9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Solt #8296 Mindenféle módon meg kell akadályozni a kvótarendszer bevezetését, most is és a jövőben is. Azt gondolom, ha ez nem történik meg, akkor egy lehetőség van, népszavazást kell tartani Magyarországon vagy akár európai uniós szinten, de meg kell akadályozni a kvótarendszer megvalósulását. Mert, ahogy miniszterelnök úr is mondta, a magyar társadalom nem kér a migránsokból. Ha pedig Európa erre rákényszerít bennünket, akkor nekünk ezt el kell utasítani."
Semmi más dolgunk nincs, miniszter úr, mint az önök népszavazási kérdésének a végéről levenni a kérdőjelet, egy pontot tenni a mondat végére, és beletenni az Alaptörvénybe. Ezt fogjuk mi a mai napon beterjeszteni az Országgyűlés számára, az Alaptörvényt módosítsuk a következő mondattal: az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.
Ezek után idézném a népszavazás kérdését: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?
Erre a kérdésre jött 3.3 millió nem szavazat. Ezek után a Fidesz ezt át akarta emelni az alkotmányba, ami így gyakorlatilag ugyanaz lett volna, amit a Jobbik beterjesztett, vagyis: az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.
Ezek után nézd meg a Vona saját szavait,
Be fogjuk terjeszteni ezt az alaptörvény-módosítást, önöknek szavazniuk kell majd erről a kérdésről, és akkor eldől, hogy az önök kvótáról szóló népszavazása valójában miről is szól. Arról szól, hogy önök el akarják utasítani a kvótát? Mert akkor meg kell szavazniuk! Ugye, önök is úgy gondolják? Nem tehetik meg, hogy a saját népszavazási kérdésük alaptörvényi erőre emelését nem szavazzák meg, ugye, képviselőtársaim? Vagy ha megteszik, akkor mire derül fény? Arra derül fény, tisztelt fideszes, KDNP-s képviselőtársaim, hogy önök a kvótáról szóló népszavazás ügyét csak politikai kampánycélokra használják. Ez fog akkor kiderülni, de azt én nem tudom másnak nevezni, mint hazaárulásnak
Na most ezek után ki szavazta meg (konkrétan azt amit a Jobbik beterjesztett) és ki nem? Azt vetítette előre a Vona, hogy ezt majd a Fidesz nem fogja megszavazni, de akkor hazaárulók lesznek. Ehhez képest annak ellenére is elkezdték az alkotmány módosítást, hogy a népszavazás érvénytelen volt, erre pont azok nem szavazzák ezt meg, akik fél évvel ezelőtt szinte szóról szóra ezt terjesztették be, majd közölték, hogy ha ezt nem szavazzák meg a Fideszesek, akkor hazaárulók! És ezek után komolyan csodálkozunk azon, hogy ezt visszadobják rájuk?
Én is leírtam már n+1 alkalommal, hogy nem az a lényeg mi volt az elmúlt egy évben és, hogy milyen politikai játszmák, nyilatkozatok után jutottunk el idáig, hanem az, hogy a döntő pillanatban mi történik! Gyakorlatilag megvalósult az, amit a Jobbik fél éve akart, amit a Fidesz a népszavazás után akart, és ami az össznemzeti érdekünk! Csak meg kellett volna ezt szavazni, majd mehetett volna tovább úgy a hajhúzás, hogy a nemzeti érdek közben nem csorbul. Ráadásul, ha a Fidesz nem vezeti ki a kötvényeket, akkor a Jobbik egyértelmű politikai győztese a helyzetnek, mert akkor az egész előző 1 évet beállíthatták volna úgy, hogy minden úgy alakult ahogy ők akarták, a végén szóltak, hogy emellett a letelepedési kötvény sem okés, és nézzék meg a Fidesz hazudott.
