9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • overseer-7
    állítólag akkor nagyon kialvatlan volt
  • Tetsuo
    Márpedig neki Waterloo-nál nagyon nem volt szerencséje. :-)
  • overseer-7
    a politikában nincs olyan szó, hogy véletlen

Ahogy Napoleon mondta.. a szerencse a zseni igazi ismérve.
    Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2016.07.27. 22:22:00
  • Tetsuo
    A Török Áramlat gázvezetékrendszer (a módosult szabályok miatt már egybe lehet írni [?]) tervezete is ezzel párhuzamosan éled újra.
    Putyinnak vagy szerencséje van, vagy k*rva jól manipulálja az eseményeket.
    Trump ha elnök lesz, azonnal feloldja a szankciókat Oroszország ellen.
  • PSG 1
    ".. A cikk szerint a CIA segítségével 2 milliárd dollárt utalt át a nigériai UBA Bankon keresztül, hogy azt elossza a törökországi puccsista katonák között..”

Ha ez tenyleg igy van es ez a torok politikai vezetes elkepzelese(meggyozodese ?) is s tortentekrol, akkor ennek egyik kovetkezmenye aligha lehet mas, minthogy Torokorszag el fog tavolodni az USA vezette NATO-tol es a kilepes sem lehetetlen a kozeljovoben..Orulnek egy ilyen fejlemenynek: amennyiben az amerikai jelenlet veget jelentene Torokorszagban, ami csokkentene a jenkik demonstrativ reszvetelet a geopolitikai tortenesekben.. Az sem fajna, ha Oroszorszaggal apolnanak barati kapcsolatot(a torokok) a jovoben.. Jot tenne a vilag egyensulyi politikajanak..
  • Tetsuo
    Érdekességek.
  • Saintgerman
    A lábmosó pápa viszont már lehet, hogy a nagy terv része... Lehet, hogy ő nyitotta meg a kaput az emberek agyában a muzulmánok előtt elsőnek...
  • ManoNegra
    Ő pont olyan pápa volt, aki finoman, de odaszólt az iszlámnak, nem simogatta őket. Volt is belőle felháborodás. ..aztán jött Ferenc, a lábmosó.
  • ManoNegra
    Orbán Viktor belföldön a haza és Európa hős megmentője, miközben Brüsszelben minden fontos paktumot aláír.

Hát, tudod, nem gondoltam volna soha, hogy ilyen messzire elmehet valaki, akinek előírják, hogy mit tehet és mit nem. Két lehetőség van: vagy csak szeretnék előírni, vagy pedig ez egy nagyobb terv része.

Az előbbire szavaznék.
  • Tetsuo
    Igazából a fősodratú média egy kaptafára ontja a híreket. Teljesen mindegy, hogy FOX, CNN, CBS, NBC vagy ABC... sőt, az is mindegy hogy BBC vagy HVG. A szkripteket író hírügynökségek és bizonyos pártokhoz közeli sajtók között van némi különbség, ezenkívül stílusbeli differencia is létezik - természetesen -, de ezek nem lényegiek.
    Pl. Magyarországon a kormánypárthoz közeli orgánumok enyhén migránsellenesek, míg nyugatabbra migránspártiak stb.
    De valójában egyazon uralkodó, nyugati propaganda szócsövei, némi árnyalattal fűszerezve azt.

Orbán Viktor belföldön a haza és Európa hős megmentője, miközben Brüsszelben minden fontos paktumot aláír.
    Tudni kell, hogy 1945 óta nincs magyar érdekű kormány és azóta hazaáruló fosztogató és idegenkéznek osztogató rongyemberek vannak hatalmon. Az embereket persze kábítani kell és ehhez asszisztál a sajtó, ahogy máshol is a világban.
    A cionista maffia a leghatalmasabb és legprofesszionálisabb elnyomó szervezet, amely a globalizáció révén szabályozza a terjedő híreket, információkat, szórakoztatóipart, kultúrát stb. vagyis (majdnem) minden területen és (majdnem) mindehol befolyásolja az embereket (a többséget, a népet, vagyis a csőcseléket).
    A mainstream tömegtájékoztatás mellett vannak marginálisan lavírozó médiumok, amelyek felvállalhatnak saját ideológiát, pl. az igazmondást, vagy legalábbis a cionista maffia elleneséget - ami közel igazmondásnak felel meg az általuk uralt korrupt világban.
    A kuruc.infó ezt egész jól megvalósította, a harsány és kemény stílusával - hozzátéve, hogy sokan írnak az újságba, mindenkien más a stílusa. Ezenkívül a kuruc.info szerkesztősége - valószínűleg - csak online érintkezik és egy Népszabadsághoz képest minimális költségvetéssel dolgozik.
    Vannak más indíttatású és más szintű médiumok, ugyancsak marginálisan, no meg vannak az abszolút amatőr oldalak vagy emberek, akik próbálkoznak.

