9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Pares
    Teljesen el vagy rugaszkodva a valóságtól. Attól, hogy kitaláltál valamilyen zavaros elméleti modellt, ami szerinted jobbá tenné a világot, a világ még nem fog megváltozni. Főleg ha csak az SG fórumon prédikálsz róla. Legfeljebb csak minket szórakoztatsz vele. Vagy még azt se. Ha viszont van néhány tíz/száz euró milliárdod és néhány befolyásos politikus/bankár/iparmágnás barátod, akkor hajrá!
  • LacAI
    Ok:) Te látod az erdőt és az a lényeg :) A modellről meg nincs is mit mondanom, ha neked tetszik amit megalkottál annak csak örülni tudok. A véleményemet nem írom le róla,mert nyilván téged hidegen is hagyna ,ahogy engem is az amit te alkottál. További tartalmas időtöltést kívánok neked,hogy még több "elméletet " tudj gyártani.
  • LacAI
    És ezt ,hogyan kívánod végrehajtani?
  • hiper fizikus
    Egészen röviden így hangzik:
    Úgy lehetne a kommunistákat térdre kényszeríteni, hogy a kommunizmus filozófiájával szembe állítunk egy másik vele versenyképes filozófiát. Ez a filozófia lenne az utópisztikus kapitalizmus elméletem, ahol az utópisztikus kapitalizmus egy terminusz technikus.
  • hiper fizikus
    A demokráciának az a definíciója, hogy a demokrácia olyan politikai rendszer, ahol népuralom van. Téged ami megtéveszt az az, hogy a demokráciának többféle változata van, és te nem látod a fától az erdőt.

A másik ami gondot okoz neked az az, hogy a tudományos elméletek mindig modellalkotások, és te azt hányod a szemére az elméletnek, hogy a modell nem azonos minden szempontból a valósággal. Ez vezet ahoz, hogy nem megfelelő az elméleti modellemhez a hozzáállásod.
  • Caliph
    asszem erre mondják hogy nem a pénz boldogít hanem a kamat :D
  • Saintgerman
    Csak hogy egy kis fogalma legyen a "hipermann" unknak arról, hogy mennyivel van eladósodva magánszemélyekkel (bankárok) szemben egy pár ország.
    Németország: http://www.staatsschuldenuhr.de/

USA: http://www.usdebtclock.org/
  • Saintgerman
    Mennél rövidebbre fogod, annál érthetőbb. De ha csak egy mondatban leírnád, : Hogy ha Mari néninek farka lenne, akkor ő lenne Mari bácsi. így már teljesen világos lenne.

Azt kérdeztem alább, hogy ha lenne ilyen (és van ilyen) pénzrendszer, azt hogyan vezetnéd be, mivel a jelenleginek az emberek 100 milliói estek áldozatul. Silvio Gisell már a 19. sz ban kidolgozott egy ilyet, de még Síklaky Istvánt is - aki magyarra fordította - 79 évesen megölték.

"Ezért volt a kommunizmus után általános privatizáció, amivel szerintem átestek a ló másik oldalára."
    Ez sem a véletlen műve volt, itt Alfred Herrhausent kellett kivégezni ahhoz, hogy a pénzrendszer a régi kerékvágáson haladjon tovább.
  • maki85
    "Így képzeli el egy lipótról frissen szökött": #9057

