9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#8711 A zsidó lobbi dönti el, ki lehet parlamenti képviselő az egykori Franciaországban -
#8710 Például a néhai nagyapám, apám... de magamat is annak tartom. Már utasítottam vissza jól jövedelmező "üzletet", mert ütközött az elveimmel. Próbálom tartani a szavam és elkerülni a hazugságot. A legtöbb becsületes ember nem kerül rivaldafénybe és nem fut be fényes karriert, pont azért, mert becsületes és olyan korban élünk, hogy a társadalomban ez hátrány.
De hogy elkerüljük a személyeskedést és eklatánsabb példát hozzak, szerintem Ángyán József pontosan azért lépett le a Fidesz színpadáról, mert nem hajlott a gerince.
Talán Schiffer András is ebbe a kategóriába tartozik, de Novák Előd is nagyon valószínű, hogy nem fog "cukisodni" és hanukázni soha.
Persze, lehet, hogy tévedek. Vona Gáborban is bíztam... elmagyarázták neki, mi a helyzet és eladta a lelkét, ahogy a többiek még előbb.
-
maki85 #8709 azért kíváncsi lennék arra a becsületes emberre;))
még a szentek sem azok, mert nekik is maguk felé hajlik a kezük -
#8708 Rosszul fogalmaztál, Solt viszont jól mondta: Bizonyos emberek számára "nincs az a pénz", mert kiállnak az elveikért és becsületesek, de ők nem kerülhetnek pozícióba. -
maki85 #8707 jó lenne, ha ezeket mások is megfontolnák
SENKINEK, szó szerint senkinek, semminek nincs esélye a mostaniakkal szemben a 18-as választáson
egyszerűen most nincs náluk jobb, aki labdába rúghatna a pályán
azt azonban nem értem, ha felbukkan egy esetleges ellenfél (nem ellenség), akkor azt azonnal le kell darálni???
no nem politikailag, emberileg
nem vagyok vonás, de egy buzeráns szava (terryköcsög) még a királyi médiában is adu????
mert ő állítólag látta
ha tiltakozik az a valaki, hát persze, mert biztos igaz, ha meg nem, akkor pedig persze, mert biztos igaz
a hülye botkat viszont nem értem, hiszen állítólag kedvelték a szegediek, így viszont ő is belepottyant a darálóba
meg is érdemli!!!!!!!!!
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.05.13. 21:39:23 -
maki85 #8706 a pénz szó nem csak fizikailag értendő;)
talán másképp is kifejezhettem volna magam, de jobb, ha nem teszem:))
amúgy pedig egyetértek
sajnos -
#8705 Szerintem meg értelmetlenek az ilyen cikkek, mint mikor hetekig ment, hogy Trump miket mondott tizenakárhány éve és hangfelvétel blablabla...
De remélem majd valamelyik politikusról kiderítik, hogy 40 éve megmentett egy kiscicát és ezt felhasználják a mellette való kampányolásban, csak hogy a változatosság kedvéért ne mindig negatív színben akarják feltüntetni az embereket évtizedekkel ezelőtti dolgokkal :D -
Pares #8704 Nem tudom, majd kiderül :) Valószínűleg igen, ha nem fog akarni világraszóló botrányt, mindenesetre Vonát még nem kapták rajta holokauszttagadáson :D -
Pares #8703 Az, hogy a zsindex firkász mit fog fel belőle, nem izgat, de attól még elég ironikus...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.05.13. 19:29:37 -
Solt #8702 Ez nem pénz kérdése... ha bizonyos feltételeknek nem felelsz meg, esélyed sincs magasabb politikai pozícióba kerülni. Mi már csak azok között válogathatunk, akik a szűrésen átmentek! :) -
maki85 #8701
vagyis: van az a pénz???
