető új frissítés, vagy új hír, és lássa az akkut töltöttséget, hogy tudjon üzemidőt kalkulálni. Lássuk folyamatosan az időt (oké tudom, hogy ha a charm bart előhúzom ott az óra, de az ugye plusz egy mozdulat, baszottul zavaró egy idő után). Lássuk a Wi-fi térerőt, esetleg proci hőmérsékletet, ébresztéseket, naptár eseményeket. Hisz tableten leginkább ezek a fontos dolgok.
Ugyanakkor reklámok ide lehetőleg ne kerüljenek be, mert ez privát szféra, és baromi zavaró tud lenni.
Ezen felül nagyon fontos, hogy a Storeba, ha nem is kerül be sok app, azok minőségiek legyenek. Való igaz, hogy nem hiányzik az N+1-edik fart app, de az is nonszensz, hogy semmiből nincs egy használható sem. Mert biza nincs egy rendes térkép. Tudom, hogy mit beszélek, mert van egy Miix2 8-as tabletem, amiben vagy GPS, de olyan mintha nem lenne, mert nincs hozzá térkép. Offline teljesen felejtős minden, a Bing maps meg online sem ismeri fél Magyarországot. Komplett városok maradnak ki belőle. Szánalmas.
De nincs egy rendes e-book reader program. Az egyik csak landscape módot ismer, portrét nem, a másikban nem lehet betűméretet, színt állítani, a harmadik a könyvjelzőkkel nem boldogul, a negyedik rosszul tördeli a szöveget, az ötödik nem ismeri a magyar betűket, a hatodik skydrive only, a hetedik online only, a nyolcadikban nincs éjszakai mód, stb.
Nincs egy normális zene lejátszó program, ami akár csak távolról megközelítene egy Winampot.
A böngészés is borzalmasan nehézkes MUI alatt. Alig van elérhető böngésző (IE, FF, Chrome?), az is csak akkor fut, ha az alap böngésző alapértelmezetté lett téve, és én még nem találkoztam olyan böngészővel, ami képes tördelni is a szöveget egy zoom után. Ami azért tableten alapelvárás lenne. Legalább lenne opcionális, de hát persze hogy nem lehet. Fapad forever.
Nincs egy értelmezhető játék, még az Angry Birds-ért is ki kell perkálni 700 forintot.
Semmi nincs. A modern felületes Store kong az ürességtől, és ami van, az is olyan, mintha valami 0.001-es pre-béta program lenne, annyira funkciószegény.
A legtöbb appban van 2 beállítási lehetőség, azt csók. Nagyon vérszegény.
Ezt a jövőben nem szabadna megengednie az MS-nek. Ne hazugságkampányokra költse a pénzt (miszerint a "Win 8 a legjobb, és legtutibb, és hú de kelendő, és mindenki ilyet akar", és hasonló hazug baromásgok), hanem támogassa a fejlesztőket, hogy minőségi munkát tegyenek le, olyan appokat, amiket használni is lehet. (Emlékeztek? "Developers, developers, develeopers... én azt mondom, hogy "Functionality, functionality, functionality...")
Ha másutt nem, de legalább a 20 legnépszerűbb tabletes tevékenységre legyen egy-egy "minden igényt kielégítő" app.
Na jó, tegyük fel, hogy összehoznak egy szép, jól használható, személyre szabható, részletesen beállítható MIU-s felületet, amit feltöltenek minőségi appokkal.
A 3. lépés, hogy meg kell találni az egyensúlyt a két felület között. Mivel jelenleg van kb. 1 milliárd asztali felhasználó, és talán 10 millió (hasamra ütöttem) tablet felhasználó, nyilvánvaló, hogy az asztali userekre kell koncentrálni. Meghagyva a lehetősége, hogy ha akarnak, akkor válthassanak MUI-ra.
Magyarul. Az asztal az elsődleges felület, Átlag Margitot, nem hogy NEM KÉNYSZERÍTJÜK a MUI használatára, hanem még azt a szívességet is megtesszük neki, hogy amíg asztali gépet használ, és amíg kifejezetten nem AKAR (saját egyéni döntése alapján) a MUI-val találkozni, addig ne is lássa. Copyzzák le a Classic Shell megoldását, hogy a MUI felületre egy Start Menüs parancsikon visz, csók. Problem letudva.
Persze azt is meg kell oldani, hogy aki meg tableten használja, annak meg a lehető legkevesebbet keljen asztali felületre menni. Legyen fájlkezelés, és legyenek frankó médialejátszók Modern felületen is, ne kelljen már asztali VLC-t használni, ha meg akarok nézni valami egzotikusabb formátumba csomagolt filmet. Az Explorer tördeljen, lehessen ki-bekapcsolni a flast, esetleg megszabni, hogy melyik kezelőfelület hol legyen, milyen sorrendben, stb.