• fonak
    Ilyen, amikor a Napóleonok vitatkoznak (bocs)
  • LacAI
    Azért mert valami le vagyon írva az igaz is? Már ,hogy definiálva van . Ez nem egy matematikai vagy fizikai tétel,hogy 1+1=2 . Ez definiálva van és nincs mit beszélni róla. De egy "demokráciát" Gondold azért ezt végig:)
  • hiper fizikus
    Eloször is a demokrácia mint politikai rendszer deffiniálva van ...
    Másodszor is valóban a demokráciák nem visszik el a végletekig a privatizációt, amit szerintem jól is tesznek, de a demokrácia egyik fő elve az, hogy neki csak irányítani kell ...
  • LacAI
    Te ott vagy eltévedve,hogy Demokrácia mint olyan nem létezik a világban.Legalábbis úgy ahogy az meg vagyon vagy volt fogalmazva .Szóval nincs ,nem is volt és nem is lesz. Ráaggatják valamire ami olyan amilyen és az emberek meg elhiszik. Az emberek mindent elhisznek amúgy csak sokszor mondják nekik .
    Aztán itt van ez a mondatod.
    "Azt jelenti, hogy olyan társadalom a kívánatos, amiben nem csak az államnak lehet nagy tőke felhelmozása, hanem a polgároknak is lehet nagy tőke felhalmozása"
    Szerinted most nincs így?
    Szerinted most mi van? Magánkezekben mekkora vagyonok vannak? Te hol élsz? Vagy hogy is van most ez?
  • hiper fizikus
    Most meg mi nem tetszik neked? Azt hiszem, hogy valamit nem értetél meg belőle ! Ezért most összefoglalom a lényegét, de a tőbbieknek is.

A tőkemátrix elméletem négy lényeges tőke eloszlás típust külőnböztet meg a politikai rendszerekre nézve, ezt láthatod SPOILER!-odban is. Ezek közül a legjobb a negyedikként besorolt utópisztikus kapitalizmus mátrixcella. De ez az utópisztikus kapitalizmus valójában terminusz technikusz fogalom. Azt jelenti, hogy olyan társadalom a kívánatos, amiben nem csak az államnak lehet nagy tőke felhelmozása, hanem a polgároknak is lehet nagy tőke felhalmozása. Mert a kommunizmusban a polgároknak nem lehet nagy tőke felhalmozása, és a demokrácia azt az elvet valja, hogy az államnak csak irányítania kell, de nagyobb tőke felhalmozást nem kell neki. Ezért volt a kommunizmus után általános privatizáció, amivel szerintem átestek a ló másik oldalára.

Ugye ez a megfogalmazás már kedvezőbb benyomással van rád? Kíváncsi vagyok a válaszotokra.
  • Saintgerman
    Nem rosszból mondtam neked, hogy meg kéne nézetned magad, mert akkor talán elöször a saját bajodra keresnéd a gyógyírt, és utána világéra. A mondókádat berakhattad volna egyszerűbben is, mert így nem mindenki csomagolja ki.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A politológusok és a közgazdászok rengeteget foglalkoznak a így vagy úgy tőkével. Születek is egymással vetélkedő eszmék. Én mint autodidakta filozófus kötelességemnek tartottam, hogy elvben foglalkozzak minden ilyen eszmével. Bevallom, hogy nem voltam teljesen elfogulatlan és nem egyforma mélységgel foglalkoztam minden ilyen eszmével. Viszont sikerült az eszmék mögé látnom, mondhatnám, hogy gestaltizáltam, és felfedeztem egy univerzális mátrixot a tőke viszonyaira. Ez a mátrix a tőkéről olyan értelemben univerzális, hogy az univerzum földönkívüli civilizációk politikai rendszerére is vonatkozik, legfeljebb ők kísérletet tehetnek a meghaladására. A mátrix kiindul a szerény tőke koncentrációtól és elérkezik az iszonyatosan nagy tőke koncentrációhoz, ill. ezek politikai rendszerét vizsgálja.

A tőkemátrix dimenziói az állam és a nép, meg a tőkétlenítés{;elvonás} és a tőkésítés{;felhalmozás}. A tőke felhalmozásra és a népre mint exponenciális menyiségre kell tekinteni. Nem arról van szó, hogy nincs tőkéje, hanem arról, hogy a tőkéjének az exponenciálisa nagyon negatív. És ellenben, nem arról van szó, hogy gazdag, hanem arról, hogy a tőkéjének az exponenciálisa nagyon pozitív.
    A tőkemátrix esetei:
    állam tőkétlenítés + nép tőkétlenítés = utópisztikus komunizmus, fejlődő államok,
    állam tőkésítés + nép tőkétlenítés = reál kommunizmus, rabszolgaság
    állam tőkétlenítés + nép tőkésítés = reál kapitalizmus, demokráciák
    állam tőkésítés + nép tőkésítés = utópisztikus kapitalizmus, fogyasztói társadalom - szakértői rendszer,

