9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Tetsuo
    Átadták a szegedi zsinagógát. Potom egymilliárdba került eddig...
  • Tetsuo
    A "nem-e részt vett..." szófordulat ilyetén használata a magyar írásban és beszédben egyaránt helytelen.
  • Pares
    Értelmesnek értelmes, csak egyrészt fura kimondani, másrészt nyelvtanilag sem tekinthető helyesnek a "nem-e".
  • maki85
    Ne haragudj, de úgy vélem a te általad említettek mellett az én változatom is értelmes
    Nálam a kérdés egyben a választ is sejteti
    Ezért is különbözik annyira más nyelvektől (pl angol), hogy sokkal árnyaltabban lehet kifejezni vele valamit

Én így gondolom:)))

Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.09.03. 12:11:46
  • Tetsuo

UN chief calls for lifting Gaza blockade

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.09.03. 01:21:07
  • Pares
    *nem vett-e részt* vagy *részt vett-e*

Bocsi a nyelvtannáciskodásért, de ez a "nem-e részt vett" már kiverte a biztosítékot :D
  • ReszegKoldus
    Hónapokkal ezelőtt fejbe lőttek egyet, de az is túlélte...

Szerintem a maffiát egyáltalán nem zavarják az illegális bevándorlók, akár jók is lehetnek pl. drogárulásra/fogyasztásra.

"The feared Costa Rostra(sic!) Mafia gang are now battling to stay on top after African crime gangs have started operating in the city."

Inkább ez állhatna a harc hátterében.
  • maki85
    "120 afrikait lőtt fejbe a Camorra (állítólag) "

itt az állítólag szóval van csak a baj, no meg arra is kíváncsi lennék, hogy a maffia nem-e részt vett az embercsempészetben??
  • Stockbauer33 #9023
    Így kell ezt csinálni
  • maki85
    hát ja
    mindenki nem lehet Napóleon...........
  • Saintgerman
    Már az amiban is ébredeznek http://www.hidfo.ru/2017/09/tizezrek-kovetelik-george-soros-terroristava-nyilvanitasat/
  • Tetsuo
    Megjelent a homoszexuális terrorizmus.
    Bár, már eddig is jelen volt szerte a világban, menetrendszerű, exhibicionista csoportos vonaglásként és mondjuk a kultúrában.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.09.01. 01:27:26
  • Pares
    Milyen ironikus, hogy pont Te oktatod ki...
  • Saintgerman
    Minden elismerésem a pszichiáteredé .. azzal azért még kibővíteném a tanácsát, hogy ha egyszer már megadatott a lehetőség a világhálóra rákapcsolni, akkor először olvasni kéne, és utána írni.
    Az operátorod biztosan jó, de csak a zárt osztályon mükszik. Ennek a topiknak megvan a maga témája, kéretik azzal foglalkozni, és nem kísérleti célokra felhasználni..
  • hiper fizikus
    Megnézettem magam, de azt mondta a pszichiáter, hogy ez valami újfajta ismeretlen kór a praxisában, amit a sok internetezés okozhatott. {vicc volt}
    De ugye szuper ez a szövegelést szövegeléssé átalakító operátorom?
  • Saintgerman
    Szerintem meg kéne nézetned magad, még mielőtt veszélyesebbé válna a kór..
  • hiper fizikus
    Azt hiszem, hogy értelek titeket. Azt akarjátok mondani, hogy túlságosan is magasröptű a tanúlmányom. Ez így igaz, de a lényege egyszerű. Arról van szó benne, hogy a demagóg-operátor az egyik stílus szövegből csinál egy másik stílus szoveget, ahol az egyik stílus szöveg az értelmesség, a másik stílus szöveg a halandzsa. Vagyis a demagóg-operátor az értelmességből csinál halandzsát, természetesen ezek szakkifejezések az analitikus retorikámból és nem hétköznapiak.

No most kölönböző értelmes stílus szövegek vannak a gyakorlatban, ilyen a vallási szövegek, a politikai pártok szövegei, filozófiai -izmusok szövegei, ...stb. Ha alaposabban elemezzük a politikai stílus szövegeket a demagóg-operátorral, akkor egzakt módon elő tűnnek a marhaságaik.

Csak ennyi ... Kérlek válaszoljatok !
  • Saintgerman
    és nem utolsó sorban, ürügy volt a rócsildok számára a FED bevezetésének első próbálkozásához.. (ami aztán nem jött össze)
    a #9011 re ment volna
    Utoljára szerkesztette: Saintgerman, 2017.08.28. 11:04:12
  • Saintgerman
    Pedig csak meg akartunk kímélni a választól..
  • hiper fizikus
    Meg vagyok rökönyödve azért, hogy nem elvastátok el a tanúlmányomat ! Ez tiszteségtelen a részetekrol, már csak azért is, mert ez egy szuper jél sikerült ŕásom. Nem érdekelne titeket a minden piztonságpolitikai problémát megoldó elméletem, ezt azért nem hiszem?????
  • Tetsuo
    Paul Craig Roberts faltörő kos cikke: az amerikai polgárháború nem a rabszolgatartásról szólt

„Az oktatás ma olyannyira leromlott az Egyesült Államokban, hogy sokan már képtelenek meglátni a különbséget egy magyarázat, egy mentegetődzés vagy megokolás között. Az Egyesült Államokban egy megrendezett gyűlölet célpont elítélése biztonságosabb út egy írónak, mint egy magyarázat. A veszteség pedig az igazság.

Az igazság oly ritka mindenhol a nyugati világban, hogy ezért a Nyugat sorsa megpecsételődött. Az Egyesült Államoknak például a teljes népessége egyáltalában nem ismeri saját történelmét.

