9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#6052 Rasszista, náci zsidók. -
Solt #6051 Van az a mondás, hogy: "Minden rosszban van valami jó!"
Természetesen elhatárolódom saját magamtól... -
ManoNegra #6050 Egy 22 éves svéd nőt, aki a menekülttáborban dolgozott, hátbaszúrt egy afgán migráns. A nő belehalt a sérüléseibe... -
ManoNegra #6049 Előbb vernek agyon a cigánysoron egy kis cigányozásért.
Egyébként itt alapvető tévedésben vagy. Ezek az angolok nem a másik etnikai hovatartozását kifogásolták, sőt egyáltalán nem kifogásoltak semmit, csupán a vallásukat akarták demonstrálni. Csupán azzal a jogukkal szerettek volna élni, amit az európai szekularizált államok biztosítanak minden muszlimnak.
Úgy látszik, a muzulmánok ezt a jogot másnak nem adnák meg. -
Saintgerman #6048 A muszlimok jönnek, a zsidók mennek. http://www.hidfo.ru/2016/01/europai-zsidok-tizezrei-menekulnek-izraelbe-az-illegalis-bevandorlas-miatt/ -
#6047 Keserű csalódásairól írt egy menekülteket segítő német szociális munkás
Egy afgán menekült azzal fenyegetőzött, hogy ha nem teljesítik a kéréseit, akkor megöli magát. Néhány szír, és afgánok egy csoportja pedig bejelentette: éhségsztrájkba lépnek
Ez miért baj? Annál kevesebb kaját kell szétosztani, annál kevesebb emberrel kell szarakodni... :)
Az ilyen ugyanis olyan gyakran fordul elő, hogy ha mindenki ellen fellépnének, kiürülne a menekültszállás
Nem ez a cél? -
Solt #6046 Sőt, nálunk sétálhatsz bármilyen vallási jelképpel, senki nem fog rád támadni... Vérlázító, hogy befogadott emberek ennyire ne tiszteljék a befogadó ország vallását. Ez tökéletesen megmutatja a hozzáállásukat... mi lesz majd akkor, amikor még többen lesznek? -
Tarathiel2 #6045 Hát hogyne. Ha ennyire biztos vagy benne, miért nem nyitsz be egy kocsmába és kezded el szidni a magyarokat? Szívesen tartom a kamerát :) -
Tarathiel2 #6044 Most már csak az kéne, hogy idézd ahol ezt mondtam. Ja hogy az nem megy, csak saját magadból kiindulva általánosítasz és szalmabábozol, ahogy szoktad. A videó semmire sem volt bizonyíték, ilyen videót bármilyen nép lejáratására lehet készíteni, csak provokálni kell őket és ügyesen összevágni ahol dühösen reagálnak. Szánalmas propagandavideó, persze te tövig beszopod mert tetszik a náci felfogásodnak. -
ManoNegra #6043 Provokáció volt, nem vitás, de kiválóan hozta az elvárt szintet, ugrottak rá ösztönből.
Magyarországon sétálgathatnál kereszttel nyugodtan. Még a magyarokat is szidhatnád, esetleg a muszájkocsit hívnák ki hozzád. -
#6042 Nekem úgy tűnt, te vontál le belőle messzemenő következtetéseket, pl. hogy az Angliában sétáló angolok nácik stb.
A videó pedig csak arra volt bizonyíték, hogy a muszlimoknak nem tetszik a kereszténység... egy keresztény országban.
A te fajtádat kellene kiebrudalni egész Európából és akkor a muszlimok is észhez térnének, meg haza. ;-)
-
#6041 De összekeveri az uralkodó család bukását egy ország bukásával. -
#6040 Ideje lesz megbecsülni az anyatermészetet, mert ő mindig segít, ha baj van. :d
Sok bevándorló úgy véli az európai tél nem nekik való, ezért inkább melegebb éghajlatra költöznének. -
#6039 Lehet én vettem ki rosszul de szerintem a cikkből is az jön le amit te leírtál. Nevezetesen, hogy a monarchia vezetői (akik a királyi család tagjai) lesznek a felelősek Szaúd - Arábia bukásáért. Amúgy az is érdekes amit a hadseregük művel. Szvsz hiába a fejlett és modern technika amivel rendelkeznek, a katonáik kiképzése vagy elszántsága nagyon a béka feneke alatt van. -
#6038 Én inkább viccesnek mondanám. A tipikus esete annak, hogy leír valamit, de nem támasztja alá. Felvezet valami és egy mondattal elintézi.
Bármilyen forgatókönyv is történjen meg a jövőben, Iránt irániak fogják irányítani, míg Szaúd-Arábia nem tudja túlélni a szaúdi uralkodóház bukását.