A tőkemátrixból kiderül, hogy a legjobb rendszer az utópisztikus kapitalizmus. Az utópisztikus kapitalizmust az iszonyatos tőke felhalmozás jellemzi, amibe mindenkit és a jogi személyeket is bevon. Az utópisztikus kapitalizmus politikai rendszere szükségszerűen valamivel másabb, mint a reál kapitalizmus politikai rendszere. Én úgy képzelem az utópisztikus kapitalizmus politikai rendszerét, hogy az olyasmi lehet, mint amit a futurisztikus sci-fi művek, vagyis a fantasztikumok előirányoznak. Előttem a remek Csillagkapu filmsorozat aszgard és goauld társadalom utópiája lebeg.

A goauld rendszer olyan, hogy a szegényeknek is és a gazdagoknak is autonóm technikai berendezkedése van, és a szegények hűbéresei, zsoldosai lesznek a gazdagoknak. Az aki bírja az marja elv érvényesül közöttük.
    Az aszgard rendszer olyan, hogy az ENSZ egy darab globális állam, és minden polgár csak az ENSZ állam tagja. Nincsenek kontinentális államaik, mert a robotosított számítástechnika lehetővé teszi a központosított államot. Ez a globális állam se nem kommunista és se nem kapitalista, hanem a haladó gondolkodók által remélt harmadik_út megvalósult rendszere.

A demokratikus rendszer olyan, hogy az állampolgároknak megengedi a tőke felhalmozást, de az állam el van adósodva, ezért nem képes a tőkéjével felelni a tetteiért. Ilyen pl.:, magyar állam, a görög állam, ...stb. A kommunizmus meg tulajdonképen rabszolgaság, ahol a polgárok ki vannak téve a kommunista politikai rendőrség kénye-kedvének. Az ellenállókra jobb esetben munkatábor, rosszabb esetben kínzás és kivégzés vár.

Figyeljük meg, vegyük észre, hogy a tőkemátrix négy esetén kívül más esetek elvileg nem lehetségesek. Amivel próbálkozhatunk az a tőkemátrix filozófiai meghaladása. A meghaladás egyik aspektusa az lehet, hogy az állam és a nép dimenzióját összemossuk. Mondjuk úgy, hogy az államra és a polgárra úgy tekintünk, hogy mindkettő olyan vállalkozás féle, közös bennük a vállalkozás:, a polgár arra vállalkozik, hogy törvénytisztelő állampolgár lesz, az állam meg arra vállalkozik, hogy igazságos törvényt szolgáltat. A meghaladás vizsgálatának tükrében tartsuk szemelőt, hogy a társadalom reformok és forradalmak útján fejlődik. A meghaladás másik aspektusa az lehet, hogy az tőke elvonás és a tőke felhalmozás dimenzióját összemossuk. Mondjuk úgy, hogy a jogi személyek elidegeníthetetlen alkotmányos joga és kötelessége a részvényesítés. Kitűnik, hogy ennek a két aspektusnak az együttese a vállalkozói_részvény fogalom.

Így képzeli el egy lipótról frissen szökött, ez meg a szilárd valóság, hogyan térítette el az emberiséget egy maréknyi csapat, akik ca. 300 éve, és minden eszközt felhasználnak a teljes világuralom megszerzéséhez: https://www.youtube.com/watch?v=RcMukIyMxhc&t=354s
  • hiper fizikus
    Kérlek hagyjátok az idegengyűlöletet, mert a moderátorok megeléglik, és nem csak a hozászólásaitokat törlik, hanem titeket is kizárnak az SGhu fórumából, akkor pedig nem fogunk tudni komunikálni egymással a ti rakoncátlanságaitok miat, pedig kár lenne !!!

