9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
ManoNegra #7935 Háromszéken tájékozódott az amerikai nagykövet
Tájékozódás, az itteni helyzet jobb megismerése végett érkezett Kovászna és Hargita megyébe Hans Klemm amerikai nagykövet, és bár rendkívül diplomatikusan kitért a kényes kérdések megválaszolása elől, alkalma volt a térség, az itt élők legfontosabb gondjaival szembesülni, és sepsiszentgyörgyi, szűk félórás sajtótájékoztatója során legalább tízszer kimondta a Székelyföld románok által tagadott nevét angolul: Szeklerland.
Érzékenyen érintette a románokat, hogy az USA-nagykövet székely zászlóval fotózkodott
A székely zászlóval kapcsolatos érzékenységre figyelmeztette a bukaresti külügyminisztérium az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségét szerdán, miután Hans Klemm amerikai nagykövetről olyan fotó jelent meg a román médiában, amelyen egy ajándékba kapott székely zászlót tart Kovászna megyei elöljárókkal közösen.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.09.14. 17:08:37 -
#7934 ahhoz azért komoly tározó kellene,meg minek neki az ha ott az atom. valami cikk van erről valahol? -
overseer-7 #7933 úgy tudom, hogy észak kórea épített egy hatalmas víztározót, amivel el tudja árasztani egyik napról a másikra fél délkóreát.
Mesterséges árvízkatasztrófát idézhetnek elő, amibe milliók belehalhatnak.
Semmi sem túl sok ha a hatalomról van szó. -
#7932 dél koreáig elmegy ,akár tüzérséggel is,éles elméjűnek sztem az is bőven elég lenne -
fonak #7931 Folyamatban van a jelek szerint. Egyesek szerint már robbanófej méretre miniatürizált atomtöltetet robbantottak legutóbb. Rakétákat is tesztelték bár elég gyenge eredményességgel. -
overseer-7 #7930 észak koreával mi van?..
készen van már az atomrakétájuk?
-
#7929 Nyugi van. Tavaly egyeztek meg a hadgyakorlat lefolytatásában. Ez nem egy váratlan történet, csak max a sajtónak az. -
overseer-7 #7928 Ez fasza.. a következő lépést már a BRICS országoknak együtt kellene meglépniük.. mondjuk egy közös erődemonstráció, hadgyakorlat.. vagy együtt kisöpörni az ISIS-t a föld felszínéről.
-
#7927 Kozos orosz-kinai hadgyakorlat kezdodott a del-kinai-tengeren.. -
#7926 Soha ekkora katonai segélyt nem kapott még ország az Egyesült Államoktól - ki nem találnák, ki a kedvezményezett -
#7925 Jaja, azóta jobban utánanéztem. Csak még friss volt az élmény azért post-oltam. :) -
#7924 A mondanivalóban esetleg lehetne igazság, de a kép és a név valószínűleg nem stimmel :D
Utoljára szerkesztette: ReszegKoldus, 2016.09.13. 14:28:34 -
#7923 Ez igaz, vagy csak hoax? -
Saintgerman #7922 úgy mint soros rócsildhoz... kutyaláncon.. -
overseer-7 #7921 Clinton a Rockefeller dinasztiához tartozik? -
#7920 A karizmája miatt, de ha néhány éve még más karaktert fel tudtak volna építeni, akkor nem használnák most Clintont.
A betegségét elrejtik, mert egy őszinte kampányt nem is viselne el a közvélemény. Obama is végighazudta és szó szerint haknizta az előző választásokat, ezen ma már egy értelmes embernek semmi meglepő nincs.
-
#7919 itt éppen kijött a katétere
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#7918 Alapvetően igen, de azért az kérdéseket vet fel az emberben, hogy miért akar a demokrata párt egy olyan embert elnöknek aki szemmel láthatóan komoly beteg. Miért nem egy teljesen egészséges jelöltet állítanak? -
#7917 -
#7916 Állítólag tüdőgyulladás, de lényegtelen is, ahogy a megválasztott személy is közel lényegtelen, csak stílusban, szereplésben különböznek, a fontosabb döntéseket nem ők hozzák. -
#7915 -
#7914 Igen. Itt a lényeg.
-
#7913 Maxthonon ezt írja: "This browser does not support video playback." ;-)
De gondolom Clintonról van szó.
-
fonak #7912 Nem biztos hogy halálos, de nem bírja a gyűrődést, öregek otthonában lenne a helye, nem a Fehér Házban. Vagy legalábbis otthon, nyugiban.
