9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Pares #8255 Ennyi. -
Solt #8254 Nincs energiám tovább ragozni, szerintem egyértelmű a képlet.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.09. 12:31:33 -
Pares #8253 Most ugye viccelsz? A zsidesz azt nem szavazta meg, amit később saját maga benyújtott, vagyis a zsidesz sokkal hamarabb nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, ráadásul inkább csináltak egy kurvadrága és érvénytelen népszavazást, aminek akkor és úgy ahogy csinálták már semmi értelme nem volt. Úgyis az lesz, hogy ha tényleg akarják az alkotmánymódosítást, akkor eltörlik a kötvényeket, a Jobbik pedig azonnal megszavazza. -
Solt #8252 Népszavazást akart, meglett, nem elég már. Alkotmánymódosítást akart, meglett, nem elég. A letelepedési kötvény eltörlését akarta, megmondták neki, hogy már felülvizsgálat alatt van, nem elég neki. Közölte, hogy aki az alkotmánymódosítást nem szavazza meg, az hazaáruló, majd ezek után nem szavazzák meg, ráadásul szembe mennek a saját szavazóikkal! Ez neked a konzisztens viselkedés? Ezek után én sem értem, hogy ezen mi ragozni való van még, és miképpen lehet ilyen elvakultan védeni őket.
Viszont itt tényleg befejezném, mert nem szeretném, ha egy ilyen "hülyeség" miatt vitáznánk és elszaródna az a normális viszony ami évek óta fennáll köztünk. -
Pares #8251 Különben is, az egyetlen garancia, hogy a zsidesz megszünteti a kötvényeket is, az az, hogy az alkotmánymódosítás megszavazásához kötik. Ha most a Jobbik megszavazta volna annak ellenére amit ígért, utána már nincs semmi, ami kényszerítené a zsideszt, hogy a megszüntesse a kötvényeket is. Így most dönteniük kell a kötvényeik vagy az alkotmánymódosítás között. És látszik, hogy a zsidesznek nagyon fontosak azok a kötvények... -
Pares #8250 Ma reggel egy alternatív valóságra ébredtem, ahol a totális ellenszéllel szemben Trump győzött. Remélhetőleg normalizálódik az oroszokkal való kapcsolatuk, és a külpolitikájuk is vissza vesz a destruktivitásból és destabilizálásból. -
Pares #8249 Nem, onnantól kezdve nincs miről beszélni, hogy ezt a leírtad a videók megnézése után. Vonának konzisztens álláspontja volt mind a népszavazással, mind az alkotmánymódosítással kapcsolatban, amit el is magyarázott, és a végén igaza is lett. A zsidesz néhány hónapos fáziskésében van a Jobbikhoz képest. De felesleges magyarázni, ha ezt a teljesen nyilvánvaló dolgot nem vagy képes felfogni, akkor tényleg nincs miről beszélni. Mindazok után, ami az elmúlt évben történt a zsidesz körül, hogyan képes még bárki is támogatni őket, egyszerűen rejtély számomra... -
Solt #8248 -
#8247 Kinek nem...?
-
Solt #8246 Természetesen nem ezt akarom mondani! :) Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy amíg a pártok anyagi támogatóktól függenek, addig ezeknek a támogatóknak amikor hatalomba kerülnek meg kell felelni, különben nincs lóvé, nincs hatalom. Amíg maga a demokrácia erre a pártrendszerre épül, addig nem lesz abszolút igazság, nem lesz olyan aki mindenkinek jót akar, nem lop, nem csal, nem hazudik. Egészen egyszerűen maga a rendszer determinálja a féligazságokat, a megosztást, stb. Ilyen keretek közt maximum olyan pártot lehet választani, aki egy morzsával többet ejt le az asztalról mint a többi, vagy éppen olyan jelszavak mögé bújik ami kedves a fülünknek. -
Solt #8245 A Jobbik akarta a népszavazást, amikor a Fidesz közölte, hogy népszavazás lesz, akkor az már nem volt jó, jött az alkotmánymódosítás ötlete! Amikor szóba került az alkotmánymódosítás, akkor kitalálták, hogy csak akkor, ha a letelepedési kötvény megszűnik. Közölték, hogy annak a felülvizsgálata már zajlik, de ennek ellenére a Jobbik nem szavazta meg alkotmánymódosítást! (Annak ellenére, ami az általad linkelt első videóban is szerepel! Abban ugye még szó sincs letelepedési kötvényről, csak arról, hogy a népszavazás nem elég, alkotmánymódosítás kell, aki azt nem szavazza meg, az hazaáruló!) Innentől kezdve szerintem nem nagyon van miről beszélni!