Mint George Orwell mondta, egy nép elpusztításának legjobb módja történelmének elpusztítása”.

Az esszé záró sorai után Roberts professzor dőlt betűkkel ezt a megjegyzést írta:

„Úgy tűnik, hogy még az ázsiaiak is lehetnek fehér felsőbbrendűséget hirdetők, ha őket Robert Lee-nek (magyar átírásban „Lí”-nek) nevezik. Az ESPN nem volt hajlandó hangosbemondón bejelenteni egy Robert Lee nevű ázsiai amerikait (a Lee gyakori név ázsiaiak között, mint Bruce Lee) a Virginia Egyetem/William & Mary focimérkőzésen Charlottesville-ben most szombaton – a neve miatt.”
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.08.28. 01:28:26
  • fonak
    Igen, szomorú sztori, még valamikor az ezredforduló táján láttam a Spectrumon Reimert (akkor még élt) és a történetét.

A témában érdekes még ez a norvég sorozat, főleg a tipikus full idióta, valósággal szembenézve is tagadásban lévő liberálisok miatt. Ha igaz, néhány norvég genderideológustól azért megvontak némi állami pénzt, miután lement a tv-ben.

• hiper fizikus
    Sziasztok biztonságpolitikusok!
    Van egy nagy dobásom. Megoldást találtam a világ minden biztonsági problémájára, vagy legalábbis sokra. Nem akarom csűrni-csavarni a dolgot, ezért csak annyit mondok, hogy olvassátok el ezt a tanulmányomat, aminek a címe az, hogy " A retorika evolúciója, avagy demagóg-operátorok az analitikus retorikában ! " ZIP/HTM, és véleményezzétek a biztonságpolitikai aspektusát itt! Nagyon izgatott vagyok, hogy menyire fogjátok értékelni a felbuzdulásomat?

Fontos, hogy ha tetszett, akkor terjesszétek az URL linkjét a diplomás vagy a főiskolás ismerőseitek között, mert csak tőlük várható el, hogy érteni fogják a tenzor analógiámat!
  • Tetsuo

A meghiúsult próbálkozás a genderelmélet kísérleti bizonyítására

• Tetsuo

Milyen érdekes: a zsidó konföderációs rabszolgatartó szobrát nem bántják

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.08.21. 22:21:16
  • Tetsuo
    A magyar diplomaták csak akkor mehetnek vissza Szíriába, ha kiutasítjuk a terroristák támogatóit

"Az Európát lemészárló politikusbűnözők Izrael bűvkörében élnek..."
  • fonak
    Párizs is tiszta francia.

• Pares
    München tele van árja németekkel
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.21. 11:04:05
  • Tetsuo

Amerikai Antifa-vezér:

• ManoNegra
    Csak nem sértette valakinek az érzékenységét a Kalevala?
  • ReszegKoldus
    Áh, az ISIS magára vállalta. Ma meg már a finneknél megy az akció.
  • ManoNegra
    Aztán tudni má' hogy katalán neonáci volt a tettes? Csak hogy teljes legyen a kép.

Valszeg nem, mert amúgy mostanra már boldogan kürtölné világgá az un. média.
  • ReszegKoldus
    És persze az idióta cnn mihez hasonlítja a Barcelonában történteket? Nyilván a londoni, berlini, stockholmi, stb. hasonló esetekhez. Ja, nem.

Utoljára szerkesztette: ReszegKoldus, 2017.08.17. 21:45:19
  • Sippie
    #prayforbarcelona
  • ReszegKoldus
    Rabszolgaság nélkül James Dukes püspök most nem szobrokkal foglalkozna, hanem Afrikában ülne egy fán kb.
  • ManoNegra
    Egy chicagói lelkész George Washington szobrának eltávolítását, és a róla elnevezett park átnevezését szorgalmazza, mondván, hogy a park elnevezése sértő lehet a helyi feketék számára. link

Ha sértő, hát sértő, mert csak a Fekete Élet Számít.. A fővárost is ideje lenne átnevezni.

• fonak
    Szobrokat dönteni forradalmakban, rendszerváltásokban szoktak ennyit a dolog szimbolikájáról.
  • ManoNegra
    Nem vagyok annyira nagy Durham szakértő mint láthatóan te, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a legjobb módja egy szobor eltávolításának.
  • Tetsuo
    Persze harcolhatott az a "fekete", pontosabban néger a konföderáció oldalán is, ahogy tették rengetegen, majd Észak győzelmével szembesülhetett a szabadság rasszizmusával, vagyis hogy Délen legalább megbecsülték, mint rabszolga.
    Az Unióban gyűlölték a négereket.
  • Oddball29
    Engem inkább az hökkentett meg, mi a halál faszát keresett egy konföderációs emlékmű egy állami (bírósági épület) előtt egy olyan városban, ami még csak nem is létezett 1865-ben. Helytörténeti vonatkozása nem lehet. Ha pedig történetesen egyike vagy a Durhamben élő 42%-i feketének, akkor bíróságra járáskor mindig el kellett menned egy olyan egyenruha előtt, aminek a viselői a Konföderáció által hozott törvény alapján helyben felkoncoltak, ha színesbőrűként északi egyenruhában estél fogságba, noha védett volna a hadijog.

Nem magánbirtokon, nem múzeum udvarán, nem templomkertben, nem temetőben, ahol senkit nem zavart volna, hanem egy igazságszolgáltatást jelképező épület előtt, közterületen, csak az egyik félnek szentelve. Milyen hülye állat találta ezt ki? Ezt bizony azért állították vissza (mert egyszer már leszedtek előtte) a KKK reneszánsz alatt 1924-ben, hogy megmutassák, ki a főnök.
    Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2017.08.16. 09:43:14