Ez a szituáció hozott volna a szavazókat, a jelenlegi visz, ráadásul eljátszották azt ami gyakorlatilag már csak nekik volt a jelenlegi politikai pártok közül. A kötvények belekeverése a kötelező betelepítések ügyébe pedig egyszerűen ostoba húzás volt, saját magukat hozták vele szar helyzetbe, ahelyett hogy a Fidesz nyakához tartották volna a kést ezzel a továbbiakban. Rettenetesen eltaktikázták ezt, és ennek a következő szavazáson tuti lesznek következményei. -
Pares #8295 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #8294 Utána néztem én annak az idézetnek, és mindenhol erre a beszédére hivatkoznak:
"Be fogjuk terjeszteni ezt az alaptörvény-módosítást, önöknek szavazniuk kell majd erről a kérdésről, és akkor eldől, hogy az önök kvótáról szóló népszavazása valójában miről is szól. Arról szól, hogy önök el akarják utasítani a kvótát? Mert akkor meg kell szavazniuk! Ugye, önök is úgy gondolják? Nem tehetik meg, hogy a saját népszavazási kérdésük alaptörvényi erőre emelését nem szavazzák meg, ugye, képviselőtársaim? Vagy ha megteszik, akkor mire derül fény? Arra derül fény, tisztelt fideszes, KDNP-s képviselőtársaim, hogy önök a kvótáról szóló népszavazás ügyét csak politikai kampánycélokra használják. Ez fog akkor kiderülni, de azt én nem tudom másnak nevezni, mint hazaárulásnak." (#8242 az áprilisi videó)
Ezt a szöveget csűrték-csavarták azzá a mondattá, amit idéztél, és ami abban a formájában sosem hangzott el, és pont a zsidesz politikai haszonhúzásáról és ez általi hazaárulásáról szólt, de most jól jött nekik egy "kicsit" átfogalmazva. Szó sem volt feltétel nélküli megszavazásról, na nem mintha valami olyan feltételt szabtak volna, ami hazaárulással ér fel, pont ellenkezőleg. A zsidesz követett el ismételten hazaárulást azzal, hogy nem fogadta el a feltételt, sőt, "zsarolásnak" nevezték azt. Vagyis a zsideszt "megzsarolták", hogy teljes értékű megoldással védje meg a hazát. Ők meg büszke "hazafik" módjára elutasították...
Leírom n+1-szer is, mi történt az elmúlt egy évben: a zsidesz először leszavazta a népszavazási javaslatot, csak hogy később saját maga indíthasson egyet (amikor már messze nem volt megfelelő a közhangulat, sőt az egész elbaszott kampányukkal még rátettek egy lapáttal), aztán leszavazta az alkotmánymódosítási javaslatot, csak hogy később saját maguk nyújtsák be ugyan azt, utána meg nem voltak hajlandóak teljesíteni egy nemzeti érdekeket szolgáló saját elmondásuk szerint is "jelentéktelen" kiegészítő feltételt, csak hogy abból is politikai előnyt kovácsoljanak, vagy csak mert teljességgel képtelenek bármiféle kompromusszumra (esetleg mert jó biznisz), még ha az a haza érdekét is szolgálja. Ha ebből nem látszik valakinek, hogy az egész migránsválság kapóra jött a zsidesznek, és arra használták fel, hogy a saját pozíciójukat erősítsék, akár sorozatos önellentmondások árán is, azt csak sajnálni tudom.
Most a Jobbik alkotmánymódosítási javaslata ugyan az a szöveg lesz egy mondattal kiegészítve (micsoda hazárulók, ugye?!), ha ezt sem szavazzák meg, akkor tényleg nincs miről beszélni. -
Solt #8293 Na egy pillanat, ezt a hazaárulózást a Jobbik saját magának köszönheti, mégpedig azért, mert ebbe a ki a hazaáruló kérdésbe a Vona kezdett bele akkor, amikor közölte: "a Jobbik elnöke korábban azt mondta, hogy aki nem szavazza meg feltétel nélkül(!!!) a módosítást, az hazaáruló"
Ehhez képest újabb feltételeket szabott, majd végül a saját szavazóikkal szembemenve nem szavazták meg a módosítást. Ezek után ne csodálkozz azon, hogy visszadobják neki a labdát és hazaárulózzák! Ezt kizárólag annak a kurva nagy politikai öngólnak köszönheti, amit saját maguknak lőttek ezzel az egész történettel. A Jobbik volt az egyetlen, akinek a következetességével ezidáig nem nagyon volt gond... ők voltak az utolsók, akikről azt gondoltam volna, hogy egy ilyen fontos kérdésben szembe mennek a választóikkal, illetve egy ilyen fontos kérdésből politikai tőkét akarnak csinálni, és nem azt nézik, hogy a nemzetnek mi az érdeke!