4. lépés: a felületek vegyítése. Elutottunk tehát oda, hogy van egy nagyon jó Win-ünk asztalra, egy nagyon jó tabletre, mindkét tábor boldog, de nem feltétlen kell elkülönülten futtatni a két környezetet.
Az elég nyilvánvaló, hogy a MUI-n nem kell (semmi szükség rá), hogy asztali appokat tudjunk futtatni, mert ha asztali appokat akar az ember futtatni, akkor egy gombnyomással átmegy az asztalra. Pont.
De az nem ördögtől való, hogy MUI-s programokat lehessen az asztalon, ablakban futtatni. Sőt, akár minialkalmazások gyanánt használni. Mert hát miért ne szúrhatnék le az asztalra egy időjárás, egy hírek, egy képek, egy mail, egy RSS, egy tőzsde, egy helalth, egy diéta, uram bocsá, egy MP3 lejátszó LiveTile-t.
Így mindenki boldog. Mind az asztali Usereknek, mind a tablet usereknek van egy faxa interfész, és a technika iránt picit is fogékony userek így anélkül ismerkedhetnek a LiveTile koncepcióval, MUI-val, hogy a mindennapi életüket negatív értelemben borítaná fel egy ilyen szétgányolt, "hulladék" rendszer.
Adott esetben még azt is meg lehetne oldani, hogy ha tesznek egy olyan beállítási pontot a MUI-ba, hogy egérre, vagy ujjra optimalizálva akarja a kedves User használni. Mert hát miért ne használhatná valaki egérrel a tabletjét, vagy miért ne akarhassa asztali gépen is a MUI-t használni (főleg, ha az tényleg jól sikerült).
5. lépés: Hátra dőlni és várni, hogy dőljön a zsozsó. Mert a fenti koncepcióban mindenki nyer. Nyer a régi vágású / asztali user, mert nincs rákényszerítve a MUI használatára, de ugyanakkor ha az a szimpibb neki, megteheti. Nyer a tablet User, mert kap egy nagyon jó, érintésre optimalizált felületet, és produktív minőségi appokat.
Ha pedig a fogyasztó úgy érzi, nem kényszerítenek rá baromságokat, használhatatlan megoldásokat, viszont cserébe olyasmit kap, amit az Android/IOS alatt nem, akkor venni fogják a terméket. Tableten is, asztalon is. Ha pedig nőnek az eladások, nő az MS bevétele, és egy nagyobb platform több fejlesztőt vonz. Ez pedig talán minőségibb appokhoz vezet.
Ezen felül az az előnye is meglenne az új Windows-nak, hogy a MUI felületet le lehetne választani, és a Foxsadék Windows RT helyett be lehetne küldeni harcolni az olcsóbb kínai táblákkal, amolyan Windows Light-ként, még több bevételt, és még nagyobb részesedést hozva az MS-nek.
Ami még nagyon fontos, az az apróságok. Tényleg fontos, hogy minden jól ki legyen találva, kényelmes legyen, a gép ne keverje a gesztusokat (mint pl most, mikor sokszor charm bar jön be, ha az ember felviszi az egeret a jobb felső sarokba, a scroll bart megragadni. De ugyan ez van MUI felületes böngészésnél ha Foreward mozdulatot teszek. Visszalépésnél meg sokszor a MUI-s (bal oldali) alkalmazáslista jön be.
És ha már itt tartunk fontos lenne, hogy pl az ezen a listán meglévő alkalmazásokat ki lehessen lőni a listáról magáról, ne kelljen aktívvá tenni a feladatot, hogy aztán egy (sokszor fel nem ismert) lerántás gesztussal bezárni. Brrrr... hihetetlen szar megoldás. Apróság, mégis nagyon bosszantó, nagyon negatívan befolyásolja a felhasználói élményt.
Fel kéne fogni, hogy az érintőkijelző nem azonos a tapipaddal, pláne nem a billentyűzettel és egérrel. És hasonló ostobaságok tucatjai.
Néha kicsit olyan érzésem van az MS-sel kapcsolatban, hogy le akarták másolni az Apple modelljét, de csak azt értették meg belőle, hogy az embereknek zártság kell, megkötések, meg színek kellenek, és le kell toszni a véleményüket, meg kell nekik mondani, hogy mit szeretnek.
Pedig nem ez az Apple lényege, sőt, ezek a legrosszabb oldalai. Az Apple lényege az elegancia, a kifinomultság, és a felhasználóbarát felület. Ennyi, kedves MS. Nem kell ergonómiai rémálmokat alkotni, ki kell próbálni a saját terméketeket, használni kell, és megértitek, hogy mikor, hol a hiba.