De mindezektől függetlenül, volt egy népszavazás (amit a Jobbik akart!) ahol 3.3 millió ember, köztük rengeteg Jobbikos fejezte ki a véleményét abban az irányban, hogy nem vagyunk kíváncsiak az EU betelepítési politikájára. (Nem a kötvényekre!) Annak ellenére, hogy jogilag a népszavazás érvénytelen volt, a Fidesz úgy döntött, hogy az alkotmányban rögzíti ezt a népakaratot, úgy ahogy ezt a Jobbik is akarta! Ennek ellenére ezt a Jobbik nem szavazta meg, helyette előálltak egy olyan dologgal, aminek az eredeti kérdéshez semmi köze nincs, ráadásul szembe mentek a saját szavazóikkal, és miattuk nyitva maradt egy ilyen fontos kérdés.
Ez a folyamat nekem azt mutatja, hogy nekik is fontosabb a pillanatnyi politikai érdek, mint a saját hazájuk...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.09. 10:03:29 -
#8244 A demokrácia egy bonyolult hatalmi rendszer, ami nem csak a négyévenkénti választásokról szól. Beperelni az államot és nyerni is csak egy demokráciában tudsz. A "fékek és ellensúlyok" rendszere is, a szólásszabadság (akár az is, hogy egyáltalán kommentelhetsz egy fórumon, sőt!, hogy van fórum, egy demokratikus vívmány.
Furcsa dolog a demokráciát temetni, mert más rendszerek olyan helyeket termelnek ki, mint Észak-Korea, Szovjetunió, náci Németország. Egyik se olyasmi, amikre büszkék lehetünk.
Egy diktatúrában dolgozol és kussolsz, valószínűleg az sg.hu sem létezhetne.
Ami a politikát illeti, a belpoilitika lényege a gazdasági javak elosztása. Természetesen nincs abszolút igazság, a legtöbben a pillanatnyi érdekeiknek megfelelően szavaznak (annak alapján, mit ígérnek nekik). Persze vannak, akik ideológiából szavaznak, de úgysem tudod biztosan megmondani, ki manipulál és ki nem. Amúgy a rendszer teljesen el van cseszve természetesen (nem véletlenül), választás után évekig nincs kontroll. Az lenne a jó, ha lenne időközi szavazás, ahol az ígéretek megvalósulásának fényében lehetne megerősíteni, vagy megbuktatni a hatalmon levőket, illetve ha egy választókörzet bármikor visszahívhatná a képviselőjét helyi szavazással, ha nem elégedett vele. De ez természetesen a hatalmon levőknek nem érdekük, így senki nem fog ilyen rendszert megszavazni.
-
#8243 Hogyne lenne abszolút igazság? Nem értem, mit akarsz mondani. Hogy minden párt sáros, mert ilyen a politika, de válasszuk a nekünk szipmatikust és így van jól? -
Pares #8242 Nézzük csak:
Április 12.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szeptember 27.
Elébe ment a Jobbik a népszavazás után várható alkotmánymódosításnak
Október 17.
Október 24.
Ki is akkor az, aki politikai célokra használja az egészet? Ki is a hazaáruló? -
Solt #8241 A letelepedési kötvény még jóval a migráns válság előtt induló "biznisz" volt, jórészt a kínaiaknak szólt... bejutottak vele ajrópába, perkáltak, aztán sok vizet nem zavartak utána. A jelenlegi helyzetben nyilván egy olyan dolog, amit meg kell szüntetni.
Nincs is abszolút igazság... ez a politika lényege. Egy kis igazságot mindenki talál magának annál a pártnál, ahová a szíve húz. -
#8240 Ezt most nem teljesen értem, de az alkotmánymódosításról többször is szavazhatnak akár. Lényegében a Fideszen múlik minden. -
#8239 Talán igazad van, de hogy vélekedsz a letelepedési kötvényekről? Szerintem az nyílt hazaárulás.