Az olvasó (az információt befogadó) hozzáállásán múlik, hogy mit pártol. A legtöbb ember kevés tudással rendelkezik (mondjuk műveletlen) és gyenge, vagyis könnyen irányítható. A legtöbben nagy ívben sz@rnak a fontos dolgokra, de leginkább a "hivatalosnak" dőlnek be vagyis pl. az MTI, Reuters, AP, AFP stb. híreket fősodorban, profi eszközökkel prezentálóknak.
    Egy kisebb csoport pedig - ugyancsak műveletlen - "direkt nem dől be", tehát bármit elhisz, csak a fősodort nem.
    Egy még kisebb csoport pedig a szerteágazó tudása révén átlátja nagyjából a helyzetet és osztályozza magában a hírforrásokat és a konkrét híreket. A példaként említett kuruc.infót általában olvassa mindkét utóbbi csoport.

Tökmindegy, hogy én melyik csoportban vagyok, nem az a lényeg. Viszont amit leírtam és linkeltem, azokat általában leellenőriztem más forrásból is, de természetesen már többször tévedtem - nem igazán lényeges kérdésekben. Napiszinten olvasom a nyugati / liberális vagy éppen magukat konzervatívnak, jobboldalinak hazudó (főként gazdasági) sajtót is, de úgy ítélem meg, hogy azokból nem érdemes linkelni. Ha pedig csak átvett MTI hír (egyszerű szkript) van, akkor is inkább a kuruc.infót linkelem, mondjuk a reklám kedvéért.
    Amint a Népszabadság fellebenti a fátylat a zsidó maffia hazai vagy nemzetközi képviselőiről, de elég lenne ha csak megírná az eddig kiszivárgott tényeket, már linkelem is. ;-)
    Nem hiszek egy orgánum mindenhatóságában sem, a kuruc.infót nem tartom többre, mint egy egyszerű, de lényeges sajtótermék, amelyik sokszor kimondja az igazat és ekkor érdemes idézni. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.07.26. 19:30:35
  • overseer-7
    ilyesmire gondolsz?

vagy ilyesmire?

netán erre?

• BladeW
    A jelenség nem ismeretlen a háttérhatalom előtt sem:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Filter_bubble
  • ManoNegra
    Valahogy eltűntek innen a migránssímogató agyhalottak.
  • Amiga
    Ez így igaz, nem kérdés.

A probléma az, hogy az egyik szó szerint belefullad a hvg-be (olyan a FB-oldala is, mintha ő lenne a hvg főszerkesztője). A másik intravénásan tolja magába a kurucinfót. A harmadik mindent a .ru oldalakról szed, a negyedik meg egy nyitottamegyrandomoldalt.blog.hu-s oldalról tájékozódik. Ezek mind teljesen beszűkült tudatállpotba kerülnek, mint a szektások, és elvesztik a kontrollt.

Van különbség a hírek között, amelyeknek van tényszerű igazságtartalmuk, és esetleg a kommentár elvakult (vagy cinikus, manipulatív, stb.), illetve azok között, amik eleve nettó baromságok és kifejezetten dezinformálásra lettek kitalálva.

Ha pl. ma fellőnék egy ebredjetekfel.blo.hu-t és írnék egy cikket arról, hogy a pápa rendelte meg a német gyilkosságokat, mellékelnék egy képet a pápáról, ahol egy jó kis gonoszarc-vágós pillanatban kapták le (mert mondjuk éppen tüsszentett), biztos vagyok benne, hogy hamarosan felbukkanna fb-n a cikk.

Ez nagyon ijesztő, nem?
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.07.26. 13:50:54
  • Tetsuo
    Gonosz, szemtelen és képmutató, mint az antikrisztus.
  • overseer-7
    én állítom, hogy szinte minden propaganda amit az újságban olvasol..vagy amit az interneten a híroldalakon.
    főleg ha gazdaságról, politikáról, vagy háborúról olvasol.. minden propaganda..
    a többi britny sperses meg stb sztár hírek, meg bulvár cikkek, csak közönség csalogatónak vannak ott, hogy ne legyen olyan száraz az egész.. könnyebben lemenjen az ember torkán az az információ amit le akarnak tolni a torkunkon..

vélemény formáló ipar..
  • Pares
    Ahogy az várható, mára is jutott egy multikulturális esemény.
  • Pares
    Nem meglepő, minden úgy történik, ahogy azt a gonosznácirasszistafasiszták előre megmondták, szépen lassan(?), de biztosan megy az iszlamizálódás.
  • Amiga
    "Ha orosz propagandaoldalakat olvastok"

Egy szóval sem mondtam, hogy te hivatkoztál arra az oldalra. Ha majd bebizonyítod, hogy szövegértésből egy éti csiga szintje fölött vagy, még talán komolyan is tudom venni a sértésedet.