engem elszomorít
még szerencse, hogy nem vagyok "párthívő", csak ember:) -
Solt #8700 Ja-ja, szar az egész... és sajnos kétlem, hogy érdemi változás végbevihető lenne. Van a nagyon szar, meg a kevésbé szar. -
#8699 Aki addig jut - vagy még addig sem -, az már mind behódolt. -
Solt #8698 Ha a Vona miniszterelnök lenne, szerinted mennie kéne koszorúzni mondjuk egy holokauszt emléknapon? :) -
#8697 Pontosan, változnak. Még ha ezt valami indexes firkász nem is tudja felfogni. -
Saintgerman #8696 ..az idők változnak biza... -
Pares #8695 Változnak az idők... -
BladeW #8694 "az a politikai erő, ami gyorsan megveszi kilóra a Mindenegybent, és átnyomja rajta a saját propagandáját, úgy nyeri meg a ‘18-as választást, hogy a fal adja a másikat"
http://index.hu/tech/2017/05/12/kadar-kori_nosztalgia_hajtja_a_magyar_internetet/
-
Solt #8693 Azért ha megnézek egy híradót az RTL, ATV, Hír TV hármason, minden eszembe jut, csak az nem, hogy Fideszesek... de a TV2-n sem vélem felfedezni a nagy Fidesz barátságot, mondjuk az tény, hogy az egész csatorna meghaladja a tűrőképességemet az RTL-l együtt, szóval igyekszem kerülni ezeket, pont elég stressz az ATV és a HÍr Tv. Én úgy vélem, hogy a TV-ben közel azonos a jelenlét... ha a TV2-t Fideszesnek veszem, akkor az ellensúlyozza az RTL-t... két szennycsatorna, az egyik ilyen, a másik olyan. Hír csatornákból is elérhető országosan ilyen is, olyan is. Szerintem az a probléma, hogy csak a végletek vannak jelen, ami a megosztáson kívül semmire nem jó...
Ehhez képest az interneten abszolút az ellenzék az úr szerintem... a Facebook-n olyan kormányellenes álhírek keringenek rendszeresen, hogy nem is értem, hogy van ember aki azokat a nyilvánvaló hülyeségeket elhiszi, plusz ott az Index... nem hiszem, hogy azt részleteznem kell. :)
A másik ahol az ellenzék az úr, az a rádió. Van a Kossuth rádió, aztán ennyi... a reggeli rihi-röhi műsorok csinálják most azt amit anno a Heti Hetes... megy a poénkodás, nevettetés, mert tudják, hogy az emberek reggel erre vevők, és szépen belecsempészik a nem is burkolt politikai véleményformálást. A Music FM élen jár ebben, de a pálfordulás megvolt a Lánchíd rádiótól is, ott ráadásul úgy, hogy ugyanaz a figura önti most a kormányra a szart nap mint nap, aki pár éve még a seggüket nyalta.
A bal oldal hozzászokott éveken át a média uralomhoz, persze, hogy most minden elvesztett bástya fáj nekik és emiatt úgy csinálnak mintha nem lenne sajtószabadság... akkor bezzeg volt, amikor a 80% az ő szócsövük volt, a Fidesznek a Hír TV kívül meg szinte semmije nem volt. -
Pares #8692 "Ráadásul annyi negatív kormányellenes szöveg folyik mindenhonnan, hogy valahol ellensúlyozni kell ezt."
Nézőpont kérdése, én pont fordítva látom, hogy lassan már a csapból is CSAKAFIDESZ folyik. Mifelénk a tévében van Retekklub, M1, TV2, Duna, Echo TV, ATV, HírTV (nyilván azokat soroltam fel, amik most relevánsak). Ebből a 7-ből 5 csatorna Fideszes. Vagyis a tévében toronymagasan dominál a Fidesz, azok, akik inkább csak a tévéből informálódnak, szinte mást se látnak, csak a kormánypropagandát. Az interneten kicsit más a helyzet, de amint Saintgerman is bizonyította, a Fidesz már azt is telespammeli a saját oldalaival (vagy felvásárol már létezőket...). Szóval azért nem kell őket annyira sajnálni. -
Solt #8691 Nem lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen... biztos van valami ami alapján eldöntik, hogy mennyi önfényezés fér bele. Ezzel még mindig kevesebb szavazót vesztenek, mint azzal, ha hallgatnak és azt várják, hogy az emberek maguktól emlékezzenek mindenre. Ráadásul annyi negatív kormányellenes szöveg folyik mindenhonnan, hogy valahol ellensúlyozni kell ezt. Mondjuk örülnek neki, ha ez lenne a legnagyobb gondunk! :) -
maki85 #8690 szerintem egy embernek még attól is hányingere támadhat, ha azzal tömik örökösen amit pedig igazából szeret
csínján kellene bánni az önfényezéssel, mert ellenkező hatást is el lehet vele érni -
Solt #8689 Hiszen itt a Jobbik, aki minden általad sorolt kritériumnak tökéletesen megfelelne! :) Hagyjuk ezt tényleg... sem erőm, sem türelmem nincs ehhez, megbántani meg nem akarlak. -
Pares #8688 "Behúzták fülüket farukat? :D Ne már... lehet nem kéne szelektálni a hírforrásokat."
