9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#7054 És ettől függetlenül az usa ~12-szer annyit költ, mint az oroszok :D -
Papichulo #7053 Milyen meglepo, hogy a tenyek ismetelten elkerulik a hozzaszolasodat... :)
A tema meg az volt, hogy miert kene felni Oroszorszagtol, nem pedig, hogy miert kene felni a USA-tol. Ezert nem esett szo ez utobbirol. -
Solt #7052 Az egész... féligazságok addig ferdítve, amíg lehet vele riogatni, miközben a másik fél viselt dolgairól egy szó sem esik. -
Papichulo #7051 Mitol lenne kisebb szarkevero Putin, mint a USA? -
Pares #7050 LoL már törölték is, na szóval:
-
Pares #7049 Ha nem kettős mércével néznéd a világot, akkor nem az oroszoktól, hanem az USA-tól, a világ legnagyobb destabilizálójától és szarkeverőjétől rettegnél ilyen lelkesedéssel. De azzal szerintem mindenki tisztában van már itt, hogy tőled csak az amerikai-izraeli propagandát lehet olvasni. Mindig az az aktuális "gonosz", aki éppen valamilyen módon sérti az USA vagy Izrael érdekeit, Irak, Irán, stb., most meg az oroszok...
(1.5x-os gyorsításban nézhetőbb) -
Papichulo #7048 Ausztrália megduplázzta a védelmi kiadásait, veszélyeztetik a világbékét.
Hany orszag teruletet is annaktalta Ausztralia az elmult evtizedekben? Hany orszagot is fenyegetett meg? Hany utasszallitot lottek le ausztral fegyverekkel? Hany orszag szeparatista mozgalmait fegyverzi Ausztralia? Ezek utan is azt gondolod, hogy ok is ugyanannyira fenyegetik a "vilagbeket", mint Putin?
Szoval nem kizarolag a modernizacioval van a gond, hanem az emellett kialakult agressziv kulpolitikaval is.
Ezt meg a katonai kiadasokkal kapcsolatban, a tobbieknek is:
-
wednes #7047 Be letne tenni az USA grafikonját is. Lehet az ütem nem ilyen, de az Y tengenyre rá se férne. Ausztrália megduplázzta a védelmi kiadásait, veszélyeztetik a világbékét.
És ahogy írták rengeteg elavult felszerelést akarnak a ruszkik lecserélni, hogy legalább csökkentsék a lemaradást a nyugathoz képest. A modernizált orosz hadsereggel sem lehetne magtámadni a NATO-t. -
#7046 Top five countries by military expenditure in 2016.
According to the International Institute for Strategic Studies.
-
#7045 Azért ezen a katonai kiadáson el lehet vitázni. 2012-ig raktad be, de az volt a legmagasabb. Azóta elmúlt 4 év és ennek az összege folyamatosan csökkent. Ráadásul ennek előjelei is voltak. Putyin 2010-ben jelentette be, hogy 2020-ig akarja modernizálni a sereget amihez pedig növelni fogja a költségvetést. Sok mindent lehet kifogásolni, de pont nem a a katonai kiadásokat. Ma 3 nagyhatalom van a világon. Kína, USA, Oroszország. Mind a három államban kardinális kérdés a katonai költségvetés de ezen az alapon - értsd katonai költségvetés - akkor mind a 3 ország potenciálisan fenyegeti a világbékét.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.03.31. 11:25:07 -
Papichulo #7044 Milyen más országokat fenyegetett?
"'If I wanted, Russian troops could not only be in Kiev in two days, but in Riga, Vilnius, Tallinn, Warsaw or Bucharest, too,' Putin was quoted as threatening" (forras)
Ezt a hatalmas fegyverkezési ütemet ki is lehet mutatni?
És ha mellé tesszük az USA fegyverkezését, legalább már megközelíti?
A novekes uteme? Persze, joval meg is haladja. -
wednes #7043 Milyen más országokat fenyegetett?
