9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#8871 Moszkva agressziónak minősítette a szíriai vadászbombázó amerikai lelövését
Egy válaszcsapás jogos lenne, senkinek nem lehetne egy szava sem. -
maki85 #8870 pedig jó lenne, ha "ők" legalább elgondolkoznának ezen, mert még saját magukat gáncsolják el
az pedig egyenlőre nem lenne jó sokaknak
gondolok itt többek között a migráns kérdésre
az a szerencséjük, hogy egyenlőre nincs ellenükben alternatíva, legalább is számomra -
Solt #8869 Ez is egy vélemény Lacám, de egyet természetesen nem értek vele! :) Egyszer majd egy sör mellett tovább ragozzuk... ;) -
Solt #8868 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár nem én lettem megszólítva, de azért reagálok rá...
Kettős állampolgárság: Utolsó információm szerint több mint félmillióan (560000) igényelték eddig! Ennek a számnak az ismeretében tényleg úgy érzed, hogy nem ér semmit? A kettős állampolgárság a nemzetstratégia első lépése! A lehetőség innentől adott bárki számára aki úgy érzi, hogy ez fontos neki... ez nem megoldás az évtizedek óta fennálló gondokra, hanem egyfajta jelzés, hogy fontosak nekünk, számíthatnak ránk, a testvéreinknek tekintjük őket. Akár veheted lelki "kárpótlásnak" is... egy biztos, történelmi tett Trianon után, és már éppen itt volt az ideje!
Egyébként pedig nem azokat az időket éljük, amikor a környező országokra nyomást kell gyakorolni, hanem azokat az időket amikor szövetségesek kellennek a brüsszeli nyomás ellen, mert egyedül nem fogjuk bírni. Azt meg csak remélni merem, hogy nem szeretnéd, ha a keletinél lezajlott események mindennapossá válnának.
Határon túli magyar iskolák támogatása: Elég szomorú ha úgy gondolod, hogy ez semmin nem segít! A megmaradás alapfeltétele az anyanyelvű oktatás... nem hiszem, hogy ezt különösebben magyarázni kéne. Meg kell adni a lehetőségét, hogy színvonalas magyar iskolák legyenek minél több helyen, hogy legyen alternatíva a helyi iskolákkal szemben, ezáltal minél kisebb legyen az asszimilálódás, erősödjön a magyarság tudat, stb. Komolyan megdöbbent, hogy ezt ragozni kell! Az, hogy a felvidéken mi történik, egy dolog... számos más helyen, (Erdélyben, Délvidéken) igenis pozitív hatásai vannak ennek. Csak nézz meg egyszer egy sportrendezvényt amit gyermekeknek szerveznek az anyaországi és az erdélyi iskolák! Ez az igazi melegágya a magyarságtudat erősítésének... ezekre ezidáig egyik kormány sem volt képes, hajlandó, sőt! Minden tiszteletem mellett, de úgy gondolom, hogy a lehetőségek adottak, az, hogy a határon túl milyen politikusokat hoztok helyzetbe a szavazatotokkal, az nehogy már az itteni kormány (mindegy melyik) hibája legyen!
Migrációs krízis: Jól jön a kormánynak? 100 milliárdos tétel az a plusz kiadás, amit rájuk (plusz a kerítésekre) költöttek eddig. Gondolod ezt nem lehetne máshova elkölteni, és abból politikai tőkét kovácsolni? Vagy tényleg úgy gondolod, hogy a Góliát (Brüsszel) elleni harc az most jól jött nekik? Nem gondolod, hogy a közelgő választáson egyszerűbb lenne a dolguk, ha Brüsszelnek nem lenne érdeke, hogy bukjanak?
Egyébként krízis szinte minden eddigi kormánynak jutott... az minősíti őket, hogy ezekre milyen választ adnak. A Fidesznek volt válasza gazdasági válságra, árvízre, vörös iszap katasztrófára, és most is van a migrációra. Ehhez képest a többiek mit tudnak felmutatni a megszorításokon az államcsőd közeli állapotokon és a tejhatalmú bankok nyakunkra szabadításán kívül?