Addig inkább csak jól szórakozom rajtad.
  • Pluskast
    Ez az évszázad beteg vicce. A következő mi lesz. A német neonáci pártnak megalakul az izraeli szárnya? :)
  • maki85
    rohadékok!!!
  • Pares
    Vagy.
  • Tetsuo
    Müncheni magyar szemtanú a belvárosból.
    A Karlplatz környékéről is elvittek péntek este valakit a rendőrök és többen gépfegyverropogást hallottak. Az erről megjelent fotókat folyamatosan törlik.

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.07.25. 18:17:59
  • Saintgerman
    már majdnem elküldtem az üzenetet én is, de a "Te szerencsétlen idióta." mindennél többet mond..
  • Tetsuo
    Azt vágod, hogy én nem hivatkoztam hidfo.ru-ra? Te szerencsétlen idióta.
    Ezenkívül a Yeni Şafak, Erdogan félhivatalos szócsöve valóban Campbellt gyanusítja. Erről szólt a hidfo.ru cikke a bulváros cím alatt.
    Sajnos az orosz prop-oldal semmivel sem hiteltelenebb, mint az európai mainstream.
  • Amiga
    Ha orosz propagandaoldalakat olvastok, természetesen érthető, hogy Törökország kilépne a NATO-ból. Meg hogy Amerikából szervezték.
  • Tetsuo
    http://www.haaretz.com/israel-news/1.711115

"Az izraeli lap a Moszadtól kapott exkluzív értesülése alapján tíz nyomtatott oldal terjedelemben fedi fel, hogy Otto Skorzenyt, a Waffen-SS korábbi altábornagyát miként szervezte be a Moszad és használta fel arra, hogy megakadályozza német tudósok részvételét az egyiptomi rakétafejlesztési programban. A cikkben megemlíti, hogy Skorzeny vezette azon különleges erőket, amelyek feladata volt Horthy Miklós elrablása és kormánya behelyettesítése egy 'keményebb vonalat követő nyilas rezsimmel'".
  • Tetsuo
    Magasra.
  • Saintgerman
    Campbell lenne a tettes ? http://www.hidfo.ru/2016/07/hivatalos-amerikai-nato-vezeto-iranyitotta-a-torokorszagi-puccsot/
  • Solt
    Szerintem érdemes meghallgatni...
  • Pares
    Igen, a józan paraszti ésszel. Kiváncsi vagyok, hogy a 70 év agymosás milyen alacsonyra nyomta le az ingerküszöbüket, és mikor telik be a pohár.
  • ManoNegra
    A vasárnapi terror folytatódott Ansbachban, egy zenei fesztiválon akarta felrobbantani magát egy szír menedékkérő...

Németország háborúban áll?
  • Tetsuo
    Hál' Isten, demokrácia van Törökországban.
  • Tetsuo
    A mai napi terror Európában.

Az egyik lényeglátó hozzászólás:
    "Csendes, szorgalmas... pszichiátrián kezelték, homoszexuális... család bocsánatot kér, ők sem értik... egy évig tanulmányozta a bozótvágó használatát... valahogy radikalizálódott, egyéni akcióról van szó, pár nap múlva úgyis jön a következő. Nem függ ossze - természetesen - a migrációval. A rasszista rendőr mehet a levesbe."
  • Tetsuo
    934 iskolát, 109 diákotthont, 1125 egyesületet, 104 alapítványt, 19 szakszervezetet, valamint 15 magánegyetemet zárnak be Törökországban
  • Sippie
    wilkommenskultur
  • overseer-7
    a nemzetközi helyzet fokozódik

Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2016.07.24. 18:49:16
  • Tetsuo
    Nos, ezért simán segítene Oroszország, így már érthető is.
  • Saintgerman
    Ez lehet a puccs kísérlet mögött: http://www.hidfo.ru/2016/07/torokorszag-kilepne-a-nato-bol/
  • ManoNegra
    Magyar áldozata is van a müncheni lövöldözésnek

Egy tizenöt éves magyar fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között. Erről a bajor rendőrség tájékoztatta a magyar külügyet.

...