És ennyi, sulssz-passz.... Én meg inkább azt látom,hogy Sz-A jelenlegi állaoptáért pontosan a balfasz monarchia a vezetőivel a felelős, nagyon sokaknak kurvára nem tetszik az, amit művelnek. -
#6037 Mennyire igaz amit Churchill leírt. -
#6036 Egy érdekes elmezés Iránról. -
Tarathiel2 #6035 Ilyen videót én is tudok készíteni, csak végigmegyek az utcán azt ordibálva hogy "rohadt magyar" és mindenkibe belekötök, majd videóra veszem ahogy a barbár magyar horda agresszíven letámad. Azt is el fogjátok hinni következetesen, hiszen nálatok ugye egy youtube videó maga a 100% megkérdőjelezhetetlen bizonyíték? -
Solt #6034 Persze, hogy áldozatok... nem jött át a videóból? :D -
#6033 A fanatikus muszlimokra gondolsz, akik keresztény országban - amely őket befogadta, segélyezi - nem tűrik a keresztet?
Vagy ők most is csak áldozatok, mint szilveszterkor ahogy a sok nyugati, ledér "kurvának" nem tudtak ellenállni? -
Tarathiel2 #6032 Szép egy elmeroggyant, szélsőjobber csürhe, nem mondom. -
#6031 A londoni menetben én nem láttam ISIS zászlót. ;-) Amerika ellen pedig én is tüntetnék. -
Solt #6030 Britain First -
Stockbauer33 #6029 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.01.24. 11:52:35 -
ManoNegra #6028 Csak éppen ellenkező előjellel.
A rossz és a horror megoldás harca. A moldovai válság rövid magyarázata – HotNews -
ManoNegra #6027 Mit kezdünk a muzulmánokkal? – România liberă
Egymillió muzulmán bevándorló megérkezése az öreg kontinensre és e válság rossz kezelése megerősíti azt, hogy „a Nyugat háborúban áll a muzulmánokkal, az iszlámmal, iszonyatos, 622-ben (Mohamed proféta ekkor érkezik meg Medinába – a szerz.) elkezdődött konfliktusban. A XXI. század ezen első évtizedében nincs olyan nap, hogy ne esne szó olyan merényletekről, melyeket olyanok követnek el, akiket integristáknak, vagy iszlámistáknak nevezünk és akik voltaképpen olyan muzulmánok, akik annak nevében gyilkolnak, amit a jogaiknak, hagyományaiknak és hitüknek tekintenek. Az európaiak és az amerikaiak megszálltak legalább két muzulmán országot: Afganisztánt és Irakot. Az ENSZ és a NATO fedezete mögött fegyveres erőket küldtek Libanonba, Csecsenföldre és Koszovóba, valamint katonai bázisokat hoztak létre különböző országokban. Iránt és Szíriát fenyegeti és szinte mindenhol beavatkoznak. Ennek ellenére minden hivatalos diskurzusban a médiában a közvélemény nem szűnik meg az iszlám vallás és világ iránti tiszteletét hangoztatni.
[...]
A kérdés nemcsak filozofikus, hanem történelmi és földrajzi jellegű is. „A VII. században megjelenő iszlámizmus, amikor a többi vallás már a világ jelentős területeit lefedték, olyan területeken alakult ki, melyek mazdanisták, vagy buddhisták voltak, mint például Irán és India, de olyan keresztény területeken is, mint Kis-Ázsia, Szíria és Palesztina, Egyiptom és Núbia, Észak-Afrika, mely területek lakossága vagy teljesen, vagy nagyrészt áttért. A VI. század előtti keresztény világ muzulmán földön kialakíthatatlan volt, a visszakeresztelés pedig csak három területen sikerült: Szicília, Spanyolország és a Krím”, magyarázza másrészről Jean-Paul Roux professzor.
A keresztények és a muzulmánok nagy kiterjedésű csatamezőkön csaptak össze: Kis-Ázsiában és Spanyolországban, a Balkánon és Közép-Európában, de a Földközi-tengeren is, ahol a konfliktusok csak ritkán szüneteltek. Közvetlen összecsapások voltak Egyiptomban, Etiópiában, Indiában, Iránban, Afganisztánban, melyek mindegyike „az iszlám és a kereszténység és a kereszténység után civilizáció közötti háború” momentuma volt.
... -
Solt #6026 Mondom én, hogy a nők hibája... -
Saintgerman #6025 Na itt egy lényeges kérdés: Lehet e kettős állampolgár egy országgyűlési képviselő ?
http://www.hidfo.ru/2016/01/nemzetbiztonsagi-kockazat-a-kepviselok-izraeli-kettos-allampolgarsaga/ -
#6024 EU-s orszagokra gondoltam.. -
#6023 Linkelhetnel par peldat mas orszagok polgarait ero hasonlo eljarasokrol(szamos zsoldos gyilkolaszik szeles e vilagon..) A legfontosabb--ha mar jog--, h se holttestek(mint buncselekmeny targyi bizonyiteka), se feljelentes(az erintet orszag hatosagaitol), stb. vagyis buncselekmeny sem tortent.. Velelmezett cselekmeny alapjan idiotak a hollandok(bar vszlg nem pitat sutogetett az ex-katona raero idejeben) -
ManoNegra #6022 Amugy meg csak lepesrol lepesre lehet egy federaciot felepiteni. Mar azt is eleg megnezni, hogy mar igy is mennyire pruszkol a szelsojobb mindenfele. Egy ennel gyorsabb utemtervtol agyverzest kaptak volna.