Ezt a hatalmas fegyverkezési ütemet ki is lehet mutatni? És ha mellé tesszük az USA fegyverkezését, legalább már megközelíti? Onnantól lehetne beszélni fenyegetettségről... -
Papichulo #7042 Mi ebben a propaganda? Nem csatolta el mas orszag teruletet Oroszorszag? Nem fegyverkezett hatalmas utemben? Nem lepett fel egyre inkabb agresszivan? -
Solt #7041 Nem kell a propaganda, köszönöm szépen. -
Papichulo #7040 A felelmet megalapozando azert csak elfoglaltak es csatoltak egy szomszedos allam teruletet es folyamatosan fenyegetnek kulonbozo orszagokat... Azonkivul orult fegyverkezesbe kezdtek es a katonai fellepesuk is egyre agresszivabba valt. Mi kell ennel tobb, hogy veszelynek lassak? -
Solt #7039 Nyilván ettől nem alszanak nyugtalanul, csak nem értem mire ez a nagy félelem Oroszországtól, amikor állandóan azt hallani, hogy csőd közeli állapotban vannak, a haderejük elavult és gyenge, stb... -
#7038 Papichula, ezt élvezni fogod:
Forráskritika kritikájának kritikája
-
#7037 Mondjuk az teny, h effektive ezek a lepesek nem iranyulnak Oroszorszag ellen..Ugyertem, h Oroszo. megtamadasa szoba sem johetne, ehhez a NATO orszagok 3/4-e nem adna a hozzajarulasat.. Persze mas lenne, ha mondjuk a ruszkik vmi baratsagtalan lepessel valaszolnanak vmifele provokaciora..Ez megtortenhet.. Vagy esetleg Oroszorszag destabilizalodasa eseten("orosz-tavasz"?) talan kesz lenne a NATO vmilyen formaban bevatkozni, h demokratizalja az orszagot.. Ennek nagy hagyomanya van nyugaton..(Legalabbis a kozelmultban van nehany pelda..)
Utoljára szerkesztette: PSG 1, 2016.03.30. 22:28:42 -
Solt #7036 Ismerős ez valahonnan... megy a hergelés, gyalázkodás, aztán amikor reakció érkezik rá, akkor megy a nácizás. -
#7035 Nem tudom, volt-e már...
https://kuruc.info/r/2/156349/ -
#7034 "..aztán meg megy a mutogatás az oroszokra, ha reagálnak rá.."
Jaa, kb igy: "Mindenki lathatja milyen geci agresszorok is a ruszkik, mi megmondtuk elore.." -
ManoNegra #7033 Törökország körül egyre nagyobb a feszültség. Összerúgták a port az USA-val a kurdok miatt, Németországgal (mások mellett) pedig diplomaták protestálása, majd egy gúnydal miatt.
Az utóbbiakban speciel szerintem igaza van, a diplomata etikettben ez a fajta véleménynyilvánítás nagyon barátságtalan dolog, a német média pedig nem mindenkivel szemben merné megengedni magának ezt a hangnemet... -
Solt #7032 Én sem... pont ezért irritálnak az ilyen húzások... -
ManoNegra #7031 Azt mondják, ha egy színdarabban van egy revolver, akkor az előbb-utóbb elsül. Na én nem szeretném, ha a közelembe dördülne el.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.03.30. 21:42:00 -
Solt #7030 Csak az ilyen húzások még jobban gerjesztik a feszültséget... aztán meg megy a mutogatás az oroszokra, ha reagálnak rá. -
ManoNegra #7029 Mondjuk a lengyelek, a baltiak és a románok tényleg aggódnának egy esetleges konfliktus miatt, de az USA nem az ő aggodalmaik miatt cselekszik.
Most olvasom, hogy a NATO ötös cikkely nem kötelez egy konfliktus esetében közvetlen katonai segítségnyújtásra. -
Solt #7028 Természetesen csak az aggódó kelet-európai szövetségesek miatt, csupa jóindulatból. Kíváncsi vagyok mi lenne a véleményük, ha ugyanezt az oroszok csinálnák.
(Ma délután a Magyar Hírlap emlékeim szerint csak egy hadosztályról írt)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.03.30. 20:57:15 -
ManoNegra #7027 Igen, érezzük a törődést. Na nem csak onnan.