Elárulom, hogy mi az a politikai szemlélet, ami pozitív fordulatot hozhatna a világpolitikában: " A politikai rendszerek tőkemátrix elmélete ! ", klikej rá, egy igazán egészen rövidke tanúlmány a világ bajára ! A tökemátrix negyedik legmagasabb társadalmi fokozatát kellene bevezetni a boldogsághoz, az utópisztikus kapitalizmus nevezetű esetet, úgy is ez következik ránk!
  • Tetsuo
    Arról ne is kezdjünk el beszélni, hogy nincs antiszemitizmus szemitizmus nélkül, illetve hogy az arabok inkább szemiták, mint a tizenharmadik törzs, mert bár ez a biztonságpolitikához tartozik, hosszú fejtegetés lenne.
    Hogy zsidók mit tesznek zsidókkal az a 2.vh-ban és a szovjet rémuralomban is megmutatkozott.
  • ManoNegra
  • Pares
    Az izraeli elnököt támogató KKK és filoszemita nácik? Antiszemita mémeket gyártó cionisták? Antiszemita Soros és antiszemita Soros-ellenes plakátok? Mi van? :D
  • Pares
    Most akkor ki az antiszemita? :D
  • Pares
    Plusz románozunk, cigányozunk, szlovákozunk, németezünk, oroszozunk, franciázunk, svédezünk, olaszozunk, amerikaizunk, észak-koreaizunk, afrikaizunk, muszlimozunk, liberálisozunk, stb., ha már pejoratív jelenetésű szavakkal illetjük a bizonyos népcsoportokkal/országokkal/vallásokkal/ideológiákkal kapcsolatos hírek megosztását és kommentelését. Nem csak ebben a topikban.
  • BladeW
    Zsidózgtatunk, zsidózgatunk, néha betéved valaki a lipótról, plusz úgy csinálunk mintha nem hinnénk a gyíkemberekben.
  • Saintgerman
    Na, most már aztán végre elárulhatnád azt, hogy mi is az a "új politikai szemlélet" !!

Az meg tételesen is leírhatnád, hogy hogyan vezetnéd be, mer ezt a jelenlegi világfasizmust (amit demokárénak álcáznak) világháborúkkal kényszerítették az emberekre, és az emberi tevékenységnek a 80-90% át ennek a fenntartására használják.