Ahányszor szóba jön a "történet", egyetlen "érv" hangzik el, ez pedig a "lopnak". Mindezt úgy előadva, mintha ez valami egyedi jelenség lenne... az összes eddigi kormánynak voltak piszkos ügyei, és a következőknek is lesznek! Azt hiszem nem állítok valótlant azzal, hogy ez világjelenség... legalábbis ott ahol többpártrendszer van. Többet lopnak? Lehet, bár az ilyen 4-s metró féle sztorikat nehéz felülmúlni, de tételezzük fel, hogy többet lopnak! Hogy a francba lehet az, hogy akkor gazdaságilag stabil az ország, teljesítjük az EU-s kritériumokat, és közben még épülnek, szépülnek, megújulnak egész városnegyedek. Akármerre mész az országban mindenhol toronydaruk vannak... Budapest, hogy nézett ki a taxis szarházi alatt? Elrohadt a fél város, leszartak mindent, mindenhol csak romok voltak... és a csőd közeli állapot...most, hogy néz ki? És ez csak egy általános példa...
Itt felakartam sorolni, hogy emellett mennyivel jut több nekünk, mezei polgároknak... rezsicsökkentés, deviza hitelek, szinte nulla infláció, milliós család támogatások ha építkezel, milliós támogatás ha munkanélküliből vállalkozó leszel, stb, stb, stb, nem ragozom, nem az én dolgom, de egy valami biztos, ez a "lopnak, de mi majd nem fogunk" nem fog választási győzelmet hozni, ez így kurva kevés lesz! Az Orbán fóbiába bukott már bele politikus... ha így folytatja a Vona, akkor ő lesz a következő aki eltűnik a süllyesztőben a Jobbikkal karöltve.
Félreértés ne essék, nem meggyőzni akarlak, csak próbálok rávilágítani arra, hogy a Fidesz miért népszerűbb mint a többi...
-
LacAI #8867 Soltom. Nem az a baj ,hogy korruptak valamennyire. Ez mindenhol így működik (sajnos) A baj ott van,hogy már nem is titkolják, konkrétan a szemedbe röhögnek nyíltan fityiszt mutatva,hogy úgy sem tehetsz semmit. Ők meg is tettek mindent ami kellett nekik ,erre mondhatta volna Kohn (ügyes nagyon ügyes). Ha meg pedálozol az ügyben akkor pikk pakk ki is csinálnak. Na ilyen mérvű arrogancia max a 3. világban lelhető fel. Írhatnák oldalakat de szerintem a gondolkodó emberek pontosan tudják miről is beszélek. Ezek még a Kádárékra is rávernek utcahosszat ,a Gyurcsiék meg max lelkes amatőrök hozzájuk képest.
Ja. Mind egy szálig utolsó bűnöző a szememben. Maradok tisztelettel egy partizán:))
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.06.19. 20:33:38 -
maki85 #8866 "De sajnos olyan párt nincs, amely ezeket a problémákat mind orvosolni tudná"
nem akarásnak szaros gatya az eredménye
" egy korrupcióra épített világban nincs korrupció mentes ország"
ha anti lop, akkor én is??????