Nem tudom, hogy hogyan lehetett másképp értelmezni a történéseket, de kíváncsi vagyok a te narancssárga dimenziós verziódra. :D
Elég baj az, ha más nem érdekel, csak amit a bőrödön tapasztalsz, meg ez a közömbösség és megbocsátó hozzáállás a Fidesz tolvajlásával kapcsolatban is elég beszédes. Máshol lenne az ország, ha a félmegoldások, az együttműködés mindennemű elutasítása, a cirkusz, és milliárdok eltüntetése helyett ténylegesen minden erejükkel és erőforrással az ország építésére és érdekeire koncentráltak volna, nem a sajátukéra.
A megalapulása óta korrupcióellenes és elszámoltatást követelő Jobbiknak a léte múlna azon, hogy hatalomra kerülés esetén teljesítsék is az igéreteiket, mert ha nem, akkor le is húzhatják a rolót, ugyanis nem hagyatkozhatnak személyi kultuszokra és több száz ezer fanatikusra, akik bármi áron megszavazzák őket.
Vicces hogy azt állítod, hogy előrelépés csak az Orbán kormányok alatt volt, amikor az elmúlt 23 évben csak az MSZP-SZDSZ-el váltogatták egymást (más szóval: építették ki az oligarchiát és "egy egységes gazdasági maffiahálózatot" - hogy Ángyánt idézzem)... micsoda mérce... -
Solt #8687 Volt valami tanulmány féle amely szerint a politikai emlékezet a többségnél kimerül 6 hónapban. Sokan már arra sem emlékeznek, hogy a devizahitelek mekkora terhet jelentettek, vagy hogy nem is olyan régen a január elsejék mindig az áremelésekről szóltak... ehhez képest most mi van!?
Az ön fényezés pont emiatt kell, mert különben ezeket elfelejtik az emberek... Sajnos eljutottunk oda, hogy csak a két végletes információt lehet megtalálni. Vagy megy a minden szuper, kurva jók vagyunk, éljen a kormány, vagy a lopnak, hazudnak, sajtószabadságot, diktatúra van, különben is az Orbán a patás ördög című lemez forog. Unalmas már mindkettő, pont ezért próbálok abból kiindulni amit a bőrömön érzek...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.05.11. 19:20:16 -
maki85 #8686 igaz
azonban ez olyan is lehet, mint a homokvár, melyet, ha felépít a gyerek a tengerparton, kis idő múlva széttapos
vagyis hiába cselekszik jót ez a kormány, egy bizonyos idő múlva megszokottá válhat, és előtérbe kerülhetnek a hibák
pár év múlva lehet, hogy egyre kevesebben fognak emlékezni a tavalyi hóra, vagyis, hogy mit is tett egykor az ellenzék, amikor kormányon volt
no meg bármikor felbukkanhat egy igazán erős egyéniség is túloldalon
régebben szerettem hallgatni a déli krónikát a rádióban, de már csömömöröm van az örökös öntömjézenésből
bizonyosan mindenki így tenné, de ők nem mindenki
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.05.11. 19:11:00 -
Solt #8685 De biztos lehetne... tán egyszer ez is része lesz a politikai kultúrának. -
maki85 #8684 mindenben egyetértek veled!!!, DE nem lehetne úgy tenni, mintha nem is lopnának??
erre évezredes tapasztalatok vannak
-
maki85 #8683 "megerősítette volna Cabal, vagy az árchonok földi hatalmát."
ez a lényeg -
Saintgerman #8682 " hogy még szegény "tisztánlátó" Saintgerman sem képes kiszabadulni a Fidesz médiagépezetének minden önálló gondolatot elnyomó hatása alól"
Mond mit szívsz te öreg ?
Ezt pont nekem mondod, aki 12 éve próbálja a figyelmeteket felhívni arra, hogy a Föld egy karantén, az emberi lélek csapdája, és nem több mint energia termelő haszonállatok vagyunk ? Te kiabálsz ki nekem a marhapásztor mögül, hogy engem vezetett meg a Fidesz ? Amikor már rég azt írtam, hogy az egész Földön egy demokráciának álcázott világfasizmus van, a választások csak ennek a leplezésére szolgálnak. Azt is írtam, hogy ennek a hatalmi struktúrának egyáltalán nem a zsidók vannak a csúcsán, ők is csak parasztok a játékban.
Ami örömmel telt el ezzel a kormánnyal az, hogy az első húzásaként lapátra tette az IMF et, ami a polip egyik csápja volt, a pénzrendszer szivattyúja és a társadalom megrontója. Az hogy megállította a barbárok sáskahadát, meg még nagy betűkkel fogják a jövő történelmében írni. Az meg hogy Sorosnak neki mertek menni külön öröm számomra, mivel én már 15-20 éve az emberiség egyik legkártékonyabb patkányának neveztem. Nem beszélve arról, hogy az egyetemnek álcázott kiképző táborai milyen visszafordíthatatlan károkat okoztak volna azt emberiségnek és mennyire megerősítette volna Cabal, vagy az árchonok földi hatalmát.
A lopásról meg annyit, hogy a derék magyar elit pontosan annyit lopott el az országtól, amennyi az ország teljes adóssága, úgy, hogy ha a lopás zavar, akkor hozz vissza először 250 Mlrd $-t az off shorokról, a kormányt hagyd dolgozni amíg tud, amit ők lopnak azt könnyebb lesz megtalálni.. -
Solt #8681 Behúzták fülüket farukat? :D Ne már... lehet nem kéne szelektálni a hírforrásokat.
Egyébként Te mióta lettél ilyen demagóg, most komolyan? :) Nő a vagyona egy hatalmon lévő párt környezetének? Még az életben nem történt ilyen a történelem folyamán! :D
Engem kizárólag az érdekel, hogy a saját bőrömön mint tapasztalok... itt most kezdődhetne egy hosszas felsorolás a devizahitelektől a közel nulla infláción át az idegenforgalom fellendítéséig, vagy éppen a kettős állampolgárság megadásától a muszlim csürhe határon kívül tartásáig, de nem kezdek bele, mert egyrészt nem az én dolgom, másrészt az érveid alapján feleslegesnek is érzem... utálod őket, ennyi, elfogadom, a te dolgod! :)
Az száraz tény, hogy érezhető és látható javulás, előrelépés ebben az országban az utóbbi pár évtizedben csak az Orbán kormány(ok) alatt volt, és ez akkor is így van, ha ennek ellenére tízszer annyit lopnak mint a többi összesen. Arról nem is beszélve, hogy alternatívájuk még csak megközelítőleg sincs... az összes többi párt vicc kategória, és ez nem a Fidesz dicsérete, hanem a többiek szégyene. -
Pares #8680 "nincs náluk jobb"
:D Oké... Az én szememben már totálisan leírták magukat. Főleg abból látszik, hogy mire megy ki a játék, amit az utóbbi időben művelnek. Nem az a baj, hogy "hadjáratot" indítottak Soros ellen, hanem az, hogy azt hogyan és miért csinálják. Az egész csak a magyar közönségnek szólt. Amint kitapasztalták, hogy meddig mehetnek el, vagyis miután Brüsszelben rájuk szóltak, rögtön fület-farkat behúzva visszavonultak.
Persze otthon nem dicsekedtek vele, inkább hirtelen elfeljtették az egészet, és most már inkább azzal hülyítenek, hogy a két kihívójuk, Vona és Botka a Soros - Simicska szövetség bábúi. Ami vicces, mert amíg erre 0 bizonyítékuk van a saját hazugságaikon kívül, addig közismert, hogy a Fidesz sokáig élvezte mindkettőjük támogatását...
Szóval nagyon vastag bőr van az arcukon. De kell a figyelemelterelés, nehogy az emberek olyanokkal kezdjenek törődni, hogy amióta hatalmon vannak, exponenciálisan nő Orbán környezetének vagyona, hogy Mészáros cégei sorra nyerik az állami pályázatokat, hogy mással sem törődnek, csak a hatalmuk bebetonozásán... Rosszabb, mint az MSZP, mert ezek tényleg el tudták hitetni az emberekkel azt a hazugságot, hogy nekik a nemzet az első, Orbán körül meg egy személyi kultusz alakult ki, és sokan mindenek ellenére is hinni fognak benne, mint valami megváltóban, és folyamatosan erre játszanak... -
#8679 Ez a Fidelitaszos videó nagyon kínos. Tisztában voltak vele, hogy ott lesz a sajtó, de abszolút nem készültek - azok után, hogy botrányt keltenek... az új generáció, te szent ég! -
Solt #8678 Hiba így lenézni az embereket... a Fidesz nem azért van az élen, mert a választók agymosottak, hanem mert nincs náluk jobb, és ehhez még csak propaganda sem kell.
Sajnálom, hogy a Jobbik az lett ami, de erről nem a Fidesz propaganda tehet... -
Pares #8677 Hát ha a Fidesznek van még a raktáron néhány millió ilyen ostoba, fogalmatlan, megvezetett, szerencsétlen szavazóbarma, mint ezek, akkor tényleg nincs esély a hazát kizsákmányoló oligarchia és maffia felszámolására.
Polgár Jenő és Szalacsi Sándor új kihívói a Fidelitastól.
Amíg olyan hatásos a lassan minden médiumból áradó Fidesz népbutítása, hogy az emberek józan eszét is elhomályosítja, addig tényleg nem sok remény van. Nézzétek meg, hogy még szegény "tisztánlátó" Saintgerman sem képes kiszabadulni a Fidesz médiagépezetének minden önálló gondolatot elnyomó hatása alól, és örökös Fidesz propaganda linkelgetésre van kárhoztatva .
Sok hasznos módszert és trükköt elleshettek az emberek agyát ultraliberális mocsokkal rongyosra mosó Sorostól - akivel még 2010-ben is együtt nevetgéltek az Országházban - és a hozzá hasonló tömegmédiát manipuláló szarkeverőktől. Azért kíváncsi lennék a pillanatra, amikor a Orbán végre úgy gondolta, hogy már elég csalafintaságot lesett el az egykori mentorától ahhoz, hogy végre kikiálthatja ellene a világháborút. Tiszta Sith mester vs tanítvány az egész . -
Saintgerman #8676 Na,.. vajon Junker mikor fogja ilyen kedélyesen fogadni Sorost az EU-ban ?
http://pestisracok.hu/duterte-sorosnak-kulon-helyed-van-pokolban-te-idiota/ -
#8675 Visszatérve némi biztonságpolitikára:
Trump fegyvert küld a szíriai kurdoknak
Kitették a dublini városházára a palesztin zászlót - a zsidók persze nem örülnek neki
"A baloldali People Before Profit (Emberek a profit előtt) párt képviselője, John Lyons elmondása szerint azért állt elő az ötlettel, hogy szolidaritást mutasson a palesztin emberekkel Ciszjordánia izraeli elfoglalásának ötvenedik évfordulóján. A politikus szerint a döntés támogatást nyújt olyan közösségeknek, melyek a dél-afrikai apartheidnél rosszabb körülmények között élnek – számol be a The Irish Times."
-
Saintgerman #8674 .. én szóltam időben, hogy sírás lesz ennek a vége..
https://888.hu/article-visszautott-a-jobbik-neppartosodasa-a-dunakanyarban?source=hirstart -
#8673 "Nincs független forrás, mind csúsztat és manipulál..."
"Egyébként propaganda és propaganda között is van különbség... van olyan, amelyiknek van alapja, és van olyan amelyik már az alapjaitól légből kapott."
Így van, erről beszéltem.
-
Solt #8672 Szerintem te kavarsz, én úgy érzem egyértelmű amit írtam. Nincs független forrás, mind csúsztat és manipulál attól függően, hogy kinek a szekerét tolja. Tehát vagy tudomásul veszed, hogy a politikai cikkek eleve manipulatívak, vagy ne olvass el egyetlen cikket sem amiben politika van. Manipulációra és csúsztatásra hivatkozva elutasítani egy politikai cikket olyan, mintha ha a fagyi ellen azzal érvelnél, hogy dehát hideg.
Egyébként propaganda és propaganda között is van különbség... van olyan, amelyiknek van alapja, és van olyan amelyik már az alapjaitól légből kapott. Azt nekünk kell eldöntenünk, hogy amit olvasunk az egyezik-e a valóságunkkal avagy sem.