Én elhiszem, hogy ezt nehéz megemészteni és egyszerűbb ignorálni a tényeket, majd a zsideszes propagandára kenni az egészet, de a zsidesz csinálhatott volna bármit, állhatott volna a feje tetejére is, akkor sem találna fogást a Jobbikon, ha az tartja magát a Vona áprilisi kijelentéséhez és felülemelkedve a pitiáner pártpolitikai érdekeken, megszavazza a módosítást! Ebben az esetben bármi is történik a tökéletesen ide nem illő és közel sem egysúlyú betelepítési kötvényekkel, a jobbik erkölcsi győztesként került volna ki ebből az egészből!
Ehelyett szépen kirúgták maguk alól a létrát és ezt majd tetten is érheted a következő választásokon. Olyan fegyvert adtak a Fidesz kezébe, amivel évekig pufogtathatnak rájuk... egyszerűen ezt elkúrták, nem kicsit! Ha ezt nem vagy képes átlátni, akkor a logikátlan önellentmondásokat inkább ne dobáld másra, mert elég hülyén hangzik ezek után.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.13. 13:39:27 -
Pares #8292 De, tökéletesen megértettem, szerinted az a hazaáruló, aki szigorúbb feltételeket akar szabni, és szó szerint be akarja szüntetni a haza árulását... Tudom, annyira megetted a zsidesz propagandát, és annyira hazaárulónak akarod látni a Jobbikot, hogy hajlandó vagy logikátlan önellentmondásokba is belemenni. Ha számítógép lennél már rég kékhalált kaptál volna. -
Saintgerman #8290 Gondoltam, hogy nem fogod megérteni, azért nagybetűztem a legfontosabb szót... Hiába... Na mind 1. -
Pares #8289 Szóval nem is néhány emberre, hanem egy emberre alapozod, még jobb. Kár, hogy egyesek szándékosan próbálják lekorlátozni az egészet arra, hogy a Jobbik nem szavazott, a körülményeit viszont kényelmesen ignorálják, mert úgy már nem illik bele a narratívába. Az viszont egy cseppet sem zavar, hogy a zsidesz már jóval korábban leszavazta azt, amit később a népszavazáson megkérdezett. Arról már megfeledkeztünk, ugye?
Szóval azért hazaárulók a Jobbikosok, mert a zsidesszel szemben teljes védelmet akartak az országnak. Logikus. Mármint annak, aki gondolkodás nélkül, engedelmes pártkatona-papagájként szóról-szóra visszamondja azt, amit a Viktor diktál. Ami ironikus, mert mindig tőled hallani az elitellenes "felvilágosító" (süket) dumákat... Hazaárulót támogató hazaárulózik.
Kíváncsi vagyok, hogy most megszavazzák-e a Jobbik javaslatát, vagy a zsidesz inkább még jobban belekeveredik a hazaárulózós önellentmondásaiba... -
#8288 Szánalmasan átlátszó ez az egész lejárató kampány :D -
Saintgerman #8287 Nem néhány emberre, hanem Borbély kijelentésére alapoztam:
„a szavazásig még megbocsátható dolog a taktikázás, de hogy nem szavazták meg, erre nincs és nem is lehet olyan magyarázat, amely összeegyeztethető a nemzeti szempontokkal. Egyértelműen a nemzeti érdekek ellen cselekedtek, és úgy gondolom, szellemi holdudvaruknak is csalódást okoztak.” Hozzátette: ezt a nem pártelkötelezett, de nemzetben gondolkodó emberek nem támogatják. Mint fogalmazott: „az ismeretségi köröm kilencven százaléka elítéli a Jobbik lépését, akik ezzel egyetértenek, azok mind jobbikos pártpolitikusok”.