ejnye-bejnye Saintgerman
tudsz te ennél okosabbat is:))))
-
Saintgerman #8865 Értem. De sajnos olyan párt nincs, amely ezeket a problémákat mind orvosolni tudná. Sőt, olyan sincs (vagy eddig nem volt) amely a jelen kormánynál jobban csinálná. Megértem, hogy neked (és általában a fiataloknak) szimpatikus Vona és a Jobbik, szépen, hangzatosan beszélnek általában, csak épp ahogy már rájöttek arra, hogy ahogyan kezdetben elképzelték a dolgokat, nem jutnak messzire. De van még bőven mit tanulniuk. Első sorban azt, hogy egy korrupcióra épített világban nincs korrupció mentes ország. Azoknak a problémáknak a megoldása amiket felsoroltál nem érdekli a pénzhatalmi világelitet, és éppen ők a problémák okozói. Ők gyakorolják a valódi hatalmat, a kormányok csak a demokáré illúzióját szolgálják. A jelenlegi kormány pontosan a türelmi határ küszöbéig megy a hatalom bitorlók kirakati majmaival szemben. Vona erre még nem érett, és attól tartok, hogy már nem is lesz meg az esélye, hogy megérjen. Ha a helyettesével kiváltjátok őt, újabb esélyt kaphat a párt, de a hatalomról ne is álmodozzatok... szerintem -
Pares #8864 Néhány hete mást se csinálok, csak válaszolgatok, és már belefáradtam, mert úgy sincs értelme. De akkor ez úton leírom "röviden", hogy valójában mi a baj azzal, amit Solt leírt:
Kettős állampolgárság: Nem ér semmit, ha a magyarok döntő többsége nem meri vagy nem akarja felvenni a magyar állampolgárságot, mert a saját létbiztonságát fenyegeti az, ha ez miatt elveszik tőle a szlovák állampolgárságát. Az helyett, hogy nyomást gyakorolnának a szlovák kormányra, Orbán inkább jó haveri viszonyt alakított ki az orbánihoz nagyon hasonló (talán Orbánt is megihlető), nemzeti színekbe öltöztetett maffia és oligarchia rendszert kialakító Ficoval.
Határon túli magyar iskolák támogatása: Szép és jó, csak a határon túli magyarok valós problémáin ez az égvilágon semmit nem segít. Nem elég, hogy évről évre kevesebb magyar születik, még azt a kevés magyar gyereket is egyre gyakrabban inkább szlovák iskolába íratják be a (teljesen elhibázott nemzetpolitikának köszönhetően identitászavaros) szülők (annak vélt vagy valós előnyei miatt). A Fidesz által támogatott MKP évtizedekig alig tett valamit a magyar érdekek érvényesítésével kapcsolatban. Még amikor kormányon voltak, akkor is csak a zsebüket tömték a gazdáikat utánozva, cserben hagyva a magyarságot. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a felvidéki magyarság lassan végveszélybe kerül. Nem csoda, hogy csúnyán kikaptak még a nemzetáruló Híddal szemben is, habár ez utóbbiak is már teljesen leírták magukat.
Szóval az elmúlt évtizedek magyar kormányai és a felvidéki magyar képviselet is totális tévúton jár. Erre aztán tényleg nagyon büszkék lehetnek.
Amint már számtalanszor leírtam, a migránskrízis pont kapóra jött a kormánynak, jól eljátszották a nemzetmentő szerepét, de legjobban az mutatja meg, hogy mennyire csak pártpolitikai szinten kezelik az ügyet, hogy közben meg offshore cégek tulajdonosait gazdagítva több ezer idegen kapott letelepedési engedélyt, akik a családjukat is magukkal hozhatták... Álszenteskedés mesterfokon.
Nem tagadom, hogy történtek pozitív dolgok, nyilván nehéz lett volna úgy bebetonozni magukat a hatalomba, hogy az előző kormányokhoz képest semmin nem javítanak, csak ezt az "épülést, szépülést, megújulást" elhomályosítja az, hogy mennyire brutálisan túlárazva, az embereket meglopva történt meg. És hiába közhely, de igaz, hogy ugyan úgy a gazdasági eredmények is sokkal jobbak lehetnének, ha nem tüntettek volna el több száz milliárdot a közpénzből a saját köreik gazdagítására és a hatalmuk bebetonozására. Egy igazi nemzeti kormány nem lopja meg a saját nemzetét. De ha lop is, akkor sem ekkora mértékben és olyan dölyfös, álszent magabiztossággal, mintha az ő tulajdona lenne az ország, amiben azt csinálhat, amit akar.
Arra meg, hogy a Fidesznek nincs alternatívája, maga Orbán mondta azt, hogy "az, aki azt állítja magáról, hogy neki nincs alternatívája, az valójában nem kormányozni akarja az országot, hanem rajtunk akar uralkodni". És pontosan ez az, amit most a Fidesz csinál. -
Solt #8863 Ezek leosztott lapok, előre tudja mindenki mire számíthat... ilyen mértékű összeveszés nem lesz abból, hogy valaki "pár" százalékkal többet akar. Nyomós érv kell ekkora hajtépéshez... -
maki85 #8862 visszatérve lőrincbarátra:
azért lehetett volna valakinek annyi esze, hogy nem egy falubeli csóró legényt választ ki
hiszen van elég tehetős gazdag vállalkozó, akikkel egy táborban sörözget, és még csak fel sem tűnt volna senkinek -
maki85 #8861 lehet, bár azt is felvetették, hogy ez egy belső leszámolás is lehetett
ők egymást is irtják (sunita-siita) -
maki85 #8860 "Simicskát azért jegelték mert "
vagy talán, mert többet akart a tortából, esetleg nem akart osztozkodni olyan arányban, ahogy az illett volna
hogy miért gondolom ezt??------hát mert---------mészároslőrincmindentvisz
az "egyszerű" emberkéből öt év alatt milliárdos lett (?!) (top 100 eleje)
hogy esetleg ő a kincstárnok??-----------hiszen egyszer fenn, egyszer lenn, és a hangya gondol a télre is
nos ilyenkor jó, hogy nincs a zsebemben bugylibicska -
Solt #8859 Ahogy látom ez egy "reakció" volt... valakinél betelt a pohár. -
#8858 Egy kis aktualitás: Furgon hajtott london egyik mecsetéből távozó muszlimok közé.
Forrást nem linkelek,mindenhol vezető hírek között van
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.06.19. 08:37:37 -
Saintgerman #8857 Nem tudom mi bajod van a 888 al (is) de ők azok a kevés közül, akik felhívják a figyelmeteket a rátok leselkedő veszélyre, mint pl itt is, ahol ez a patkány könnyedén változtathatja következő Ukrajnává hazánkat is: https://888.hu/article-kikepzotaborokban-oktatjak-az-ellenzeki-politikusoknak-es-a-civileknek-a-soros-modszert -
Saintgerman #8856 Nem vagy te olyan buta gyerek, lehet, hogy még Solt nak is tudsz válaszolni a #8839 re..
Annak meg külön örülök, hogy kormányközeli kézbe került a Mandiner, nem pedig a Sátán szolgája Soros kezére.. -
Pares #8855 Bocsi, de már nem nagyon találok szavakat az ostobaságodra. Szerinted honnan kellett volna linkelnem? Alfahírről? Szándékosan nem onnan linkeltem. Tudom, hogy te csak a 888.hu-nak hiszel, de ők nem írtak erről. Sőt, ott csak arról találtam cikket, hogy hülyeség és balliberális kitaláció az egész elvándorlás... De azt ugye vágod, hogy nemrég kormányközeli kézbe került a Mandiner is?! Így már jó lesz?
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.06.19. 00:09:07 -
Saintgerman #8854 szavakban nem megy ? -
Pares #8853 "Most már értem... ha te ilyeneket olvasol, akkor minden világos"
-
Pares #8852 Teljesen átalakult? Nem vettem észre. Személyek "cserélődtek", a "hozzáállás" viszont szerintem maradt a régi. A csomagolás, a tálalás változott. Novák az egyik legszimpatikusabb Jobbikos volt, de azért valjuk be, elég "balhés", megosztó személyiség volt, amit szerintem úgy ítéltek meg, hogy a néppártosodással járó stílus és retorikai változásokba nem illik bele. Szerintem "csupán" ez, és nem pedig elvi különbözőségek voltak a háttérben. -
#8851 Dehogy érted. Mandineren mindenféle cikk van. -
Saintgerman #8850 pedig pont most NEM lenne kár a szóért, épp most bizonyíthatnád, hogy nem a jobbik fizetett drónja vagy, aki nem éri meg a pénzét.... -
#8849 Én nem így látom, hiszen a párt teljesen átalakult, személyek és hozzáállások cserélődtek.
Úgy tűnik, aki ragaszkodik az elvekhez, mint Novák Előd, annak nem jár karrier és talán így van jól - elválik az ocsú a búzától. -
Saintgerman #8848 Támogatásunkat egyetlen adományozónak, Soros Györgynek köszönhetjük. Senki sem tett többet Magyarországért, és senkit nem gyaláztak meg még igazságtalanabbul.
Most már értem... ha te ilyeneket olvasol, akkor minden világos
http://mandiner.hu/cikk/20170618_michael_ignatieff_szabad_egyetem_a_populizmus_koraban -
Pares #8847 Ez eléggé biztonságpolitika, nem?
Határon túl asszimiláció (és elvándorlás), határon belül elvándorlás. Bárhonnan is nézzük, fogy a magyar a Kárpát-medencében. -
Pares #8846 A Jobbiknál a "néppártosodás" alatt inkább csak külső, stílusbeli, retorikai változást, nagyobb visszafogottságot kell érteni, hogy a társadalom szélesebb rétegeit is meg tudják szólítani és csökkentsék az elutasítottságukat. Ezen kívül semmi több, a programjuk, értékrendjük és a radikalizmusuk, vagyis hogy gyökeres változást akarnak, nem változott.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.06.18. 21:56:16 -
Solt #8845 Nem kell egyetértenünk mindenben, nincs ezzel gond amíg a tisztelet megmarad! -
Pares #8844 Jóvan... iszonyatosan el vagy tévedve, szerintem, de mindegy, kár a szóért. -
Solt #8843 Korábban volt (azt hiszem itt) egy angol nyelvű videó (magyar felirattal) linkelve, ahol szépen bemutatták hogy épül fel az egész, miképpen függenek a különböző "szintek" egymástól. Esetleg ha valaki ennyiből tudja, hogy mire gondolok, az berakhatná újra... :) -
Solt #8842 Azért rakták ki, mert nem elégedett meg azzal, hogy támogatja a Fideszt és cserébe őt is "támogatják", hanem a politikai irányvonalba, döntésekbe is beleakart szólni a pénzéért cserébe. Ezen vesztek össze... gondolhatod, hogy ezen ambíciói nem csökkentek.
Minden hatalomra kerülő párt kiszolgálja azokat akik oda juttatták... előnyös törvényekkel, megbízásokkal, megrendelésekkel, stb. Ez a világon mindenhol így működik. Nyilván a Vajna is ezért kap "kedvezményeket"... nézd meg, hogy mennyi forgatási helyszín van folyamatosan a városban... ez iszonyú bevétel a városnak, országnak. Én nem mondom, hogy ez így van jól, csak azt mondom, hogy így működik. Ezt lehet úgy csinálni, hogy mindkét fél jól járjon (lásd például nálunk az építkezések) és lehet úgy csinálni, hogy az egyik fél szívjon, a másik kaszáljon. (lásd devizahitelek, garantált bevételű energia szolgáltatók)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.06.18. 20:07:54 -
#8841 Én nem értem ezt a simicskázást. Az hogy 1990től fidesz mellett volt egészen a közelmúltig,az nem baj,az nem zavar senkit,de most hogy kiesett a pixisből(mai napig nem derült ki,hogy miért,min veszett öszze a Viktorral)és összeáll a jobbikkal,hogy még így is keresztbe tegyen a Viktornak valami miatt ami soha nem fog kiderülni,az már baj :) Soros is csak most baj,10 éve még senkinek nem volt vele semmi gondja,pedig már akkor is egy manipulatív,országos gazdaságokat befolyásoló szemétláda volt.
Igen,vannak a fidesznek jó lépései,második bekezdésben szépen le is írtad,98-2002 között is sokat tett az országért,rájuk szavaztam akkor,és 2002ben és hatban is,kint voltam a tüntetéseken az öszödi beszéd kirobbanásánál,és tény ha 2002ben és 2006ban is fidesz kormány van nem itt tartanánk ahol. Nem vitatom.
De most amit művelnek az elmúlt időszakban,kicsit soknak tartom már...Inkább elkeserít. (pl miért kellett a kaszinókat vajnának kiszervezni? miért nem lehet állami kézben tartani,hogy az országnak termelje a pénzt,ne egy embernek) -
Solt #8840 Kormányon sem lenne súlya a múltja (Jobbikhoz köthető szélsőjobbos sztorik) miatt... bármi nézeteltérése lenne kint, azonnal jönne az antiszemita kártya amit a fejéhez vágnának. Gondold végig, a Fideszen nem tudnak ezzel fogást találni és mégis ezzel jönnek, képzeld el mi lenne ha a mostani csatákat úgy kéne vívni, hogy a Jobbik van kormányon. Szerinted? -
Solt #8839 Értem, tehát rámondod, hogy ez Simicskázás, és akkor már nem is kell azzal foglalkozni, hogy egy politikai ambíciók miatt lapátra tett sértett milliárdos bevásárolja magát a szeretett pártodba. Nyilván meggondolta magát, és most már nem szeretne beleszólni a politikába, csak a pénzét adja... ha neked ez így lemegy a torkodon, lelked rajta.
Brüsszel meg nyilván azért indít ellenünk kötelezettségszegési eljárást, mert sikerült az Orbánt beállítani a sorba... oké! :)
Ez a nemzetinek tartott bűnbanda adott kettős állampolgárságot a határon túli magyaroknak, ezek támogatják a határon túli magyar iskolákat, szervezeteket, ezek adnak európai viszonylatban is jelentős családtámogatásokat, és ezek védik attól a csőcseléktől a határainkat. Ezeken kívül reggelig lehetne sorolni, hogy mennyi minden épült, szépült, újult meg ebben a szemét diktatúrában, illetve, hogy milyen gazdasági eredményeket tudnak felmutatni. Utóbbi esetében ékes példa a banki elszámoltatás, az IMF kirakása, az évek óta szinte nulla infláció, stb...
Nem kapok pénzt érte, hogy futtassam őket, szóval a szabadidőmet nem nagyon pazarolnám ezzel, de azt azért illene szem előtt tartani, hogy mi minden változott pozitívan az elmúlt időszakban. Ráadásul nem először bizonyítják, hogy a bajban lehet rájuk számítani (lásd gazdasági válság, bevándorlás, természeti csapás), és nem utolsó sorban úgy tudnak lopni (sokat), hogy jut is, marad is. Szóval a lényeg, a Jobbikból ennek a töredékét sem nézem már ki, főleg azok után, hogy a Simicska lett a főnök. Nagyon bízom benne, hogy a büdös életben nem kerül a kezükbe a kormányrúd. Addig jó nekünk, amíg az ilyen politikai képződmények a pálya széléről kiabálnak... -
#8838 Igazából a párttá válás és választásokon indulás is betagozódás, mert elfogadja ezt a sátáni rendszert.
De az úgynevezett néppártásodás egy durva kompromisszum és szolgaság a judeokrácia irányába - ami lehet egy stratégia része is, de az nem igazán jött be, mert a zsidók soha nem fogják elfogadni a Jobbikot, a magyarok meg kiábrándulnak belőle a sok kompromisszum miatt. Két szék közül a pad alá...
Orbán és a Fidesz pedig az igazán hazugok és köpönyegforgatók, náluk aljasabbak már csak az MSZMP jog- és elv-utódok.
Teljes mértékben zsidó irányítás alatt vannak, ennek fejében dolgozhatnak meglehetősen nagy mértékben saját zsebre is - behozva a szocikat, libsiket. Ha úgy tűnik, éppen magyar érdeket vesznek figyelmbe, az csak a véletlen egybeesés miatt van. -
#8837 Nulla politikai súlya azért van, mert nem ő van kormányon. Orbán Vona helyében ugyan ezt tudná elérni: szinte semmit. -
Pares #8836 Áh, a klasszikus Simicskázás. Ezt is csak azóta olvasni, amióta Sorosra és Simicskára lett kihelyezve az új narratíva. Micsoda véletlen. Nulla önálló gondolat. Jó, hogy Brüsszelt emlegeted, nem is olyan rég pont Orbánt "állították be a sorba". Az egész cirkusz, propaganda, üres szavak, figyelem elterelés az iszonyatos mértékű lopásról, csak hazai politikai célokat szolgál, semmi mást. De hát elég lenne csak Orbán saját szavaira figyelni, ő saját maga mondta, hogy ne arra figyeljenek, amit mond, hanem arra, amit tesz.