Növeli katonai jelenlétét Kelet-Európában az Egyesült Államok - írja a BBC. Jövő évtől három teljesen felszerelt dandárcsoport fog a kontinensen állomásozni, ez legalább 12 ezer embert jelent. link -
#7026 Ez egy komplexebb dolog, amiről már szót ejtettem, de nem konrétan topiktéma.
Nem a valással van gond illetve azzal is, mert megromlott, ahogy az összes többi. Intézményesen már mindegyik a Sátánt szolgálja, ahogy társadalmunk nagy része is.
Önmagában a kulturális különbség nem lenne probléma, ha nem lenne sem szinkretizáló, sem összemaszatoló törekvés, ugyanis az a már fennálló nivellációt gerjeszti társadalmi szinten.
Emellett az oszd meg és uralkodj elv is érvényesül az impotens és megalkuvó elit "alatti" (ténylegesen picit feletti, hiszen szellemi értelemben mára megfordult a rend) milliárdos tömegnél, ami így csőcselékké silányul(t)
Természetesen védenünk kell territóriumunkat Európát, de nem csak a muszlim invázió ellen, hanem és elsősorban azon háttérben kontinentális illetve globális folyamatokat irányítók ellen, akiknek köszönhető az invázió (és sok más) is.
Amíg a legnagyobb ellenséget még megnevezni / azonosítani sem tudjuk, addig hiába törölnénk el az iszlámot vagy más ellenségképet (ami ugyancsak lehetetlen lenne) nem mennénk vele sokra. -
#7025 Még szerencse, hogy Martel Károly ezt másképp látta anno :) -
#7024 Vagyis röviden, a multikultit erőltető nyomi libsik a hibásak (már megint) :)
"Islam belongs to Europe"
Ja, hát végül is...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#7023 http://www.mirror.co.uk/news/world-news/german-train-operator-introduces-women-7640234
A Lipcse és Chemnitz között működő vasúton bevezetik a kizárólagosan nők és gyermekek számára fenntartott vagonokat, jelentette be a vonatokat közlekedtető Regiobahn, olvasható a The Daily Mirror nevű brit napilap hírportálján. A vagonokat közvetlenül a mozdonyvezető után helyezik el, hogy az utasok jobban biztonságban érezhessék magukat. -
#7022 Ha Európában szeretnének élni akkor más lehetőséget én nem nagyon látok. A békés egymás mellett és egymással élés feltétele szerintem mindenképpen ez lenne.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.03.30. 16:01:51 -
Solt #7021 Attól, hogy neki nem tetszene, még ez marad az egyetlen épkézláb előrelépési lehetőség! :) -
#7020 Fenéket :) Biztos van olyan akinek nem tetszik amit mondok, pl egy tálib tuti kinyírna a kijelentésem miatt :) -
#7019 Fura lenne, ha szóról szóra benne lenne, hiszen a guardian angol nyelvű -
Solt #7018 Ez egy eléggé objektív vélemény szerintem... :) -
#7017 Ezen nagyon sokat el lehetne vitázni. Lassan már ez is egy olyan probléma lesz mint a cigányság integrációja, azzal a különbséggel, hogy ők legalább nem csinálnak öngyilkos merényleteket. Szubjektív véleményem az, hogy a vallásuk komoly és tényleges megreformálása nélkül soha nem fog a többségük integrálódni. Ha majd képesek lesznek a vallásukhoz úgy hozzáállni, mint ahogy jelenleg a kereszténység különböző ágai akkor talán a világszemléletük is képes lesz átformálódni és akkor az integrációjuk is ténylegesen végbe mehet. Addig sok értelme nincs. Először reformálják meg a vallásukat. Utána az magával hozhatja a világszemléletük átértékelődését is.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.03.30. 15:53:26 -
#7016 Komolytalan vagy, mint ez a cikk. -
Papichulo #7015 Ilyen egy szinvonalas iras a brusszeli merenyletrol es annak hattererol: Brussels is what happens when liberals don’t push immigrants to integrate