9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#7895 Ehhez az autót fel kell szerelni elég komoly elektronikával, ami azért feltűnne a helyi hatóságnak, nem?
Ráadásul ilyen módon kevés esély van a célszemély likvidálására, hiszen eleve mehetne másik úton is (Putyin és Obama esetében ezt gyakran változtatják), de másik sávban bizonyosan, a sofőr is kikerülheti az ütközést vagy gyengítheti azt.
A másik autó irányítása is egy videójátékhoz hasonlítható, de nincs több próbálkozás... tehát ha beleakad egy korlátba vagy harmadik autóba, akkor vége az akciónak. Ezenfelül egy ütközés egyáltalán nem jelent halált.
Egy komplett stábnak (mondjuk egy vagy két drónnal) is követnie kellene az eseményeket a közelben...
Egyszerűbb és célravezetőbb, ha ráesik egy meglazult párkány. :-) -
overseer-7 #7894 Ez van ha egy autó irányítását, műszaki berendezéseit rákötik az internetre.
.. és már bizonyíték is van rá, hogy gyakorlatban is át lehet venni egy ilyen autó irányítását. -
overseer-7 #7893 Megnéztem a videót a "balesetről".. amit én láttam:
A merci szándékosan megy a felezővonalak között.. láthatóan gyorsabban mint a többi jármű.
Majd ott ahol egy kicsi útelhajlás van ott felgyorsít több mint kétszeres sebességre a többi járműhöz képest, majd áttér a szembejövő sávba egy gyors irányváltással és ütközik. -
Saintgerman #7892 Most már írnak róla.. pontosan ugyan úgy, ahogy mindjárt sejtettük: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/09/putyin-kedvenc-soforjet-oltek-meg-egy.html -
maki85 #7891 47-ik perctől kezdve érdekes legfőképp, a mai török helyzet
pedig nem mai video -
Pares #7890 Assange kimondta egyszerűen: Clinton össze-vissza hazudozik, a liberális média és az FBI meg falaz neki.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.09.09. 22:07:36 -
Solt #7889 #7877 ;) -
#7888 Nem kerdes, hogy George Soros komoly veszelyt jelent szamos orszag nemzetbiztonsagara:
„Globális káoszért kampányol Soros - állítja a The Jerusalem Post
Az izraeli lap szerint a magyar származású amerikai milliárdos által támogatott projektek mind egy célt szolgálnak, gyengíteni a nemzeti erőket, hogy azok ne tudják megvédeni törvényeiket és közösségeik értékeit.
“Ösztönözni a migrációt”, “befolyásolni a választásokat” és “újságírókat pénzelni” – a többi között ezek szerepelnek a Soros György tervei között egy izraeli lapban megjelent cikk szerint.
A szerző azzal kapcsolatban fogalmazza meg véleményét Sorosról, hogy augusztusban az üzletember által támogatott Nyílt Társadalom Alapítvány dokumentumai közül több, mint 2500 szivárgott ki az interneten.
Az iratokban az is szerepel, hogy a Soros által finanszírozott civil szervezeteknek a támogatásért cserébe mindent meg kell tenniük, hogy Európában megszűnjenek a határellenőrzések, a migránsok visszatoloncolása lehetetlenné váljon, az illegális bevándorlóknak pedig egyre több joguk legyen.
Az akták szerint a milliárdos 2,2 milliárd forintnak megfelelő összeget szán azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak a befolyásolásában vagy lejáratásában.
A The Jerusalem Post azt írja, hogy a Soros által támogatott projektet mind egy célt szolgálnak, a nyugati demokráciákban meggyengíteni a nemzeti erőket, hogy ne tudják megvédeni országuk és közösségeik törvényeit, értékeit.
A cikk szerint ennek érdekében Soros megpróbálta befolyásolni a 2014-es magyarországi és európai parlamenti választások eredményét.” (Jerusalem Post, MTV Híradó)
Gondolom, a JP-ot nem lehet az antiszemitizmus vadjaval illetni(tehat nem ez motivalhatta a velemyuket) -
#7887 A nyugati emberek többsége soha nem ébred fél még háborús helyzetben sem, totál agymosottak.