Az, hogy egyesek nemzetinek tartják azt a bűnbandát, maffiát, oligarchiát, ami meglopja a népet és kisajátítja, saját tulajdonának tekinti az országot... na ez az, ami még viccnek is rossz. -
Solt #8835 A legjobb választás ha olyan kormányt akarsz amit dróton lehet rángatni! :) A Simicskát azért jegelték mert beleszólást akart a politikai döntésekbe, erre a Vona a nyakába borul... a politikai prostituált mintapéldája. Nagyot fog nézni amikor majd megjelenik egy normálisabb balos párt és két szék közt a földön találja magát.
Abba meg bele sem merek gondolni, hogy Brüsszelben mit művelnének vele, ha ellenvéleményen lenne... nulla politikai súlya van nemzetközi szinten ezzel a múlttal. Vagy beállítanák a sorba (nem volt nehéz itthon sem), vagy folyamatosan náciznák és ásnák elő a korábbi jobbikos csontvázakat. Más sem hiányozna nekünk ilyen időkben... még viccnek is rossz! -
Pares #8834 "A Jobbik igenis betagozódott a cionista világrendbe, ezt kár lenne tagadni"
Pedig tagadom. Vagy akkor mondd meg, hogy mit jelentene az, amikor valaki nem tagozódik be? -
#8833 A Jobbik igenis betagozódott a cionista világrendbe, ezt kár lenne tagadni; viszont még mindig a legjobb választás a magyarországi pártok között, ha a magyar emberek és a nép érdekeit nézzük.
De jó lenne inkább külpolitikával foglalkozni a topikhoz mérten. ;-) -
Pares #8832 Milyen balra nyitás? A Jobbik "néppártosodását" pálfordulásnak nevezni, főleg ahhoz képest az átalakuláshoz képest, amin a Fidesz és Orbán ment át, nagyon erős túlzás. Milyen nemzeti párt az, aki nem az egész nemzetet akarja képviselni? Ez magának a nemzetinek a definíciója, nincs itt semmi ellentmondás.
A balos - jobbos megosztás egy zsákutca és a magyarság egyik legnagyobb ellensége. Belátták, hogy radikális retorikájú pártként mindig is csak rétegpárt maradnak. Főleg a nácizós cionista médiaellenszélben. Ahhoz, hogy kormányra kerülhessenek, muszáj volt enyhíteni a stílusukon. De ettől még nem változott az, amit képviselnek. Szerintem sokkal természetesebb átalakulás egy radikális nemzeti pártból történő néppártosodás, mint egy liberális, atlantista, orosz- és kommunista ellenes, Trianon megemlékezésről kivonuló, Soros által támogatott pártból, Sorost közellenségnek kikiáltó, magát nemzetinek hazudó, oroszbarát és kommunista eszközöket alkalmazó párttá válni.
Attól, hogy már nem égetnek EU-s zászlót, továbbra sem támogatják a jelenlegi EU irányzatát. Továbbra is az egyetlen párt, aki magyar - cigány együttélés és a cigánybűnözés problémáit komolyan veszi és aktívan próbálja orvosolni ahol tudja. Továbbra is az elszámoltatás az egyik fő céljuk. Meg az ügynöklisták feltárása és nyilvánosságra hozása. Az egyetlen párt, amelyik a szavazójogot alapfokú végzettséghez kötné. A Fidesznél sokkal szigorúbb határellenőrzést akarnak megvalósítani és velük ellentétben mindennemű betelepítést meg akarnak akadályozni.Ők vetették fel, hogy a miniszterelnökséget két ciklusra kell korlátozni. Az egyetlen párt, amelyik a kezdetektől fogva a pártpolitikán és a balos - jobbos megosztáson felülkerekedve mindig a nemzet érdekében szavazott. Hol ebben a balra nyitás?
Vonát én sem tartom "megváltónak", nyilvánvalóan nincs meg az képessége, mint Viktornak vagy Fegyencnek, hogy személyi kultuszt alakítson ki maga köré és tömegeket fanatizáljon, de szerintem ezt nem is akarja elérni, és Magyarországnak sincs erre szüksége.
Az meg teljességgel kizárt, hogy valóra váljon egy olyan Jobbik - <balliberális mix> koalíciós torzszülött, amivel a Fidesz ijesztgeti a hívőit.