Biztonságpolitika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
De ez háború nélkül nem fog menni.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Európában ilyen történelmi múlttal és identitás tudattal rendelkező államok esetén szerintem elképzelhetetlen az USA modell és nem is működne. Még csak egy egységes nyelv sincs és még az is kérdéses lenne, hogy az egyes államok népei mennyire néznék jó szemmel ha egyik vagy másik állam jobban részesülne a központi javakból. Szerintem hiú ábránd a föderális EU. Legalábbis így mind a 28 tagállammal együtt.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.09.07. 13:40:22
www.smart-bus.hu
Soros sem azért "érdekes jelenség", mert ellenségnek állítja be a kormánypropaganda (az ellenzéki meg barátnak), hanem azért mert jól rávilágít arra, hogy egy "szimpla pénzembernek" milyen valós hatalma tud lenni a szeretet demokráciánkban.
Nyilván a valóságban jóval bonyolultabbak ezek a hatalmi harcok mint amilyennek ezt mi innen véljük, és valószínűleg sokszor inkább az eseményekkel sodródnak ezek az erők, mintsem irányítanák őket, de az a bevándorlási válság ami most sújtja az EU-t egyre inkább úgy néz ki, hogy nem véletlen, és egyre inkább látni, hogy kiknek a gondolatvilágát, érdekeit tükrözi.
www.smart-bus.hu
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Némi különbséget azért felfedezni vélek a szimpla clickbait és a szándékos dezinformálás között, és én az utóbbitól jobban is félek. Nekem még kötelező volt oroszt tanulnom (talán neked is), illetve a családom is közvetlenül elszenvedte az orosz agressziót. Anno arra is kioktattak, amikor meghalt Brezsnyev, hogy az iskolában legyek kellőképpen szomorú. Nem sírom azt a világot vissza...
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.09.07. 11:39:56
A Soros egy érdekes jelenség, és talán éppen azért, mert őt a nyilvánvalóan szemünk előtt lévő média is ellenségnek állítja be. Az emberek szeretnek egyértelmű felelőst keresni, szeretnek rámutatni valakire, hogy "na miatta van". Ezt a magánéletemben is tapasztalom, a munkahelyemen is, mindenhol előjön, hogy bármilyen állapotért vagy történésért valakit kifejezetten hibáztatni kell.
De azért az érdekek és érdekellentétek valódi hálója ennél szerintem sokkal bonyolultabb.
A bulvár / tabloid (a legtöbb sajtótermék ebbe a kategóriába tartozik, pl. The Sun, Daily Mail, Mirror) eleve a legolvasottabb, pofátlanul hazug és műfajából kifolyólag clickbait. A nyugati emberek jó nagy része azért bedől még ennek is.
A HVG, Der Spiegel, The Independent jellegűek pedig a legfélrevezetőebbek, mert nagyon profin manipulálnak, dezinformálnak és kőkeményen ideológiát, globális mainstream politikát képviselnek ráadásul ők a legkevésbé függetlenek.
Persze vannak árnyalatok, például a The Guardian előbb megírja a már égbekiáltó gázai vérengzéseket, mint értelemszerűen a New York Times vagy akár a Der Spiegel.
Bár az RT tagadhatatlanul orosz propaganda, még mindig közelebb áll az igazsághoz, mint a fentiek, kivéve talán néhány orosz vonatkozású hírt, de az összes fent említett nyugati sajtó pedig ellenpropagandát folytat ugyanebben a témában. Tehát ekkor mondhatjuk, hogy igazság valahol a kettő között lehet.
Az alternatív és független médiumoktól például gyakran fordít híreket Lovas István, aki próbál pártatlan lenni, bár ő Fideszes zsurnaliszta ugyebár, de semmiképpen nem a mainstream. Úgy tűnik, valamiféle küdetéstudat hajtja az igazság kiderítése felé, elkerülve a Fideszes témákat.
De pl. Tóth Gy. László ugyancsak fideszes zsurnaliszta karrierje azért tört meg kb. egy éve, mert durván bírálta a Fideszt.
Nemzetközi összefüggések, hírek tekintetében ők azok, akik az igazságot pedzegetik.