Ha pedig nagyon nem megy, akkor nem lehülyézni kell a fogyasztót, hanem meghallgatni, és orvosolni a panaszait.
Hát ennyi. Lehet elolvasva kicsit bonyolultnak hangzik, de az appkínálatot leszámítva (amiből egy normális portfóliót felépíteni nem két nap), egy normális programozói gárda, és egy ízléssel megáldott, (lehetőleg nem műszaki zseni) projektvezetővel pár hét alatt át lehet faragni a Win 8-at minden idők egyik legrosszabb OS-éből minden idők egyik legjobbjává.
Nem kell pánikolni, nem kell hátra arcot csinálni, nem kell kukázni a MUI-t, csak fel kell fogni, hogy mit akar a USER (nagyjából amit fönt elmondtam), és mindezen igényekre egy letisztult, elegáns, de produktív, szerethető formátumot öltött választ adni.
Tényleg olyan rohadt bonyolult? (Nem) -
Cat #7 "Hagyjuk már a kütyügyártást, meg a hozzávaló fészbukkompatibilitást biztosító rencert az olyan komolytalan cégeknek, mint a Gúgli, meg az App-le, meg a rahedli kínai dzsunka konzorcium."
Nem tehetik meg, mert a web mindent maga alá gyűr. Veszélyben a Windows a Chrome OS miatt, veszélyben az Office a Google Docs miatt, zenét mindenki az iTunesről, Spotifyről stb. tölt le, filmet Amerikában a Netflixről, játékot a Steamről stb. Fogy a levegő, a Microsoft nem teheti meg hogy nem indul el valamerre. -
#6 Az a gond, hogy egy OS-nek nem az UI-vel kéne azonosnak lennie. Ott a file-rendszer (ezer éve változatlan), a különböző funkciók (99%-ban ugyan azok mint a Win7-ben), támogatott eszközök, driverek (detto, a win7-ben is volt már tapiképernyóős támogatás).
Szal megcsinálták ezt a metró felületet, és annyi, de az is anyira döcögősen halad, mint a mi 4-esünk. Nade ezért miért váltson egy irodai desktop júzer, miért nyaggassa a rencergizdáját, hogy márpedig neki ilyen kell, amikor az egér+bill konbinációval majdnem használhatatlan szenvedés, új funkció meg szinte zéró benne.
A fő gond az, hogy Balmer koncepciója az volt, hogy valami Apple szerű céget varázsol a Mikróból, csak sokkal nagyobbat! No ez jól nem jött be.
Bukott a Zune, a Surface, a W8, az Xbox is gyengélkedik, szal rebútolni kéne a céget. Elfelejteni ezt a nagy multimédiáskodást és ráfeküdni arra, amiből pénzük is van és nem csak viszi: a desktop, meg irodai alkalmazásokra és ennyi.
Hagyjuk már a kütyügyártást, meg a hozzávaló fészbukkompatibilitást biztosító rencert az olyan komolytalan cégeknek, mint a Gúgli, meg az App-le, meg a rahedli kínai dzsunka konzorcium. -
Linkout #5 Senki nem mondta, hogy a windows vagy a mac vagy egy ubuntu a legjobb. A kolléga arról beszélt, hogy érintőkijelzőre nincs jobban optimalizált ASZTALI rendszer, mint a win8. Ebben igaza van, mert se a win7 se a mac OSX se egy ubuntu féle unity nem olyan jó tapicskoláshoz.
Nyilván az android vagy az ios más tészta. -
#4 Max oSx szarabb szerinted? Akkor minden studió miért azt használja? :) Programozók, zeneszerzők, filmkészitők,vágók?
Új windows szerintem meg jól sikerült csak ez a metró gui ne lenne, de elvileg frissítésben már nem lesz. Teljesítményben jobban kiegyensúlyozotabb minden eddigi rendszerénél.
Tudatlanság néha igen fájó tud lenni, igaz nem neked, hanem másoknak akiket körbe veszel. -
Sequoyah #3 Ezzel csak az a baj, h senki más nem kínál érintőképernyőre rendes oprendszert. Szóval lehet a W8 nem tökéletes, de a többi meg még olyan se:) -
tacky #2 de most nem a 8.1ről beszélt hanem a 8ról ...bármint ami az asztalt illeti...de nem baj, csak ha te használod :D -
tamolnar #1 Ez új, akkor én mit használtam a 8.1 előtt az Asztal helyett, mert ezek szerint nem is létezett. Úgy nézett ki, mint az Asztal, úgy működött, mint az Asztal, de mi volt az akkor pontosan?