Nem. Az a hazaáruló, aki BÁRMILYEN feltételt szab egy ilyen horderejű kérdésben. Engem meg az lep meg, hogy pont a jobbikosok között vannak olyanok, akik nem fogják még mindig fel, hogy mit szartak el.. -
Pares #8286 Színtiszta baromság. Néhány emberről te rögtön "a saját táborának is a 90%"-ára extrapolálsz. Akkor mégegyszer kérdezem: az a hazaáruló, aki a betelepítés minden módját be akarja tiltani teljeskörűen, vagy az, aki annyira ragaszkodik az egyik módjához (még annak ellenére is, hogy saját maguk mondják, hogy jelentéktelen, és úgyis ki akarják vezetni), hogy a teljeskörű megoldást visszautasítva a félmegoldás mellett áll ki? Ha most elfogadják a félmegoldást, akkor mi garantálja, hogy ez a maffiózó banda állja a szavát? Semmi (már csiripelik is, hogy érdemes lenne megtartani...). Komolyan mondom nem értem, hogy ennek melyik részét nehéz felfognia az embereknek. Különben sincs ezzel vége a történetnek...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.11.12. 14:55:09 -
overseer-7 #8285 a politikában mik miatt van az a jelenség, hogy látszóra értelmes politikusok hirtelen kurva nagy baromságot csinálnak?.. és erőltetik tűzön vízen át néha.. -
#8284 Lézer Jani azt mondta nem szavaztatnak újra -
ManoNegra #8283 Decemberig van idő megszavazni. -
Saintgerman #8282 Nem csak a "zsidesz média" találja, meg, de a saját táborának is a 90% felháborodott a döntésén, nem csak Solt és én.:
http://magyaridok.hu/belfold/ertelmisegi-holdudvara-tamadja-jobbikot-1169512/ -
#8281 hehe
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Saintgerman #8280 Pedig szinte lehetetlen szétválasztani a dolgot még az régieknek is, egy új meg nem is ismeri az eredeti korlátozást.
És egy új topikon ugyan azon a fórumon lehetne belpolitizálni ? -
ManoNegra #8279 Nem hiszem, hogy változott valami, de ha igen, akkor is szerencsésebb lenne egy új topikot nyitni a belpolitikának, nem ezt kockáztatni.
Addig szerintem is belefér, amíg Magyarország biztonságát érintő belpolitikai témáról van szó, de ha elmegy nagyon a szokásos, ki a hülyébb, dolog felé akkor jobb megállni. -
Saintgerman #8278 Nekem úgy tűnik, hogy azok az idők már elmúltak, amikor a tulajnak afférja volt a rendőrségen a fórum miatt.. -
overseer-7 #8277 a külpolitika téma miatt jön be újra újra a belpol egy két szó erejéig..
Nekem mindegy milyen párt ..de a liberósok ellen legyen -
#8276 Egyetértek. Hazánkban a csapból is belpol folyik, ráadásul olyan kicsinyes az egész, amellett, hogy ugyanolyan alantas és undorító, mint a külpol. -
Solt #8275 Jogos... mea culpa!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.10. 21:25:45 -
ManoNegra #8274 Akkor tán abba kéne hagyni. -
Solt #8273 Addig nincs gond amíg nem veszik észre, de ha valaki megy jelentgetni, akkor van baj... büntető pont, topik bezárás, stb. -
fonak #8272 Azt hittem az sg-n van valami tilalom, hogy nem belpolitizálunk, de nem nagyon látom mostanában, hogy betartatnák, mondjuk felőlem mehet. -
Solt #8271 Nem, az, hogy a Jobbikon belül is gáz lesz ebből. -
Pares #8270 Nem mindegy? Így is úgy is megszavazták volna. -
Pares #8269 Mi, az hogy a zsidesz média rögtön megtalálja azokat, akik az ő álláspontjukat erősítik? -
#8268 Az összes érved eddig személyeskedés.
A liberális szlogen nem más, mint populizmus ellentétben a szélsőjobb megoldásaival, amit a liberálisok populistaként jellemeznek. Sorra vehetjük a konkrét példákat is, ha gondolod.
A szónoklatod színtiszta demoagógia volt, ezért is írtam azt. Azt is elemzhetjük mondatonként akár, de valahogy téged az érvek eddig nem érdekeltek, reméljük most fordul a kocka. :-)
Mint említettem, te inkább tűnhetsz nácinak, mint én. Ezt úgy érted, ahogy akarod, de azért gyengébbek kedvéért: Ugyanis elég sok hozzászólásban világosan kifejeztem, hogy a nemzeti szocializmus egyik sarokelemét, miszerint az egy nemzethez tartozók egyenrangúak, abszolút elvetem. Tradicionalista szempontból a nácizmus egy baloldali eszme, én is ezt vallom, a baloldaliság pontos és fontos meghatározásának hangsúlyozásával párhuzamosan.