Németországban, Franciaországban stb. is vannak ilyen publiciszták, őket érdemes olvasni.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az EU destabilizációja ugyanúgy lehet amerikai érdek is, sőt a jelenlegi állapotok egyértelműen az USA külpolitikájából következnek. Csak nézd meg, hogy a soros (direkt kisbetű) érdekszféra merre felé tendál, a választásokon kit támogat itt is, ott is. Az ukrán események gazdasági nyertese egyelőre pedig az USA...
Régebben volt itt linkelve valami amerikai külpolitikai szakértőnek az előadása, amiben egyértelműen kijelentette, hogy az ő elsődleges érdekük, hogy a németek és az oroszok ne találjanak egymásra, mert a németek tudása az oroszok nyersanyag készleteivel párosítva túl "sok" lenne.
Nincs időm mélyebben belemenni ezekbe, de a lényeg, hogy az oroszok állandó démonizálása közel sem állja meg a helyét, és mondom ezt úgy, hogy kifejezetten nem szeretem őket. A világ eseményeit döntően az USA és a kistestvére tudja jelentősen befolyásolni, és azt hiszem ez meg is látszik, pontosabban látszana, ha a médiahenger nem próbálná állandóan kimosni a szennyest... ismerjük ugye, hogy aki ezekkel a véleményekkel szembe megy, az vagy oroszbérenc, vagy antiszemita, de esetleg lehet szimplán rasszista is.
www.smart-bus.hu
és most is az usából pénzelik a migrán járatokat.soros gyuriék meg haverjaik
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Ettől inkább csak az egész eltolódik és egyre jobban egy orosz propagandaoldalra hasonlít.
Láttam itt már linkelve az USA-elnököket, hogy kinek milyen háborúban volt a keze, meg atomtöltetekkel körülvett szegény Oroszországot is. Ez így ugyanolyan dezinformáció, mintha valaki azzal intézné el, ahogy te is írtad, hogy a nyugat a jófiú, az orosz meg a rossz és ennyi.
Sajnos látjuk, hogy ezerrel megy az EU destabilizációja, mintha az egyes tagállamok önmagukban bármiféle jelentős erőt képviselhetnének. Ha pedig belegondolsz, a destabilizáció sokkal inkább az oroszok érdeke, mint az USA-é, mert az USA-nak fontosabb a kontinentális egyensúly fenntartása egy folyamatosan erősödő, és végül Európát apránként magába szívó új Szovjetunió létrejövetele helyett.
Persze az orosz érdek meg az "oszd meg és uralkodj", nekik egyáltalán nem jó egy egységes EU, vagy akár egységes NATO. Ezért bánnék csínján a nagy leleplező cikkekkel, amikben a "nyugat" egy gonosz szörnyeteg, mert valójában mi is a nyugat része vagyunk, szép házaink vannak, épülnek a városaink, van kínálat a boltokban, még dolgozni is lehet, ehhez képest nézd meg a világ túlnyomó részét, ahol a nyomor, éhezés, betegségek valódi értelemmel bírnak. Ezt mi, akiknek van áramunk, internetünk, számítógépünk, fel sem tudjuk fogni. És ez is a "nyugat", egy olyan kultúra, ami meg akarja ezeket a dolgokat is adni, mert ez az érdeke.
Persze a korrupció, vagy a buta ideológia más kérdés, sajnos ez is a "nyugat", de korrupció és buta ideológia mindenhol van, szóval ez nem nyugati találmány azért.
Ez mondjuk nem igaz. Az újvilágtudat és hasonszőrű weboldalakhoz képest pedig az RT egy mainstream híroldalnak számít.
Nézőpont kérdése... nekem a nyugat mutatta meg az igazi arcát (mondjuk eddig sem volt ismeretlen) ezzel a bevándorlás kérdéssel, de ha az ukrán eseményekre gondolsz, az sem olyan egyértelmű mint amilyennek beállítani szándékozzák.
www.smart-bus.hu
Pedig elég a saját közelmúltunkba belenézni, hogy lássuk Mother Russia igazi arcát.