Én inkább úgy látom, hogy fogalmad sincs a világ "menéséről", de ha még is lenne akkor azt írd ide ahelyett az agymenés helyett, amit a likedben közzé tettél.
  • LacAI
    Barátom.Én nem küldözgettelek sehova,csak segíteni próbáltam,hogy megértésre találj.Az ,hogy én keveset vagy sokat tudok e asszem nem a te dolgod eldönteni,hidd el bőven elég ismerettel rendelkezem ,hogy ellegyek a mai világban:) És nyilván van amiben náladnál nagyobb ismeretekkel rendelkezem ,mint ahogy az is nyilvánvaló,hogy te is hozzám képest.
    De akkor vedd úgy ,hogy nem szóltam és nyugodtan hugyozz széllel szemben,engem az sem zavar túlságosan:) Na béke.
  • hiper fizikus
    Kedves magyar födműves barátom. Engem ne küldözges sehová, mert ha nem lennének magyar katonák és magyar elméleti emberek, akkor jönének az idegenek, és elvennék a földet tőletek ilyen olyan módszerekkel, te meg hamar földönfutó lehetnél ! Aztán ne dicsekegy anyira avval hogy te keveset tudsz, mert akkor a többi magyarnak kell szégyenkezni helyeted a külföldiek előt ! OK?
  • LacAI
    Drága testvírem:)
    Én személy szerint meg nem szólnálak ,hogy a gondolataidat leírod ide,de azt figyelembe vehetnéd,hogy
    Mi egyszerű főldmvesek vagyunk ,és egyszerű szavakból értünk.Az 1x1 az mindig 1 ,akármilyen szavakkal is írjuk kőrül a dolgot.Szóval ha így viszonyulnál akkor lehet több megértésre találnál. A reptéri kóbor kutyát nem érdekli a " "demagóg-operátor" ,ellenben ha egyszerű szavakkal leírod mit és hogyan gondolsz akkor lehet mi is megértenénk:)
    Szóval csak egyszerűen,ereszkedj le a mi nívónkra. Vagy! Olyan helyre írd ezeket a gondolataidat ahol meg is értik (vagy nem) de mindenképpen tudják,hogy miről is beszélsz:)
  • hiper fizikus
    A "demagóg-operátor, Észak-Korea, Descartes..." hsz-aimmal kívántam megindolkolni azt, hogy a Biztonságpolitikáról nem csak paszívan lehet beszélni, hanem aktívan tenni is kellene érte valamit, konkkrétan egy új politikai szemlélet bevezetése sokat segíthetne a világpolitikai biztonság helyzeten.
  • hiper fizikus
    Ákkor kérlek titeket, hogy határozzátok meg, azt hogy szerintetek mi is ennek a Biztonságpolitika topiknak a szerepe ?!
  • Pluskast
    Ez a topik már rég nem szól a biztonságpolitikáról. Lassan mehetne a gumiba, vagy még inkább a szemétdombra. Egyébként meg amit ide leírtál az ismét egy nagy zagyvaság, köze nincs a biztonságpolitikához. Sajnálom, de nem vagy tisztában azzal, hogy ez a szó mit jelent (nem, semmi köze a filozófiához).
  • cenobite
    Nem tudom pontosan mennyi hsz-od volt ebben a topicban (4-5?), de vesszek meg ha tudom hogy egyáltalán MIRŐL is szeretnél társalogni??? Mert volt már itt demagóg-operátor, Észak-Korea, Descartes...
    Nem tartom magam hülyegyereknek, de ez számomra valami bazi nagy katyvasz - ne haragudj.
  • hiper fizikus
    Ez a topik a biztonságpolitikáról szól ugye. No mármost a biztonságot nem csak materiálisan lehet elképzelni hanem szellemileg is, itt a szellem alatt a Descartes naturalista dualizmusára gondolok. A szellemi biztonságunk abban áll, hogy a demokrácia és a művelt kultúra képes-e megőrizni a fölényét a tömegek szellemi sötétséget elfogadó politikával szemben?! És ilyen értelemben a demagóg-operátoromnak legalább érintőlegesen helye van ebben a topikban!
  • Tetsuo
    Topikot tévesztettél. Itt nincs helye demagóg operátoroknak.
  • Pares
    "Észak-Kórea kommunista ideológiájánál van jobb politikai filozófia is"

És ezt az észak-koreaiakon kívül ki kérdőjelezi meg?
  • hiper fizikus
    Jaj ... , hát úgy nő "világpolitika biztonsága", hogy egzakt filozófiai alapon lehet kimutatni, hogy Észak-Kórea kommunista ideológiájánál van jobb politikai filozófia is, ami a gyakorlatban a retorikában mutatkozik meg, aminek pedig az én demagóg-operátorom a lényege!!!
  • Tetsuo
    Előbb tanulj meg helyesen írni. ;-)
  • Pluskast
    Nem, nem értünk. Elég nagy zagyvaságot írtál le.
  • Pares
    "rávilágítok Észak-Kórea demagógiájára, vagyis a retorikájára, és ettől nyomban megsemmisül az érvelése logikai szinten"

És ezzel hogyan nő a "világpolitika biztonsága"?
  • fonak
    Egymilliárd az Mészáros hány napi jövedelme? :)
  • Saintgerman
    Mi értünk téged, de attól tartok, hogy te nem értesz minket
  • hiper fizikus
    Nekem az a taktikám a tanulmányommal a világpolitika biztonságának a növelésére, hogy rávilágítok Észak-Kórea demagógiájára, vagyis a retorikájára, és ettől nyomban megsemmisül az érvelése logikai szinten !!! Értetek engem?