Bár Reagan is kissé demens volt már a második ciklusa alatt, FDR meg fél lábbal, bocs fél kerékkel a sírban lett megválasztva negyedszerre is.
Érdekes lesz, ha Hillarynek vissza kell lépnie nyilvánvaló egészségügyi alkalmatlanság miatt a jelöltségtől, vagy ha megválasztják, de még a beiktatás előtt meghal/lemond. Ilyenre még nem volt példa. Elvileg a demokraták jelölhetnek bárkit ez esetben (a választás előtt), jelölőgyűlést sem kell feltétlenül összehívni, a DNC ilyen esetben dönthet egyedül is az új jelöltről. A választás után vagy még jan. 20 előtt asszem a Kongresszusnak kell elnököt választania ilyen esetben (ha jól emlékszem). -
#7911 Ha ez a nő nem halálos beteg akkor nem tudom mi. -
Saintgerman #7910 így már értem. -
#7909 "A maffia módszereit már ismerjük a filmekből..."
Erre volt válasz természetesen. -
#7908 Tehát azt mondod, hogy az orosz hatóságok összejátszanak a CIA-vel Putyin hátamögött?
Vagy Putyinnak sem érdeke felfedni az ellene készülő merényleteket sőt, titokban önmagát akarta eltenni láb alól?
Érdekes megközelítés. :-D
-
Saintgerman #7907 Lehet, hogy már Orbán is olvasta Albert Pike ot ? http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-az-ellenfeleink-nem-liberalisok-hanem-nihilistak-991054/ -
Saintgerman #7906 nem egészen jött át a mondanivaló.. -
overseer-7 #7905 "Csak két elem még egyszer: Ha távírányítású volt az egyik autó, az a moszkvai hatóságoknál kiderül ugye"
Mint ahogy kiderült, hogy thermittel vágták át 911 WTC épület acélgerendáit ? Vagy, hogy a forró termit még hetekkel az összeomlás után is több száz C fokos meleget adott le a környezeténe és szivárgott a romok alól a folyékony fém?
Vagy ahogy iraq-ban megtalálták a tömegpusztító fegyvereket? .. meg lehetne még sorolni..
Ha valamit nem akarnak hogy megtaláljanak.. az nem lesz megtalálva.
Szervezés kérdése az egész.
-
#7904 Nem tudom, más honnan művelődik, de én nem filmekből. Bár kétségtelen, hogy pl. a Polip című olasz filmsorozat - a kötelező teatralitás mellett - közel járt a valósághoz, mégis inkább Giuseppe Fava oknyomozó újságíró munkái voltak azok, amik fellebbentették a fátylat eme szervezet működésének részbeni gyakorlatáról.
A zsidó maffiáról pedig nem elég egy könyv (végképp film), hogy megértsük működését vagy csak lássuk diabolikus szerkezetét, indíttatását.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.09.11. 16:06:35 -
#7903 Komolytalan az érvelés, főleg azok után, amit Solt és én leírtunk.
(Csak két elem még egyszer: Ha távírányítású volt az egyik autó, az a moszkvai hatóságoknál kiderül ugye... ők miért nem kürtölik világgá, hogy a CIA gonosz, antidemokratikus merénylettevő? Másik, hogy ha ilyen profik voltak, miért nem mentek biztosabbra? Ha meg kevésbé profik, hogy sikerült ilyen jól az ütközés?)
Ez idáig a "hír" csak a hivatalosan is "bulvár"lapoknál jelent meg és néhány megbízhatatlan blogon...
-
Solt #7902 Biztos, hogy nem elnöki autó volt... egy megerősített, páncélozott autó nem törik ennyire össze, ráadásul az nem kolbászol csak úgy magában egy szem sofőrrel.
Az, hogy száguldozik valaki Moszkvában... ennél cifrább dolgokkal van tele a youtube... :) Én kétlem, hogy ez szándékos merénylet volt. Túl sok véletlen tényezőnek kellett együttműködnie ahhoz, hogy ez így sikerüljön... elég ha csak a "célpont" éppen nem a belsősávban megy, máris oda a lehetőség.