Szerintem, ha valami igazán érdekel, legyen szó bármiről is, akkor az elérhető összes forrást vedd figyelembe és egyikre se ragasz címkéket kapásból, mert azzal a saját magadat zárod korlátok közé.
www.smart-bus.hu
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
http://24.hu/kulfold/2016/09/06/balesetet-szenvedett-valgyimir-putyin-hivatalos-autoja/
Ugyanígy manapság, amikor az amerikai "demokrácia-export", az ISIS, az apartheid Izrael stb. témában az ember harsány véleményt alkot (többnyire egy a milliárdból, a mainstream buta szócsöveként) egy felszínes ismerettel valójában az események iránt közömbös attitűd mellett, az bűnösség. E bűnösség megítélése is az adott (romboló, hazug) ideológia mentén kettős - természetesen - és egy relatív (egyre degeneráltabb) erkölcsiséget sugall.
Az igazság pedig az, hogy a bűn vagyis a jó és rossz nem relatív, hanem abszolút, csak ettől a lényegtől az emberiség már messze eltávolodott.
www.smart-bus.hu
De a legtöbb esetben elég a ködösítés is.. vagyis elérni azt, hogy egy állítás VITATHATÓ legyen..
és azzal az indokkal, hogy vitatható.. máris semmibe lehet venni.
Az emberek meg nem nagyon szeretnek foglalkozni a politikával.. az a kisebbség aki meg igen.. az meg úgy sem tud elérni semmit. Mert kevesen vannak ahhoz.

Ami azt illeti, a középkor beállítása a teljes visszafejlődés korszakának némileg fals és ideológiai indíttatása volt, nevezetesen a reformáció, majd a felvilágosodás éles kat. egyház ellenessége.
Lásd: nem volt az inkvizíciónak közel sem annyi áldozata, mint amiről utólag regéltek, nem létezett törvénybe foglalt első éjszaka joga, az erényöv sem létezett, illetve igen, de a 18.sz-ban fabrikálták őket, ahogy a körülborzongott "középkori kínzóeszközöket" nagy részét is (ezek is az utókor fantáziájának a termékei voltak túlnyomórészt).
Ugyanígy a legenda, hogy Kolumbusz idején azt hitte mindenki, hogy a Föld lapos, szintén hülyeség.
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.09.05. 16:08:21
\"one shot one kill..\"
Az NWO kezd vissza szivárogni az őt megillető helyére.. ha nem megy a tudományos forumban.. beszivárog más témák közé és kitölti a teret..
Ha mohamed nem megy a hegyhez.. a hegy megy mohamedhez.
/ Ezért fontos az intelligencia. /
volt itt varázslás, sámánkodás, bolondgomba evés, volt itt veszekedés torzsalkodás.. a neander völgyiek megunták és inkább kihaltak.
Volt itt minden féle hiedelem, babona, szelleműzés, kultusz, szektáskodás, hitrendszerek, felépítettünk egyházakat.. mindent kipróbáltunk..
aztán jött valaki, kitalálta azt, hogy talán ki kéne próbálni a gondolkodást is..
Aztán nagy nehezen rájött az ember, hogy hogyan tesztelje le a világról alkotott modelljét a valóságon.
Létre jött a tudományos módszer.
és tádááám..
Eljutottunk hirtelen onnan, hogy kövekkel hajigáljuk az állatokat, meg egymást, hogy orbitereket küldünk az űrbe, és hogy atomfegyverekkel fenyegetjük egymást.
A tudomány, tudás olyan mint a kés, vagy a tűz.. lehet gyilkos fegyver, és lehet hasznos is a konyhában, ipari termelésben.
Ahogy telik az idő, és nő a tudásunk.. úgy lesz egyre nagyobb a felelősségünk egymás iránt.
Ha ezt nem fogjuk tudni feldolgozni, és nem tudjuk letenni az önös érdek láncait.
Az lesz velünk amit Carl Sagan mondott.
Egy önmagával viaskodó szervezet, pusztulásra van ítélve.
A biológiai világában számtalan példa van rá.
mint mondjuk most ez az "újkeletű" iszlám mindenek felett, a többi pedig pusztuljon, de minimum kussoljon
bár kezdetekben, sőt elég sokáig a kereszténység is ebben a cipőben járt
de, ha szétnézünk a világban, nagyon sok helyen dúlnak még ma is vallási háborúk, hitek miatti népirtások
Utoljára szerkesztette: maki85, 2016.09.04. 23:16:22
oda vitték át sorosék az atomfegyvereket törökországból
Az oroszoknak nem tetszik a románok részéről ez a nagy haverság az usával
Eredeti angol.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.09.04. 20:23:18
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB