9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Pares
    Az ország biztonsága mindenek felett! Kivéve a pénzt.
  • Pares
    Igen, képzeld, a tiszta, dolgozó, becsületes cigányokkal nincs gond, ők a Jobbikra is szavaztak a zsidesszel ellentétben, akiknek csak négy évente jók szavazóbarmoknak egy kiló krumpliért meg egy felesért cserébe.
  • Saintgerman
    Vona tényleg nem nagyon lehet oda Vikiért, ha inkább a cigánokat öleli.. http://www.bbc.com/news/world-europe-37976687
  • Solt
    Az a kemény, hogy még a steam-n is megjelentek Trump-t gúnyoló játékok... LINK Ez már azért elég beteges! :)
  • ReszegKoldus
    Students Across the U.S. Stage Walkouts to Protest Donald Trump

Szerintem ezek a feltűnési viszketegségben szenvedő szardarabok megnéztek pár képet/filmet a 60-as évekbeli tüntetésekről és most azt hiszik itt az ő idejük
  • Solt
    Egészen idáig a Jobbik jelenlegi húzását kritizáltam, erre elküldesz a kurucra! :D Ez tökéletesen példázza, hogy mennyire gőzöd sincs róla miről beszélsz, mibe szóltál bele, csak a szánalmas trollkodás megy!

Látom máshol is ezt csinálod, mert érdekes módon a moderátori topikban már ott a neved egy jó kis árulkodás után... az sem meglepő, hogy más is alregnek tekint! Micsoda véletlen, igaz? :D
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.15. 12:25:40
  • tamas79
    Így van, végre eggyet értünk valamiben. Rád igazán illik a saját szemében a szálkát mondás. Valóban egyenértékü "sértés" viccesnek titulálni valaki véleményét azzal, hogy szánalmasnak tartunk valakit vagy a szellemi-értelmi képességeit bíráljuk. Tényleg.
    Èpítö szándékú vita? A másik tiszteletben tartása?Ne nevetess, kérlek. Lehet a belépés neked fájt, de folytatás már téged minösít.
    De most már tényleg nem etetlek.Szevasz. Olvass kis kuruczinfót hátha megnyugszol, ott nem dobálnak ilyennel.
  • Solt
    Igazad van, elnézést! Én indítottam azzal a nagy büdös semmiből, hogy sírva röhögök a kijelentéseiden! #8324

Mindig elfelejtem, hogy nálatok ez a belépő a vita kultúra(?) szerves része, az építő szándékú vita a másik tiszteletben tartásával pedig egyáltalán nem divat. Legközelebb majd igyekszem odafigyelni arra, hogy az ilyen belépők után is tartsam magam az etiketthez, és ne reagáljak hasonló stílusban.

Szóval, ha szeretnél még nagyobb hülyét csinálni magadból, kérlek folytasd még!:D
    Mondjuk ahhoz azért kell vastagbőr a pofin, hogy ezeket rám dobd!
  • tamas79
    Mesélj még. Persze én kezdtem , nem a nagy múltú, nagy becsü Fórumozó! èn kezdtem szánalmasozással, a másik értelmiszintjének méltatásával. Nem baj. Tényleg. A megértésröl és értelmezésröl meg kérlek ne papolj, ha lehet.
    Pont. Vége. Nem etetlek tovább.
  • Solt
    Persze, persze... most jön majd az, hogy tulajdonképpen én kezdtem az egészet! :D Na jó, Isten áldjon, ha nem sértelek meg ezzel.
  • tamas79
    Nem tudtam, hogy csak tapasztalt , nagy múlttal rendelkezö fórumozók írhatnak. Bocs. De a kirohanásokról meg személyeskedésröl talán elöbb nézz tükörbe.
    Mindenesetre én jól szórakozom a vergödéseden.
    Viel spaß!
  • Solt
    Két szék közt a földre!?

A románoknak meg lassan időszerű a térfél váltás... túl labilis a talaj! :)
  • Solt
    Vita? Ja igen, a ti értelmezésetekben ez úgy működik, hogy még csak a szándék (képességről nem is beszélek) sincs meg bennetek arra, hogy a másikat megértsétek, sokszor nem is értelmezitek, hogy miről van szó, aztán a nagy semmiből jön a büfi, aminek a java része személyeskedés. Lapítás, ha nem tetszik amit láttok akkor személyeskedő támadás, majd árulkodás... szánalmas és gusztustalan!

Az alreget meg nem lehet elfelejteni... a három hónapos regisztrációddal túlságosan ismerős amit művelsz! Vonulj vissza a háttérbe, és legközelebb jobban építsd fel a kis kirohanásodat!
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.15. 11:10:06
  • tamas79
    Látom , érted miért nem vitatkozom veled. Az ilyen majd alkotmányban rögzítjük, hogy nem lehet ide rakni menekültet és az eu lenyeli "orbitális baromság láttán meg nem tudom eldönteni, hogy ez most vicc, vagy komoly!? Ha utóbbi, akkor már a röhögéstől is elment a kedvem!"

Hidd el ha folytatjátok jönni fognak.
    Ezt az alreges dolgot meg el lehet felejteni.
    Mindegy sétálj tovább a sakktáblán......
    Utoljára szerkesztette: tamas79, 2016.11.15. 10:11:10
  • Solt
    Egy vitához értelmes partner kell, szóval vitázási szándékom nincs veled, szimplán tényként közöltem, hogy a szövegkörnyezetből tisztán kiderül, hogy a "mi" alatt kire gondolok... a gyengébbek kedvéért egy alkalommal még zárójelben is jeleztem.

Az ilyen EU fizet mindent szintű orbitális baromság láttán meg nem tudom eldönteni, hogy ez most vicc, vagy komoly!? Ha utóbbi, akkor már a röhögéstől is elment a kedvem!

A modik jönnek maguktól... na persze, ismerjük már ezt! Mentek árulkodni privátban... Azért az alregedet ne felejtsd el majd megemlíteni!
  • tamas79
    Szánalmas csak te lehetsz. De nem baj, én jól szórakozom. És nem nem azt írtad. De nem vitatkozom veled, csak egy tényt közöltem, rád is érvényes az aláírásom. De TE mikor szüntetheded meg? Ja várj semmi beleszólásod nincs. Mennyi pénz lesz belöle? Ja várj, semmi, söt még az államkasszából kell visszafizetni. Az államnak kell eltartani azt pár ezer menekültet az államkasszából. Ja várj , nem is , hisz az eu fizet mendent. Tényleg igazad van. Érezd az iróniát. Nem, nem sírok modiért, fognak jönni maguktól is, csak verjétek magatokat tovább.
    Viszlát.
    Utoljára szerkesztette: tamas79, 2016.11.15. 09:29:28
  • Solt
    De kiderül, csak egy minimális intelligencia kell (kéne) hozzá. Persze, ha csak annyi van, hogy egy fel nem fogott, nem tetsző vélemény láttán már moderátorért visíts, akkor nem csodálkozom semmin...

A sírva röhögés engem akkor kerülget, amikor a kis kommandótok akcióba lép... lapítotok a háttérben, ha nem tetszik amit láttok, akkor megcsináljátok a tüzet, majd mentek árulkodni. Szánalmas!
  • Caliph
    A betelepedési kötvény kivezetésének hírére fellendült a forgalom:Kínában sorban állnak érte...na ezzel a kivezetjük a kötvényt sugalmazással is a fidesz járt jól
    Ezért fontos az egy hónap Maki :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.11.15. 09:16:05
  • tamas79
    "Továbbra is butaság a kötvényeket összekeverni a kényszer betelepítéssel! Előbbit akkor szüntetjük meg amikor akarjuk, nem kevés pénzt kapunk érte, mi döntünk (az aktuális kormány) róla, utóbbi pedig egy tőlünk független mechanizmus, aminek a mai napig nem lehet tudni a felső határát, csak azt, hogy egyelőre kb hány főről van szó, és nekünk kerül kurva sok pénzünkbe. Semmi garancia nincs arra, hogy a későbbiekben ez a létszám nem nőne az egekig. "

Nem , nem derül ki a szövegkörnyezetböl. Bár ezeken a kijelentéseiden sírva röhögtem. Már várom mikor jön egy Modi és vágja ki ezt az egész szart innen.
  • ManoNegra
    Kijevnek fájhat Trump győzelme

A legnagyobb baj, ami most érhette Ukrajnát: Donald Trump győzelme – a színes forradalmak szakértőjeként ismert volt moszkvai nagykövet, Michael McFaul jelentette ki ezt a Twitteren. S ha ehhez hozzávesszük, hogy a republikánus jelölt még a kampányban kijelentette, Kijev elismerhetné a Krím status quóját, nem alaptalan az ukrán aggodalom. Az ukrán hatalom meg is tett mindent azért, hogy ne Trump győzzön. Nemcsak bízott Hillary Clintonban, aki a reményei szerint a mostaninál is nagyobb nyomást gyakorolt volna Moszkvára, de tett is a demokrata jelölt sikeréért. Mert ugyan a fősodor a Kremlt vádolja azzal, hogy beavatkozott az amerikai kampányba, arról kevesebb szó esik, hogy az ukrán főügyészség ezt bizonyítottan is megtette. Mégpedig azzal, hogy összefüggésbe hozta a republikánus kampányt vezető Paul Manafortot Viktor Janukovics pártjának pénzelésével. Ezt a „kellemetlenséget” Trump láthatóan nem felejtette el, s visszautasította a találkozót az ENSZ éves közgyűlésére érkező Petro Porosenkóval. Ezek után nem meglepő McFaul kijelentése, amint az sem, hogy erre ráerősítve a duma külügyi bizottságát vezető Alekszej Puskov Ukrajnát nevezte az amerikai választások legnagyobb vesztesének.
  • ManoNegra
    Amerika megváltozott. Készüljünk fel a világ megváltozására – Contributors

(...) * Románia? Romániának együtt kell majd dolgoznia a Trump-adminisztrációval. Sürgősen keressünk csatornákat a Trump-csapat bizalmi embereihez, hogy elmagyarázzuk nekik Románia térségbeli geostratégiai fontosságát (amennyiben még érdekli őket ez a térség), hogy megkezdjük a bizalom és kapcsolat kiépítését a Fehér Házzal, melyek fontosak lesznek az Egyesült Államok és Románia közötti „konszolidált kétoldalú stratégiai partnerség” tényleges fenntartásához, egy néhány évvel ezelőtt aláírt papírra vetett szavakon túlmenően. A következő hónapokban óriási szerep hárul majd Románia washingtoni nagykövetségére, hiszen a nagykövetünknek és a hírszerzési szolgálatainknak sürgősen meg kell majd találniuk a legrövidebb, legmegbízhatóbb és leghatékonyabb utat az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökéhez, azoknak a kapcsolatoknak a segítségével, melyekkel – remélem – rendelkezünk Donald Trump kampánycsapatában. Nagy lesz a tumultus a világpolitika új sztárjának ajtaja előtt. (...)

Romániának és a NATO keleti szárnyához tartozó más országoknak azonnal „stratégiai üléseket” kell kezdeményezniük és mozgósítaniuk kell majd az egész állami intelligenciájukat, hogy a 2017. január 20-án kezdődő mandátumban megtalálják a követendő utat az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokban. A régi mondásunkkal fogunk nekivágni az új amerikai elnökhöz vezető útnak: „Hagyd csak, nem olyan fekete az ördög…”.
  • ManoNegra
    A jobboldali Hotnews.ro hírportál Egyre jobban szorul az oroszbarát harapófogó Románia körül címmel közölt vezércikket, amelyben Cristian Pantazi azt fejtegeti, hogy az amerikai rakétapajzsot befogadó Románia immár valamennyi szomszédjánál - a rendkívüli helyzetű Ukrajnától eltekintve - a Kremlnek kedvező vagy éppenséggel annak alárendelt vezetők kerültek hatalomra. Pantazi szerint Romániának így Lengyelország maradt az egyedüli olyan szövetségese a térségben, amelyik ellenáll az orosz befolyásnak. Bukarest számára ezért kritikus fontosságú az Egyesült Államok támogatása, de ez is kétségessé vált Donald Trump választási győzelme után.

link
  • Solt
    Garfield után vártalak már téged is... a finanszírozás mi, ha nem pénz? Búzacsíra? A szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy a "mi" alatt nem a magyar állampolgárokat értem. Rajtad kívül szerintem ez mindenkinek egyértelmű volt. Mint ahogy azt is leírtam, hogy a kötvénybiznisz nyilván egy pénzcsap, ezt senki nem vitatta.

Valahogy nem lep meg, hogy neked megint csak a töredéke érkezik mag abból amit az ember mond, az is kiforgatva. Erre komolyan születni kell.
  • Solt
    Ez lesz a legjobb, hitvitát nem kívánok folytatni!
  • DantesHUN
    Nem akartam belefolyni de: ennyire buta...na jó. Nem minősítem. Pénzt kapunk? A letelpedési kötvényért? Mi? A magyar állampolgárok? Az állam pénzt szerez a kötvényekkel?
    Semmit nem szerez vele pláne pénzt, a kötvény az egyfajta hitel! Jó magas százalékot fizetünk! majd vissza azért hogy valami arab/ázsiai/kelet európai/afrikai ide jöjjön, feltéve ha gazdag, Kötvényt vesz, mi jó kamattal visszafizetjük, olyan embereknek akiket SENKI sem ellenőriz, tehát bárkik lehetnek. Bűnözők is.

Mindezen persze van aki nyer, a kormány bizonyos tagjai, akik az egészből bizonyos százalékot félretesznek...
  • Pares
    Jó, én részemről be is fejeztem a falnak beszélést.
  • Solt
    A zsidesz maffia, a Jobbik a király! Hagyjuk... ;)
  • Pares
    Szóval végül te magad is leírtad most, amit már n+1-szer leírtam én is, hogy az egészből a zsidesz csak politikai előnyt akar kovácsoln és teljességgel képtelen bármiféle kompromisszumra, akár az ország kárára is. A zsidesz média ámokfutásai is egy pánikba esett kapálózáshoz hasonlítanak. A letelepedési kötvényeket már egy éve is előszedték, de nyilván csak úgy lehetett rákényszeríteni a zsideszt ellenzékből, hogy tényleg be is szüntesse, ahogy "ígérték", hogy egybekötik a kvótákkal. Sokat elmond az egészről, hogy az van számonkérve a Jobbikon, hogy szigorítani merte a nemzet védelmével kapcsolatos feltételeit egy széleskörűbb védelem érdekében. Folyton ezt a "súlytalanságot" szajkolod, amivel pontosan azt támasztod alá, hogy ha a zsideszt nem csak a saját érdekei izgatnák, akkor elfogadták volna a teljeskörű megoldást. De nem akarom magam sokadszorra is ismételni, mert tök egyértelmű, hogy nem érted (vagy nem akarod érteni), miért teljes ellentmondás az, amit írsz, és az amit a zsidesz művel.
    Az meg, hogy a végére bedobodod még ezt a MSZP-Jobbik összeesküvésre való utalgatást is, csak azt mutatja, hogy mennyire reménytelen eset vagy, és hogy mennyire reménytelen ez a meddő vita is. De ha már pártok közti összeesküvések, akkor emlékeztetnélek:

Ángyán: A maffia irányítja a magyar politikát

"Ángyán József úgy értékelte, a Fidesz–KNDP és az MSZP magatartása azt bizonyítja, hogy egy "néhány tucat gazdasági szereplő által irányított maffiahálózat kisajátította a politikát", és a két politikai oldal csak ennek a maffiahálózatnak a "délelőttös és délutános műszakjai"."

Bónusz:
    Ha összeomlik az MSZP, a Fidesz összetákolja

"Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek" - úgy látszik egyesek még le vannak ragadva annál, amit mond.
  • ReszegKoldus
    nemzeti érdekek :D
  • Saintgerman

..hogy mit ne mondjak... van benned valami közös Vonával..
  • Solt
    Ezt érzem én is! :)

Ezt most komolyan kérdezed, hogy miért volt probléma? Ezt hívják politikai játszmának... azt kell kommunikálni, hogy ők szüntetik meg, ha már nincs rá szükség, nem azt, hogy megszüntettük mert a Jobbik ezt akarta. Ez a politikai hajhúzás kategória, ami egy ilyen huszadrangú kérdésben még elmegy, de kvóta ügyben már nem.

Ugyanezért nem fogja a Fidesz sem napirendre venni, nem fognak a politikai zsarolásnak engedni... csak amíg a Fidesz esetében ez várható volt, addig a Jobbiktól többet várt az ember. Nem gondoltam volna, hogy a szavazás helyet a Vona előrángat valami hülyeséget zsarolásképpen aminek a vége az lesz, hogy meg sem szavazzák az alkotmánymódosítást! Gondold végig, hogy mire fognak a választók emlékezni... arra, hogy a Jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, vagy arra, hogy a Fidesz nem vette napirendre a Jobbik javaslatát azok után, hogy egyszer már lett volna lehetőségük a nemzet érdekében cselekedni, de nekik fontosabb volt a politikai játszma.