-
Saintgerman #8267 Ez az, ami egyértelműen várható volt: http://magyaridok.hu/belfold/la%C2%ADzad%C2%ADnak-job%C2%ADbik%C2%ADban-vona-ellen-1164253/ -
#8266 Igen, én bizonyára nagyon neonácinak tűnök. :-DDD És rendkívül demagóg is vagyok, hála az égnek belőled csak úgy árad a világosság, így legalább van még némi reményünk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kettőnk közül te vagy az, aki időnként egy ízeset zsidózik, hídfőről és kurucinfóról idéz, hazaárulózik, de ha tudsz egyetlen kommentet idézni tőlem, ahol hasonlóképpen cselekszem, akkor még lenne is értelme a vitának arról, ki a neonáci. Az is vicces, hogy demagógnak nevezel, miközben két kézzel szórod az orosz propagandát. Azt hiszem, ezt hívják a pszichológiában kivetítésnek. Mindegy, további jó szórakozást. -
Saintgerman #8265 a te "szájadból" -
Saintgerman #8264 Ezt nem felejtetted le a listádról ?
2012 November 5. : http://www.hidfo.ru/2016/11/a-jobbik-nem-szavazott-rogan-antal-letelepedesi-kotvenyei-ellen/ -
#8263 Hozzászólásaim alapján annyira sem tűnhetek "neonácinak" mint te - persze ez ne zavarjon az újabb demagóg böfögésedben. ;-) -
#8262 Ez a te szájadból elég epic komment volt... -
#8261 Igen, tudom, hogy kanyarban sem vagyok a te "értelmes" kommentjeidhez képest. Irigykedek is rendesen. Bárcsak én is tudnék ennyire gyűlölködő, eltorzult gondolkodású, fasiszta és neonáci beütésű kommenteket fogalmazni! Na de ehhez belső indíttatás és olyan sötét lélek kellene, amivel nem rendelkezem.
Peace, további szép napot. ;-)
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.10. 08:23:05 -
#8260 Ebben egyetértünk. -
#8259 Demagógia, amit itt összehordtál. -
Solt #8258 Nagyon kedves vagy, hogy megszólítasz, de a veled való kommunikációtól inkább eltekintenék, ha nem sértelek meg vele. Bőven elég volt belőled anno... -
Garfield #8257 Akkor most fordítsuk meg:
2015. szeptember 28: A Jobbik népszavazást akar a kvótarendszerről.
2015. október 5. A Jobbik népszavazásos ötletét a FIDESZ azzal söpörte le, hogy nem lehet a migránskvótáról népszavazni, mivel az ügy nemzetközi szerződésben foglalt jogokat érint, amelyekről az alaptörvény szerint nem lehet referendumot kezdeményezni
2015. december 14: (Tíz)milliárdos kiadással járna a kvótarendszer bevezetése (vö. a népszavazási kampány alaphangon 15 milliárdosra becsült kampányának költségével)
2016. február 24: A kormány népszavazási kezdeményezést nyújt be a kvótarendszerről.
2016. május 10.: Az igazságügyi bizottság még csak napirendre sem hajlandó venni a Jobbik alkotmánymódosító javaslatát, ami gyakorlatilag a népszavazási kezdeményezés kérdését iktatta volna az Alaptörvénybe.
Kidobott az ország alaphangon 15 milliárdot, hogy a Tóni haverja tudják miből fizetni a rezsit, miközben az egészet sokkal olcsóbban is meg lehetett volna oldani. (Elvégre ha a Gránitszilárdságú Alaptörvény elfogadásánál és az eddigi 6 módosításánál nem volt szükség az istenadta nép rábólintására, akkor most sem kellett volna, nemdebár?) Ha pedig amúgy is ki akarják vezetni a kötvényeket, akkor miért nem tudták most megcsinálni? (Egy fideszes akkor hazudik, amikor mozog a szája, szóval a "felülvizsgálat alatt van" szöveg semmit sem jelent.) Máskor pár nap alatt át tudnak verni komplett jogszabályokat, ha akarták volna, belefért volna. -
ManoNegra #8256 Úgy legyen, bár nem tudom, mekkora mozgástere van az ami elnöknek.