Egy újabb "zsidóirtásból" is a cionista maffia jönne ki jól, és mindenki más megszívná... ahogy írtad is. -
overseer-7 #7886 előbb utóbb megint ott fogunk tartani, mint adolf bácsi 1933 ban.
A történelem ismétli önmagát.
Megint mérges lesz fél európa a zsidóságra.. megint ráeszmél, és felhánytorgatja, hogy túl sok van belőlük a bank szektorban, a médiában, a politikában, törvényhozásban, a bírói testületben és az ipari elitben.
Megint balhézni fog az "antiszemita" értelmiség .. és megint katona konfliktusok lesznek belőle idővel.
A kisember megint tömegesen döglik majd.. -
#7885 Előbb-utóbb az "antiszemita" szó a nemzetközi diplomáciában is pozitív csengésű lesz. -
overseer-7 #7884 induljunk máris Brüsszelbe és szakítsuk le az arcukat -
Solt #7883 Bárki ült a hatalom csúcsán, ha sokáig és drasztikusan szembement a népakarattal, az megbukott. Egy nyugodt, jólétben, biztonságban elő nemzet felett el lehet bohóckodni az ilyen vadliberális agymenésekkel, ezt láttuk ugye idáig a nyugati társadalmakban... Most már ugye veszélyben van nem csak a jólét, de a biztonság is... sokáig nem fog már ez a "játék" működni. -
wednes #7882 Ez itt mind álprobléma gyerekek, hát a fontos hírekkel kell foglalkozni. Az EU megbírkózik ezzel, hiszen fejlődőképes, progresszív és haladó.
Olaszországban nem büntethető a nyilvános önkielégítés
Hogy mi a biztonságpolitikai vonzata ennek? Hát a migr...ö sokkolt menekültek, végre levezethetik a feszültséget, akár tömegesen is az utcán. Vagy nem... -
ManoNegra #7881 Óriáspofon a kormánynak: Bayerről és Hómanról beszélt az amerikai ENSZ-nagykövet
Az antiszemitizmus nem csak a zsidókra jelent veszélyt, hanem a pluralizmus és sokszínűség elveire és az általunk nagy becsben tartott alapvető jogokra is – mondta el beszédében Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A világszervezet antiszemitizmusról tartott második találkozóján magyar idő szerint csütörtök hajnalban elmondott beszédében úgy fogalmazott: amikor a zsidókat támadják, akkor általában más kisebbségeket is. Azok a személyek, akik a zsidókat bántják, általában a bevándorlókat és a menekülteket is zaklatják, mondta, majd hozzátette: ez nem csak az egyénekre, de kormányokra is igaz. Ennek pedig Power szerint Magyarország az egyik példája.
Na ennyit a változásról. Ameddig a hatalom csúcsán így gondolkodnak, addig nem lesz változás. Oda pedig nem nagyon ér el a választók akarata. -
maki85 #7880 15 fiatal támadta meg a vasárnapi kirándulókat, két bűnözőt már elfogtak
én is már csak linkelgetek, mert csak csúnyákat tudnék hozzáfűzni
-
maki85 #7879 ezek az angol benszülöttek nagyon békések emberek, mit angol, londoni -
Saintgerman #7878 Úgy néz ki, hogy soros nem elpusztulni készül mint a többi rendes ember, hanem a jogszabályokat átalakítani (egyenlőre még csak a zusában)
http://24.hu/kulfold/2016/09/08/el-sem-hinne-kiket-penzel-soros-gyorgy/ -
Solt #7877 The Jerusalem Post -
Solt #7876 Amíg ÍGY reagálnak rá az emberek, addig azért van remény! :) -
#7875 Ilyen szemlélettel nem lesz itt semmi változás. -
Solt #7874 Ha a politika időben az élére áll a változásnak akkor nem lesz robbanás... robbanás akkor van, amikor a politika a végletekig szembe megy a népakarattal. Nem akarok propagandát, de pont emiatt visítanak a népszavazásunk ellen... kibővített, a migrációt még jobban érintő kérdésekkel kellene az egész EU-ban népszavazásokat tartani! Nagyon bízom benne, hogy ragadós lesz a példánk, és más is követni fogja. -
ManoNegra #7873 Ha az emberek nézete gyökeresen változik és ennek hangot is mernek adni, akkor a politikai is változni fog
Akkor fog robbanni. Persze ne legyen igazam, de ahhoz, amit lent vázoltál, egy féldiktatúrát kellene bevezetni, és kidobni a kukába a II világháború óta uralkodó nézetrendszert. -
Solt #7872 Én személyesen érzékelem a lassú változást... sokat dolgozom németekkel, skandinávokkal és elég beszédes főleg a svédek esetében a gyökeres szemlélet váltás, csak otthon ezt még nem merik hangoztatni. Ha az emberek nézete gyökeresen változik és ennek hangot is mernek adni, akkor a politikai is változni fog, mert a politika mindig az élére áll annak ami elkerülhetetlen... -
ManoNegra #7871 Az ijedtség nem elég, ahogy láthatjuk, hiszen elég nagy ijedtség volt a Charlie Hebdonál, a Bataclannál, a Zaventem reptéren.
A nagy változások mindig földrengésszerűen következtek be. Ez alól talán csak a Szovjetúnió felbomlása volt kivétel. -
Solt #7870 Igen, csak mi az a pont ahonnan elkerülhetetlen? Vérnek kell folynia, vagy elég az ijedtség mint kiváltó ok? Bízom benne, hogy az utóbbi... -
ManoNegra #7869 Pedig ezek a dolgok nem így működnek. Addig nem lesz változás, míg nem lesz elkerülhetetlen. -
Solt #7868 Szerintem még épp az utolsó pillanatban vagyunk, radikális szemléletváltással (tehát a simogatás helyett a konkrét alkalmazkodás, asszimilálódás elvárása) ez a mennyiség még ha bajosan is, de kezelhető. Teljes ideiglenes határzár kéne, politikai szemlélet váltás, közös EU hadsereg, valamint az EU-s alapelvek újra tárgyalása de azonnal. Az agresszív réteggel szemben pedig rendkívül szigorú fellépés kellene és a legkisebb törvénytelenségért is azonnali kitoloncolás családostól. -
#7867 Szerintem a probléma sajnos már nem ez. Itt van több millió ember akiket ki kellene tenni, de ezt békésen nem fogod tudni kivitelezni, és akkor ott van az probléma is, hogy hogyan tudod megakadályozni az itt lévő 3. 4. generációs bevándorlók további radikalizálódását és tényleges integrációjukat. Ahhoz alapjaiban hozzá kellene nyúlni az iszlámhoz, ami erőszak nélkül nem fog menni. Nézd meg mit művelnek Szíriában meg Irakban egymással a síták meg az alaviták. Képzeld el ezt itt Európában amikor a megreformált iszlám ellen majd fellépnek a régiek. Szóval szerintem már késő. Sajnos. -
Solt #7866 Szerintem, ha az EU vezetésében gyökeres változás következik be, magyarul ha cserélődik a hangadó gárda akkor elkerülhető ez, ha nem, akkor sajnos szerintem is csak idő kérdése egy nagyobb fegyveres konfliktus. -
#7865 Ez így van. Sajnos nem az a kérdés, hogy lesz e, hanem az, hogy mikor :( -
ManoNegra #7864 Ezért kell feltölteni mindenféle idegennel, hogy akkor majd a nagy multikultiban feloldódnak a nemzetállamok, amiket könnyebben lehet irányítnai.
De ez háború nélkül nem fog menni. -
#7863 Nem kivitelezhető. Az USA egy 240 éves államalakulat, aminek a tagállamai - kivéve a 13 alapító államot - úgy jöttek létre, hogy vagy egyből beolvadtak az USA-ba, vagy maga az USA hozta létre. Soha nem volt egyetlen tagállamuk sem önháló (Texast leszámítva de az is csak pár évig). Nem alakult ki egyedi kultúra az egyes tagállamokban. Saját nyelv, vagy olyan történelmi helyzet ahol háborúzni kellett volna az önállóságukért. Ez alól talán a polgárháború az egyetlen kivétel, de az is jól példázza, hogy mi volt az ára annak, hogy egy erős központi kormányzat jött létre ahelyett, hogy az egyes tagállamoknak nagyobb beleszólásuk lett volna a szövetség egészének működésébe (csak halakan szólok, hogy a rabszolgaság kérdése 1863-ig a Gettysburgy csatáig nem is volt komoly téma és maga a polgárháború kirobbantó oka pont az volt, hogy mekkora mozgásterük legyen az egyes államoknak).
Európában ilyen történelmi múlttal és identitás tudattal rendelkező államok esetén szerintem elképzelhetetlen az USA modell és nem is működne. Még csak egy egységes nyelv sincs és még az is kérdéses lenne, hogy az egyes államok népei mennyire néznék jó szemmel ha egyik vagy másik állam jobban részesülne a központi javakból. Szerintem hiú ábránd a föderális EU. Legalábbis így mind a 28 tagállammal együtt.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.09.07. 13:40:22 -
Solt #7862 Ugyan, én köszönöm az értelmes reakciót... így is lehet ellenvéleményen lenni! ;) -
#7861 Értem, köszönöm. -
Solt #7860 Van itt USA ellenesség, de ez nem azt jelenti, hogy az oroszok a jófiúk... az "ellenesség" itt nem arról szól, hogy szimplán utáljuk az USA-t, hanem azt, hogy unalmas már a hatalmas űr a tetteik és a médiában hallható mosdatás között. Egy-egy kirohanás inkább ennek köszönhető, nem annak, hogy sorban ülnek itt a feltétlen Putyin hívek. :) Én úgy látom, hogy döntő többségében objektív a légkör, de az a minimum, hogy alaposan próbáljuk körbejárni az adott történést.
Soros sem azért "érdekes jelenség", mert ellenségnek állítja be a kormánypropaganda (az ellenzéki meg barátnak), hanem azért mert jól rávilágít arra, hogy egy "szimpla pénzembernek" milyen valós hatalma tud lenni a szeretet demokráciánkban.
Nyilván a valóságban jóval bonyolultabbak ezek a hatalmi harcok mint amilyennek ezt mi innen véljük, és valószínűleg sokszor inkább az eseményekkel sodródnak ezek az erők, mintsem irányítanák őket, de az a bevándorlási válság ami most sújtja az EU-t egyre inkább úgy néz ki, hogy nem véletlen, és egyre inkább látni, hogy kiknek a gondolatvilágát, érdekeit tükrözi. -
#7859 Azt mondjuk nem tudom, nem lenne-e jobb az EU-nak, ha lemásolná az USA politikai berendezkedését, mert igazad van, ez most egy ilyen "se veled, se nélküled" helyzet. -
#7858 Sajnos tény, hogy nagyon erős itthon az állami propaganda is.
Némi különbséget azért felfedezni vélek a szimpla clickbait és a szándékos dezinformálás között, és én az utóbbitól jobban is félek. Nekem még kötelező volt oroszt tanulnom (talán neked is), illetve a családom is közvetlenül elszenvedte az orosz agressziót. Anno arra is kioktattak, amikor meghalt Brezsnyev, hogy az iskolában legyek kellőképpen szomorú. Nem sírom azt a világot vissza...
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.09.07. 11:39:56 -
#7857 Meglátásom szerint az EU leginkább önmagát destabilizálja. Tekintve, hogy még nem egy föderális államszervezetről van szó, így a tagállamoknak nagyobb a mozgásterük és sokan ki is nyilvánítják nemtetszésüket. Abszolút meg lehet figyelni, hogy az "új" tagállamoknak alapvetően más a politikai látásmódjuk mint a régieknek. Ez pedig destabilizációhoz vezetett, de nem külső (orosz vagy USA) nyomásra, hanem egész egyszerűen az egyik nem akarja elfogadni a másik álláspontját. -
#7856 Lehet, hogy csak én kukkantok épp olyankor be, amikor nagy az USA-ellenesség, de mintha mindig ez menne.
A Soros egy érdekes jelenség, és talán éppen azért, mert őt a nyilvánvalóan szemünk előtt lévő média is ellenségnek állítja be. Az emberek szeretnek egyértelmű felelőst keresni, szeretnek rámutatni valakire, hogy "na miatta van". Ezt a magánéletemben is tapasztalom, a munkahelyemen is, mindenhol előjön, hogy bármilyen állapotért vagy történésért valakit kifejezetten hibáztatni kell.
De azért az érdekek és érdekellentétek valódi hálója ennél szerintem sokkal bonyolultabb.