A Jobbik ez ellen lépett fel, nem a legjobb taktikát követve.
Teljesen mindegy amúgy, mert egyrészt a Fidesz úgy bebetonozta magát, hogy semmi nem tudja kirobbantani azt a bandát a politikai és gazdasági "elitből", másrészt az emberek többsége abszolút hülye, vagyis a többség soha nem ismeri fel egyszerre az igazságot, illetve hogy a sok manipuláció között ki az, aki az igazat mondja, és teszi. Ezért is a demokrácia csak illúzió és az összeomlás egyik előjele.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.11.08. 23:12:31 -
Saintgerman #8238 Ezek szerint arra a vonatra is fel lehet szállni, ami már elment ? Mert ha igen, akkor a kívülállók a cirkuszt már csak állatkertnek látják.. -
#8237 Az kétségtelen, hogy a Fidesz diktál, a Jobbik csak másodhegedűs és néha belefut a pofonba; de a Fidesz már alapítása óta szerves része a cionista maffiának, a Jobbik talán csak a cukikampány óta. ;-) -
Solt #8236 A saját csapdájába esett a Jobbik szerintem. -
#8235 Ez inkább a Fidesz terve volt, mint a Jobbiké. Az előbbinek így is, úgy is jó.
A Jobbik pedig azonnal meg fogja szavazni a módosítást, mihelyst a Fidesz megszünteti a kötvények jegyzésének lehetőségét. -
Solt #8234 Na pont ezért nem akarok ilyenekbe belemenni, érzelmi alapon nem lehet politizálni! Ezen kívül kb heteket lehetne azon vitatkozni, hogy melyik mit csinált, és max oda lehetne eljutni, hogy melyik csinált picivel kevesebb szart!
Nem mellesleg egy szóval nem mondtam, hogy a Jobbik hazaáruló, de ezt akkor is nagyon elbaszták... legalább annyira mint amikor a Fidesz nem vétózta meg a Románok EU csatlakozását! -
Pares #8233 Jaaaj, tudod mit... nem akarok neked nagyon csúnyát írni, szóval inkább hagyjuk. Ángyán mesélhetne arról, mekkora hazafik valójában a zsideszesek, de biztos ő is hazudik... Egyet mondok zárszóként, a zsidesz dettó ugyan olyan nemzeti zászlóval takaródzó hazaáruló maffiózó tolvaj banda, mint pl. nálunk Ficoék. Dettó. Csak azt nem tudom eldönteni, ki kiről másolta a rendszert. De ha ti komolyan úgy gondoljátok, hogy azért, mert nem akarnak semmiféle betelepítést és állják a szavuk, a Jobbik hazaáruló, akkor legyen, ezen az elbaszott logikán az Isten se segít.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.11.08. 21:45:46 -
Solt #8232 A kötvények felülvizsgálata már akkor elkezdődött, amikor a Jobbiknak ez még eszébe sem jutott, de ettől függetlenül hulla mindegy mit magyaráznak, ilyen ügyekben nincs helye pártpolitikának! Meg kellett volna szavazni, és ha Fidesz nem vezeti ki a kötvényeket, akkor lett volna egy adu a kezükben, amit folyamatosan kijátszhatnának. Ehhez képest most ott tartunk, hogy gyakorlatilag a Jobbik miatt hiúsult meg az egész. Kibasztak velünk is és magukkal is... -
Saintgerman #8231 Vagy mivel nem számítottak arra, hogy Viki nem hátrál meg, már nem volt visszaút. Két választás maradt: elárulni a hazát, vagy megmenekülni a takonygerincűség vádja alól. Az elsőnél maradtak.