Ha nem keverik ide a kvótákhoz képest teljesen súlytalan kötvény ügyet, akkor most ott tartanánk, hogy alkotmányban rögzítve lenne, hogy az EU nem dönthet a fejünk felett. A Jobbik először népszavazást akart, meglett. Aztán alkotmánymódosítást akart, arra is ott volt a lehetőség. Ahelyett, hogy megszavazták volna, 19-re lapot húztak, és elbaszták... most már hiába vergődnek, ez a nyakukon marad.

Egyébként én a helyedben azért EZEN elgondolkoznék... sajnos idei nincs, de gyanítom nem lett jobb a helyzet. Plusz, ha még hozzávesszük, hogy az ATV-n egyre többet látni a Vonát... lehet az is felmerülne bennem, hogy egyáltalán megakarták-e szavazni a kvóta kérdést, és nem csak azért rángatták elő ezt a kötvény ügyet, mert tudták, hogy a Fidesz úgysem fog engedni. Ugyanez igaz a mostani beterjesztésre is...
  • Pares
    Bla bla bla. Még több süket duma.

Egy kérdésre válaszolj: Ha a letelepedési kötvény tényleg "huszadrangú történet a kvótákhoz képest" (kibaszottul nem az), és maga a zsidesz is azt hangoztatja, hogy be "szeretné" szüntetni, meg "jelentéktelen" dolog, akkor miért volt probléma elfogadni a Jobbik feltételét, most pedig miért nem veszik még csak napirendre sem azt a javaslatot, ami szóról szóra ugyan az, mint az övék, kiegészítve azzal az egy mondattal, ami garantálja a kötvények megszüntetését?

Talán azért, mert mint ahogy Viktor is megfogalmazta saját magáról: "Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek"?!

Mindössze egy hét telt el, nem lett világvége. Most megszavazhatnák, és mindenki örülne. De úgy néz ki, hogy a zsidesznek hirtelen már "nincs oka" rá...
  • Solt
    Én is reménytelennek érzem, de ezt már az első alkalommal is mondtam... számomra döbbenetes, hogy a kvótákhoz képest teljesen súlytalan kötvények idecitálása elég ahhoz, hogy valaki ignorálja azt a tényt, hogy a Jobbik szembe ment még a saját táborával is, és fél év alatt eljutott oda, hogy a saját maguk által is javasolt alkotmány módosítást egy mondvacsinált indokkal ne szavazzák meg. Fél éve még hazaárulónak bélyegezték azt aki ezt nem szavazza meg, most meg ők szarnak rá magasról, és van akinek ezt szó nélkül beveszi a gyomra, sőt még védi is őket! És még én vagyok fanatizálva... :)

Én tisztán látom, hogy mi történik, csak nem felejtem el a fontossági sorrendet. A kötvény biznisz huszadrangú történet a kvótákhoz képest, ezt idecitálni, belerángatni ebbe a kérdésbe semmi más csak mellé duma, és egy elbaszott politikai csörtének a mosdatása. Öngólt rúgtak, elbaszták, lett volna lehetőségük még egyenes gerinccel kijönni ebből, de nem, nekik fontosabb a Fidesszel való kötélhúzás, mint a nemzeti érdek... szépen beálltak a sorba. Egyelőre csak a Fidesz mellé, remélem nem süllyednek a baloldal szintjére.
  • Pares
    Reménytelen.

Ott van minden a #8301-ben, hogy miért totális süket duma és félrebeszélés az, amit írsz. Sajnálom, hogy annyira fanatizáltak, hogy képes vagy elutasítani még a nyilvánvaló valóságot is, és nem vagy hajlandó látni, hogy mi történik. Vagy csak túl büszke vagy hozzá. Vagy nem tudom. Mert olyan pofon egyszerű ez a képlet mint az 1+1.
  • Solt
    Továbbra is butaság a kötvényeket összekeverni a kényszer betelepítéssel! Előbbit akkor szüntetjük meg amikor akarjuk, nem kevés pénzt kapunk érte, mi döntünk (az aktuális kormány) róla, utóbbi pedig egy tőlünk független mechanizmus, aminek a mai napig nem lehet tudni a felső határát, csak azt, hogy egyelőre kb hány főről van szó, és nekünk kerül kurva sok pénzünkbe. Semmi garancia nincs arra, hogy a későbbiekben ez a létszám nem nőne az egekig.