De ezektől mind eltekintve, a videón a 6. másodpercben lehet látni a gyorsan közeledő jármű jobb hátsó kerekénél egy kis füst csíkot, ami utalhat vagy defektre, vagy megcsúszásra. Utóbbi esetben ezt előidézhette az, hogy miután kijött a kanyarból, túl nagy gázt adott... látható is, hogy az autó hátulja kitör a becsapódás előtt. Sőt még az is látható, legalábbis nekem úgy tűnik, hogy a csúszás ellen kormányoz a benne ülő. Ezek így együtt egyáltalán nem utalnak szándékosságra. -
overseer-7 #7901 Nekem az egész 2. világháború egy ovis, gyerekes sztorinak tűnik.
kb olyan mint.. ez az én homokozóm.. te nem játszhatsz itt.. - de igenis játszhatok, nem csak a tiéd.
- De az enyém és most jól megverlek.
Kb ennyi volt az 1. és 2. VH veleje.
Nem az elnöki bmw volt meghackelve, hanem a őrült merci.
Az meg nagyon furcsa, hogy az elnöki autó.. ha az volt, magányosan egy sofőr ült benne.. és ment az úton.
Elviekben gondolom, az elnök szállító járműveket nagyon felügyelik.. többen is védik.. nem csak amikor üzemel, hanem amikor parkoltatják, akkor is maximális biztonságban védik. Nehogy valaki hozzáférhessen, mikor épp nincs használatban.
Szóval ez furcsa. Maga az egész baleset furcsa.. ki az a hülye aki belvárosban 160-200 al száguld a két felezővonal között,, majd berombol az ellenkező szembejövő forgalomba.
Nem működött a fék, közben beragadt a gázpedál és a kormány egyszerre? Vagy mi?
Mert a manővereket elnézve.. Szándékos szabálysértés a két felezővonal között hajt "véletlenül".. majd még rágyorsít "véletlenül".. majd még belekormányoz a szembejövő sávba " nem szándékosan".. és pont véletlenül putyin soförjét kapja telibe.. a több millió másik ember helyett. Túl sok a véletlen..
Véletlenek sorozata.
-
Saintgerman #7900 A maffia módszereit már ismerjük a filmekből, miként félemlítenek meg, hogyan figyelmeztetnek vagy gyakorolnak mentális nyomást a célszemélyre. Mike Marell Ex-CIA boss azt mondja a videón, hogy náluk ez ugyan így működik...
De ha ismerjük a Diana rituális kivégzésének hátterét, és összehasonlítjuk a két autónak a mozgását, akkor bizony láthatjuk, hogy csodák nincsenek... -
Solt #7899 Igazából azt nem értem, hogy ha nem baleset volt, akkor mi volt vele cél, mit akartak megmutatni? Tételezzük fel, hogy távirányítású volt az autó... egy elnöki konvoj közelébe sem jutnak vele. Szimplán megölni egy sofőrt mert az a Putyin számára kedves (állítólag)... kicsit nekem ovis sztorinak tűnik! :) -
Saintgerman #7898 ez mind rendben van, a kérdés csak az, hogy van e alapja annak a gyanúnak, hogy ez nem baleset volt -
Solt #7897 Nem akarom nagyon ragozni, de attól, hogy az autó a Föderációs Tanács tulajdona, még nem lesz elnöki jármű. Ez kb az a kategória, mint nálunk a fekete Skoda Superb-k, amelyek XY minisztérium, országgyűlés, kormányőrség tulajdonában vannak... ezekkel rohangálnak "magányosan" "sofőrök", mivel olyan beosztású embereket visznek vele akiknek nem jár folyamatos személyvédelem.
Elnöki autó nem fog magányosan flangálni a városban (főleg nem egy szem sofőrrel) akkor sem, ha üres... ezek mindig konvojban mozognak A-ból B-be. -
overseer-7 #7896 A hatalom köreiben régen egyszerűen az volt a divat, hogy lelőtték az illetőt, vagy közelről, vagy távolról.
Majd a merénylővel is végeztek így vagy úgy.
Aztán divatba jött a különféle autó és repülőgép balesetek.. pl kennedy.
Majd a hirtelen szívleállás és szívroham.
Most ezek vannak divatban.
Az oroszoknál meg az a divat, hogy mész mendegélsz.. találkozol egy összecsukott esernyővel tébláboló emberrel az utcán, aztán másnap meghalsz polonium mérgezésben.
Ezer módja van a halálnak..
Ha ez egy szándékos merénylet volt.. nyilvánvalóan erődemonstráció volt.
Könnyebben és diszkrétebben is meg lehet ölni valakit.
Ez viszont olyan mint egy óriásplakát.. hé figyelj csak.. mi erre is képesek vagyunk.. amire nem gondoltál volna.
Jobb ha beállsz a sorba, mert ezer féle képen likvidálhatunk. Ez számunkra művészet.