A kötvények is igazságtalanok, de nem egy horderejűek. Soha nem lett volna szabad feltételnek szabni. A Jobbiknak most már nem azzal kell számolnia, hogy mit akart, hanem azzal amit tett. És aki nem képes mérlegelni a dolgok súlyát, annak nincs helye ott, ahol a népet képviselni hivatottak. -
Pares #8230 Mert mi lett a Jobbikból? Azt tették, amit ígértek. Ez manapság ritkaságszámba megy. Ha megszavazták volna, akkor lettek volna takonygerincűek, mint a zsidesz-mszp banda. Inkább azon kéne háborognotok, hogy miért ragaszkodik a zsidesz a kötvényekhez?! -
Saintgerman #8229 ahogy az egyik mondja: "a szar elvált a májtól". mint kívülálló én is így látom. -
Solt #8228 Most ezt dobjam vissza? Van ennek értelme? :) Egyébként azt emésztem nehezen meg, hogy ez lett a Jobbikból! Én még ERRE a Jobbikra emlékszem, szavaztam!
Egy ilyen ügynek pedig ami ez is volt, nem pártokról kéne, hogy szóljon... -
Pares #8227 Mégis minek? :D Tök egyszerű a képlet. Csak úgy néz ki zsidesz szimpatizánsként nehéz megemészteni. -
Saintgerman #8226 Nem. Itt ennél többről van szó. Ha egy párt enged a zsarolásnak, az magát árulja el és megbukik. Ez az, amit vona nem fogott fel, most vigye a balhét a saját hátán. -
Solt #8225 Nem, nézz utána... nem akarom ezt itt tovább ragozni. -
Pares #8224 Szerintem meg egyáltalán nem. Már rég megmondták, hogy abban az esetben szavazzák csak meg, ha megszüntetik a kötvényt is, és következetesek is maradtak. A felelősség egyértelműen a Fideszé, tudták, hogy mi fog történni, és most a Fidesznek kell lépnie. Ha azt akarják tényleg, hogy legyen megszavazva, megszüntetik a kötvényt, és ahogy Vonáék már nyilatkozták is, ebben az esetben azonnal meg is szavazzák. De már ott látszik, hogy a Fidesz mennyire csak szavakban nemzeti, hogy a kötvények megszüntetése egyáltalán vita tárgyát képzi... azon meg, hogy elkezdték habzó szájjal hazaárulózni a Jobbikot, csak nevetni tudok, mert alapból egy kibaszott nagy ellentmondás. Nem a Jobbik az, aki nem akarja a betelepítés minden módját megszüntetni, hanem a Fidesz, akkor ki a hazaáruló? -
Solt #8223 Nem akarok politikai vitába kezdeni, de egy picit gondold végig... Annyit kellett volna tenniük, hogy ezt most megszavazzák, elmondják, hogy ragaszkodnak ahhoz, hogy a letelepedési kötvény megszűnjön, és nyert helyzetben is vannak. Ha megszűnik, akkor mondhatják, hogy célt értek, ha nem, akkor folyamatosan üthetik vele a Fideszt.
A jelenlegi forgatókönyv a Jobbik szempontjából a lehető legrosszabb. -
Pares #8222 -
Pares #8221 Miért? Azért, mert a bevándorlás minden módját meg akarják akadályozni, és állják a szavukat? -
Solt #8220 Tény, hogy például a három független képviselőt, vagy a jobbikosok közül párat "megvehetett" volna a Fidesz, ha annyira akarja az alkotmánymódosítást. A kérdés az, hogy mi a B terv... ha kijönnek valamivel, amitől megmentőként tűnnek majd fel, akkor a két legyet egycsapásra esete forog majd fenn! :) -
#8219 Akármire, ami a hiányzó igen szavazatok megszerzéséhez szükséges.
Mondjuk az tény, hogy vona elég hülye, ha elhitte, hogy "sarokba szorította" orbánt vagy mi, de attól még nem egyedül ők a hunyók.
De az már hetekkel ezelőtt látszott, hogy sikertelen szavazás esetén meglesz a bűnbak
Majd később megszüntetik a letelepedési kötvényt, a nép meg kajálni fogja, hogy milyen jófejek, hogy a nemzet érdekeit nézik :D -
Solt #8218 Mire gondolsz a minden alatt? :) -
Solt #8217 Legalább akkorát csalódtam most bennük, mint anno a Fideszben, amikor Románia EU csatlakozását nem vétózták meg, és nem kérték a szavazatért cserébe Székelyföld autonómiáját. -
#8216 Magyarországon is hasonló káosz van, mint Európában vagy a világban. Én már semmin nem tudok csodálkozni.