Azért nyugtass meg, hogy ezt nem a választópolgárok megkérdezése nélkül szeretnéd végrehajtani, a demokrácia nagyobb dicsőségére. -
#6021 Amúgy, hogy egy kicsit a topik témájánál is maradjunk, Moldovában kitört a balhé, a majdanhoz kísértetiesen hasonló események indúltak be. Itt élő közvetítés akit érdekelne -
#6020 "Ez mar most is megvalosult, csak ahhoz at kell koltozni egy masik orszagba, szoval a lehetosegek mindenhol azonosak :)"
Nem egészen. Csak egy példa. Teszem azt van egy itthon megszerzett jogi diplomád. Ha Németországban akarsz jogi tevékenységet végezni ahhoz különbözeti vizsgát kell tenned, ha Nagy - Britanniában szeretnél dolgozni akár jogászként akár ügyvédként az itthon diplomád semmit nem mér tekintve, hogy ugye az angolszász jogrendszer totál más mint a kontinentális. A helyzet sok szempontból más mint az USA-ban, ahol teszem azt a Harvard-on megszerzett diplomáddal bármelyik államban dolgozhatsz. Aztán a nyelvi nehézségekről ne is beszéljünk.
"Ok mar eddig is melyen a zsebukbe nyultak, kulonben MO peldaul a beka segge alatt sem lenne..."
Ahogy BEAST-nak is írtam ez tagadhatatlan, de azért azt nyilván te is tudod, hogy egy föderatív államszervezet esetén a jelenlegi anyagi támogatás nem lenne elégséges, hovatovább teljesen át is kellene alakítani. -
Solt #6019 Nagyon nem szeretnék ebbe belemenni, mert politizálás lesz belőle, de azért ez nem ilyen egyszerű. Sok támogatás érkezik, de sok bevételünktől el is estünk (pl vám), és sok ágazatunk tönkre is ment (pl cukorgyárak). Amellett, hogy a nyugat a zsebébe nyúlt, mi is tettünk rendesen a zsebükbe azzal, hogy megnyílt a piac, és például az agyon támogatott nyugati parasztok nem az árokba borogatták az ízetlen szarjaikat, hanem hozhatták keletre, ahol a helyi paraszt nem tudott árversenybe kezdeni, mivel ő közel sem kapott annyi támogatást.
Hosszan lehetne sorolni az ilyen példákat, de ezek nélkül is elég egyértelmű, hogy az EU nem azért vette fel a "keleti" régió országait, mert olyan marha jó fejek lennének, hogy minden érdek nélkül elkezdik ideönteni a pénzt. Ehhez érdekük fűződött, abban meg biztos vagyok, hogy rosszul nem jártak! -
Papichulo #6018 ha mindegyik tagállam polgárai azonos anyagi és szociális juttatásokban részesülnének
Ez mar most is megvalosult, csak ahhoz at kell koltozni egy masik orszagba, szoval a lehetosegek mindenhol azonosak :)
Amugy meg csak lepesrol lepesre lehet egy federaciot felepiteni. Mar azt is eleg megnezni, hogy mar igy is mennyire pruszkol a szelsojobb mindenfele. Egy ennel gyorsabb utemtervtol agyverzest kaptak volna.
Én nem nagyon hiszem, hogy akár a német, francia, holland, brit stb. átlagpolgárok hajlandóak lennének anyagi áldozatot hozni azért, hogy a náluk szegényebb tagállamoknak ezt a lehetőséget biztosítsák
Ok mar eddig is melyen a zsebukbe nyultak, kulonben MO peldaul a beka segge alatt sem lenne... -
#6017 Ezt nem tagadom és ebben teljesen igazad van. Én arról beszéltem, hogy más fajta anyagi hozzájárulást "kíván" a jelenlegi állapot és egy más fajtát kívánna egy föderalisztikus államszervezet. -
#6016 Szerintem már így is elég mélyen a zsebükbe nyúltak, ha csak a különféle EU pályázatokat és támogatásokat nézzük. Ki tudja hol tartanának az olyan országok, mint Magyarország, ha ezekből a pénzekből tényleg az országot építették volna. -
#6015 A föderális államnak akkor lenne értelme, ha mindegyik tagállam polgárai azonos anyagi és szociális juttatásokban részesülnének, jobban mondva a lehetőségek minden egyes tagállamban azonosak lennének. Én nem nagyon hiszem, hogy akár a német, francia, holland, brit stb. átlagpolgárok hajlandóak lennének anyagi áldozatot hozni azért, hogy a náluk szegényebb tagállamoknak ezt a lehetőséget biztosítsák (ahhoz még mélyebben a pénztárcájukba kellene nyúlni). -
Papichulo #6014 Erdekes volt, foleg egy magyar katona szemszogebol es tapasztalatai alapjan ertelmezve. Bar az mondjuk eddig sem volt ujdonsag, hogy ezt a haborut borzasztoan felremenedzseltek es az sem, hogy GWB egy szalonidiota... -
ManoNegra #6013 Macedónia lezárta a görög határt