Áprilisban a Vonának még semmi baja nem volt a kötvényekkel, akkor még nem akarta alkotmányban rögzíteni, pedig már akkor is ment ez a móka javában! Csak a kvóta ügyben akart alkotmánymódosítást, és a Fideszre célozva közölte, ha nem szavazzák meg, akkor hazaárulók. Erre mi történik? A jobbik nem szavazza meg, és mindezt a kvótákhoz képest teljesen jelentéktelen kötvény bizniszre hivatkozva. Egyszerűen nem egy súly csoport a kettő! Persze a visszadobott hazaárúlózás most szarul esik... nem kellett volna felelőtlen kijelentéseket tenni, vagy meg kellett volna szavazni! Öngól!

A kötvénybiznisz ügyében mehet a hajhúzás, a pitiáner pártpolitikai csörte, az egymásra mutogatás, az égvilágon semmi jelentősége nincs hosszútávon, mivel minden ezzel kapcsolatos döntés a magyar parlament kezében van, bármikor megszüntethető! Ehhez képest a kvóta egy tőlünk teljesen független történet, aminek a kivédése alkotmányban meghatározva nemzeti érdek lett volna! Ráadásul 3.3 millió ember óhaja, köztük rengeteg Jobbikos szavazóval, akikkel a Jobbik most szembe ment.

Aki nem érzékeli a kettő közt a különbséget, az kb almát hasonlít körtéhez! Ez a kötvényezés még kifogásnak is nagyon gyenge! Az pedig, hogy a Fidesz most a Jobbik javaslatára mond nemet, csak azt bizonyítja, hogy nincs köztük semmi különbség! Mint említettem, idáig a Jobbik volt az, akiről ezt a viselkedést nem hittem volna... most szépen beálltak a sorba, és közben meg megy a mosdatás.
  • Pares
    "Ettől függetlenül ezt egy szintre emelni a kvótával egyszerűen butaság... nem azonos szint, nem azonos fajsúlyú történet a kettő!"

Már hogy ne lenne az? A zsidesz mindenképp fontosabbnak tartja a letelepedési kötvényeket, mint a kvótákat. Ezért még napirendre se veszik a Jobbik javaslatát.

"Hiába volt a kormányzati kommunikáció központi eleme az elmúlt időszakban Orbán Viktor miniszterelnök alaptörvény-módosító javaslata, úgy tűnik, akkor már nem tartják fontosnak, ha azt, egymondatos kiegészítéssel, a Jobbik nyújtja be az Országgyűlésnek. A Magyar Nemzet már hétvégén beszámolt arról, hogy az ellenzéki párt szóról szóra ugyanazt a szöveget fogja beadni, amiben a miniszterelnök indítványa után megegyeztek a pártok – így a Fidesz–KDNP is –, csupán azzal egészítik ki, hogy alaptörvényi garanciát adnának a letelepedési kötvények megszüntetésének. [amit ugyebár a zsidesz is "beígért", erre fő mégis:] Információink szerint ráadásul a Rogán Antal kabinetminiszter nevéhez köthető konstrukció vásárlása elképesztően felgyorsult azóta, hogy egyre több kormányzati megszólaló a kivezetéséről beszél."

Felpörgött a kötvénybiznisz! Ezért nem lesz alaptörvény-módosítás?

"A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) legutóbbi adatai szerint, a program 2013-as indulásától idén augusztus végéig kötvényvásárlás útján 2727 külföldi szerzett letelepedési jogosultságot, míg családegyesítés címszóval további 4832-en kaptak végleges letelepedési engedélyt - a programon keresztül tehát összesen 7559-en jutottak hozzá. Ez a szám többszöröse annak a kvótajavaslatnak, amit Brüsszel Magyarországra kíván kényszeríteni."

Közben pedig körözött, terroristákat is támogató bűnözővel üzletelnek...

Ezek után mindenki döntse el saját maga, hogy a zsidesznek mi a fontosabb, hogy a Jobbik hazaáruló-e azért, mert rá akarja kényszeríteni a zsideszre a kötvények beszüntetését, és hogy ki is valójában az igazi hazaáruló ebben a történetben.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.11.14. 11:31:28
  • Tetsuo
    Így van. A rendszerváltás során kiárusították az országot úgy, hogy csak a föld maradt magyar tulajdonban, de azt meg a Fidesz kótyavetyélte el utóbb...
    Talán egy radikális muszlim horda még jót is tenne Európának abból a szempontból, hogy felébredjen és végérvényesen leszámoljon a liberalizmussal.
  • ReszegKoldus
    Mondjuk az alaptörvénybe belevenni ugyanazt "az EU az országgyűlés hozzájárulása nélkül..." blabla szerintem pont annyi értelme van, mint a népszavazásnak volt. Semmi
  • Solt
    Elbeszélünk egymás mellett, majd ha gyógyulnak a sebek talán lehet majd a témáról objektívebben beszélni. Én például egy szóval nem mondtam, hogy a Jobbik hazaáruló, szimplán csak vissza lett dobva rájuk a Vona túlzott kijelentése. Egyszerűen azzal amit mondott áprilisban és amit cselekedtek most, öngólt rúgtak.

A kötvények a költségvetés finanszírozásához kellettek anno, de nyilván valamelyik "havernak" van rajta extra bevétele! Nyilván amíg tudják addig nyitva hagyják az extra pénzcsapot, de amint többet visz mint amit hoz, azonnal elzárják. Aki kicsit is tisztában van azzal, hogy a hatalmi rendszer miképpen működik, annak ebben semmi meglepő nincs. Persze ez innen lentről kurva irritáló, de sajnos ez egy pártfüggetlen jelenség a világ minden pontján.

Ettől függetlenül ezt egy szintre emelni a kvótával egyszerűen butaság... nem azonos szint, nem azonos fajsúlyú történet a kettő! Ha pedig esetleg azt gondolod, hogy a Jobbiknak nincsenek olyan dolgai, amivel "kiszolgálja" a támogatóit, egy esetleges hatalomra kerülés esetén pedig nem ugyanezt csinálnák, akkor nagyon naiv vagy.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.13. 17:33:34
  • Pares
    A hosszú és izzadtságszagú belemagyarázásból azért egy dolgot kényelmesen "kifejeltettél", vagy csak nem vagy tisztában az időrendi sorrenddel:

"A Jobbik először akkor nyújtott be alkotmánymódosítást a parlament elé, amikor a kopaszbotrányt követően a szocialisták összegyűjtötték a szükséges mennyiségű támogató aláírást a vasárnapi boltzárról szóló népszavazáshoz, mire a kormánytöbbség módosította az erről szóló jogszabályt, magyarán ismét lehetővé tette az üzletek hétvégi nyitva tartását.
    Vona Gábor pártelnök ennek apropóján javasolta, hogy a lassú, drága és bizonytalan kimenetelű (ha nem érvényes és eredményes, Brüsszel joggal mondhatja, hogy a magyar nép nem osztja Orbán Viktor és a kormány migrációval kapcsolatos aggodalmait)
    népszavazás helyett a gyors, olcsó és biztos megoldást nyújtó alaptörvény módosítást válassza az országgyűlés a kötelező betelepítési kvóta ellenszereként.
    Vona úgy vélte, a Fidesz-KDNP frakció nem teheti meg, hogy a saját népszavazási kérdésük alaptörvényi szintre emelését leszavazzák a T. Házban. Ha mégis így alakulna, akkor a pártelnök szerint a kormányoldal hazaáruló. Mégis így alakult, és még májusban,
    a Rubovszky György vezette igazságügyi bizottságban elvérzett a Jobbik alkotmánymódosító javaslata, amely tulajdonképpen a népszavazási íven szereplő kérdést fordította át kijelentő módba.
    "

Különben meg komolyan mondom nem érdekel már ez az értetlenkedés. Ha ennyire komolyan gondoljátok, hogy a Jobbik a hazaáruló, és nem a zsidesz, akkor ragaszkodjatok csak ehhez az elbaszott logikához.

Különben pedig már meg is érkezett a zsidesz válasza a Jobbik alkotmánymódosító javaslatára: Jelenleg nincs ok arra, hogy a Jobbik javaslatát napirendre vegyék.
    Nincs ok :D Persze, nyilván, mert a nagy "hazafi" zsideszeseknek úgy lenne jó ez az egész, ha a kötvényeket békén hagynák. Még mindig nem látjátok?